מעניין שזה מגיע לגילוי שתי אצבעות בכיסוי ראש (שדעתו ודעת מרן זצוק"ל ועוד כמה וכמה פוסקים להקל)מרן הגר"מ פיינשטיין מספיק בר סמכא לפסוק כוותיה.
ומי לנו אריה דבי עילאי כמותו.
כולם מתחילים לערער על זה...
מעניין שזה מגיע לגילוי שתי אצבעות בכיסוי ראש (שדעתו ודעת מרן זצוק"ל ועוד כמה וכמה פוסקים להקל)מרן הגר"מ פיינשטיין מספיק בר סמכא לפסוק כוותיה.
ומי לנו אריה דבי עילאי כמותו.
מי זה כולם?מעניין שזה מגיע לגילוי שתי אצבעות בכיסוי ראש (שדעתו ודעת מרן זצוק"ל ועוד כמה וכמה פוסקים להקל)
כולם מתחילים לערער על זה...
וגם שהגרמ"פ לא התיר זאת 2 אצבעות בכלל,
אלא טפח.
זהו שלא. כל אחת לפי הראש שלה, א"א לקבוע בזה גדר של 2 אצבעות.היינו הך, שתי אצבעות לרוחב הראש הם טפח מרובע.
ועוד כמה וכמה פוסקים להקל
זהו שלא. כל אחת לפי הראש שלה, א"א לקבוע בזה גדר של 2 אצבעות.
וזה לא רק ברוחב, אלא ממילא בד"כ גם בצדדים.
מי דיבר?דיברו על ראש סטנדרטי, שבדרך כלל זה פחות מטפח מרובע.
מה אני יעשה שהרב יצחק יוסף שליט"א והרב דוד יוסף שליט"א אמרו זאת כמה פעמים, ועוד עשרות ת"ח.אין "עוד כמה וכמה פוסקים", שניהם היחידים שדיברו בזה. וליתר דיוק, רק הגר"מ פיינשטיין דיבר בזה, אבל דברי הגר"ע הם בכת"י ועד היום מקום קבורתם לא נודע (ונפוצו השערות שונות מה טעמו).
כמו שלא נמנה כל רב או תלמיד חכם ליטאי שהולך לפי המגן אברהם והמשנה ברורה, כ''עוד'' פוסקמה אני יעשה שהרב יצחק יוסף שליט"א והרב דוד יוסף שליט"א אמרו זאת כמה פעמים, ועוד עשרות ת"ח.
- הבעיה אצלך שכולם נכללים תחת "הרב עובדיה" - והם לא בגדר פוסקי ישראל.
כמו שלא נמנה כל רב או תלמיד חכם ליטאי שהולך לפי המגן אברהם והמשנה ברורה, כ''עוד'' פוסק
כך כל הת''ח שפוסקים רק (או 99%) לפי היביע אומר, אי אפשר לספור אותם כ'פוסקים' חדשים, אלא ככאלה שפוסקים לפי יביע אומר וכדו'
לפי סברא זו, יש לנו לפחות 50.000 פוסקים ליטאים (שמתירים פאה) ...
??????וחבל להגרר סתם להשמצות וביזויים.
אם הייתי מגיב להודעה הזאת (שכל אחד מבין שיש פה בזיון לגדול ישראל) וממשיך זה היה נגרר למקומות לא רצויים.??????
אין 100% שהולכים כמותו, כולם חולקים עליו ב"מה מברכים על במבה", ו"על שניצל"...
??????
זה בדיוק הנקודהכמו שכל האחרונים קיבלו את הוראות מרן השו"ע ואנחנו לא "מבטלים" אותם ביחס לשו"ע, ה"ה בנידון דידן.
זה בדיוק מה שאני מסביר לך.זה בדיוק הנקודה
כל אותם אחרונים שכתבו כך, חולקים עשרות פעמים על השו''ע !
וחוץ מזה, נראה שלא הבנת כלל מה דובר כאן, משל למה הדבר דומה: כותב השו''ע 'יתגבר כארי לעמוד בבוקר שיהיה מעורר השחר', אז אכתוב ש''200 פוסקים סוברים שצריך לקום בשחר להתגבר כארי'' (הרי 200 פוסקים סוברים שקבלנו הוראת מרן) ואח''כ גם אוסיף שיש עוד 100 פוסקים שהסכימו לזה: כל רבני קו ההלכה, וראשי הכוללים בירושלים ובני ברק וכו'
מילתא דדשטותא
אז מסתמא יש עשרות ת''ח שאוסרים בשיעוריהם או מוצי''ם וכדו' שאוסרים , ולכן המחלוקת עכ''פ 'שקולה' ואין כאן 'רוב'זה בדיוק מה שאני מסביר לך.
אם אף אחד לא גילה דעתו בנושא וודאי שאנחנו לא מצרפים אותו אפי' שפוסק בדרך כלל כמו מרן השו"ע/מרן הגרע"י זצוק"ל.
- אבל בנידוננו שהרב יצחק יוסף שליט"א (בעשרות מקומות) והרב דוד יוסף שליט"א (שמעתי פעמיים בשיעורו) ועוד עשרות ת"ח גילו דעתם בנושא וודאי שמצטרפים לפוסקים המתירים, ולא בגלל שבדרך כלל פוסקים כמו מרן זצוק"ל לא נצרף אותם...
אם יש ת"ח שהגיע להוראה ופוסק כן אחר שעמל ויגע בסוגייא וודאי ש"מצטרף" לאוסרים.אז מסתמא יש עשרות ת''ח שאוסרים בשיעוריהם או מוצי''ם וכדו' שאוסרים , ולכן המחלוקת עכ''פ 'שקולה' ואין כאן 'רוב'
כבר כתבתי שמרן הגר"מ פיינשטיין זצוק"ל לא התיר 2 אצבעות.אם יש ת"ח שהגיע להוראה ופוסק כן אחר שעמל ויגע בסוגייא וודאי ש"מצטרף" לאוסרים.
- אבל רק הערתי לרב @משיב כהלכה שהחשיב זאת כאילו רק הרב פיינשטיין זצוק"ל ומרן זצוק"ל התירו זאת...