אני מתפלא מדוע צריך להסביר את ההבדל בין המקרים. זה אומר הרבה על הרדידות התורנית של אנשי הפלג האלים.
הלוויות, עצרות, הכנסות ספר תורה וכדומה - הם חלק מהשימוש בכביש. כשם שהכביש מיועד לנסיעת רכבים, הוא מיועד לאירועים המוניים אחרים, וקיומם לגיטימי לא פחות מאשר הנסיעה בכביש, בדיוק כפי שחציית הולכי רגל במעבר חצייה מותרת למרות שהיא מפריעה לתנועה. וכדי לצמצם את ההפרעה לנוסעים, מודיעים מראש אלו צירים נחסמים, חוסמים את הצירים הנדרשים לקיום האירוע בלבד, וכו'.
חסימות כבישים מבית הפלג האלים, מיועדות למטרה אחת בלבד: להציק. כביש אינו מיועד עבור כך שיחסמו אותו. אני מקוה שגם אנשי הפלג האלים מבינים שאסור לשבת לפני החנייה של השכן ולחסום אותה.
א. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהפורום הנוכחי מקפיד על כבודם של גדולי ישראל מכל החוגים, לפיכך אני מניח שלא ניתן לכתוב כאן - בהקשר ההפגנות - על "הרדידות התורנית של אנשי הפלג האלים", היות והכל יודעים שחסימות הכבישים הם בהוראתו הישירה של רבנו הקדוש מרן הגר"ש אויערבאך זצוק"ל, שכמובן מאוד מצחיק לדבר על "רדידות תורנית" בהקשר שלו, ובוודאי שעל אלימות.
כמוהו מרן הגר"א דויטש זצוק"ל וכל שאר גדולי התורה שעמם, ואטו כי רוכלא נלך וניזיל.
היזהרו בגחלתן שלא תיכווה!
תוכל להתווכח ולהסביר את עמדת רבותיך, אך בשום אופן לא להתבטאות בזלזול על גדולי התורה החולקים עליהם.
ב. הכל מודים שאם המדינה תחליט ח"ו לבצע רצח פיזי בציבור החרדי, ובהנחה שחסימת כבישים תמנע את הרצח הבא, הרי שכך מחויבים הכל לעשות: לחסום כבישים! ומי שלא עושה זאת עובר על "לא תעמוד על דם רעך", וכ"ש מי שמפריע לאחרים לעשות זאת.
למעלה מכך, הכל מודים שאם המדינה תחליט לזרוק את כל הציבור החרדי מהבתים ולהופכם להומלסים, רק כי הם חרדים, ובהנחה שחסימות כבישים הם אלו שימנעו את הדבר, הרי שרוב הציבור החרדי, אם לא כולו, יהיה בעד חסימת כבישים.
כל מי שיצקצק בלשונו ש"גם אז לא נחסום כבישים" הוא שקרן.
כל מה שנשאר להתווכח הוא רק:
1. האם גזירת הגיוס כמוה כרצח פיזי (גדול המחטיאו יותר מן ההורגו), ולפחות כגזירת הגירוש מן הבתים?
2. האם חסימת כבישים אכן מונעת את גזירת הגיוס?
אלו אכן שני נושאים לגיטימיים שאני מוכן לדון עליהם אם תרצה.
ואגב, בעבר היה מקובל מאוד בקהילות ישראל לעשות "עיכוב הקריאה", וזהו דבר שכבר מוזכר בפוסקים לחיוב! ועניינו הוא שאדם שנעשה לו עוול והוא לא הצליח למנוע זאת, היה עולה לארון הקודש לפני קריאת התורה בשבת, ומעכב את הוצאת ספר התורה עד שידונו דינו, למרות אי הנעימות שהייתה נגרמת בכך לציבור.
ג. כמובן שחסימת הכבישים לא נועדה להציק, אלא למנוע את גיוס בני הישיבות.
ד. ואגב, פשוט כביעתא בכותחא שאם תיווצר סיטואציה שחסימת החנייה של השכן שלי תעזור לי שלא ירצחו את ילדיי, אזי אני או כל אחד אחר מחויבים לעשות זאת, ושכני עצמו גם מחויב לשתף פעולה. אם השכן יסרב במקרה זה, הוא יעבור על "לא תעמוד על דם רעך".