לחצו כאן – תרומה לשמואל

האם רבותינו משתמשים באינטרנט?

היום שאל אותי מישהו האם גדולי הרבנים משמשים במייל בכלל או באינטרנט בפרט.
מה שכתבו פה לגבי מורי ורבי חכם בן ציון מוצפי
תכננתי לא להגיב, אך כיון שיצא פה לעז שלא הוא עונה תשובות, אציין במה שראיתי במו עיני שבאחת הפעמים שהרב הגיע לשיעור, חיכיתי לו בחוץ ובמו עיני ראיתיו מקליד תשובה באתר (זיהיתי את העיצוב של האתר) מתוך טאבלט והיה הדבר לפלא בעיני
ולאחר זמן מה ראיתי ששאלו מאן דהוא באתר כיצד משתמש באינטרנט? וענה לו שכמובן הוא נגד אינטרנט
ויש לו מין מחשב שיש שם רק את האתר בלבד והכל חסום ומוגן. (אם מישהו יכול אפשר לחפש את התשובה)
כמובן שאין ללמוד מזה למעשה וכל אחד יתייעץ עם רבותיו, אך וודאי שחכם בן ציון עשה זאת כדי לזכות את הרבים וסתם כך לא היה מתקרב לאינטרנט
(וחזקה עלי שהתייעץ לפני כן עם מרן הרב עובדיה מפני שהאתר החל לפעול עוד בשנת תש״ע אולי לפני...)

אומר לך מתי זה כן צורם שיש לרב מחשב.
בזמנו כשהייתי נכנס לרב הקהילה שלנו זצוק"ל עם ילדיי לחלאקה או להתברך לקראת השנה החדשה
היו רואים את הרב עם גמרא ענקית שקוע כל כולו בסוגיא עד ששם לב שנכנסנו
ובלי לומר מילה לילדיי הם ראו חשו והרגישו מה זה להיות שקוע בתורה ולשכוח מכל העולם,
והיום.. אני נכנס עם ילדיי לרב שליט"א
ולפני הרב פתוח מחשב ולומד מתוכו
מה מבין הילד?
שכך צורת הלימוד וככה גדלים בתורה על ידי מחשב..
אם טעיתי אשמח שיתקנו אותי
אכן יש בזה קצת מן האמת.
למרות שאם זה אחד שעמל בתורה, גם כשהוא יושב עם מחשב הוא שקוע בתורה וניתן לראות זאת.
מכל מקום, הרבנים שהתכוונתי עליהם, הם משתמשים במחשב בעיקר כדי לכתוב את חידו"ת ולשלוח אותם למעמד, לקבצים תורניים וכיוצ"ב, אך הם יושבים מוקפים בערימות ספרים מתוך שקיעות גדולה.

מה שכתבו פה לגבי מורי ורבי חכם בן ציון מוצפי
תכננתי לא להגיב, אך כיון שיצא פה לעז שלא הוא עונה תשובות, אציין במה שראיתי במו עיני שבאחת הפעמים שהרב הגיע לשיעור, חיכיתי לו בחוץ ובמו עיני ראיתיו מקליד תשובה באתר (זיהיתי את העיצוב של האתר) מתוך טאבלט והיה הדבר לפלא בעיני
ולאחר זמן מה ראיתי ששאלו מאן דהוא באתר כיצד משתמש באינטרנט? וענה לו שכמובן הוא נגד אינטרנט
ויש לו מין מחשב שיש שם רק את האתר בלבד והכל חסום ומוגן. (אם מישהו יכול אפשר לחפש את התשובה)
כמובן שאין ללמוד מזה למעשה וכל אחד יתייעץ עם רבותיו, אך וודאי שחכם בן ציון עשה זאת כדי לזכות את הרבים וסתם כך לא היה מתקרב לאינטרנט
(וחזקה עלי שהתייעץ לפני כן עם מרן הרב עובדיה מפני שהאתר החל לפעול עוד בשנת תש״ע אולי לפני...)
כמה נתונים.
א. רבים רבים מהתשובות באתר הם הרב ענה כך וכך הרב ענה כך וכך. ומשמע שיש אדם שמעביר לרב את השאלות ומחזיר ממנו את התשובות.
ב. "זיהיתי את העיצוב של האתר" ברוב ככל האתרים עיצוב האתר לגולש ומערכת הניהול אלו שני תבניות שונות ועיצובים שונים לגמרי לגמרי. וד"ב.

רבים רבים מהתשובות באתר הם הרב ענה כך וכך הרב ענה כך וכך. ומשמע שיש אדם שמעביר לרב את השאלות ומחזיר ממנו את התשובות.

דוקא בתשובות הללו שנכתבו בשם "העורך" ניתן לזהות את נוסח כתיבתו ודרך דיבורו של הרב שליט"א.

אינני מכיר אותך, ואתה עושה רושם של אדם הגון, אבל לומר את האמת, זה נשמע כמו הכנה לאחד התירוצים המופרכים על תכלא דפזלון. ולעיל מה שכתבת על הרב סופר התברר כדבר שאינו נכון.

הדעת נותנת שאם דרכו היתה לעמד בעצמו במשך עשרות שנים (זאת אומרת להקליד תוכן לתבנית מוכנה מראש וכך לחסוך בזמן), אין שום סיבה שפתאום ישלח למישהו אחר.

אינני מכיר אותך, ואתה עושה רושם של אדם הגון, אבל לומר את האמת, זה נשמע כמו הכנה לאחד התירוצים המופרכים על תכלא דפזלון. ולעיל מה שכתבת על הרב סופר התברר כדבר שאינו נכון.

הדעת נותנת שאם דרכו היתה לעמד בעצמו במשך עשרות שנים (זאת אומרת להקליד תוכן לתבנית מוכנה מראש וכך לחסוך בזמן), אין שום סיבה שפתאום ישלח למישהו אחר.
מה אני יכול לכתוב לך על דבר שאני יודע בעצמי? מאיפה אביא לך מקור.
מעולם לא היה כותב לתוך תבנית עימוד מוכנה.
היה כותב בוורד ומעמד בעצמו. ולכן העימוד היה די חובבני, (תראה לדוגמא את ילקו"י שבת א-ד שמתחיל בכתב גדול וכל כמה מאות עמודים הכתב נהיה יותר קטן).
מאז שנכנס לתפקיד אין לו פנאי אף לזה, ונותן את זה למעמד. (אם זה באמת מענין מיהו המעמד, הוא יאיר אבא שאול).

לגבי הדבר שהתברר כאינו נכון, עוד לא הגבתי, כי אני לא הספקתי לדבר עם זה שאמר לי, באמת לענין הזמן ההוא שלא היה מחשבים מצויים, כנראה שצדקתם, ולא שמתי לב לכך שבחשבון פשוט זה לא יתכן. אבל לגבי האם הרב סופר לימד באוהל מועד או לא לא הספקתי לברר. (אולי הרב @דרופתקי דאורייתא יוכל לאמת/להכחיש). וכשאברר אגיב לשניהם, ולא אבוש להודות על האמת.

אבל לגבי האם הרב סופר לימד באוהל מועד או לא לא הספקתי לברר. (אולי הרב @דרופתקי דאורייתא יוכל לאמת/להכחיש).
בישיבת אהל מועד לא לימד מעולם.

אגב, הרב יצחק יוסף תמיד מתאר את המפגש (היחיד) שלו עם מרן הגריח"ס, והוא בהיות מרן הגריח"ס בישיבה בתפרח...
אם היה לו עוד היכרות איתו הוא היה מדבר עליה. וק"ל.

כמה נתונים.
א. רבים רבים מהתשובות באתר הם הרב ענה כך וכך הרב ענה כך וכך. ומשמע שיש אדם שמעביר לרב את השאלות ומחזיר ממנו את התשובות.
ב. "זיהיתי את העיצוב של האתר" ברוב ככל האתרים עיצוב האתר לגולש ומערכת הניהול אלו שני תבניות שונות ועיצובים שונים לגמרי לגמרי. וד"ב.
מחילה מכבוד תורתו אני ראיתי בעיניי את הרב מקליד
אין סיכוי שזה היה משהו אחר
עיני ראו ולא זר
עכשיו נזכרתי מה ראיתי
ראיתי את הסמל של בד״ץ בני ציון שם בצד ימין (נמצא באתר הישן)
כשהרב לא עונה כתוב העורך
בכל אופן ברי לי שהרב עונה בעצמו
מה עוד שבתשובה שכתבתי לעיל הרב ענה איך הוא משתמש בעצמו…

עוד ראיה
באחת הפעמים מצאתי איזו טעות בסידור וכתבתי לרב באתר עם מספר הטלפון שלי
ומה שקרה זה שהרב התקשר אלי באיזור השעה רבע לתשע כשהיה בדרכו לשיעור בחולון
דרך הטלפון של הנהג (בדקתי זאת)
והם היו לבד ברכב
אז ברור שהוא ראה את השאלה והתקשר
קיצור אין מה להכחיש

כבר מתחילה היו ניכרים דברי אמת של @אהבת שלום . רק שהרב @מרנן ורבנן לא אהב את הרושם שנוצר, שהרב הצדיק המתנגד לאינטרנט מסתובב עם טאבלט ועונה לשאלות (אני באופן אישי לא רואה הבדל בין זה לוואטסאפ) וניסה לערער את עדותו. וד"ב...

כבר מתחילה היו ניכרים דברי אמת של @אהבת שלום . רק שהרב @מרנן ורבנן לא אהב את הרושם שנוצר, שהרב הצדיק המתנגד לאינטרנט מסתובב עם טאבלט ועונה לשאלות (אני באופן אישי לא רואה הבדל בין זה לוואטסאפ) וניסה לערער את עדותו. וד"ב...
לא בדיוק מסתובב עם טאבלט.
יש לו טאבלט שפתוח רק לאתר שלו.
ואינו מסתובב עימו בשום מקום, אלא רק בביתו ובנסיעות.

לא בדיוק מסתובב עם טאבלט.
יש לו טאבלט שפתוח רק לאתר שלו.
ואינו מסתובב עימו בשום מקום, אלא רק בביתו ובנסיעות.

לא שנא מכל מכשיר מסונן הפתוח רק לדברים טובים. ואם נמצא עמו בביתו ובנסיעות, הרי זה "מסתובב עמו".

לא שלא אהבתי ואין לי בעייה שהגרב"צ מוצפי ישתמש במחשב כל עוד זה לפי הגדרות של גדולי ישראל, רק אמרתי שלפי מה שאני מכיר - ולפי מה שהניק עליו הגבתי כתב - זה לא מסתדר לי. ותו לא.

ראשי תחתית