ההשקפה הטהורה
חבר חדש
אשמח לשמוע מידע בעניין וכן מקורות לנושא
ממי שמעת שמועה זו?אשמח לשמוע מידע בעניין וכן מקורות לנושא
עלה אליו ושאלהו.שמעתי בשם הרב ברוך שרגא שליט"א, אינני יודע אם זה נכון...
וכמובן תעדכן.יישר כח.. עזרת לי מאד
האם הרב עובדיה הורה לתלמידיו לפסוק לבני תורה כדעת חכם בן ציון?האם זה נכון שחכם בן ציון הורה לתלמידיו שיורו להמון העם כדעת הרב חיים דוד הלוי זצ"ל?
אשמח לשמוע מידע בעניין וכן מקורות לנושא.
אני שמעתי מהר' צבי עידאןאשמח לשמוע מידע בעניין וכן מקורות לנושא
מי שבדק, העיר והאיר בפסקי היביע אומר,אני שמעתי מהר' צבי עידאן
ששאל את חכם בן ציון האם אפשר לסמוך על פסקי היביע אומר וענה לו בזה"ל "כל דבר טעון בדיקה"
ואידך זיל גמור...
נראה לך שהר' עובדיה קיבל את כל הערותיו??מי שבדק, העיר והאיר בפסקי היביע אומר,
שקר, לשה"ר, ביזוי ת"ח, ורוע לב.אני שמעתי מהר' צבי עידאן
ששאל את חכם בן ציון האם אפשר לסמוך על פסקי היביע אומר וענה לו בזה"ל "כל דבר טעון בדיקה"
ואידך זיל גמור...
נראה לך שהר' עובדיה קיבל את כל הערותיו??
ואיפכא- ממה שאתה אמרת זה רק ראייה וסיעתא לדברי, כיון שהוא היה המעיר והמגיה, וראה הרבה את הבעיות שיש שם
לכן אמר מה שאמר
והדברים פשוטים לכל מעיין גם בלי דבריו, שהרבה מתשובותיו של היביע אומר ומקורותיו טעונים בדיקה, כי לא הכל שם מצוטט נכון, ולפעמים מצוטט חלקית ולפעמים ההקשר לא כ"כ נכון.
כבוד??ולכן בהקדמת אור לציון אחד האנשים שכה כיבד הוא הגרע"י...
מה מכובד באדם שמקיף אך מצטט ציטוטים חצויים וכו'?כבוד??
אין מי שלא רחש כבוד לר' עובדיה
מה זה קשור לכבוד, רכש לו כבוד עצום כי הוא גברא רבה
אבל לעניין שלסמוך על דבריו זה עניין אחר שלא כ"כ סמך
לא הבנתי את דבריך, על מי כוונתך "מצטט ציטוטים חצויים"מה מכובד באדם שמקיף אך מצטט ציטוטים חצויים וכו'?
על מי שאתה כתבת עליו זאת.לא הבנתי את דבריך, על מי כוונתך "מצטט ציטוטים חצויים"
והדברים פשוטים לכל מעיין גם בלי דבריו, שהרבה מתשובותיו של היביע אומר ומקורותיו טעונים בדיקה, כי לא הכל שם מצוטט נכון, ולפעמים מצוטט חלקית ולפעמים ההקשר לא כ"כ נכון.
הסגנון שהדברים הובאו, הובן היטב לכולם.אחר מחילת הרבנים שליט"א.
לא זכיתי להבין היכן הביזוי...
כל דבר טעון בדיקה. אכן כל דבר. כל פוסק בימינו זה לא הלכה למשה מסיני, ויש לעיין בדבריו האם צודקים האם אם לאו.
מדוע זה ביזוי?
מחילה, אבל הסגנון החריף לאחר שכבודו החליט שההודעה הראשונה היא ביזוי משום מה...הסגנון שהדברים הובאו, הובן היטב לכולם.
אין קשר בין הדבריםעל מי שאתה כתבת עליו זאת.
אז על מה צווחים כולם כאן על יבי"א ח"ט סי' קח, מה בסה"כ כתב שם שצריך לעיין בכל הלכה, ולא לסמוך בלי זה?! הרי זה דבר שבלא"ה צריך לעשות בכל ספר!!!מחילה, אבל הסגנון החריף לאחר שכבודו החליט שההודעה הראשונה היא ביזוי משום מה...
וזאת לא הבנתי מדוע...
אכן כל דבר טעון בדיקה, ואידך זיל גמור, שאי אפשר לסמוך כאורים ותומים על שום ת"ח, אלא יש לעיין בדבריו.
הכל בסדר, גם כשאומרים שמרן הגרע"י הוא לא משה רבנו או אליהו הנביא, זה לא ביזוי, אפשר לנשום.
זה נכון כמעט לכל ספר הלכה שנכתב אי פעם.והדברים פשוטים לכל מעיין גם בלי דבריו, שהרבה מתשובותיו של היביע אומר ומקורותיו טעונים בדיקה, כי לא הכל שם מצוטט נכון, ולפעמים מצוטט חלקית ולפעמים ההקשר לא כ"כ נכון.
צווחים לא על זה, אלא על שמוציאים לעז שאם יש קושיות אז זה אומר שכבר הוא לא כתב את הספר, ותלמידיו שקרנים... ובתוספות המרובות על העיקר בשיעורי בנו וכו' וכו' (כאילו שעל הגרע"י אין קושיות ותמיהות רבות...).אז על מה צווחים כולם כאן על יבי"א ח"ט סי' קח, מה בסה"כ כתב שם שצריך לעיין בכל הלכה, ולא לסמוך בלי זה?! הרי זה דבר שבלא"ה צריך לעשות בכל ספר!!!
האם הרב עובדיה הורה לתלמידיו לפסוק לבני תורה כדעת חכם בן ציון?
אשמח גם אני למקורות בנושא.
(רבינו האור לציון ח"א פרק לה עמוד תקנד)באשר כת"ר מעונין לדון ולהורות בשאלות העומדות על הפרק עם גדולי הרבנים בארצנו, הנני מציע שיפנה כבודו אל הרב הגדול המפורסם רבי בן ציון אבא שאול שליט"א ראש ישיבת פורת יוסף בירושלים, שהוא חריף ובקי וידיו רב לו בהלכה, ויכול לסמוך על פסקיו סמוך לבו בטוח בהשם.
בכבוד רב, עובדיה יוסף
אדרבה ואדרבה, לפי דברי כבודו עאכמו"כ שהגרע"י יאמר לבני תורה לנהוג כחכם בן ציון...זה לא הגיוני
יש סיבה לפיה רב"צ יאמר לתלמידיו לפסוק להמון העם כדברי רע"י
אין סיבה לפיה רע"י יאמר לתלמידיו לפסוק לבני התורה כדעת רב"צ
רע"י חולל מהפכה בדרך פסיקת ההלכה
לפיה יש 'לחפש' קולות כשפוסקים הלכה
עד אז התנהלו בדרך זו רק בהיתרי עגונות
רע"י אחז (לדעתי) שכל הלכה היא עגונה
כן, שבת היא עגונה, וגם טהרה ופסח
מכיוון שהדור הזה צריך התאמה ואם לא יקבל מה שרוצה פשוט יברח מהאחריות לשמירת מצוות
לפי הבנה זו כל רב אחר [שיש לו אחריות על שאר עם ישראל] היה חייב להתנהג כך
רק שהרי"ש אלישיב ורש"ז אויערבאך וכן רב"צ שאול ושא"ר היו פטורים מלהתנהג כך
מכיוון שרע"י יוסף כבר תפס את ההנהגה הזו
מי שמתנהג בגישה זו, לא יכול להגיד יש גם צד של חומרא
כי הוא מחוייב לקולא ומחמיר על עצמו להקל בכל הלכה
והוא מברך על כל אחד שמחמיר לעצמו נגד דעתו אך הוא מחוייב לומר שזה מיותר
כל רב אחר יכול לומר אני מרשה לעצמי להחמיר אך כשיבא לדבר עם כלל הציבור יקריא הלכות מספרו של המיקל
זה ודאי לא חידוש שלו. היו עוד הרבה לפניו ולאחריו שכך היתה דרכם.רע"י חולל מהפכה בדרך פסיקת ההלכה
לפיה יש 'לחפש' קולות כשפוסקים הלכה