גם לי זכור שכתב כן.חשבתי לענות, והקדמתני. יישר כח.
אגב , מו"ר הגריח"ס כותב באחד מספריו שאין לו עסק עם מחשבים!!
מי שיכול לחפש באוצר החכמה, היכן כתב כן, נא יחכימנו.
גם לי זכור שכתב כן.חשבתי לענות, והקדמתני. יישר כח.
אגב , מו"ר הגריח"ס כותב באחד מספריו שאין לו עסק עם מחשבים!!
מי שיכול לחפש באוצר החכמה, היכן כתב כן, נא יחכימנו.
לחיד"א היה מחשב?כונתו כמדומני לתוכנות חיפוש.
לא יתכן שהוציא כ"כ הרבה ספרים בלי מחשב.
מהשערה.
כך שמעתי מאחד מבני הביתמנין ידוע?
לי ידוע בבירור שאין לו מייל, וגם כשהוא בחו"ל שולחים לו דרך מקורביו שנוסעים איתו, או לאנשי המקום שבקשר איתו
חבל להמציא דברים כדי להצדיק דברים אחרים, וד"ל.
הוציא כמדומה את רוב ספריו - בהם ניכרת גאונתו המבהילה ושליטתו הכבירה במרחבי הספרות התורנית לכל ענפיה ורבדיה - לפני עשרות שנים (אזור תש"מ- תש"נ) עוד לפני המצאת מאגר "אוצר החכמה" ע"י בנו שליט"א.כונתו כמדומני לתוכנות חיפוש.
לא יתכן שהוציא כ"כ הרבה ספרים בלי מחשב.
מהשערה.
ולגופו של ענין.כך שמעתי מאחד מבני הבית
אבל ייתכן שלא הבנתי נכון
ואם טעיתי תלון עימי משוגתי ואני חוזר בי מהאמור
עד שהתמנה לראש"ל היה מעמד בעצמו בתוכנת וורד עצמה.שמעתי מתלמידו הקרוב שגם הרב יצחק יוסף כותב ישירות לתוכנת העימוד, סוגר PDF ושולח למדפיס.
אומר לך מתי זה כן צורם שיש לרב מחשב.לענ"ד אין פסול בכך שיהיה לרב מחשב ומייל
אני במקומו לא הייתי משלם לכזה מעמדעד שהתמנה לראש"ל היה מעמד בעצמו בתוכנת וורד עצמה.
מאז שהתמנה שולח למעמד.
עד שהתמנה לראש"ל היה מעמד בעצמו בתוכנת וורד עצמה.
מאז שהתמנה שולח למעמד.
מה שכתבו פה לגבי מורי ורבי חכם בן ציון מוצפיהיום שאל אותי מישהו האם גדולי הרבנים משמשים במייל בכלל או באינטרנט בפרט.
על איזה כרכים אתה מדבר?אני במקומו לא הייתי משלם לכזה מעמד
לא מסודר בכלל. ולא מקצועי.
אולי תחליף לו מעמד, ואולי תכנה.
ספר לא מעומד, לא עושה הרגשה טובה ללומדים בו.
מידיעה.וזאת מנין?
אכן יש בזה קצת מן האמת.אומר לך מתי זה כן צורם שיש לרב מחשב.
בזמנו כשהייתי נכנס לרב הקהילה שלנו זצוק"ל עם ילדיי לחלאקה או להתברך לקראת השנה החדשה
היו רואים את הרב עם גמרא ענקית שקוע כל כולו בסוגיא עד ששם לב שנכנסנו
ובלי לומר מילה לילדיי הם ראו חשו והרגישו מה זה להיות שקוע בתורה ולשכוח מכל העולם,
והיום.. אני נכנס עם ילדיי לרב שליט"א
ולפני הרב פתוח מחשב ולומד מתוכו
מה מבין הילד?
שכך צורת הלימוד וככה גדלים בתורה על ידי מחשב..
אם טעיתי אשמח שיתקנו אותי
כמה נתונים.מה שכתבו פה לגבי מורי ורבי חכם בן ציון מוצפי
תכננתי לא להגיב, אך כיון שיצא פה לעז שלא הוא עונה תשובות, אציין במה שראיתי במו עיני שבאחת הפעמים שהרב הגיע לשיעור, חיכיתי לו בחוץ ובמו עיני ראיתיו מקליד תשובה באתר (זיהיתי את העיצוב של האתר) מתוך טאבלט והיה הדבר לפלא בעיני
ולאחר זמן מה ראיתי ששאלו מאן דהוא באתר כיצד משתמש באינטרנט? וענה לו שכמובן הוא נגד אינטרנט
ויש לו מין מחשב שיש שם רק את האתר בלבד והכל חסום ומוגן. (אם מישהו יכול אפשר לחפש את התשובה)
כמובן שאין ללמוד מזה למעשה וכל אחד יתייעץ עם רבותיו, אך וודאי שחכם בן ציון עשה זאת כדי לזכות את הרבים וסתם כך לא היה מתקרב לאינטרנט
(וחזקה עלי שהתייעץ לפני כן עם מרן הרב עובדיה מפני שהאתר החל לפעול עוד בשנת תש״ע אולי לפני...)
רבים רבים מהתשובות באתר הם הרב ענה כך וכך הרב ענה כך וכך. ומשמע שיש אדם שמעביר לרב את השאלות ומחזיר ממנו את התשובות.
מידיעה.
מה אני יכול לכתוב לך על דבר שאני יודע בעצמי? מאיפה אביא לך מקור.אינני מכיר אותך, ואתה עושה רושם של אדם הגון, אבל לומר את האמת, זה נשמע כמו הכנה לאחד התירוצים המופרכים על תכלא דפזלון. ולעיל מה שכתבת על הרב סופר התברר כדבר שאינו נכון.
הדעת נותנת שאם דרכו היתה לעמד בעצמו במשך עשרות שנים (זאת אומרת להקליד תוכן לתבנית מוכנה מראש וכך לחסוך בזמן), אין שום סיבה שפתאום ישלח למישהו אחר.
מעולם לא היה כותב לתוך תבנית עימוד מוכנה.
היה כותב בוורד ומעמד בעצמו
בישיבת אהל מועד לא לימד מעולם.אבל לגבי האם הרב סופר לימד באוהל מועד או לא לא הספקתי לברר. (אולי הרב @דרופתקי דאורייתא יוכל לאמת/להכחיש).
מחילה מכבוד תורתו אני ראיתי בעיניי את הרב מקלידכמה נתונים.
א. רבים רבים מהתשובות באתר הם הרב ענה כך וכך הרב ענה כך וכך. ומשמע שיש אדם שמעביר לרב את השאלות ומחזיר ממנו את התשובות.
ב. "זיהיתי את העיצוב של האתר" ברוב ככל האתרים עיצוב האתר לגולש ומערכת הניהול אלו שני תבניות שונות ועיצובים שונים לגמרי לגמרי. וד"ב.
גם לא.לא התכוונתי לתוכנה אלא לתבנית עיצובית מוכנה מראש (יש גם בוורד).
לא בדיוק מסתובב עם טאבלט.כבר מתחילה היו ניכרים דברי אמת של @אהבת שלום . רק שהרב @מרנן ורבנן לא אהב את הרושם שנוצר, שהרב הצדיק המתנגד לאינטרנט מסתובב עם טאבלט ועונה לשאלות (אני באופן אישי לא רואה הבדל בין זה לוואטסאפ) וניסה לערער את עדותו. וד"ב...
לא בדיוק מסתובב עם טאבלט.
יש לו טאבלט שפתוח רק לאתר שלו.
ואינו מסתובב עימו בשום מקום, אלא רק בביתו ובנסיעות.
לא שלא אהבתי ואין לי בעייה שהגרב"צ מוצפי ישתמש במחשב כל עוד זה לפי הגדרות של גדולי ישראל, רק אמרתי שלפי מה שאני מכיר - ולפי מה שהניק עליו הגבתי כתב - זה לא מסתדר לי. ותו לא.כבר מתחילה היו ניכרים דברי אמת של @אהבת שלום . רק שהרב @מרנן ורבנן לא אהב את הרושם שנוצר, שהרב הצדיק המתנגד לאינטרנט מסתובב עם טאבלט ועונה לשאלות (אני באופן אישי לא רואה הבדל בין זה לוואטסאפ) וניסה לערער את עדותו. וד"ב...