תרומה לעזרא

כשרות בד״ץ בית יוסף

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
במה לשתף???
מי היה הבן אדם?
אני מאמין שאתה מבין לבד שאין לו עניין גדול שזה יתפרסם.
לשתף אולי בעוד פרטים במעשה?
תספר איזה פרטים מעניינים אותך ואני ירחיב ככל יכולתי.
אני מדגיש שוב, אולי אתה חושש שאני משקר, אך אני מצהיר בזאת שהכל ידוע לי מכלי ראשון ממש, ואין גוזמא כלל במעשה הנ"ל.
לרגע לא חשבתי שאתה משקר, חלילה.
אני מבקש רק שתשתף אתנו ממה להישמר.
אם יש מוצרים מסוימים שהחשש בהם גדול יותר, או תאריכים מסוימים וכל כיו"ב
אם יש תיעודים שמשקפים את המצב פנימה, אם אפשר לפרסמם ...

לרגע לא חשבתי שאתה משקר, חלילה.
אני מבקש רק שתשתף אתנו ממה להישמר.
אם יש מוצרים מסוימים שהחשש בהם גדול יותר, או תאריכים מסוימים וכל כיו"ב
אם יש תיעודים שמשקפים את המצב פנימה, אם אפשר לפרסמם ...
תיעודים, האמת שישנם הקלטות של שוחטים במשחטות, אך הם אויימו בפיטורים מהעבודה, ולכן הם ביקשו מהאדם הנ"ל שלא יפרסם את ההקלטות כלל וכלל, בשום אופן. אני באופן אישי שמעתי חלק מההקלטות, בהם אחד מהמשגיחים אומר שהוא לא אוכל משחיטת בית יוסף "ולא כי הוא מחמיר גדול" כלשונו. הוא טוען שהוא נמצא שם רק "כמציל מפי ארי", אך להגיד שהבשר כשר, קשה מאוד.
הוא טוען שהכל שם חגיגה אחת גדולה, קרה לא פעם ולא פעמיים שפספסו ובשר יצא לשיווק ללא מליחה. הגליל של הולוגרמות של הבד"ץ נמצא בידיים של פועל ערבי. לגבי סירכות בריאה, הוא אומר שיש שם סירכות שצריך שפכטל כדי להוריד... הקצב של השחיטה מסחרר וגבוה מידי ביחס לכמות השוחטים והמשגיחים במקום.
זה מה שזכור לי כרגע.

ודוקא מה שידוע לי, מכלי ראשון ממש על אדם שהיה נוהג להשמיץ את ענייני השחיטה בבד"ץ בית יוסף, בדברים מוסמכים בלבד, ורק על פי עדויות שהיה שומע מכלי ראשון.
ולאחר שהדבר נודע ליו"ר הכשרות הר' משה יוסף, הוא התקשר אליו ואיים על תביעה בבית משפט ע"ס 400000 ש"ח! והלך האדם הנ"ל ונועץ בעורכי הדין, ולאחר שראו את כל הראיות שהציג בפניהם על מה שהוציא לעז על בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שאין לו חשש מהתביעה כלל כיון שהוא לא שיקר בדבריו וכל מה שאמר היה אמת, ואין בזה משום הוצאת לעז אלא מסירת מידע לציבור.
ומה קרה בסוף???
התביעה לא הוגשה.
כנראה הנהלת הבד"ץ ידעה שיש להם רק מה להפסיד.
אני מדגיש, מעשה זה ידוע לי מכלי ראשון ממש האדם הנ"ל הינו קרוב אלי ביותר והוא סיפר לי את כל פרטי הסיפור.
אם היה נוהג להשמיץ, והדברים הגיעו גם למערכת בד"צ בית יוסף וכו', אז למה אתה מסתיר את שמו?

אם היה נוהג להשמיץ, והדברים הגיעו גם למערכת בד"צ בית יוסף וכו', אז למה אתה מסתיר את שמו?
אתה יודע שהוא אויים בתביעה משפטית?
אמנם אם הם יבואו יחד לבית משפט מי שיפסיד זה בד"ץ בית יוסף, אבל אין לו כוח לטרטור הזה, הוא כבר סבל מהם מספיק.
אני לא יכתוב את שמו כלל, אבל אם אתה רוצה, תכתוב לי מספר טלפון בפרטי, ואני מוכן לארגן לך שיחת טלפון עם היהודי הזה.
אך בתנאי, שאם יוברר לך הדבר כאמת, אתה תפרסם את הדברים גם את יתבעו אותך בבית משפט בעוון זה.
אם אתה לא מסכים - למה שהוא יסכים?

אתה יודע שהוא אויים בתביעה משפטית?
אמנם אם הם יבואו יחד לבית משפט מי שיפסיד זה בד"ץ בית יוסף, אבל אין לו כוח לטרטור הזה, הוא כבר סבל מהם מספיק.
אני לא יכתוב את שמו כלל, אבל אם אתה רוצה, תכתוב לי מספר טלפון בפרטי, ואני מוכן לארגן לך שיחת טלפון עם היהודי הזה.
אך בתנאי, שאם יוברר לך הדבר כאמת, אתה תפרסם את הדברים גם את יתבעו אותך בבית משפט בעוון זה.
אם אתה לא מסכים - למה שהוא יסכים?
כתבת שהוא התייעץ עם עו"ד ואמר לו שאין בעיה, וגם בד"צ בית יוסף יודעים זאת ולכן לא תובעים אותו.
אז מה כן הבעיה?

כתבת שהוא התייעץ עם עו"ד ואר לו שאין בעיה, וגם בד"צ בית יוסף יודעים זאת ולכן לא תובעים אותו.
אז מה כן הבעיה?
כתבתי לעיל שאין לו כח לטרטור הזה, זה לא היה ברור?
גם אם אין תביעה משפטית, יש הרבה רדיפות מצידם.
אתה לא רוצה לשוחח איתו בטלפון ואם יתברר לך הדבר כאמת אתה תזכה את עם ישראל ותפרסם לכולם כמה שההכשר גרוע, גם במחיר של תביעה משפטית?
אם לך אין כח לטרטור, למה שלו יהיה כח???

אני דווקא מכיר מקרוב מומחה כשרות אחד ידוע,
שאויים כהנ"ל, ולמרות שלפום ריהטא לא היה לו ממה לחשוש,
אבל הוא 'קיפל את הזנב' והפסיק לענות בכל מה שנוגע אליהם מטוב ועד רע.

בדידי הווא עובדא!

לפני כעשרים שנה "זכיתי" מתוקף תפקידי דאז להכיר מקרוב חלק מהנפשות הפועלות בבד"צ, ולמרבה הצער גיליתי שמדובר בחבורת ברנשים החשודים על כל העבירות שבתורה (הכל כולל הכל) פשוטו כמשמעו וד"ל.

השיא מבחינתי היה במוצאי פסח תשע"א כאשר נחשף שקונדטוריית ביסקוטי שעמדה תחת הכשר הבד"צ (בזמנו היא היתה ברחוב הירקון בבני ברק) התחילה לאפות חמץ בעיצומו של שביעי של פסח ולמחרת בד"צ בית יוסף פרסמו מודעות אזהרה בכל העיתונים על הסרת הכשרות מביסקוטי, אלא שלמרבה התדהמה גיליתי מיד למחרת הפסח שביסקוטי ממשיכה לשווק כרגיל את העוגות שלה לרשת "קפה קפה" שגם היא היתה בהכשר הבד"צ ואף הקלטתי שיחה עם עובד במפעל שבה הוא הודה בפניי במפורש שכל הסרת הכשרות מלכתחילה היתה (בלית ברירה) לצורכי יחסי ציבור בלבד ובפועל למרות "הסרת הכשרות" הבד"צ סיכם עם ביסקוטי שהם ימשיכו לייצר ולשווק למסעדות עוגות כרגיל עם השגחת הבד"צ ורק החליפו את הלוגו של היצרן על הקרטונים של העוגות בשם אחר... בהמשך ההקלטה הזו פורסמה בתחקיר של אתר YNET והתדמית של הבד"צ המשפחתי נפגעה אז אנושות... אלא שכמו תמיד הכסף יענה את הכל ו"יד נעלמה" דאגה למחוק מהרשת את התחקיר הזה כפי שדאגו למחוק עוד שערוריות שהתפרסמו בעניינם... ודו"ק ואכמ"ל.

מצ"ב הפרסום על הסרת הכשרות מביסקוטי

בדידי הווא עובדא!

לפני כעשרים שנה "זכיתי" מתוקף תפקידי דאז להכיר מקרוב חלק מהנפשות הפועלות בבד"צ, ולמרבה הצער גיליתי שמדובר בחבורת ברנשים החשודים על כל העבירות שבתורה (הכל כולל הכל) פשוטו כמשמעו וד"ל.

השיא מבחינתי היה במוצאי פסח תשע"א כאשר נחשף שקונדטוריית ביסקוטי שעמדה תחת הכשר הבד"צ (בזמנו היא היתה ברחוב הירקון בבני ברק) התחילה לאפות חמץ בעיצומו של שביעי של פסח ולמחרת בד"צ בית יוסף פרסמו מודעות אזהרה בכל העיתונים על הסרת הכשרות מביסקוטי, אלא שלמרבה התדהמה גיליתי מיד למחרת הפסח שביסקוטי ממשיכה לשווק כרגיל את העוגות שלה לרשת "קפה קפה" שגם היא היתה בהכשר הבד"צ ואף הקלטתי שיחה עם עובד במפעל שבה הוא הודה בפניי במפורש שכל הסרת הכשרות מלכתחילה היתה (בלית ברירה) לצורכי יחסי ציבור בלבד ובפועל למרות "הסרת הכשרות" הבד"צ סיכם עם ביסקוטי שהם ימשיכו לייצר ולשווק למסעדות עוגות כרגיל עם השגחת הבד"צ ורק החליפו את הלוגו של היצרן על הקרטונים של העוגות בשם אחר... בהמשך ההקלטה הזו פורסמה בתחקיר של אתר YNET והתדמית של הבד"צ המשפחתי נפגעה אז אנושות... אלא שכמו תמיד הכסף יענה את הכל ו"יד נעלמה" דאגה למחוק מהרשת את התחקיר הזה כפי שדאגו למחוק עוד שערוריות שהתפרסמו בעניינם... ודו"ק ואכמ"ל.

מצ"ב הפרסום על הסרת הכשרות מביסקוטי

מזעזע!

יש לך את ההקלטה להעלות לנו?

קבצים מצורפים

מצ"ב ההקלטה והכתבה שפורסמה באתר YNET
המדיניות שהונחתה על ידי הרב היתה להציל ממכשול, גם במקומות שאינם נוהגים כשורה, והוא כתב אותה באריכות בכמה מקומות בספריו.
ובכל מקום ישנם דברים שלא מפרסמים, ואפילו מסתירים, וגם לבד"צ בית יוסף מותר וראוי לנהוג כן.
אבל בתקשורת חושבים שרק להם מותר לעשות את זה... וכך נוצרות הכתבות, והחכמה היא לא להבהל מהן.

המדיניות שהונחתה על ידי הרב היתה להציל ממכשול, גם במקומות שאינם נוהגים כשורה, והוא כתב אותה באריכות בכמה מקומות בספריו.
ובכל מקום ישנם דברים שלא מפרסמים, ואפילו מסתירים, וגם לבד"צ בית יוסף מותר וראוי לנהוג כן.
אבל בתקשורת חושבים שרק להם מותר לעשות את זה... וכך נוצרות הכתבות, והחכמה היא לא להבהל מהן.
בדצ זה מפעל לטייחים???

ע"ז בדיוק האריך מרן החזו"א בכוחה של נגיעה.
ה"י.

אני רוצה להוסיף, שאני בדקתי ומשמשתי עד מקום שידי מגעת, הרבה "עובדות" שסופרו על הבד"צ, חלקם הגדול היו עורבא פרח, וחלקים נוספים שהתבררו כהפוכים.
אני מצרף דוגמא: סיפר לי חבר טוב, שמשגיח שעובד בבד"צ בית יוסף אמר לו שהם אינם עושים מאומה במפעל מסויים. הלכתי למפקח האחראי על המפעל ואמרתי לו את הטענה. אז תחילה, הוא ניחש מיידית מי טען את הטענה והסביר לי היטב מה הן הטרוניות שיש לו על הבד"צ, ולמה הוא לא "מבין" את מה שהוא הולך להסביר לי, אבל לגופם של דברים הוא אכן אישר את הטענה, ובהסבר כי המשגיח של הרבנות הינו מיוחד ויוצא דופן במקצועיותו וביראת השמים שלו.
כפי שאני מכיר את המפקח הנ"ל באופן אישי, וכפי שהוא מוכר על ידי כל מכריו כאדם רציני, קיבלתי את דבריו, אבל לא חזרתי עם אותה התשובה לחבר הנ"ל, כי ידעתי שהוא לא יקבל את הדברים. אך למרבה הפלא, אחר תקופה חזר אותו החבר על הטענה הקודמת, אבל הוסיף שמנהל מערכת כשרות מפורסם (מאד) במערכת כשרות אחרת, אמר לו כי למרות שבאופן כללי הוא אינו סומך על בד"צ בית יוסף אבל במפעל פלוני אפשר לאכול כי המשגיח של הרבנות שם הוא מצויין. מה שנקרא, בול קליעה.
אני רוצה להוסיף (עדות מכלי שני, אבל כמין ימא לטיגני) שראש מערך הכשרת השוחטים בשארית ישראל, שכמדומני הוא הרב טויטו, בוחר לאכול (בעופות, כמובן אחרי המערכת אליה הוא שייך) מהשחיטה של בד"צ בית יוסף, והוא אמר לידידי שהרב גרוס הצטרף לבד"צ בית יוסף כי הם הטובים ביותר בתחום. אותו ידיד סיפר לי כי תוך כדי שהוא דיבר איתו הצטרף שוחט נוסף שעובד בהרבה מערכות כשרות ודיבר גם כן על הדברים כדברים פשוטים וברורים.
אז גם מאלה שחושבים הפוך, יש כאלה שחושבים ישר.

אני רוצה להוסיף, שאני בדקתי ומשמשתי עד מקום שידי מגעת, הרבה "עובדות" שסופרו על הבד"צ, חלקם הגדול היו עורבא פרח, וחלקים נוספים שהתבררו כהפוכים.
אני מצרף דוגמא: סיפר לי חבר טוב, שמשגיח שעובד בבד"צ בית יוסף אמר לו שהם אינם עושים מאומה במפעל מסויים. הלכתי למפקח האחראי על המפעל ואמרתי לו את הטענה. אז תחילה, הוא ניחש מיידית מי טען את הטענה והסביר לי היטב מה הן הטרוניות שיש לו על הבד"צ, ולמה הוא לא "מבין" את מה שהוא הולך להסביר לי, אבל לגופם של דברים הוא אכן אישר את הטענה, ובהסבר כי המשגיח של הרבנות הינו מיוחד ויוצא דופן במקצועיותו וביראת השמים שלו.
כפי שאני מכיר את המפקח הנ"ל באופן אישי, וכפי שהוא מוכר על ידי כל מכריו כאדם רציני, קיבלתי את דבריו, אבל לא חזרתי עם אותה התשובה לחבר הנ"ל, כי ידעתי שהוא לא יקבל את הדברים. אך למרבה הפלא, אחר תקופה חזר אותו החבר על הטענה הקודמת, אבל הוסיף שמנהל מערכת כשרות מפורסם (מאד) במערכת כשרות אחרת, אמר לו כי למרות שבאופן כללי הוא אינו סומך על בד"צ בית יוסף אבל במפעל פלוני אפשר לאכול כי המשגיח של הרבנות שם הוא מצויין. מה שנקרא, בול קליעה.
אני רוצה להוסיף (עדות מכלי שני, אבל כמין ימא לטיגני) שראש מערך הכשרת השוחטים בשארית ישראל, שכמדומני הוא הרב טויטו, בוחר לאכול (בעופות, כמובן אחרי המערכת אליה הוא שייך) מהשחיטה של בד"צ בית יוסף, והוא אמר לידידי שהרב גרוס הצטרף לבד"צ בית יוסף כי הם הטובים ביותר בתחום. אותו ידיד סיפר לי כי תוך כדי שהוא דיבר איתו הצטרף שוחט נוסף שעובד בהרבה מערכות כשרות ודיבר גם כן על הדברים כדברים פשוטים וברורים.
אז גם מאלה שחושבים הפוך, יש כאלה שחושבים ישר.
יש יותר מידי הרבה עובדות, מגובות במסמכים, תמונות, הקלטות שהובאו באשכול זה. אתה סתם מסנגר.
הובאו כאן עדויות מכלי ראשון, כל סיפוריך הם היפך הגמור מקלא דלא פסיק שמצוה לחוש לו.
אמנם אתה טוען שביררת ויצא לך שזה הכשר טוב, אך רוב המוחלט של המבררים יוצא להם ההיפך הגמור מטענותיך.
ודאי אם היה כזה שם רע על חברה של מקררים לא היית קונה, בחשש איסורים דאורייתא נראה לי גם שמותר לחוש ואין בזה משום בל תוסיף.

ע"ז בדיוק האריך מרן החזו"א בכוחה של נגיעה.
ה"י.
כפי הידוע לכבודו בהשמטות לאמונה ובטחון הוא האריך גם כן שהחשש לנגיעה הוא מתחת להכרעה ההלכתית, ואני מסתפק כמה באמת בדקת את המשקל ההלכתי של הטענות הללו.
זה מוזר לשמוע מבעלי תפקידים ורבנים, שאפילו כשרות של רבנות מותר מן הדין לאכול, ובאותה נשימה לשמוע שבית יוסף גרוע יותר.
אם מותר לאכול רבנות, אז ודאי הוא שאין שום איסור לאכול בית יוסף, לכל היותר מותר לומר שכדאי להמנע, אבל שלמים וכן רבים חושבים אחרת...
ולגופה של טענתך, אני לא רואה כאן שום מקום לנגיעה. ציטטתי מה שהרב החליט כקו הלכתי מחייב, ולכן גם אם (לצערי) הבד"צ אינו עומד בצורה ציבורית מאחורי דעתו של הרב ונוקט בה בפרהסיא, אין זה גורע ממה שהם כן ממשיכים לתת כשרות, וברור שהם הידקו את הפיקוח במקום על מנת להציל ממכשול זה להשנות

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית