תרומה לעזרא

כשרות בד״ץ בית יוסף

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
מה הכוונה, רואים אותו אוכל בסרטון?.... ממש לועס???
או שמעיד שזה כן הכשר טוב??.....

אני שמעתי מאחד שמקפיד לשחוט בעצמו בשר על פשלות נוראות שקרו בבדץ עדה חרדית והסבירו לי שאין מה לעשות בכמויות גדולות יש פשלות
אבל את זה כמובן שלא ינפנפו בכל מקום אלא יגידו שקורה פשלות לפעמים ואין מה לעשות......

לכן הפשלות שהביאו פה בשרשור זה לא מלמד על הכלל יותר או פחות מכל הכשר אחר....
השאלה מה קורה ברגיל....
רואים אותו אוכל במנגל עם חברים וכל הבשרים של בד"ץ בית יוסף ואז אומרים במצלמה ,,, תסריטו תסריטו והוא צוחק ואומר : שהכל מצוין ואין בעיה כלל בהכשר, אלא כל הכשר צריך בדיקות והשגחה ברורה ... ובב"י אכן יש שמה אינשי דמעלי וירא"ש ...

רואים אותו אוכל במנגל עם חברים וכל הבשרים של בד"ץ בית יוסף ואז אומרים במצלמה ,,, תסריטו תסריטו והוא צוחק ואומר : שהכל מצוין ואין בעיה כלל בהכשר, אלא כל הכשר צריך בדיקות והשגחה ברורה ... ובב"י אכן יש שמה אינשי דמעלי וירא"ש ...
תביא את הסרטון.

למי שמכיר מכון כושרות על אף שאינם חרדים עושים עבודה מעולה ומחמירה מאד
אני לא רואה סיבה לסמוך עליהם יותר מעל גורמים חרדיים.
הרי בתוך הציבור הד"ל יש חלקים של יראי שמיים שלכאורה מחמירים מאוד - מרכז, הר המור וכו'.

איפה הם בתמונה?
למה הם לא הקימו שום גוף כשרות שמחמיר כמו רובין והעדה?
ומאידך - לא שמענו שיש ביהודה ושומרון מסעדות וחנויות של העדה או רובין וכדו', אז מה הם כן אוכלים?

ע"כ הם סומכים על רבנות, או לכה"פ רבנות מהדרין ברמות שונות.
ממילא איך נוכל לסמוך עליהם ביחס לחו"ד על כשרויות שלנו?

הרי בתוך הציבור הד"ל יש חלקים של יראי שמיים שלכאורה מחמירים מאוד - מרכז, הר המור וכו'.

איפה הם בתמונה?
ומאידך - לא שמענו שיש ביהודה ושומרון מסעדות וחנויות של העדה או רובין וכדו', אז מה הם כן אוכלים?

לפני שאתה מדבר מסברא בלי עובדות, תעקוב ביסודיות אחריהם באתר כמו שאני עשיתי ואז תאמר את דעתך.

איפה הם בתמונה?

הבעיתיות בכשרות היא, שהם מסתכלים על הכשרים כמו שאתה מסתכל על מוצר בחנות. אתה בודק האם המוצר עונה על הדרישות. האם יש תולעים במוצרים, וכו׳. אך מכאן ועד להסתכלות של מה הולך בתוך המשחטה, המפעל, וכיו״ב, אין להם. אי אפשר לדעת כמה מוצרים הכשרות מאשרת כי פשוט, אחרת לא יהיה כלל מוצרים.
בחלב לדוג׳, משגיח לא יכול לעמוד על כל טיפה וטיפה שיוצאת מהפרה, ולכן אפילו הבד״צים החשובים כהעדה״ח מצרפים כל מיני סניפים למקרה שהמשגיח היה צריך ללכת לשירותים במקום להסתכל על החליבה.
הכשרויות היחידות שמסוגלות להוציא מוצרים בכשרות ״פרפקט״, אלו רק הכשרויות שמשתמשים בצוותים פרטיים, כמו השחיטות של הרב מוצפי וכיו״ב (אני לא בא להעיד על השחיטה שלו בשום אופן, אלא רק להביא דוג׳). והמחיר גם בהתאם.
כשרות בית יוסף משגיחה על כ״כ הרבה מסעדות ומפעלים בארץ, לא מן הנמנע שיהיו פאשלות, כמו בעדה״ח שגם יש להם הרבה מקומות. הבעיה שנראה שב״י מאד מתקשים איתה הוא לסתום את המכשולים מלצאת. גם בעדה״ח ורובין יש פאשלות, שיהיה ברור לכל אחד ואחד, לא כל כשרות מושלמת, במיוחד ככל שהם משגיחים על הרבה מאד מסעדות.
אני לא מאלו שמליצים זכות על ב״י, ההיפך, הסטנדרט שלהם נמוך עד למאד במסעדות (בעיקר בהן), אבל צריך להעמיד דברים על פרופורציות.
ולכן ארגון כמו כושרות לא מסתכל על מוצרים כמו שצריך, כי האנשים שמאחוריו לא עומדים בראש מפעל או בראש צוות כשרות, ויודעים מה קורה מאחורי הקלעים ולכן איך ברוטב עגבניות של עדה״ח לדוג׳ ייתכן שיימצא חרקים. אני לא אומר שאי אפשר להאמין להם, אך כדאי להסתכל עליהם בתור חומרא ולא בתור קולא.

הרב עמאר היה רבה של ירושלים עד ממש לאחרונה, והוא עדיין בקשר עם הבדץ בית יוסף.
אתה יכול בבקשה לברר לנו אצל באי ביתו הנזכרים מתי היה לאחרונה בביקור ובבדיקה של משחטות של ההכשר הנזכר. תודה

הבעיתיות בכשרות היא, שהם מסתכלים על הכשרים כמו שאתה מסתכל על מוצר בחנות. אתה בודק האם המוצר עונה על הדרישות. האם יש תולעים במוצרים, וכו׳. אך מכאן ועד להסתכלות של מה הולך בתוך המשחטה, המפעל, וכיו״ב, אין להם. אי אפשר לדעת כמה מוצרים הכשרות מאשרת כי פשוט, אחרת לא יהיה כלל מוצרים.
בחלב לדוג׳, משגיח לא יכול לעמוד על כל טיפה וטיפה שיוצאת מהפרה, ולכן אפילו הבד״צים החשובים כהעדה״ח מצרפים כל מיני סניפים למקרה שהמשגיח היה צריך ללכת לשירותים במקום להסתכל על החליבה.
הכשרויות היחידות שמסוגלות להוציא מוצרים בכשרות ״פרפקט״, אלו רק הכשרויות שמשתמשים בצוותים פרטיים, כמו השחיטות של הרב מוצפי וכיו״ב (אני לא בא להעיד על השחיטה שלו בשום אופן, אלא רק להביא דוג׳). והמחיר גם בהתאם.
כשרות בית יוסף משגיחה על כ״כ הרבה מסעדות ומפעלים בארץ, לא מן הנמנע שיהיו פאשלות, כמו בעדה״ח שגם יש להם הרבה מקומות. הבעיה שנראה שב״י מאד מתקשים איתה הוא לסתום את המכשולים מלצאת. גם בעדה״ח ורובין יש פאשלות, שיהיה ברור לכל אחד ואחד, לא כל כשרות מושלמת, במיוחד ככל שהם משגיחים על הרבה מאד מסעדות.
אני לא מאלו שמליצים זכות על ב״י, ההיפך, הסטנדרט שלהם נמוך עד למאד במסעדות (בעיקר בהן), אבל צריך להעמיד דברים על פרופורציות.
ולכן ארגון כמו כושרות לא מסתכל על מוצרים כמו שצריך, כי האנשים שמאחוריו לא עומדים בראש מפעל או בראש צוות כשרות, ויודעים מה קורה מאחורי הקלעים ולכן איך ברוטב עגבניות של עדה״ח לדוג׳ ייתכן שיימצא חרקים. אני לא אומר שאי אפשר להאמין להם, אך כדאי להסתכל עליהם בתור חומרא ולא בתור קולא.
גיבובי דברים.
העדה במומלצים. רובין במומלצים. לנדא במומלצים. שארית (רק בעופות) במומלצים. ורק בית יוסף לא במומלצים.

אתה יכול בבקשה לברר לנו אצל באי ביתו הנזכרים מתי היה לאחרונה בביקור ובבדיקה של משחטות של ההכשר הנזכר. תודה
אני אשתדל, מה שכן שלסמוך עליהם הוא סומך עד עצם היום הזה (הוא בקשר עם המפקחים) ויותר מהמתחרים

העדה במומלצים. רובין במומלצים. לנדא במומלצים. שארית (רק בעופות) במומלצים.

אני יודע מידיעה אישית על אחד מגדולי הרבנים העומדים בראש אחת מן המערכות שהזכרת, ולמעשה עליו בעיקר סומכים הציבור.
והנה הגיע אליו אברך להיבחן על בדיקת סכין, ואמר לו "אני לא יודע להחזיק סכין, אני מכיר רק את ההלכות" [!!!!!!!].

והעיקר מצלמים אותו עם חלוק לבן מטייל במשחטה, בודק את המשגיחים, משווקים את ההכשר המהודר בתכלית ההידור בה-בה-בה-פשי-פשי...
והרב המפקח אינו יודע צורתא דתנגולתא וספק אם יבדיל בין לב לקורקבן...

אבל זה כמובן בסיידר גומור.
כי המשגיחים עושים את הפרצוף הנכון כשהמצלמה מגיעה.

ושם באותו הכשר העיד בפני מישהו שנשא שם תפקיד בכיר, איזו חגיגה הייתה הולכת שם בשנים עברו, במיוחד בשחיטת עופות. מצד אחד עושים חומרע'ס שאף אחד לא נהג בהם בענף מעולם ומצד שני דברים בסיסיים מדפדפים הלאה.
והכל מושתק ואין איש פוצה פה ומצפצף כי "מה לעשות, עושים מקסימום הישתאדלע'ס והקודוישברוכו עוזר" (כותב בכאב, לא בציניות).

אבל אם הייתה פשלה אצל הספרדישער'ס?
הוווו זה כבר מעיד שהכל טרייף חאזער רחמונע לצלן.

מי שיוריד תע"ב!!!!!!!

ב"כושרות" עשו עבודה מאוד יסודית ופרטנית, לגבי כל מוצר.

יש רשימה ארוכה של בד"צים מומלצים שרוב המוצרים שלהם כשרים, בית יוסף איננו ביניהם:

רובין, בהידור הכשרות נתניה, ברכת אליהו, הידור הכשרות פ"ת, עדה חרדית, לנדא, הרב מחפוד, בד"ץ צפת, רבנות אריאל מהדרין, ועדת מהדרין תנובה, רבנות בת ים מהדרין, ועד הכשרות מודיעין עילית קרית ספר, רבנות מטה בנימין מהדרין, רבנות נחל שורק מהדרין, רבנות קרית מוצקין מהדרין, רבנות שומרון מהדרין.

בעופות ובשרים יש עוד רשימה ארוכה של בד"צים, להלן רבע מהרשימה של עופות:

אשפר / נוה ציון, בן בקר / רבנות אשדוד מהדרין, בן בקר מוצפי, בני תורה (הרב גרוס), בשר החוות, בשר השומרון גלסנר, בשר החוות / רבנות שומרון מהדרין, בשר השומרון / קרני שומרון מהדרין, דליקטסו / חב"ד, דלישס / חב"ד, הדס יסכה אשקלון / רבנות אשקלון מהדרין, זוהר בשר / מטה יהודה מהדרין, טיבון ויל עטרה / בית יוסף, לחומרא / רבנות קרית שמונה מהדרין, OU ישראל, מעוף הודו / קרית מלאכי, מרכז הבשר / ירושלים, משחטת כפר מנחם / נחל שורק מהדרין, עוז והדר / הרבנות לכשרות ארצית.

כמו שניתן לראות, בד"ץ בית יוסף נמצא ברשימה - טיבון וייל עטרה, וכן עוף עטרה, בהסתייגות: ההמלצה כוללת מוצרי עוף והודו גולמיים בלבד (לא מעובדים כגון -עוף טחון, שניצל מעובד, פסטרמה וכד').

יש גם רשימה של כמה מוצרים שהם בהכשר בד"ץ בית יוסף ואפשר לסמוך עליהם בזה:

חלב סויה / חברת אלפרו,
טורטייה - חברת אגוז הכפר,
טורטייה - חברת שווה,
טורטייה - חברת שקדיה,
טורטייה מקמח חיטה,
טורטייה רמי לוי רון יוחננוב,
מחית פיסטוק - שקד תבור,
ממרח 100% אגוזי קשיו שקדיה,
פסטה ריקו,
קרם קוקוס - חברת מזרח ומערב,
קרם קוקוס חברת AROY-D,
קרם קוקוס חברת ויליגר,
שלושת האופים - פרווה בלבד,
שמן אבוקדו- תבואות מוצרי מזון,
שמן זית מזוכך - חברת BM,
פירות וירקות בשווקים ובמרכולים,
מוצרי עגבניות - MUTTI (מוטי),
מוצרי עגבניות - טעם הטבע שטראוס,
עגבניות קצוצות במיץ עגבניות - המותג 'רויאמיל',
רסק עגבניות - חברת יכין,
רסק עגבניות - חברת פרי-מבורך,
רסק עגבניות - חברת פריכוז,
מחלבות גד - יבוא,
ביצי / חלב דג - מותג דלידג,
סוכריות גומי מותג Tenta.

ללא שם.jpg

אני יודע מידיעה אישית על אחד מגדולי הרבנים העומדים בראש אחת מן המערכות שהזכרת, ולמעשה עליו בעיקר סומכים הציבור.
והנה הגיע אליו אברך להיבחן על בדיקת סכין, ואמר לו "אני לא יודע להחזיק סכין, אני מכיר רק את ההלכות" [!!!!!!!].

והעיקר מצלמים אותו עם חלוק לבן מטייל במשחטה, בודק את המשגיחים, משווקים את ההכשר המהודר בתכלית ההידור בה-בה-בה-פשי-פשי...

נו ו? מה זה אומר? אין לו מפקחים? אין לו עומדים תחתיו?
ושם באותו הכשר העיד בפני מישהו שנשא שם תפקיד בכיר, איזו חגיגה הייתה הולכת שם בשנים עברו, במיוחד בשחיטת עופות. מצד אחד עושים חומרע'ס שאף אחד לא נהג בהם בענף מעולם ומצד שני דברים בסיסיים מדפדפים הלאה.
והכל מושתק ואין איש פוצה פה ומצפצף כי "מה לעשות, עושים מקסימום הישתאדלע'ס והקודוישברוכו עוזר" (כותב בכאב, לא בציניות).

מה השם שלו?

נערך לאחרונה:
תמיד אמרו שבשחיטת חוץ מוכרים את החלק האחורי לגויים כך שאין צריכים לנקר, מה קרה ואיך הגיע המכשלה הזאת.

הרב מרנן ורבנן, אני מבין שאתה לא כ"כ סומך על העדה החרדית ומעדיף בית יוסף
אז יש בעיה משמעותית שבית יוסף מביאים בעצמם העדה החרדית, וא"כ אתה לא יכול לאכול בית יוסף גם לשיטתך

וכעת לגופו של עניין, המבחן הוא איזה הכשר סומך על השני, כולם סומכים על רובין ובד"צ ואף אחד לא סומך על בית יוסף
מלבד זאת אני מכיר מעדויות אישיות של שוחטים ועוד אנשי צוות סיפורים מסמרי שער
לא סתם יש קלא דלא פסיק ושומר נפשו ירחק

הרי אפילו ספק דאו' או חשש כולם מחמירים, אז כאן זה הרבה יותר מספק דאורייתא
לגבי עופות בארץ זה שונה כידוע בפרט כשזה עם הרב גרוס, כללית המשחטה של שגב שלום ברמה גבוהה וזה גם ליין של קהילות שזה מהודר יותר
בקיצור הדברים ידועים לכל מי שקצת מכיר לעומק את הדברים

הרב @יד אברהם אני מבין שאתה לא כ"כ נכנס לפורום, ולכן לא שמעת על המנהג המגונה של הניקים הרציניים פה, שהוא לקרוא את אשכול לפני שמגיבים עליו.
מאוד מומלץ.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית