כשרות בד״ץ בית יוסף

בבשר הרב דורפמן לא צודק בכלל.
יתכן שאתה צודק, ואיני מכירו כלל, ולא שמעתי שמעו בלתי היום.
ויתכן שהוא גם שונא את מרן.
אבל מעולם לא אמר אדם שמוחזק לבר סמכא דיבורים כאלו חמורים בציבור בגלוי עם הקלטות בלי לפחד מתביעות
נגד שום כשרות חוץ מב"י.

שיש עשרות עדיות שהכל שם צחוק,
מוכרחים להבין שיש שם משהו,
שאתה רואה את ההתנהגות במסעדות, אתה מבין עם מי יש לך עסק
בדרשה של הרב דורפמן שהביא פותח האשכול, הוא אמר שם
-שמעתי מכלי שלישי-
שבבשר הכל רבנות עם הדבקות של בית יוסף ללא משגיח ולא שום השקעה,
ככה הוא אמר שראה בעיניו מאות פעמים.
אולי הוא משקר? יתכן.
הכל פה חשוד ומסריח? ע"ז אין ספק.
גזענות? יתכן, כווווולם שונאים את הספרדים ואת מרן. וסתם שמקרים.
יכול להיות.
אבל זה המצב.
כי תמיד אומרים שאותם שוחטים ובודקים, הם שוחטים גם של הרבנות וגם של שאר הבדצי"ם. ורק כל בד"צ שם את המדבקות שלו.
כמו שאני מכיר משגיח של הרבנות המקומית שבד"צ שארית ישראל סומך עליו (כי הוא באמת ירא שמים) והוא נחשב המשגיח שלו.
כך יכול להיות בשוחטים ובודקים של הרבנות הראשית בחו"ל שהם יר"ש והבד"צ סומך עליהם.

לידיעתכם.
אף אחד לא יכול לצאת לכשרות בחו"ל בלי אישור של הרבנות.
גם לא הרב לנדא ועדה.

תמשיך לדפוק את הראש בקיר.
לא כדאי, זה כואב.
הבאנו לך עובדות,
פיקטיביות
הדגשנו שאין דמות רבנית
וכבר נדחה. עיין לעיל ועוד.
הסברנו את ההבדלים בין ב"י לכשריות אחרות,
שהיא הרבה יותר טובה מהשאר בפער
אתה רוצה להתעקש? בהצלחה.
אמן, תודה, וכן למר
זה לא שוגג, שזה מזיד.
וי וי וי
ביקשנו כ"פ, תעשה סיבוב במסעדות, ותחזור עם תשובות
חזרתי. עיין לעיל ועוד.
מבטיח לך שלא תמשיך לגעת בזה
דווקא אחרי הבירורים שלי אני יותר רגוע
אבל אתה ממשיך להתעקש
נכון
בא נסגור שתלך לביקורת רק 3 מסעדות איזה שתבחר,
ונראה אותך ממשיך לאכול מזה,,,,,,
הייתי ואכלתי וגם היום אוכל.

שוב, יש לך שאלה עניינית לגופו של דיון תשאל או פשוט תעבור על האשכול.

שמעתי מאדם נאמן,
על מאפיה באזור הצפון בכשרות בית יוסף שכף רגלו של משגיח כמעט ולא דרכה שם,
ולמי שחושב שהוא נגד מרן,
להוי ידוע שמדובר במרניסט שרוף מדרגה ראשונה מהסוג שאוכל איסור [היתר] מכירה רק כדי להראות נאמנות וכו',
כך שלא כל מי שנגד בית יוסף זה קשור למרן, יש הרבה סיבות עוד קודם.

מסעדות זה בעיה גם בעדה החרדית.
ויש המון מה לכתוב.
היה פעם מישהו שאמר שכל ההכשרים הכל פוליטיקה ושטויות ולכן אוכל את כולם,
עד שאמר לו חכם אחד מילא היית או' שהכל פוליטיקה ולכן אתה לא סומך על אף אחד אני מבין, אבל מה אתה או' הכל פוליטיקה ולכן אני סומך על כולם?
איפה שמענו כזאת?
וכן בעניין הנ"ל אם מישהו חושב שבד"ץ עד"ח זה גרוע שלא יאכל,
והרבה יראים לא סומכים על שום כשרות לא בעופות ולא בבשר,
אבל בגלל זה לאכול גם וגם??

מי שיכול להביע דעה רצינית בנושא, זה מרן הגרש"מ עמר שליט"א, שאני יודע שהרב סומך על כשרות זו.
למי שיש קשר אם אנשי הרב, שיברר כדי שהציבור ידע את האמת.
אין לי מושג על העובדות הנ"ל.

אבל גם אני שמעתי בשמו להדיא מאדם ת"ח הנאמן עלי, ששמע ממנו באוזניו,

שהוא מעדיף בשר ועוף בית יוסף מאשר כשרויות אחרות, כולל מחפוד!

מאדם אחר שמעתי, שהוא לא אוכל כשרויות אחרות בבשר ועוף כלל.

לגבי שאר מוצרים ומסעדות לא שמעתי.

היום שבתי וביררתי את העניין לאשורו, האם אכן מרן הגרש"מ עמאר שליט"א סומך על כשרות בית יוסף.

ומסתבר שאינו סומך כלל בשום מוצר! כולל בשר ועופות....

ואני מבין שבעבר כן סמך בבשר ועופות, ולא ברור היה לי כל כך ממתי שינה את מנהגו.

מסעדות זה בעיה גם בעדה החרדית.
ויש המון מה לכתוב.

מצורף פה עדות על הכשרות הנ"ל שים לב תקלות יש בכל מקום,
אבל שאתה מתלונן ואו' לך שאתה מזלזל במרן במקום להתייחס לעניין זה רק שם יכול להיות.

אני כותב את זה בכאב, אבל הציבור חייב להפסיק להיות תמים, א"א לנפנף בשם של מרן ועל סמך זה להאכיל אותנו במה שרוצים.
בעבר סמכתי על כשרות ב"י גם בתחום המסעדנות וכדו', ולאחר שנכוויתי ונחשפתי למחדלים חמורים, פניתי למשגיח הכשרות וקיבלתי יחס מזלזל,

ופניתי להנהלה וקיבלתי מוסר שאם אני מערער על הכשרות אני יוצא נגד מרן ח"ו.. והמצב נשאר כמו שהיה, והדבר קרה גם אצל חברים נוספים בכולל במסעדות שונות ברחבי הארץ, ולמרות פנייתם לכשרות התקלה נשארה והם קיבלו מוסר.., הפנמתי שאין לי על מה לסמוך על הכשרות בתחום זה כלל, וחבל מאד.
איני מעוניין להאריך בנושא זה, בכל זאת אציין חלק מהבעיות שנחשפתי עליהם שהוזנחו במזיד.
במסעדה בשרית, גוי מחזיר את גלגל השווארמה לאש אחרי הגירוד להמשך צלייה, (בטלפון הנהלת הכשרות אמרה שמרן פסק לאסור דבר כזה, וכששאלו למה במסעדה פלונית כך נהוג, הם נבוכו ואמרו שלהם יש היתר מיוחד בהוראה מגבוה..).
בעיות חמורות בצלייה של הכבד (איני זוכר בדיוק מה עשו שם)
פיצריה של חילוני שהכניס חופשי גבינות לא כשרות כלל, ורק משאיר במקרר כמה אריזות פתוחות של גבינה עם כשרות של בד"ץ אחר. והמשגיח עצמו אוכל שם מפעם לפעם.
כמה פעמים חיפשתי את המשגיח במסעדה ולא מצאתי כלל משגיח, וזה בשעה שהם צולים ומבשלים בשר ויש שם גויים וחילונים גם יחד.
בעבר פורסם בסביבתי על מאפיה שנתפסה על ידי כמה אברכים כשעבדה בשבת (ואולי זה יצא גם בשביעי של פסח) ובתחילה הכשרות הגנה עליה עד שזה פורסם והחנות נאלצה להחליף שם למאפיה, רעיון גרוע.
ויש עוד מקרים שנחשפתי עליהם ואיני זוכרם כרגע.
אומנם אין קשר בן תחום המסעדנות לתחום השחיטות, שם יש צוותים שלמים ותלוי בכל שחיטה ושחיטה מי ראש הצוות שניהל אותה.
היום אני כבר יודע שתחום המסעדנות בעייתי מאד בנושא כשרות ורק הבד"צים התקיפים משתדלים להנהיג כשרות הגונה בתחום זה, וד"ל.

היום שבתי וביררתי את העניין לאשורו, האם אכן מרן הגרש"מ עמאר שליט"א סומך על כשרות בית יוסף.

מדובר באי אמת. או שלך או של החבר שסיפר לך את הדברים.
עכ"פ מרן הגרש"מ סומך על הבד"ץ בשופי.

אולי הגעת למחשבה שהוא לא סומך בחוץ בגלל עניין אחר. הגרש"מ לא אוכל מה שלא בושל בביתו או בבית עוד מספר מצומצם של נאמנים, אבל בשחיטה
/ מוצרים - סומך על ב"י ומעדיף אותו על האחרים

לא מכיר את ההכשר עצמו בכללותו, ואני עצמי איני אוכל - למעט ביינות.
ומדוע?
כי על כל תחום היין בבד"ץ בית יוסף - אחראי יהודי מנווה יעקב, יר"ש מרבים ובן עלייה יקר מאוד.
הוא האחראי הבלעדי על הנעשה בתחום זה, ועליו ברי לי שאפשר לסמוך.

ישנו ת"ח גדול מאוד מרבני נווה יעקב, מגדולי המחמירים בכשרות, ברמה ששוחט בעצמו בשר ועוף (וכשלא יכול היה לשחוט - לא אכל שנים רבות!), לא אוכל מחוץ לביתו כלל, קונה רק חומרי גלם של העדה וגם אותם מעשר שוב.
אותו ת"ח מכיר את אותו אחראי הממונה בבד"ץ בית יוסף, וסומך עליו לכתחילה ושותה בעצמו יין של בית יוסף.
והתנה עמו תנאי כפול שביום שהוא עוזב את התפקיד מיד יספר לו ויפסיק לצרוך.
אך כעת סומך עליו לכתחילה ממש.

זה עדיין תקף נכון למועד כתיבת שורות אלו, אך לא מתחייב לזכור לעדכן כאן אם יהיה שינוי.

תיתי לי שזכיתי לפתוח אשכול זה, ולזכות את הרבים להציל רבים מעוון.
אני שומע שמאז שיעורו של הרב דורפמן הנזכר, מתעוררים אנשים עוד ועוד ו"פתאום" צצות בעיות עוד ועוד.
הזכיר לי חקירת משטרה שמתחילים לחקור פתאום נהיה 5 פרשיות,,,
עברתי על כל השרשור, וגם אני הופתעתי, ה"י.
ובטוחני שגם הניק @מרנן ורבנן, כוונתו לטובה, אבל ברור לי שבעקבות האשכול הלז, לאט לאט ה' יהיה בעזרו ויצילהו מרדת שחת ה"י.
מנסיון קשה לפרוש מכמה סיבות אבל שחושבים ברוגע מבינים שהכל צחוק אחד גדול. בעוה"ר. [מסחרה בלע"ז].

שוב, אין מציאות להעדיף בית יוסף על הכשרים אחרים כי בית יוסף מכניס את כל הבדצים כמעט ולכן מי שאוכל בית יוסף אוכל כמעט את כל ההכשרים הקיימים בשוק
אנחנו מעריכים את מרן הראשלצ רבי שלמה משה עמר שליט"א, אבל אנחנו לא אוכלים בית יוסף כי זה בעייתי, ואין הנהגה של רב גדול ככל שיהיה מבטלת את הבעיות הקשות
אני מכיר סיפורים רבים מאוד על בעיות קשות ביותר בשחיטה בחו"ל אבל אני לא יכול לספר כי ידעו מי אני וכו' וכן, אני מפחד, ילכו ויתבעו דיבה וכד'
גם יש סיפורים שבעלי המעשה שעובדים בכשרות השביעו אותי לא לספר כי אז יפטרו אותם,
אבל האמת תורה דרכה, מי שירא את דבר ה' הניס את עצמו מלאכול בית יוסף
מי שאוכל או שהוא לא יודע [אולי הרב עמר לא מודע לבעיות] או שהוא תמים, או שאין לו יראת שמים לענ"ד
אוכל זה ניסיון, לאדם קשה להיות באירוע, בפרט זה מצוי בציבור הספרדי שהבן דוד מזמין אותך ומספר לך שהכל מהדרין והכל בדצ ואז את נכנס ורואה שזה בית יוסף, ואם לא תאכל יהיה לא נעים, הכל בית יוסף מה יותר טוב ??
אבל אם האדם היה יודע מה חשוב בתורה נושא כשרות המאכלים לא היה אוכל כי אם מה שבביתו תחת השגחתו
אבל א"א, זה לא שייך, אז לכל הפחות לאכול את מה שבטוח מאה אחוז ולא מה שמאה אחוז יש בעיות קשות,
ותן לחכם וכו'
הדברים ידועים ופשוטים, ואין להשוות לשאר הבדצים כעת כלל

שוב, אין מציאות להעדיף בית יוסף על הכשרים אחרים כי בית יוסף מכניס את כל הבדצים כמעט ולכן מי שאוכל בית יוסף אוכל כמעט את כל ההכשרים הקיימים בשוק
אנחנו מעריכים את מרן הראשלצ רבי שלמה משה עמר שליט"א, אבל אנחנו לא אוכלים בית יוסף כי זה בעייתי, ואין הנהגה של רב גדול ככל שיהיה מבטלת את הבעיות הקשות
אני מכיר סיפורים רבים מאוד על בעיות קשות ביותר בשחיטה בחו"ל אבל אני לא יכול לספר כי ידעו מי אני וכו' וכן, אני מפחד, ילכו ויתבעו דיבה וכד'
גם יש סיפורים שבעלי המעשה שעובדים בכשרות השביעו אותי לא לספר כי אז יפטרו אותם,
אבל האמת תורה דרכה, מי שירא את דבר ה' הניס את עצמו מלאכול בית יוסף
מי שאוכל או שהוא לא יודע [אולי הרב עמר לא מודע לבעיות] או שהוא תמים, או שאין לו יראת שמים לענ"ד
אוכל זה ניסיון, לאדם קשה להיות באירוע, בפרט זה מצוי בציבור הספרדי שהבן דוד מזמין אותך ומספר לך שהכל מהדרין והכל בדצ ואז את נכנס ורואה שזה בית יוסף, ואם לא תאכל יהיה לא נעים, הכל בית יוסף מה יותר טוב ??
אבל אם האדם היה יודע מה חשוב בתורה נושא כשרות המאכלים לא היה אוכל כי אם מה שבביתו תחת השגחתו
אבל א"א, זה לא שייך, אז לכל הפחות לאכול את מה שבטוח מאה אחוז ולא מה שמאה אחוז יש בעיות קשות,
ותן לחכם וכו'
הדברים ידועים ופשוטים, ואין להשוות לשאר הבדצים כעת כלל
בעיות בשחיטה יש אצל כולם.

אבל בכללי יש להם שוחטים וראשי צוותות מדרגה ראשונה. תלמידי חכמים גדולים.

גילוי נאות, לא אוכל בית יוסף.

בעיות בשחיטה יש אצל כולם.

אבל בכללי יש להם שוחטים וראשי צוותות מדרגה ראשונה. תלמידי חכמים גדולים.

גילוי נאות, לא אוכל בית יוסף.
בשחיטה דוקא אומרים שאחרי שהכניסו את הגר"מ גרוס שליט"א עטרה בני תורה הכשר מצויין [שמעתי על עופות מכמה מומחים גדולים, בענין הבשר שמעתי דעות חלוקות, ע"כ אני נמנע לע"ע מלאכול את הבשר].

תיתי לי שזכיתי לפתוח אשכול זה, ולזכות את הרבים להציל רבים מעוון.
אני שומע שמאז שיעורו של הרב דורפמן הנזכר, מתעוררים אנשים עוד ועוד ו"פתאום" צצות בעיות עוד ועוד.
הזכיר לי חקירת משטרה שמתחילים לחקור פתאום נהיה 5 פרשיות,,,
עברתי על כל השרשור, וגם אני הופתעתי, ה"י.
ובטוחני שגם הניק @מרנן ורבנן, כוונתו לטובה, אבל ברור לי שבעקבות האשכול הלז, לאט לאט ה' יהיה בעזרו ויצילהו מרדת שחת ה"י.
מנסיון קשה לפרוש מכמה סיבות אבל שחושבים ברוגע מבינים שהכל צחוק אחד גדול. בעוה"ר. [מסחרה בלע"ז].
אתה כל כך בטוח בעצמך, ומתפאר באשכול הזה.
בוא בבקשה תכין לי רשימה של הבעיות שאתה חושב (או מצאת פה) שיש בבד"ץ ואני אענה לך מסודר ואם לא תהיה לי תשובה שתנניח את דעתך בוא נסכם יום אני ישיג אישור ונלך לבקורות פתע מתי ואיפה שבא לך. מוסכם עליך?

מניסיוני בענף השחיטה והיכרותי עם משגיחים של כמה בדצי"ם ששוחטים כאן בארץ ובחו"ל.
שוחטים מבד"ץ בית יוסף הודו בפני שהם מקבלים מהמשחטה מספר של בהמות 'חלק' שצריך לצאת היום מהמפעל, וע"פ זה הם פועלים כולל "לפרק סרכות"............... שזה אומר טרף לדעת מרן (ושעל זה הוקם בד"ץ בית יוסף ע"י מרן הגר"ע).
מאידך כמה שוחטים של העדה החרדית אמרו שההוראה אצלהם כיום לא לפרק סירכות כלל. [בלי להיכנס לעוד נידונים הלכתיים בכשרות שיש בהם הבדלים בין הוראות מרן לרמ"א]
ו'אילו מרן זיע"א היה רואה' לא היה אומר את האימרה המפורסמת : 'תאכלו, עליי'

@האמת והשלום @משנה אחרונה @יד אברהם @הצעיר
במקום כל פעם להשאיר פה הודעה אחרת
בוא בבקשה תכין לי רשימה של הבעיות שאתה חושב (או מצאת פה) שיש בבד"ץ ואני אענה לך מסודר ואם לא תהיה לי תשובה שתנניח את דעתך בוא נסכם יום אני ישיג אישור ונלך לבקורות פתע מתי ואיפה שבא לך. מוסכם עליך?

ראו נא אחיי ורעי מה כתבו בפורום הבית על הכשר זה
חושבני שאם זה היה מוצר שהיה עליו כ"כ הרבה טענות של חידיקים גם ,,,,,לא היו אוכלים

קבצים מצורפים

ראו נא אחיי ורעי מה כתבו בפורום הבית על הכשר זה
חושבני שאם זה היה מוצר שהיה עליו כ"כ הרבה טענות של חידיקים גם ,,,,,לא היו אוכלים
פורום הבית של מי?
וגם אתה מוזמן להצטרף יחד עם
מחכה לכם לרשימת טענות מסודרות ואמיתיות (ולא רק סיפורים שמעתי מסבתא ששמעה מסבא)

בשחיטה דוקא אומרים שאחרי שהכניסו את הגר"מ גרוס שליט"א עטרה בני תורה הכשר מצויין [שמעתי על עופות מכמה מומחים גדולים, בענין הבשר שמעתי דעות חלוקות, ע"כ אני נמנע לע"ע מלאכול את הבשר].
כוונתי בעיקר לבשר בחו"ל
אבל גם בדיר אל אסד בצפון יש בעיות קשות בעיקר כי הדרוזים שולטים שם ועושים מה שבא להם וצריך 7 עינים ולבית יוסף בקושי יש עין אחת לצערנו

כוונתי בעיקר לבשר בחו"ל
אבל גם בדיר אל אסד בצפון יש בעיות קשות בעיקר כי הדרוזים שולטים שם ועושים מה שבא להם וצריך 7 עינים ולבית יוסף בקושי יש עין אחת לצערנו
היית שם או שמעת? כי אני יודע מידיעה בשטח שזה לא נכון ויש שם משגיחים כנדרש והכל מעולה שמה

היית שם או שמעת? כי אני יודע מידיעה בשטח שזה לא נכון ויש שם משגיחים כנדרש והכל מעולה שמה
אז אני יודע הפוך מעדויות אישיות של שוחטים ומפקחים
של רבנים שמכירים בפנים
מלבד הקלא דלא פסיק
רק תעי' בדוח של הרבנות ותראה את הסגנון שלהם
לא יודע מה יש לך, אתה מגן עליהם בחירוף נפש
לא נראה לי שאתה אובייקטיבי בעניין

אז אני יודע הפוך מעדויות אישיות של שוחטים ומפקחים
של רבנים שמכירים בפנים
מלבד הקלא דלא פסיק
רק תעי' בדוח של הרבנות ותראה את הסגנון שלהם
לא יודע מה יש לך, אתה מגן עליהם בחירוף נפש
לא נראה לי שאתה אובייקטיבי בעניין
אני לא מגן על אף אחד בחרוף נפש רק כותב מה שאני יודע מידיעה (ולא שמעתי שיש איזה שוחט שפוטר וסיפר משהו).
ואין לי מניות או משהו רק שאני אוהב אמת ורודף אמת.

טענה טובה ועניינית.
עם כל הכבוד לניק האנונימי 'יד אברהם' שליט"א, שאין לדעת מיהו ומה עניינו ואם יש לו אינטרס או לא.
צריך עובדות, עדויות, נתונים.
אי אפשר סתם כך להשמיץ הכשר שרבבות יהודים נשענים עליו, זה קטרוג מאין כמותו בלי שום בסיס.

תביא סיפורים עובדתיים.
תביא הוכחות.

מלבד הקלא דלא פסיק
נ"ל שספציפית קלא דלא פסיק לא נאמר במקום שיש שונאים בעלי עניין.
ועל תחום הכשרות קשה לומר שאין כאלו.
במיוחד לא כנגד ההכשר הכי פופולרי וגדול.

אני לא מצודד בעד, אבל כן מסייג את ההתנגדות.

טענה טובה ועניינית.
עם כל הכבוד לניק האנונימי 'יד אברהם' שליט"א, שאין לדעת מיהו ומה עניינו ואם יש לו אינטרס או לא.
צריך עובדות, עדויות, נתונים.
אי אפשר סתם כך להשמיץ הכשר שרבבות יהודים נשענים עליו, זה קטרוג מאין כמותו בלי שום בסיס.

תביא סיפורים עובדתיים.
תביא הוכחות.
לא רוצה סיפורים לא רוצה "הוכחות".
רוצה טענות שאמורות לפסול את ההכשר.
ושוב אם לא נצליח לדחות את הטענה בצורה מניחה את הדעת - אני ישיג אישור ונלך לבקורות פתע מתי ואיפה שבא לאותו ניק. ונודיע פה את מסקנותינו וחסל ויכוח עקר.

לא רוצה סיפורים לא רוצה "הוכחות".
רוצה טענות שאמורות לפסול את ההכשר.
ושוב אם לא נצליח לדחות את הטענה בצורה מניחה את הדעת - אני ישיג אישור ונלך לבקורות פתע מתי ואיפה שבא לאותו ניק. ונודיע פה את מסקנותינו וחסל ויכוח עקר.
על כל הוכחה כבודו מגיב שיש 'פשלות' לכולם.
אני חושב שההוכחות שהוצגו כאן כולל דוחות ותמונות מיקרי הוכחות לכל הדעות,
עכשיו חובת ההוכחה על כת"ר ש'ככה זה אצל כולם וכו' וכו'
כאמור לא סבא וסבתא אלא שוחטים שעדיין עובדים שם מעידים.

אולי באמת הטענות של כבודו יביאו לבר דעת אחד להוציא קונטרס בעניין עם תמונות ועדויות.

ראשי תחתית