האם מותר להילחם על מי שאינו לומד - שלא יהיה בצבא?

• יוזם האשכול יוזם האשכול אי"ש נצ"ח
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לכן אמרתי שישנם עוד פתרונות, וכוונתי היא למה שכיום ישנו מגוון רחב מאוד של ישיבות לבחורים "מתחזקים" והם כוללים בתוכם את בעלי התשובה וגם בחורים שלא מצאו טעם בלימוד... וכל בחור "בטלן" כמו שהגדרת, יכול להירשם לישיבה כזו לפי הרמה שמתאימה לו כמובן [שלא יגרום לו ירידה חלילה], ושם הוא יוכל ללמוד באופן רשמי חצי יום ולעבוד חצי יום וכדומה, כל בחור לפי הרמה שלו.
הישיבות של בחורים מתחזקים הוא גם פתרון לעניין ההיבדלות שכתבת, כי בדרך כלל בישיבות של מתחזקים לא מחייבים לחבוש כובע וחליפה, וזהו דבר שגורם בדרך כלל להבדיל בין נערי השוליים לבחור ישיבה הלומד באופן נורמלי כאשר יראת ה' בליבו.
וסתם כך, כיהודי מאמין, אני חושב שהאשכול הזה הוא כל כך זמני, כי בוודאי ענין הגיוס הוא מאתגר מאוד, אבל אנו יודעים שבכל הדורות הצרו את צעדם של לומדי התורה, ומי שהחזיק חזק יצא מהרדיפה הזו בכבוד גדול, ובפרט שאנו רואים בשנתיים האחרונות ניסים גדולים וגלויים כל כך ואנו גם עומדים בפתחם של ימים נפלאים יותר ויותר, ורואים את השגחתו הפלאית של ה' על עמו ופעמי משיח ממשמשים ובאים, אם כן כל אתגר הוא נסיון זמני בדרך לגאולה השלימה, ובהסתכלות כוללת הרי רוב ככל הציבור מיראי ה' עומד איתן וחזק נגד גזירת הגיוס וזהו קידוש ה' עצום מאוד, ובכלל האחדות שזה גרם בין פלגי הציבור שכולם עושים אגודה אחת להילחם נגד הגיוס זה בוודאי חלק מהצעדים של העם היהודי לקראת הגאולה שכולנו מצפים לה.

אני מעריך מאוד את דעתך.

כאבי הגדול היה על בני-תורה שלא מבינים על מה יצא הקצף.

ובזים ומגיבים בצורה לועגת, לאכפתיים מהאסון בחוק.

על זאת אני בא להעמיד ולשכנע
שהדעה המתנגדת לחוק היא הפשטות וה'מוחזקת' מסברא,
ועל החולק עליה,
לא מספיק לבוא בליגלוג והשפלה,
אלא להביא טענה ועוד יותר מכך אף משכנעת
ע"מ לשנות מן הפשטות והסברא.

ואשמח מאוד אם יוכלו להבהיר לי את דעתם ואולי באמת אשתכנע.

אמנם לגופם של דבריך,
משום מה אני לא כ"כ אופטימי שהכל יסתדר, ושכולם יכנסו לישיבות למתחזקים,
ושנעבוד על המדינה ושהכל כ"כ אוטופי ונהדר.
אני לא כזה משוכנע בזה.
ומתקשה להצטרף לאוטופיה ולאופוריה הנ"ל...

יחד ובמקביל לדעתי הדומה לשלך בהקשר לאסון שבחוק.

אני מעריך מאוד את דעתך.

כאבי הגדול היה על בני-תורה שלא מבינים על מה יצא הקצף.

ובזים ומגיבים בצורה לועגת, לאכפתיים מהאסון בחוק.

על זאת אני בא להעמיד ולשכנע
שהדעה המתנגדת לחוק היא הפשטות וה'מוחזקת' מסברא,
ועל החולק עליה,
לא מספיק לבוא בליגלוג והשפלה,
אלא להביא טענה ועוד יותר מכך אף משכנעת
ע"מ לשנות מן הפשטות והסברא.

ואשמח מאוד אם יוכלו להבהיר לי את דעתם ואולי באמת אשתכנע.

אמנם לגופם של דבריך,
משום מה אני לא כ"כ אופטימי שהכל יסתדר, ושכולם יכנסו לישיבות למתחזקים,
ושנעבוד על המדינה ושהכל כ"כ אוטופי ונהדר.
אני לא כזה משוכנע בזה.
ומתקשה להצטרף לאוטופיה ולאופוריה הנ"ל...

יחד ובמקביל לדעתי הדומה לשלך בהקשר לאסון שבחוק.
טעות בידך. (כמעט) כולם מבינים ומסכימים על כך שהתגייסות לצבא היא אסון רוחני, והדעה הזו משותפת לתומכי החוק ומתנגדיו.
השאלה היא רק האם היעדר החוק (שמשמעותו חובה חוקית על כל אחד ואחד להתגייס, וסנקציות שאמורות לגרום לזה לקרות) הוא שיגרום לסיכון גדול יותר לעולם התורה, או שהחוק המדובר יגרום לסיכון גדול יותר.

שאלה זו היא שאלה לגיטימית. לי אישית אין דעה בענין, ומכיוון שמו"ר לא הביע את דעתו - אני פטור מעונשם של אחרים, שנאנסים לתרץ ולהסביר את דעת רבם לכאן או לכאן. אבל הקמפיין השקרי כביכול תומכי החוק הם בעד גיוס - מוציא מהדעת, והקמפין האנרכיסטי והמפלג שמובילים מתנגדי החוק - מסכן את עולם התורה יותר מסכנת הגיוס. חברה נופלת הרבה יותר מהר כאשר היא מפולגת ומסוכסכת, מאשר כשהיא ניצבת מול אויבים חיצוניים אבל מאוחדת בתוכה.

מקוה שעזרתי.

ראשי תחתית