היתר כהן פצ"ד לגרושה

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ממש שאלה פשוטה עד כדי כך שאי אפשר להבין בשום אופן את דברי הרב יצחק כי לא פירט ופשוט וברור שכוונתו בגרושה ישראלית רגילה....
לא קשור.
הטענה על הרב יצחק היא שאם אכן היה מדובר בישראלית, א"כ זה נגד התורה!
ולא נטען מעולם על ידו או ע"י תלמידיו שמדובר בגיורת, וכפי שרואים בקובץ בית יוסף, וכן מכך שענה לשואל שהוא סמך על דעת מהרשד"ם שאין לכהנים בזממנו חזקת כהונה.

לא קשור.
הטענה על הרב יצחק היא שאם אכן היה מדובר בישראלית, א"כ זה נגד התורה!
ולא נטען מעולם על ידו או ע"י תלמידיו שמדובר בגיורת, וכפי שרואים בקובץ בית יוסף, וכן מכך שענה לשואל שהוא סמך על דעת מהרשד"ם שאין לכהנים בזממנו חזקת כהונה.
אתם טוענים שפשוט שהכוונה גיורת ואני אומר שאם זה כזה פשוט כנראה ככה הוא הבין ובגלל זה לא פירט. נכון גם דעתי שצריך לבאר ולדעתי זה יכול להטעות וזה שלא הבינו בקובץ הנ"ל זה אומר מה? הרי הם לא מבינים בכלל בחלקת מחוקק שמדובר בגיורת מה שפה פשוט לכולם שעל זה דיבר החלקת מחוקק ומסבירים שלעולם החלקת מחוקק דיבר רק מצד גרושה ולעולם אסור מצד פצוע דכא.
לגבי הת"ח ששאל אני ואתה לא היינו שם אולי זה לא כמו שהוא מתאר אולי הרב יצחק הבין ממנו ששואל על פרט אחר שמצריך לחזק את הס"ס לא יודע.

אתם טוענים שפשוט שהכוונה גיורת ואני אומר שאם זה כזה פשוט כנראה ככה הוא הבין ובגלל זה לא פירט.
מעבר לשאלה מה היה צריך לפרט, יש שאלה מה היה האמת בסיפור? ומהתלמידים נראה שהיא לא היתה גיורת.

לבינתיים שלחתי שאלה זו למייל של מחבר הספר זוהר הרקיע שהזכרתיו כאן.
שגם כתב שאלה זו וכתב ששאל לרבה של בת ים שיש לו תשובה בזה וכתב ליעץ לכהן לא לתחתן ובשעת הדחק לסמוך.
נראה מה יענה אם יענה.
אולי יש למישהו מייל של רבה של בת ים הנ"ל הרב בר שלום נשאל גם אותו?

מעבר לשאלה מה היה צריך לפרט, יש שאלה מה היה האמת בסיפור? ומהתלמידים נראה שהיא לא היתה גיורת.
ממה שהם כתבו נראה שכלל לא שוחחו עמו ולא שאלו למוצא פיו וככל הנראה לא יודעים בעצמם מה היה המקרה וזה אכן טעון בירור. אולי יביאו כאן פרטי קשר של הרב יצחק ואולי גם הרב השואל ונשאל בע"ה.

על דברי החלקת מחוקק משהו הביא לי הסבר מס
image (82).png
פר שמו יוסף

לבינתיים שלחתי שאלה זו למייל של מחבר הספר זוהר הרקיע שהזכרתיו כאן.
שגם כתב שאלה זו וכתב ששאל לרבה של בת ים שיש לו תשובה בזה וכתב ליעץ לכהן לא לתחתן ובשעת הדחק לסמוך.
נראה מה יענה אם יענה.
הרב מחבר ספר זוהר הרקיע הנ"ל הרב זוהר זבורוב שליט"א (רב קהילת בית ישראל, אזור)
השיב לי וז"ל:
שלום וברכה.
אכן לדעתי ההיתר הוא לגיורת גרושה (הזכרתי גם בפנים התשובה את הערוך השולחן).
וגם לנו דברי הראשון לציון שליט"א היו מחודשים לאור מה שציין כת"ר בשאלתו.
עדיין לא קיבלתי חידוד לעניין, מהרב שליט"א.

ומה שבתשובה לא פירטנו כל הצורך, משום שנשענו על תשובתו של הרב, שגם לא פירט די הצורך. ובהחלט צריך לבאר ולהבהיר העניין יותר.

בברכת יגדיל תורה ויאדיר.
אולי יש למישהו מייל של רבה של בת ים הנ"ל הרב בר שלום נשאל גם אותו?
ייש"כ גדול! אמנם שלחתי כבר דרך הצור קשר באתר של רבנות בת ים אבל אנסה לשלוח גם דרך מייל זה.

מי שאכל שום ... ?!
יצא מבית המדרש!
אתם יכולים ללגלג כאוות נפשכם. [מה גם שהגמרא עוסקת שם בלא לבייש וכאן יש עניין כנראה לבייש, ולבייש כמה שיותר].
בסה"כ כוונתו שהם לא ראו צורך לפרט כי הבינו שאם הרב יצחק לא פירט כנראה שזה פשוט. ושוב אחרי שהערתי לו בשם החברים כאן הוא חישב מחדש שאחרי שעשה רעש כזה כנראה שזה לא פשוט לאנשים.

ואיך שלא יהיה בזמן שאתם עסוקים בללגלג אני עשיתי מעשה ופניתי אליו ויצא ממנו הבהרה ברורה שכוונתו רק בגיורת שצריך לפרט ואני מניח שיתוקן במהדורא הבאה.

אגב מעניין סדר העדיפויות שלכם ללייקים כשמישהו טורח ושולח ומביא את התגובה אין זה ראוי להערכה אבל כשמישהו טופח לך על השכם ומחזק דברי לגלוגך זה ראוי גם ראוי.

אתם יכולים ללגלג כאוות נפשכם. [מה גם שהגמרא עוסקת שם בלא לבייש וכאן יש עניין כנראה לבייש, ולבייש כמה שיותר].
בסה"כ כוונתו שהם לא ראו צורך לפרט כי הבינו שאם הרב יצחק לא פירט כנראה שזה פשוט. ושוב אחרי שהערתי לו בשם החברים כאן הוא חישב מחדש שאחרי שעשה רעש כזה כנראה שזה לא פשוט לאנשים.
יצא מבית המדרש שכתבתי זה על צורת הלימוד והכתיבה המשונה והחסידית הזו... הוא לא כתב גם אני לא יכתוב... איפה השיקול דעת?
ואיך שלא יהיה בזמן שאתם עסוקים בללגלג אני עשיתי מעשה ופניתי אליו ויצא ממנו הבהרה ברורה שכוונתו רק בגיורת שצריך לפרט ואני מניח שיתוקן במהדורא הבאה.

אגב מעניין סדר העדיפויות שלכם ללייקים כשמישהו טורח ושולח ומביא את התגובה אין זה ראוי להערכה אבל כשמישהו טופח לך על השכם ומחזק דברי לגלוגך זה ראוי גם ראוי.
היות והלייק יכול להתפרש על תוכן הדברים איני יכול לעשות זאת.

יצא מבית המדרש שכתבתי זה על צורת הלימוד והכתיבה המשונה והחסידית הזו... הוא לא כתב גם אני לא יכתוב... איפה השיקול דעת?
הבנתי אותך, אבל הכל כאן נכתב ברוח שמתפרש כזלזול. אולי אתה לא רואה זאת כך אבל צריך לתת את הדעת שאחרים כן ולחשוב על אופן הפרסום.
אני כמה וכמה פעמים לפעמים מתקן את הודעתי שלא יפגעו ממנה ולפעמים גם אני שוגה ואם מעירים לי גם אם אני לא רואה זלזול כיוון שלאחרים מתפרש כזלזול אני משנה. (כמובן כל אחד יעשה כדעתו והבנתו).
היות והלייק יכול להתפרש על תוכן הדברים איני יכול לעשות זאת.
אפשר לתת לייק [לא שאני צריך אבל עקרונית] ולהסתייג בהודעה מפרט מסוים. או לחלופין לצטט את ההודעה להגיד ייש"כ על פרסום הדברים אבל יש להעיר.

מספיק אתמול הוא טען על רבי אברהם בן הרמב"ם, שכנראה לא ידע מתי לבוא לשאול את אביו שאלות, והיה מגיע באמצע שהרמב"ם לומד סוגיות אחרות, ולכן הרמב"ם דחאו בדברים אחרים,
אשמח אם מישהו יביא לכאן קישור \ קובץ של דברים אלו

קבצים מצורפים

אבל כאן אמרו גם אצל מי היא נמצאת (גם אצל מח"ס אבא בם), ואף אחד לא טרח לבדוק.

ונבהלתי
לכתוב כך על אחד מרבותינו הראשונים ?!

הרמב"ם לא הגיה את חיבורו, וא"כ יש לנו עדות של הבן מול מה שכתב הרמב"ם בעצמו, ואין זה אלא לימוד זכות בעלמא כדי ליישב הסתירה.

ושוב אני כותב שההגזמות הפראיות הללו גורמות להערות המוצדקות להידחק הצידה.

הרמב"ם לא הגיה את חיבורו, וא"כ יש לנו עדות של הבן מול מה שכתב הרמב"ם בעצמו, ואין זה אלא לימוד זכות בעלמא כדי ליישב הסתירה.
מה לימוד זכות? שר"א בן הרמב"ם לא ידע מתי לשאול את אביו שאלות, דבר שאפילו הרי"צ יוסף יודע, ואביו - הרמב"ם - דחאו בקש?

הדברים חוזרים גם עליו בעצמו - סביר להניח שחלק מעדויותיו בשם אביו אינן נכונות להלכה, כיוון שאביו היה עסוק בענין אחר ולא שם לב לשאלתו.

"דחאו בקש" זה באמת לא מסתבר אבל יתכן שהיה עסוק בדבר אחר.

בתחילה שראיתי האשכול שאותו אחד חולק על פסוק בתורה לא האמנתי וחשבתי שזה גוזמא.
אבל עכשיו קראתי את הפסק וזה ממש הזיה, להתיר לפצוע דכא לשאת גרושה, כאילו גרושה לא בכלל ישראל. פשוט לא יאמן! ומענין כמה פסקים כאלו יצאו בשיבתו על כס הרב הראשי.
וראיתי עכשיו באשכול המקביל שכתבו שאין מכאן ראיה לפסול את שאר פסקיו בגלל נשא זניח, ואני לא מאמין לאיפה הגענו שלחלוק על פסוק בתורת משה ("לא יבוא פצוע דכא...בקהל ה'") זה זניח, מילא מהתלכא דפיזלון אין חשש תקלה, מקסימום בדיחה יפה, אני לא מאמין שחסידיו מאמינים מהיום שיש תרי ארץ ישראל, ואולי תרתי תורת משה... אבל להתיר נגד פסוק התורה.
והיותר הזיה שבקובץ שהביאו את פסק זה העירו בהערה את הקושיא הנ"ל "בהרמונותיה דמורנו..." שהרי לא דן אלא על קדושת הכהן ולא על עצם איסור פצוע דכא לבוא בקהל, וכמו שהם מצאו בחזו"א ועוד, ונשארו בצ"ב. ואני תמהה הוא כתב נגד התורה ואתם מעירים עליו מהחזו"א, ועוד נשארים בצ"ב...
ואוי לדור שכך עלתה בימיו!
מבהיל!
דפח"ח!

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית