האם מותר להילחם על מי שאינו לומד - שלא יהיה בצבא?

• יוזם האשכול יוזם האשכול אי"ש נצ"ח
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לכן אמרתי שישנם עוד פתרונות, וכוונתי היא למה שכיום ישנו מגוון רחב מאוד של ישיבות לבחורים "מתחזקים" והם כוללים בתוכם את בעלי התשובה וגם בחורים שלא מצאו טעם בלימוד... וכל בחור "בטלן" כמו שהגדרת, יכול להירשם לישיבה כזו לפי הרמה שמתאימה לו כמובן [שלא יגרום לו ירידה חלילה], ושם הוא יוכל ללמוד באופן רשמי חצי יום ולעבוד חצי יום וכדומה, כל בחור לפי הרמה שלו.
הישיבות של בחורים מתחזקים הוא גם פתרון לעניין ההיבדלות שכתבת, כי בדרך כלל בישיבות של מתחזקים לא מחייבים לחבוש כובע וחליפה, וזהו דבר שגורם בדרך כלל להבדיל בין נערי השוליים לבחור ישיבה הלומד באופן נורמלי כאשר יראת ה' בליבו.
וסתם כך, כיהודי מאמין, אני חושב שהאשכול הזה הוא כל כך זמני, כי בוודאי ענין הגיוס הוא מאתגר מאוד, אבל אנו יודעים שבכל הדורות הצרו את צעדם של לומדי התורה, ומי שהחזיק חזק יצא מהרדיפה הזו בכבוד גדול, ובפרט שאנו רואים בשנתיים האחרונות ניסים גדולים וגלויים כל כך ואנו גם עומדים בפתחם של ימים נפלאים יותר ויותר, ורואים את השגחתו הפלאית של ה' על עמו ופעמי משיח ממשמשים ובאים, אם כן כל אתגר הוא נסיון זמני בדרך לגאולה השלימה, ובהסתכלות כוללת הרי רוב ככל הציבור מיראי ה' עומד איתן וחזק נגד גזירת הגיוס וזהו קידוש ה' עצום מאוד, ובכלל האחדות שזה גרם בין פלגי הציבור שכולם עושים אגודה אחת להילחם נגד הגיוס זה בוודאי חלק מהצעדים של העם היהודי לקראת הגאולה שכולנו מצפים לה.

אני מעריך מאוד את דעתך.

כאבי הגדול היה על בני-תורה שלא מבינים על מה יצא הקצף.

ובזים ומגיבים בצורה לועגת, לאכפתיים מהאסון בחוק.

על זאת אני בא להעמיד ולשכנע
שהדעה המתנגדת לחוק היא הפשטות וה'מוחזקת' מסברא,
ועל החולק עליה,
לא מספיק לבוא בליגלוג והשפלה,
אלא להביא טענה ועוד יותר מכך אף משכנעת
ע"מ לשנות מן הפשטות והסברא.

ואשמח מאוד אם יוכלו להבהיר לי את דעתם ואולי באמת אשתכנע.

אמנם לגופם של דבריך,
משום מה אני לא כ"כ אופטימי שהכל יסתדר, ושכולם יכנסו לישיבות למתחזקים,
ושנעבוד על המדינה ושהכל כ"כ אוטופי ונהדר.
אני לא כזה משוכנע בזה.
ומתקשה להצטרף לאוטופיה ולאופוריה הנ"ל...

יחד ובמקביל לדעתי הדומה לשלך בהקשר לאסון שבחוק.

אני מעריך מאוד את דעתך.

כאבי הגדול היה על בני-תורה שלא מבינים על מה יצא הקצף.

ובזים ומגיבים בצורה לועגת, לאכפתיים מהאסון בחוק.

על זאת אני בא להעמיד ולשכנע
שהדעה המתנגדת לחוק היא הפשטות וה'מוחזקת' מסברא,
ועל החולק עליה,
לא מספיק לבוא בליגלוג והשפלה,
אלא להביא טענה ועוד יותר מכך אף משכנעת
ע"מ לשנות מן הפשטות והסברא.

ואשמח מאוד אם יוכלו להבהיר לי את דעתם ואולי באמת אשתכנע.

אמנם לגופם של דבריך,
משום מה אני לא כ"כ אופטימי שהכל יסתדר, ושכולם יכנסו לישיבות למתחזקים,
ושנעבוד על המדינה ושהכל כ"כ אוטופי ונהדר.
אני לא כזה משוכנע בזה.
ומתקשה להצטרף לאוטופיה ולאופוריה הנ"ל...

יחד ובמקביל לדעתי הדומה לשלך בהקשר לאסון שבחוק.
טעות בידך. (כמעט) כולם מבינים ומסכימים על כך שהתגייסות לצבא היא אסון רוחני, והדעה הזו משותפת לתומכי החוק ומתנגדיו.
השאלה היא רק האם היעדר החוק (שמשמעותו חובה חוקית על כל אחד ואחד להתגייס, וסנקציות שאמורות לגרום לזה לקרות) הוא שיגרום לסיכון גדול יותר לעולם התורה, או שהחוק המדובר יגרום לסיכון גדול יותר.

שאלה זו היא שאלה לגיטימית. לי אישית אין דעה בענין, ומכיוון שמו"ר לא הביע את דעתו - אני פטור מעונשם של אחרים, שנאנסים לתרץ ולהסביר את דעת רבם לכאן או לכאן. אבל הקמפיין השקרי כביכול תומכי החוק הם בעד גיוס - מוציא מהדעת, והקמפין האנרכיסטי והמפלג שמובילים מתנגדי החוק - מסכן את עולם התורה יותר מסכנת הגיוס. חברה נופלת הרבה יותר מהר כאשר היא מפולגת ומסוכסכת, מאשר כשהיא ניצבת מול אויבים חיצוניים אבל מאוחדת בתוכה.

מקוה שעזרתי.

טעות בידך. (כמעט) כולם מבינים ומסכימים על כך שהתגייסות לצבא היא אסון רוחני, והדעה הזו משותפת לתומכי החוק ומתנגדיו.
השאלה היא רק האם היעדר החוק (שמשמעותו חובה חוקית על כל אחד ואחד להתגייס, וסנקציות שאמורות לגרום לזה לקרות) הוא שיגרום לסיכון גדול יותר לעולם התורה, או שהחוק המדובר יגרום לסיכון גדול יותר.

שאלה זו היא שאלה לגיטימית. לי אישית אין דעה בענין, ומכיוון שמו"ר לא הביע את דעתו - אני פטור מעונשם של אחרים, שנאנסים לתרץ ולהסביר את דעת רבם לכאן או לכאן. אבל הקמפיין השקרי כביכול תומכי החוק הם בעד גיוס - מוציא מהדעת, והקמפין האנרכיסטי והמפלג שמובילים מתנגדי החוק - מסכן את עולם התורה יותר מסכנת הגיוס. חברה נופלת הרבה יותר מהר כאשר היא מפולגת ומסוכסכת, מאשר כשהיא ניצבת מול אויבים חיצוניים אבל מאוחדת בתוכה.

מקוה שעזרתי.

תודה על תגובתך העניינית.

רוצה ל בשתי נקודות מתוכם:

א'- אני לא מבין מקמפיין התנגדות לחוק, שיש בו הכפשה שהתומכים בו, תומכים בגיוס וזוהי מטרתם.
אלא זה מסע להבליט ולחדד את התוצאות שהחוק יכול לטמון בחובו, והפחד שגורמים חרדים ליברליים יותר
יראו באי-עמידה נחרצת בעניין (-משיקולים של העברת החוק), ו'מדשתקי רבנן, ש"מ דלא נורא כ"כ'.
עיין ערך- חלק מהדעות הכתובות באשכול זה ובאחרים-לא אחת ושתיים, שהבנתם לחוק היא - כי לא כ"כ נורא העניין שיהיו שיתגייסו,
ושעדיף שיהיו שם ויתפקדו, מאשר שיתבטלו בישיבה. וזה מוכיח יותר מכל שהחשש הנ"ל הוא לא רחוק ובעתיד,
אלא תוכ"ד חקיקת החוק כבר עולה רחש בחש כזה, ועל אחת כו"כ בעתיד.

ב'- כתבת יפה
'חברה נופלת הרבה יותר מהר כאשר היא מפולגת ומסוכסכת, מאשר כשהיא ניצבת מול אויבים חיצוניים אבל מאוחדת בתוכה'.
אמת.
אבל מה עושים כשהעמדה האחידה לא נערכת כלל מול מלחמה של אותם אויבים ,
אזי צריך להציף את זה שאנו בזמן סכנה.
ומדוע ? , לא רק בגלל שעכשיו מחוקקים את החוק ועכשיו הזמן לדון בכך,
אלא דווקא בגלל שאנו אחרי ה7 באוקטובר בו היה אף לנו מן ההזדהות והשתתפות במצב הקשה שנקלענו אליו,
ואף מבני הציבור החרדי, שלפני כן לא היתגייסו, הלכו לתרום ולהשתתף בלחימה.
ותחושה זו של הזדהות ואמפתיה מהווים סכנה גדולה אף יותר, כי עתה נמצאים אנו במערכה אף על התודעה שלנו
ולא מול המדינה-כלפי חוץ,בלבד.

ואם החרש נחריש לעת הזו 'אנחנו ובית אבינו נאבד' .
האמירה הפנימית עתה חשובה כעת, כדבר בפנ"ע.
ואפ' הרבה יותר מאי פעם,
ואם רוח הלחימה אצלנו לא חזק כ"כ,לא ננצח אויבים מבחוץ, לעולם.

אתה מסכים איתי?

במחילה מכ"ת,

ההוראה בשעתו
לראשי הישיבות שלא יחשיבו את שאינם לומדים-כלומדים ע"מ שיקבלו פטור
כדי שלא יהרסו בזה לכולם,

לא שייכת כלל -
בנידון דנן,
בו אנו עוסקים מול היריבים והרודפים עצמם !!! ומראש מודיעים להם כי 'אנו דואגים ומטפלים רק במי שיושב ולומד'.

האם אין זה כנותן חומר ודלק לידם לקחת את כל השאר
-כשמראש אנו אומרים לליסטים אנו לא נעשה עסק מהשאר-

אתמהה?
ממש לא. כשם שאיננו צריכים לדאוג לחילוניים שבחרו להתגייס ולא נצא להפגנות ולחסימות כבישים על גיוסם.
כל אותם בטלנים שאינם לומדים מוזמנים לקבל על עצמם עול תורה ולחזור ללמוד בישיבה. אם הם אינם מעוניינים שיתכבדו ויסתדרו בעצמם ולא יתכסו באיצטלא של "תורתו אומנותו".
תן לי את יבנה וחכמיה!
כמו"כ האם אינכם חושבים שאחר שיהיו בבתי הכנסיות והמדרשיות שלנו
כמה וכמה עם מדי צה"ל, אפ' אם הם מוכרים כבטלנים,וכד'
שלא תיפגע אצלנו תחושת ה'מוקצה' וההיבדלות ממקום זה ?
לא. אני לא חושב. כשם שלא עולה על דעתך להיות עובד באיסוף האשפה, שהיא מלאכה לא כ"כ מכובדת, גם לא תיפגע אצלך תחושת הריחוק וההיבדלות. ואם כן, אזי צריך לחזק את החינוך אצלך.
הרי כבר כעת ישנם הרבה 'מודרנים' שממלאים את הבתי כנסיות והמדרשיות שלנו, ואם נפשך מתאווה להיות כדוגמתם, חזק את רוחניותך.
ויש לחשוב על המשמעות שתיווצר מכך, על כל ההיבדלות מהרחוב החילוני וכו'
שזהו השומר והחוצץ בינינו, להפקרות ותאוותניות ?
השומר והחוצץ הוא החינוך והעבודה העצמית.
אם לא, אז כשבנך יצא לאיזה צורך רפואי לרחוב יפו הוא יאבד את כל ערכיו הרוחניים ברגע כממריה.
תמהני איך אותם אלה שמכשירים את זה , אינם רואים ומבינים דבר זה ?
וביותר, בזים ועושים את הסברא הברורה והפשוטה, למוזרה ?
האם אין בכם יראת ד', וכבודו,
ב"ה יש, ומשתדלים בזה. ולא בזים אלא יש חילוקי דעות וכך היה מאז ומעולם, ומה שסברא פשוטה וברורה בעיניך כנראה היא עקומה בעיני רבים.
והכל יכול להפוך ללעג וקלס?
באמת אשמח מאוד!, לתגובות ענייניות לגופם של דברים.
תגובות השתלחות של סיסמאות ועשיית צחוק, מיותרות.
ואני וחמורי נאכל באבוס אחד???
איזה מין חינוך הוא לילדינו שכל מיני שומרי מצוות חלקית נכנסים בגדר של תורתו אומנותו, זה לא חילול ה'???

אני ערכתי את ההודעה הנ"ל ובגלל שעבר מעל חצי שעה,אני לא יכול לפרסמו.

אז אני מפרסמו כעת במלואו:

מקוה שעזרתי.

תודה על תגובתך העניינית.

רוצה לפתוח את שתי הנקודות מתוכם:

א'- אני לא מבין מקמפיין התנגדות לחוק, שיש בו הכפשה שהתומכים בו, תומכים בגיוס וזוהי מטרתם.
אלא זה מסע להבליט ולחדד את התוצאות שהחוק יכול לטמון בחובו, והפחד שגורמים חרדים ליברליים יותר
יראו באי-עמידה נחרצת בעניין (-משיקולים של העברת החוק), ו'מדשתקי רבנן, ש"מ דלא נורא כ"כ'.
עיין ערך- חלק מהדעות הכתובות באשכול זה ובאחרים-לא אחת ושתיים, שהבנתם לחוק היא - כי לא כ"כ נורא העניין שיהיו שיתגייסו,
ושעדיף שיהיו שם ויתפקדו, מאשר שיתבטלו בישיבה. וזה מוכיח יותר מכל שהחשש הנ"ל הוא לא רחוק ובעתיד,
אלא תוכ"ד חקיקת החוק כבר עולה רחש בחש כזה, ועל אחת כו"כ בעתיד.

ב'- כתבת -
'חברה נופלת הרבה יותר מהר כאשר היא מפולגת ומסוכסכת, מאשר כשהיא ניצבת מול אויבים חיצוניים אבל מאוחדת בתוכה'.
אמת.
אמנם אף לגישה זו, הדבר ראשון הוא לידע ולהבין שאנו במלחמה.

ולהבין, שהמלחמה דידן היא 'מלחמה של תודעה !' .

מה שהצד השני-הצבא רוצה, זה לא מספר כזה או אחר.
אלא, שציבור החרדי לא ימשיך בהוקעתו את הצבא,וימשיך לראות בו דבר זר, שאינו נתון למו"מ.

ושהסיטואציה של ה 7 באוקטובר, תביא הזדמנות להגיע לליבנו,
לנצל את תחושת האחווה ההדדית של עם ישראל, והרצון לעזור באסון כבד כ"כ.
לנתב אותנו לצבא דרך סיבות שונות ומשונות של צורך, חיוניות וקריטיות.

כפי שהוכח שנעשה בזמן המלחמה צעדים שלא נעשו בעבר ע"י הציבור החרדי-כגון לשלוח אוכל לחיילים,ולעזור להם
ולהיות עבורם באופן מלא. ואפ' היתגייסות -כפי שעשו כמה אנשי תקשורת חרדיים.
ואת זה הם רוצים כעת לנצל.
ולשנות לנו את התודעה.

ובשעה כזו, החשיבות, והחידוד, של האיסור להליכה לצבא בשום אופן,
הוא חשוב לא פחות כלפי פנים ,מאשר המאבק כלפי חוץ.
טזה עצמו מה שהצבא נלחם ורוצה בנו.
והברירה היחידה היא להציף את זה, גם אם זה באופן חריף, ולא פוליטי-קורקט.
ואין זה נכון להעמד לאחידות...

אתה מסכים איתי?

ממש לא. כשם שאיננו צריכים לדאוג לחילוניים שבחרו להתגייס ולא נצא להפגנות ולחסימות כבישים על גיוסם.
כל אותם בטלנים שאינם לומדים מוזמנים לקבל על עצמם עול תורה ולחזור ללמוד בישיבה. אם הם אינם מעוניינים שיתכבדו ויסתדרו בעצמם ולא יתכסו באיצטלא של "תורתו אומנותו".
תן לי את יבנה וחכמיה!
אנחנו לא נלחמים בשבילם, אנחנו נלחמים עבורנו, שיראו הרשויות שאנו אכפתיים מאוד על דבר זה
ולא נעמוד מהצד מול מימוש החוק הזה,עד שיבטל לחלוטין.
וברור שכשאדם פרטי בוחר להיתגייס מעצמו, שיבוסם לו.
המחאה כאן היא על אכיפת החוק 'חוק הגיוס', שאנחנו בו בסירה אחת ,ולא משנה מאיזה צד תופסים אותו...

לא. אני לא חושב. כשם שלא עולה על דעתך להיות עובד באיסוף האשפה, שהיא מלאכה לא כ"כ מכובדת, גם לא תיפגע אצלך תחושת הריחוק וההיבדלות. ואם כן, אזי צריך לחזק את החינוך אצלך.
הרי כבר כעת ישנם הרבה 'מודרנים' שממלאים את הבתי כנסיות והמדרשיות שלנו, ואם נפשך מתאווה להיות כדוגמתם, חזק את רוחניותך.
אני אחוז התפעלות ממך שאתה מחזיק מ'חייל' 'כעובד באשפה', וכנראה שאתה באמת מרומם.
מ"מ אני וחברי עדיין לא אוחזים כן,
וכשנראה אנשים/חברים כמוני וכמוך שכל חטאם הוא שאין להם כח ללמוד ברצינות, יוצאים ומיתגייסים,
כן, זה יחליש אותי. וכבר אמרו חז"ל ' אלו דברים שצריכים חיזוק תמיד תלמוד -תורה' ובריש לקיש שכיון שקיבל עליו 'עול תורה' תש כוחו,
וכנראה כולם לא בדרגה שלך,
אבל תבין שיש מציאות כזו .

וביחס ל'מודרנים'- אני באמת מנסה להבין אם אתה נאיבי או לא מודע לעצמך או שתיהם ביחד.
כאילו לא משנה לנו מה שסביבנו וכל מי שנגרר אחר סביבבתו דרך ברייתו של אדם -לשון הרמב"ם -
הוא משונה או חלש.
כן,אני נגרר אחר סביבתי, וגם בזאת, אם לא היה לי חברה מגובשת ומגינה מסתמא הייתי נופל.
עיין 'אז נדברו יראי ד' איש אל רעהו'.
השומר והחוצץ הוא החינוך והעבודה העצמית.
אם לא, אז כשבנך יצא לאיזה צורך רפואי לרחוב יפו הוא יאבד את כל ערכיו הרוחניים ברגע כממריה.

אהה, אז אתה כ"כ חזק ופנימי ויכול אפ' לעבור ליפו בת"א, ואפ' לשחות להנאתך בחופים מעורבים.
משהו לא רגיל.
אתה מביא משל מיציאה ספציפית לצורך ספציפי, לשהות וגדילה משותפת בשכונה ובביהכנ"ס ?
אני וחמורי נאכל באבוס אחד???
איזה מין חינוך הוא לילדינו שכל מיני שומרי מצוות חלקית נכנסים בגדר של תורתו אומנותו, זה לא חילול ה'???
חילול ד' עצום.
והלוואי שיהיה רפואה למכתי.

אני אחוז התפעלות ממך שאתה מחזיק מ'חייל' 'כעובד באשפה', וכנראה שאתה באמת מרומם.
מ"מ אני וחברי עדיין לא אוחזים כן,
וכשנראה אנשים/חברים כמוני וכמוך שכל חטאם הוא שאין להם כח ללמוד ברצינות, יוצאים ומיתגייסים,
כן, זה יחליש אותי. וכבר אמרו חז"ל ' אלו דברים שצריכים חיזוק תמיד תלמוד -תורה' ובריש לקיש שכיון שקיבל עליו 'עול תורה' תש כוחו,
וכנראה כולם לא בדרגה שלך,
אבל תבין שיש מציאות כזו .

וביחס ל'מודרנים'- אני באמת מנסה להבין אם אתה נאיבי או לא מודע לעצמך או שתיהם ביחד.
כאילו לא משנה לנו מה שסביבנו וכל מי שנגרר אחר סביבבתו דרך ברייתו של אדם -לשון הרמב"ם -
הוא משונה או חלש.
כן,אני נגרר אחר סביבתי, וגם בזאת, אם לא היה לי חברה מגובשת ומגינה מסתמא הייתי נופל.
עיין 'אז נדברו יראי ד' איש אל רעהו'.

אהה, אז אתה כ"כ חזק ופנימי ויכול אפ' לעבור ליפו בת"א, ואפ' לשחות להנאתך בחופים מעורבים.
משהו לא רגיל.
אתה מביא משל מיציאה ספציפית לצורך ספציפי, לשהות וגדילה משותפת בשכונה ובביהכנ"ס ?

חילול ד' עצום.
והלוואי שיהיה רפואה למכתי.
חשבתי שאתה בא לדון, כעת אני רואה שאתה סתם בא להתלוצץ, תעשה זאת עם עצמך.
תגובות השתלחות של סיסמאות ועשיית צחוק, מיותרות.

ברור שכוונת הרבנים היא שלא יתגייסו.
בסדר, אבל אסור להגיד את זה, אם החוק יעבור ניתן יהיה לשרוד עוד 4-5 שנים בשקט, ואז נראה ...
אך,
המבקרים את החוק טוענים שאע"פ שברור שבאופן אישי כולם יאסרו את זה,
יש הרבה כאלה שעושים "הכל" כדי שימשיכו מעצרים ויהיה על מה להפגין ... מסוג האנשים שאולי לא מחבבים במיוחד את לימוד התורה בשקט וללא הפרעות/הפגנות, מחפשים "אקשן" ...
יש עוד כאלה שזה נובע מאינטרסים שונים או בגלל שהרב שלהם לא מונה לנשיא איזה מועצת, אז צריך להילחם נגד אותה מועצת ...
יש בודדים כמו הרב צדקה שההתנגדות שלהם עקרונית וענינית, אבל גם בנושאים אחרים ההשקפה שלהם היא כמו של הפלגים הקיצוניים, ולא הדעה הרווחת.
אך בפהרסיא ופומביות א"א להתנגד לזה - שאז שוב יחזרו טענות החילוניים לבלוף וכד'.
אז הפהרסיא הציבורית שומעת רק את אישי הציבור ואפ' משלנו שאומרים ומתראיינים שמי שלא לומד
שיתגייס.(כפי שכבר אומרים בראיונות כיום.)
ואת הדעה האמיתית לא מפרסמים, ולא מודיעים,
ודבר זה מביא קירור חומת ההתנגדות העזה
שיש לצה"ל.
דוקא בגלל לחץ של כמה גורמים שונים הצליחו להוציא מכמה רבנים (הרב לנדו והרב הירש ואולי עוד) הקלטות שאומרים שאף אחד לא יתגייס וכו' וכל החוק זה ב.ל.ו.פ. וכו' זה היה לפני כמה שבועות,
ואז כמובן הלכו אותם גורמים להדליף לתקשורת כדי להזיק ולהפחית את סיכויי החוק להתקדם, בגלל שאם לא יהיה מעצרים וכו' אז לא יהיה על מה להפגין לא חבל ? או בגלל אינטרסים אחרים כמו שנתכב לעיל (כבר אמרתי כמה פעמים שיש בודדים שהתנגדותם לחוק היא אמיתית, וגם האדמורי''ם החסידיים אלו שמתנגדים זה בגלל סנקציות ולא בגלל יעדים ודו''ק)
ההשקפה החרדית האמיתית לא משתנית לפי כמה חכ"ים וכאלה שמתראיינים, דוקא אלו הפועלים נגד החוק הרבה יותר מעוניינים לשמוע את דברי החכים הנ"ל כדי להראות כמה הם רשעים וכמה החוק גרוע ושאר ירקות.
וההשלכות לכך יכולות להיות הרות גורל וד"ל.
מה כבר יהיה ?
גם בחוקים הקודמים היו יעדים וכיו"ב ולא ממש קרה משהו ל"""השקפה הטהורה"""

כבר כתבתי שאני מצפה להתחייבות מצד מתנגדי החוק שאם הוא עובר...
א. לא לוקחים דיחויים.
ב. לא נוטלים תקציבים.
כל עוד ואין התחייבות כזאת התנגדותכם היא חסרת משמעות וגורמת נזק עצום.

כבר כתבתי שאני מצפה להתחייבות מצד מתנגדי החוק שאם הוא עובר...
א. לא לוקחים דיחויים.
ב. לא נוטלים תקציבים.
כל עוד ואין התחייבות כזאת התנגדותכם היא חסרת משמעות וגורמת נזק עצום.
זה דמגוגיה.

כל מה שמגיע ויגיע ככספים, המגיעים לנו, ואנו לא מקבלים אותם
גם אם זה דרך תקציבים לצרכי חילון,
ניקח.
בלי יחס ושינוי לצינור דרכו הוא בא לידינו.

מה כבר יהיה ?
גם בחוקים הקודמים היו יעדים וכיו"ב ולא ממש קרה משהו ל"""השקפה הטהורה"

כבר כתבתי הסבר ע"כ .
מה שהצד השני-הצבא רוצה, זה לא מספר כזה או אחר.
אלא, שהציבור החרדי לא ימשיך בהוקעתו את הצבא, וימשיך לראות בו דבר זר, שאינו נתון למו"מ.

ודווקא אחר הסיטואציה של ה 7 באוקטובר, יש הזדמנות להגיע לליבנו,
ולנצל את תחושת האחווה ההדדית של עם ישראל, והרצון לעזור באסון כבד כ"כ.
לנתב אותנו לצבא דרך סיבות שונות ומשונות של צורך, חיוניות וקריטיות.

כפי שהוכח שנעשה בזמן המלחמה צעדים שלא נעשו בעבר ע"י הציבור החרדי- כגון לשלוח אוכל לחיילים,
ולעזור להם ולהיות עבורם באופן מלא.
ואפ' בהיתגייסות -כפי שעשו כמה אנשי תקשורת חרדיים.
ועל זה המערכה כעת,
לשנות לנו את התודעה,(כשאנו בבחינת 'ואתה עייף ויגע' מול האחדות הישראלית.)

וזה עצמו מה שהצבא נלחם ורוצה בנו.

על כל שאר תגובתך אני חולק,
כפי שהסברתי לעיל.
ויבוא הבוחר ויבחר.
יש"כ.

זה דמגוגיה.

כל מה שמגיע ויגיע ככספים, המגיעים לנו, ואנו לא מקבלים אותם
גם אם זה דרך תקציבים לצרכי חילון,
ניקח.
בלי יחס ושינוי לצינור דרכו הוא בא לידינו.
קצת מודעות לא תזיק.
זה כמו אחד שיצהיר כל היום אני לא אוכל בד''ץ בית יוסף וברגע האמת על המנגל הוא מתענג על הסטייק.
מי שחושב שהחוק הוא בעייתי ועדיף לא להעבירו ולהישאר במצב כיום, לא יכול אחר כך להנות ממנעמיו ולשתף איתו פעולה.

קצת מודעות לא תזיק.
זה כמו אחד שיצהיר כל היום אני לא אוכל בד''ץ בית יוסף וברגע האמת על המנגל הוא מתענג על הסטייק.
מי שחושב שהחוק הוא בעייתי ועדיף לא להעבירו ולהישאר במצב כיום, לא יכול אחר כך להנות ממנעמיו ולשתף איתו פעולה.
לא דומה בכלל.
ההתנגדות היא לא לכסף, ההתנגדות היא לחוק.
הכסף הוא דומם, וגם אם יגיע לידינו תקציב דרך תקציב שיועד מהמדינה לנצרות, זה לא משנה את עצם הכסף.
ול"ד כלל להנ"ל שמי שלא אוכל הכשר מסויים הוא לא בגלל המשגיחים, אלא בגלל הבשר.

חשבתי שאתה בא לדון, כעת אני רואה שאתה סתם בא להתלוצץ, תעשה זאת עם עצמך.
סליחה. אכן לא הגבתי בכבוד הראוי.
אולי בגלל שחשתי כנ"ל במה שנכתב:
אזי צריך לחזק את החינוך אצלך.
מ"מ עמך הסליחה.

עליך אמר מרן הגר"ד לנדו שליט"א:

וחבל על הזמן לדון איתך.
חשבתי שאתה אדם רציני שמדבר ענינית, גם כשאתה לומד סוגיא, ומיתווכח עם החברותא מה הסברא של הרשב"א, אתה מגיב לושהוא מסית ומדיח...
אדרבה אשמח לשמוע ענינית בלבד מה לא נכון בדברי!

אני לא מבין מקמפיין התנגדות לחוק, שיש בו הכפשה שהתומכים בו, תומכים בגיוס וזוהי מטרתם.
בתוך עמך אתה יושב? אינך רואה את הפאשקווילים הצצים חדשים לבקרים, ובהם כל הכפשה אפשרית ושאינה? הלא גם בדבריך ניכרות השפעות קמפיין זה.
לא. הבנתם היא שבהיות שאין לנו תחמושת מספיקה כדי להילחם בכל החזיתות, עלינו להיאבק רק על אלו שתורתם אומנותם ולא על האחרים, כיון שמאבק על האחרים יסכן את המאבק על אלו שתורתם אומנותם.
ושעדיף שיהיו שם ויתפקדו, מאשר שיתבטלו בישיבה.
אכן יש בין הנוער המכונה 'חרדי' כאלה טובתם וטובת החברה היא שיתגייסו, אך לא מדובר על אלו שמתבטלים בישיבה אלא...
אמנם אף לגישה זו, הדבר ראשון הוא לידע ולהבין שאנו במלחמה.
הוא אשר אמרתי, שגם אתה מאמץ בלא יודעין את הנרטיב של הקמפיין השקרי. אין מי שחולק על כך שאנו במלחמה. השאלה היא רק מה הטקטיקה הנכונה כדי לנצח בה.
טזה עצמו מה שהצבא נלחם ורוצה בנו.
והברירה היחידה היא להציף את זה, גם אם זה באופן חריף, ולא פוליטי-קורקט.
נכון, אבל הקמפיין השקרי אינו מכוון לחידוד עמדה חשובה זו, אלא ליצירת אנרכיה ופילוג.
איני רואה בלוחות המודעות נסיון לשכנע שאסור ללכת לצבא, אלא נסיונות לשכנע את הקהל מדוע הטקטיקה שנוקטים בה חלק נכבד מגדולי ישראל - שגויה, וזו בדיוק אנרכיה. ההחלטות אמורות להתקבל אצל גדולי ישראל, ולא על ידי עיצוב דעת קהל. חרדים אנחנו.
אתה מסכים איתי?
חלקית.

לא דומה בכלל.
ההתנגדות היא לא לכסף, ההתנגדות היא לחוק.
הכסף הוא דומם, וגם אם יגיע לידינו תקציב דרך תקציב שיועד מהמדינה לנצרות, זה לא משנה את עצם הכסף.
ול"ד כלל להנ"ל שמי שלא אוכל הכשר מסויים הוא לא בגלל המשגיחים, אלא בגלל הבשר.
הטענה שמתפרסמת בניירות היא שראשי הישיבות לא יעמדו בפיתוי הכספי וישלחו בחורים ליעדים.
ובלא''ה בלי נטילת דיחוי לא יהיה כסף וממילא אתה שותף למכסות ויעדים

הלא גם בדבריך ניכרות השפעות קמפיין זה.
מי שלא חושב ממש כמו שצריך לחשוב... חייב להיות שהוא מוסת- אההם ...

הבנתם היא שבהיות שאין לנו תחמושת מספיקה כדי להילחם בכל החזיתות, עלינו להיאבק רק על אלו שתורתם אומנותם ולא על האחרים, כיון שמאבק על האחרים יסכן את המאבק על אלו שתורתם אומנותם.
רק אזכיר שכל ההסדר הנידון, אינו עוסק בברירת מוות - מה שגרם במקור למשפט 'או שהפריץ ימות או שהכלב ימות' , להיווצר.

מדובר פה - כל הרונדלות באוויר האלו, הם בשביל תקציב שיהיה מחצה שלישי ורביע בקושי, ולשנתיים בערך (עד שלא יעמדו ביעדים).
ממילא הסכנה על אלו שתורתם אומנותם, היא חשש סכנה כספית ב'קושי'.

ותחשוב שוב מה עומד מול מה בכף מאזניים.
אכן יש בין הנוער המכונה 'חרדי' כאלה טובתם וטובת החברה היא שיתגייסו, אך לא מדובר על אלו שמתבטלים בישיבה אלא...
מבחירתם,שיעשו מה שבא להם.
[אע"פ שכלל הרבנים אומרים שבשום אופן לא ללכת לשם בכל אופן,משום שהוא 'כור היתוך'.אבל נעזוב את זה]

אבל לומר לתליין מראש, 'בהם אנו לא מתעסקים, ולא נפעל עבורם באמצעים אמיתיים', זה הפקרה, שלא רק תעלה בהם
אלא, ברבות הימים תיהפך/יכולה-להיהפך לנורמה,
לאותם שאינם נמצאים בישיבות- אע"פ שהם שומרי תו"מ - בגישה הנ"ל, שעדיף שיעשו עם עצמם משהו.

גם אם לשיטתך זה חשש ולא בטוח, בנידון מהותי ומסוכן כ"כ, פריוולגיה לקחת סיכון, לא קיימת .

הוא אשר אמרתי, שגם אתה מאמץ בלא יודעין את הנרטיב של הקמפיין השקרי. אין מי שחולק על כך שאנו במלחמה. השאלה היא רק מה הטקטיקה הנכונה כדי לנצח בה.

חידדתי שלדעתי אנו במלחמה של תודעה על ההיסתייגות מן הצבא, לאחר שנפתח פתח מה7 באוקטובר.
ואם אתה מסכים עם זה,

אי חיזוק האידיאל וחידודו בשעה שעל זה ניטשת המלחמה, הוא לא טקטיקה,הוא עצמו המפסיד.

נכון, אבל הקמפיין השקרי אינו מכוון לחידוד עמדה חשובה זו, אלא ליצירת אנרכיה ופילוג.
איני רואה בלוחות המודעות נסיון לשכנע שאסור ללכת לצבא, אלא נסיונות לשכנע את הקהל מדוע הטקטיקה שנוקטים בה חלק נכבד מגדולי ישראל - שגויה, וזו בדיוק אנרכיה. ההחלטות אמורות להתקבל אצל גדולי ישראל, ולא על ידי עיצוב דעת קהל. חרדים אנחנו.

דווקא בגלל שבסוגיא זו, היה יציאה מן הכלל שנוקטים החולקים על ה'מועצות' המיינסטרימיות,
[מבלי להיכנס לדעתם הפרטית של כ"א מחברי 'המועצת'..,אך גם לו יהי כן]
ביציאה למחלוקת באופן גלוי ומוצהר,
מורה שהעסק הזה אינו עוד נידון מבין מאות נידונים אחרים.

אלא בדבר קריטי והר-גורל לעתיד,
ע"ע העיסוק העצום שעוסקים בזה גם גדולי ישראל המיינסטרים,

להבין שהמח' פה היא מעבר לאינטרסים ומלחמות הובלה, אלא נידון קיומי.
ולכן יצאו בריש גלי לעורר שיח בנידון.
-ע"מ שיעשה בדיוק מה שנעשה- קיום שיח ציבורי בנידון, ולעורר לבבות עיני החרדים אל דבר ד'.

ומי שחושב ורואה את הסכנה בעיני רוחו, מוטל עליו להביע ולהציף אותה.

וזה הסיבה אשר בגללה אני כותב בעניין.

ומול סכנה מוחשית שאף מזהירים ממנה הרבה רבנים,
ועוסקת בעתיד הערכים החרדים, הזהירות נצרכת בכפל כפליים
לתת את הדעת ולהתרחק מכל הו"א של חשש סכנה.
כשעוסקים בנידון תקציבי.

השתיקה

הטענה שמתפרסמת בניירות היא שראשי הישיבות לא יעמדו בפיתוי הכספי וישלחו בחורים ליעדים.
ובלא''ה בלי נטילת דיחוי לא יהיה כסף וממילא אתה שותף למכסות ויעדים

כמו שלא נלקחו 'דיחוים' בתקופת החוק הקודם, אף שהפסידו בזה דתות,
מניין סתם להכפיש, ולומר שזה ישתנה ?.

תן לי את יבנה וחכמיה!
לא. הבנתם היא שבהיות שאין לנו תחמושת מספיקה כדי להילחם בכל החזיתות, עלינו להיאבק רק על אלו שתורתם אומנותם ולא על האחרים, כיון שמאבק על האחרים יסכן את המאבק על אלו שתורתם אומנותם.
לגופן של דברים, בוא נעשה סדר, יש בחוק הגיוס הנוכחי שני אלמנטים מרכזיים מאוד ששונים דרמטית מחוק הגיוס האחרון, האלמנט הראשון הוא יעדים במספרים מאוד גבוהים מה שלא היה עד כעת, אלמנט נוסף הוא השיניים של הצבא לאכוף את מילוי היעדים, א. ע"י הביקורות, כלומר שע"פ הצעת החוק יהיו ביקורת אחת לשלשה חודשים בישיבות של משרד הביטחון, ובחור שלא יעמוד בביקורות פעמים ישלל ממנו המעמד, בנוסף ראש ישיבה חתימה על תצהיר כוזב היא פלילית והיא עם קנסות, ובביקורת שתהיה במידה ולמבקרים יש יסוד להניח שהחתימה לבחור איקס הינה כוזבת, המעמד יבוטל וראש הישיבה יקנס, אגב דרישת היעוהמשי"ת של וועדת חו"ב שביקורות יהיו תכופות יותר אחת לשבועים. ב. סנקציות על הציבור החרדי באם לא יעמדו ביעידים, סנקציות מוסדיות שככל ולא יעמדו ביעדים תוך שנה ישלל תקציבי הישיבות, וסנקציות אישיות כמו שלילת מעונות ביטול הנחה בתח"צ ועוד.
כעת בוא נעשה חושבים הסיבה האמיתית של גדולי התורה שהסכימו לחוק הקודם היתה כי אין כוונה לעמוד ביעדים, בחוק הנוכחי מי שמצרף את הנתונים קרי הביקורות התכופות בישיבות בשילוב יעדים, מבין שהציבור החרדי הולך לקראת שינוי מהותי,
ואגב סיפר לי חתן של הגר"צ ויסבקר ר"י בית מתתיהו שהיתה אסיפה של כמה ראשי ישיבות והוא גם נכח שם בביתו של הגרמ"ה הירש שהראשי ישיבות דנו איתו בארוכה האיך ישיבות יהיו מסוגלות לעמוד בביקורות האלה.
וצריך להיות נאיבי לחשוב שברגע שבחורים קצת פחות יוגיוסו עולם הישיבות ימשיך לשגשג. ברגע שהתופעה הזו תירווח כל בחור שני שאינו צו"ל ירצה גם הוא להיות איש העולם הגדול... וכו' ולהתגייס, ולכה"פ לחטיבות כמו קדקוד וכדו' שהם יהיו שפיץ היקורתיות.
והרב ידידיה שכתב שכל אותם בטלנים שאינם לומדים מוזמנים ללמוד, על מה אתה מדבר, וכי לא קורה שלבחורים הכי טובים יש משברים, וכי בחברון/פונביז'/מאור התורה/יסדות אין בחורים קצת פחות בענין, על מי אתה מדבר אותם בטלנים, כל בחור שאינו מתמיד 24/7 הוא בטלן לדידך?
והטענה האולית שאין מספיק תחמושת וכ"ז, כבר נכתב תשובות בענין זה בכמה מקומות בפורום קחנו משם, רק בקצה המזלג הרי ברור שאם הציבור החרדי על גווניו יתיציב לעמידה נחושה בראשות מרנן ורבנן בע"ה הגזירה תתבטל, ועוד וכי בכל הדורות שלחמו נגד צוררי היהדות היה זה מלחמה ריאלית או מלחמה של מסירות נפש?

מי שלא חושב ממש כמו שצריך לחשוב... חייב להיות שהוא מוסת- אההם ...
אתה רוצה לומר שהגעת בכוחות עצמך למסקנה שתומכי החוק אינם סבורים שאנו במלחמה?
רק אזכיר שכל ההסדר הנידון, אינו עוסק בברירת מוות - מה שגרם במקור למשפט 'או שהפריץ ימות או שהכלב ימות' , להיווצר.

מדובר פה - כל הרונדלות באוויר האלו, הם בשביל תקציב שיהיה מחצה שלישי ורביע בקושי, ולשנתיים בערך (עד שלא יעמדו ביעדים).
ממילא הסכנה על אלו שתורתם אומנותם, היא חשש סכנה כספית ב'קושי'.

ותחשוב שוב מה עומד מול מה בכף מאזניים.
שוב: איני ממצדדי החוק, ואף לא ממתנגדיו. אם כבר אני נוטה יותר לצד המתנגד, כי אני מתנגד בכלל לישיבת חרדים בכנסת המינים. אין טעם לנסות לשכנע אותי. ולא זו בלבד, אלא שאיני מאמין שהחוק יעבור. אבל בלי קשר לדעתי על החוק, אני מבין שלא כל
מי שלא חושב ממש כמו שצריך לחשוב... חייב להיות שהוא
לא אכפת לו מהמאבק, אלא להיפך: אכפת לו מאוד, וכדי לנסות להשיג את מה שלדעתו יהיו התוצאות הטובות ביותר - הוא מוכן לספוג את הררי הרעל המרושע.
מבחירתם,שיעשו מה שבא להם.
[אע"פ שכלל הרבנים אומרים שבשום אופן לא ללכת לשם בכל אופן,משום שהוא 'כור היתוך'.אבל נעזוב את זה]

אבל לומר לתליין מראש, 'בהם אנו לא מתעסקים, ולא נפעל עבורם באמצעים אמיתיים', זה הפקרה, שלא רק תעלה בהם
אלא, ברבות הימים תיהפך/יכולה-להיהפך לנורמה,
לאותם שאינם נמצאים בישיבות- אע"פ שהם שומרי תו"מ - בגישה הנ"ל, שעדיף שיעשו עם עצמם משהו.

גם אם לשיטתך זה חשש ולא בטוח, בנידון מהותי ומסוכן כ"כ, פריוולגיה לקחת סיכון, לא קיימת .
אין חולק על כך שלחוק המדובר יהיה מחיר כבד, ובשונה מאחרים - איני מזלזל בבעיה שאתה מציג (אם כי ישנם שטובתם וטובת החברה שילכו לצבא, ואיני מדבר על בטלנים שותו"מ המוכרים בשווארמות אלא על נוער שוליים, אך הם כמובן אינם מספיקים כדי למלא את היעדים). השאלה היא האם המחיר בהיעדר החוק לא יהיה יותר כבד.
חידדתי שלדעתי אנו במלחמה של תודעה על ההיסתייגות מן הצבא, לאחר שנפתח פתח מה7 באוקטובר.
ואם אתה מסכים עם זה,

אי חיזוק האידיאל וחידודו בשעה שעל זה ניטשת המלחמה, הוא לא טקטיקה,הוא עצמו המפסיד.
התודעה של ההסתייגות מהצבא, היא בעצמה טקטיקה ולא מטרה. אין ענין להסתייג מהצבא (כלומר: יש ענין, אך הוא משני ביחס לענין העיקרי). יש ענין שחרדים לא יתגייסו. אם הטקטיקה של התודעה הנ"ל מסייעת לכך - נפלא. אם לא, אז לא.
דווקא בגלל שבסוגיא זו, היה יציאה מן הכלל שנוקטים החולקים על ה'מועצות' המיינסטרימיות,
[מבלי להיכנס לדעתם הפרטית של כ"א מחברי 'המועצת'..,אך גם לו יהי כן]
ביציאה למחלוקת באופן גלוי ומוצהר,
מורה שהעסק הזה אינו עוד נידון מבין מאות נידונים אחרים.

אלא בדבר קריטי והר-גורל לעתיד,
ע"ע העיסוק העצום שעוסקים בזה גם גדולי ישראל המיינסטרים,

להבין שהמח' פה היא מעבר לאינטרסים ומלחמות הובלה, אלא נידון קיומי.
ולכן יצאו בריש גלי לעורר שיח בנידון.
-ע"מ שיעשה בדיוק מה שנעשה- קיום שיח ציבורי בנידון, ולעורר לבבות עיני החרדים אל דבר ד'.

ומי שחושב ורואה את הסכנה בעיני רוחו, מוטל עליו להביע ולהציף אותה.
מכיר את המושג 'לנצח בקרב אבל להפסיד במלחמה'? גם אם מטרת הקמפיין תושג, המחיר של פירוק ההיררכיה שכולנו גדלנו עליה עם חלב אמנו - יקר יותר מסכנת כפיית הגיוס, כ"ש כשהתועלת מוטלת בספק רב.
אין לי טענה על גדולי ישראל המביעים את דעתם נגד, גם אם הם מביעים אותה בחריפות. אבל הנסיון - הראשון מסוגו - להוביל לכך שהחלטות כה גורליות לא יתקבלו על ידי גדולי ישראל, אלא על ידי דעת קהל - משמעו פירוק ההיררכיה, והוא הרה אסון.

ברור שאם הציבור החרדי על גווניו יתיציב לעמידה נחושה בראשות מרנן ורבנן בע"ה הגזירה תתבטל
מהיכן ברור לך דבר זה?
ועוד וכי בכל הדורות שלחמו נגד צוררי היהדות היה זה מלחמה ריאלית או מלחמה של מסירות נפש?
מה עשו בכל הדורות? תוכל לתת דוגמא?

לגופן של דברים, בוא נעשה סדר,
סדר חלקי יותר גרוע מבלגן
יש בחוק הגיוס הנוכחי שני אלמנטים מרכזיים מאוד ששונים דרמטית מחוק הגיוס האחרון, האלמנט הראשון הוא יעדים במספרים מאוד גבוהים מה שלא היה עד כעת, אלמנט נוסף הוא השיניים של הצבא לאכוף את מילוי היעדים, א. ע"י הביקורות, כלומר שע"פ הצעת החוק יהיו ביקורת אחת לשלשה חודשים בישיבות של משרד הביטחון, ובחור שלא יעמוד בביקורות פעמים ישלל ממנו המעמד, בנוסף ראש ישיבה חתימה על תצהיר כוזב היא פלילית והיא עם קנסות, ובביקורת שתהיה במידה ולמבקרים יש יסוד להניח שהחתימה לבחור איקס הינה כוזבת, המעמד יבוטל וראש הישיבה יקנס, אגב דרישת היעוהמשי"ת של וועדת חו"ב שביקורות יהיו תכופות יותר אחת לשבועים. ב. סנקציות על הציבור החרדי באם לא יעמדו ביעידים, סנקציות מוסדיות שככל ולא יעמדו ביעדים תוך שנה ישלל תקציבי הישיבות, וסנקציות אישיות כמו שלילת מעונות ביטול הנחה בתח"צ ועוד.
היעדים - סוף סוף מדובר באלמנט שכבר הופיע במערכה הראשונה שעצם הרעיון שלו כבר אושר ע"י גדולי ישראל זצוק"ל.
הביקורות - חתימה עלתצהיר כוזב, לדעתי גם בלי קשר לחוק להסדרת מעמד בני הישיבות מדובר בעברה על החוק די חמורה.
סנקציות - עכשיו יש גם סנקציות וגם אין מעמד על שום לומד תורה וזה גורם לרבים שעל הגדר להירתע.
כעת בוא נעשה חושבים הסיבה האמיתית של גדולי התורה שהסכימו לחוק הקודם היתה כי אין כוונה לעמוד ביעדים,
היית זבוב על החדר?
בחוק הנוכחי מי שמצרף את הנתונים קרי הביקורות התכופות בישיבות בשילוב יעדים, מבין שהציבור החרדי הולך לקראת שינוי מהותי,
כלומר, לדעתך, גדולי ישראל שליט"א קיבלו החלטה שלא עלתה על שולחנם של גדולי ישראל זצוק"ל, נו.. ו..?
ואגב סיפר לי חתן של הגר"צ ויסבקר ר"י בית מתתיהו שהיתה אסיפה של כמה ראשי ישיבות והוא גם נכח שם בביתו של הגרמ"ה הירש שהראשי ישיבות דנו איתו בארוכה האיך ישיבות יהיו מסוגלות לעמוד בביקורות האלה.
סיפור נאה וכמעט מושלם, בשביל שיהיה מושלם כדאי להשלים ולהביא את תשובתו שמסתמא ניתנה...
וצריך להיות נאיבי לחשוב שברגע שבחורים קצת פחות יוגיוסו עולם הישיבות ימשיך לשגשג.
די עם השקר הזה "בחורים קצת פחות"! מדובר על בחורים שלמדו שנתיים במערכת החינוך החרדית בין גילאים מסויימים, כאלו שכבר היום מתגייסים אלפים מהם וכאלה ש 70% מהם הודו שלא רואים בעצמם כחרדים.
ברגע שהתופעה הזו תירווח כל בחור שני שאינו צו"ל ירצה גם הוא להיות איש העולם הגדול... וכו' ולהתגייס, ולכה"פ לחטיבות כמו קדקוד וכדו' שהם יהיו שפיץ היקורתיות.
עין שורה אחת למעלה, מעבר לזה שאין כ"כ היגיון לזה שבחור שלא התגייס היום (כשאין מעמד והוא נמצא במעצר וכו) ירוץ להתגייס כשיש לו מעמד.
והרב ידידיה שכתב שכל אותם בטלנים שאינם לומדים מוזמנים ללמוד, על מה אתה מדבר, וכי לא קורה שלבחורים הכי טובים יש משברים, וכי בחברון/פונביז'/מאור התורה/יסדות אין בחורים קצת פחות בענין, על מי אתה מדבר אותם בטלנים, כל בחור שאינו מתמיד 24/7 הוא בטלן לדידך?
עיין בשתי שורות למעלה
והטענה האולית שאין מספיק תחמושת וכ"ז, כבר נכתב תשובות בענין זה בכמה מקומות בפורום קחנו משם, רק בקצה המזלג הרי ברור שאם הציבור החרדי על גווניו יתיציב לעמידה נחושה בראשות מרנן ורבנן בע"ה הגזירה תתבטל, ועוד וכי בכל הדורות שלחמו נגד צוררי היהדות היה זה מלחמה ריאלית או מלחמה של מסירות נפש?
טענה אוילית של מי? של הרב לנדו או של הרב הירש או של הרב סאלים? אתה באמת חושב שהם היו חושבים שיש אפשרות שלישית והם היו הולכים על החוק הזה עם הנקודות הבעיתיות שבו ולא היו נלחמים? זוועה.

חס ושלום, לא עלה על דעתי מעולם. הם אשריהם ואשרי חלקם וטוב אחד בצער ממאה שלא בצער.
אני מדבר על בטלנים אמיתיים שעובדים וכו' או מבלי עולם שמשתמשים בפטור מטעם תורתו אומנותו.

לא יודע אם זה פוליטלי קורקט
אבל תכל'ס יש בחורים רבים שהצבא יציל אותם
עולם הישיבות יקבל עוצמה אדירה אם ישיל ממנו את כל החלק הבינוני והדפוק שנמצא סתם בישיבה כי זה המסלול לשבת יום שלם ליד גמרא גם אם לא מבינים כלום...
הישיבות החזקות סובלות מאד מרידוד המושגים והשאיפות ע"י בחורים טיפשים שמוכרחים להיות בישיבה כי זה המסלול
וזה מצב בעייתי וחמור שמשום מה אף אחד לא מדבר עליו

זאת האמת
מבלי להיכנס לשאלה של יראת שמים בצבא, אני מדבר על ה'לו יהי'...

עולם הישיבות יקבל עוצמה אדירה אם ישיל ממנו את כל החלק הבינוני והדפוק שנמצא סתם בישיבה כי זה המסלול לשבת יום שלם ליד גמרא גם אם לא מבינים כלום...
הישיבות החזקות סובלות מאד מרידוד המושגים והשאיפות ע"י בחורים טיפשים שמוכרחים להיות בישיבה כי זה המסלול

זאת האמת
זה בעיה ממסדית חמורה שקיימת והולכת וגדולת עם השנים, בכל התחומים

זאת האמת
סדר חלקי יותר גרוע מבלגן

היעדים - סוף סוף מדובר באלמנט שכבר הופיע במערכה הראשונה שעצם הרעיון שלו כבר אושר ע"י גדולי ישראל זצוק"ל.
הביקורות - חתימה עלתצהיר כוזב, לדעתי גם בלי קשר לחוק להסדרת מעמד בני הישיבות מדובר בעברה על החוק די חמורה.
סנקציות - עכשיו יש גם סנקציות וגם אין מעמד על שום לומד תורה וזה גורם לרבים שעל הגדר להירתע.
חבל שלא קראת עוד שני שורות, שהשילוב הקטלני של ביקורות מחמירות וסנקציות עם יעדים הוא הסיפור. ולא זכיתי להבין את דבריך שיעדים הופיעו כבר בחוק הקודם, זה בדיוק מה שבאתי לחלק.
היית זבוב על החדר?

כלומר, לדעתך, גדולי ישראל שליט"א קיבלו החלטה שלא עלתה על שולחנם של גדולי ישראל זצוק"ל, נו.. ו..?
זבוב זבוב, תכלס זה הכרעה חדשה. שגם אם גדו"י זצוק"ל הסיכמו לה עקרונית, אבל היא אינה משתקפת בהסכמתם לחוק הגיוס שהיה בשעתם.
סיפור נאה וכמעט מושלם, בשביל שיהיה מושלם כדאי להשלים ולהביא את תשובתו שמסתמא ניתנה...
לא היתה תשובה ברורה. התלבטויות ומו"מ מה אפשר לשעשות שכן יעמדו בביקורת, כמו שהבחורים יתרצנו וכדו'.
די עם השקר הזה "בחורים קצת פחות"! מדובר על בחורים שלמדו שנתיים במערכת החינוך החרדית בין גילאים מסויימים, כאלו שכבר היום מתגייסים אלפים מהם וכאלה ש 70% מהם הודו שלא רואים בעצמם כחרדים.
עי' שורה למעלה, ותבין שמדובר כאן על אירוע בסדר גודל אחר, מחמת הביקורות. וכאמור.
עין שורה אחת למעלה, מעבר לזה שאין כ"כ היגיון לזה שבחור שלא התגייס היום (כשאין מעמד והוא נמצא במעצר וכו) ירוץ להתגייס כשיש לו מעמד.

עיין בשתי שורות למעלה
ההבדל הוא עצום, כיום זו צרת רבים והציבור החרדי מאוגד סביב זה, ביום שהחוק יעבור, בחור שאין לו מעמד זה תהיה אות קלון שאינו רציני דיו, וללא גיבוי, עם תמריצים סכוי סביר להניח שהוא יתפתה.
טענה אוילית של מי? של הרב לנדו או של הרב הירש או של הרב סאלים? אתה באמת חושב שהם היו חושבים שיש אפשרות שלישית והם היו הולכים על החוק הזה עם הנקודות הבעיתיות שבו ולא היו נלחמים? זוועה.
איני רוצה להיכנס לפינה הזו, בוא נדבר ענינית, ולהפסיק לערב את שמם של גדולי ישראל מתי שהטענות מסתתמות. אם אתה מרגיש שזה גדול עליך תכתוב שכך הורו מרנן ורבנן וזהו. רק שפה ניסנו להבין את הדברים, כדרך שלומדים סוגיא, ולא פוטרים את הסוגיא בטענה שכך אמר הרשב"א וכדו'.
חס ושלום, לא עלה על דעתי מעולם. הם אשריהם ואשרי חלקם וטוב אחד בצער ממאה שלא בצער.
אני מדבר על בטלנים אמיתיים שעובדים וכו' או מבלי עולם שמשתמשים בפטור מטעם תורתו אומנותו.
אז דע לך שהחוק לא מדבר על בטלנים אמיתיים שעובדים. ממזמן הנושא עבר למגרש אחר, ביקורות בישיבת רכסים/בית מתתיהו/ דעת חיים, שעשרים בחורים לא עוברים את הביקורת ולא זכאים למעמד בן ישיבה אינו דבר של מה בכך.

ראשי תחתית