מסעדות זה בעיה גם בעדה החרדית.
ויש המון מה לכתוב.
מצורף פה עדות על הכשרות הנ"ל שים לב תקלות יש בכל מקום,
אבל שאתה מתלונן ואו' לך שאתה מזלזל במרן במקום להתייחס לעניין זה רק שם יכול להיות.
אני כותב את זה בכאב, אבל הציבור חייב להפסיק להיות תמים, א"א לנפנף בשם של מרן ועל סמך זה להאכיל אותנו במה שרוצים.
בעבר סמכתי על כשרות ב"י גם בתחום המסעדנות וכדו', ולאחר שנכוויתי ונחשפתי למחדלים חמורים, פניתי למשגיח הכשרות וקיבלתי יחס מזלזל,
ופניתי להנהלה וקיבלתי מוסר שאם אני מערער על הכשרות אני יוצא נגד מרן ח"ו.. והמצב נשאר כמו שהיה, והדבר קרה גם אצל חברים נוספים בכולל במסעדות שונות ברחבי הארץ, ולמרות פנייתם לכשרות התקלה נשארה והם קיבלו מוסר.., הפנמתי שאין לי על מה לסמוך על הכשרות בתחום זה כלל, וחבל מאד.
איני מעוניין להאריך בנושא זה, בכל זאת אציין חלק מהבעיות שנחשפתי עליהם שהוזנחו במזיד.
במסעדה בשרית, גוי מחזיר את גלגל השווארמה לאש אחרי הגירוד להמשך צלייה, (בטלפון הנהלת הכשרות אמרה שמרן פסק לאסור דבר כזה, וכששאלו למה במסעדה פלונית כך נהוג, הם נבוכו ואמרו שלהם יש היתר מיוחד בהוראה מגבוה..).
בעיות חמורות בצלייה של הכבד (איני זוכר בדיוק מה עשו שם)
פיצריה של חילוני שהכניס חופשי גבינות לא כשרות כלל, ורק משאיר במקרר כמה אריזות פתוחות של גבינה עם כשרות של בד"ץ אחר. והמשגיח עצמו אוכל שם מפעם לפעם.
כמה פעמים חיפשתי את המשגיח במסעדה ולא מצאתי כלל משגיח, וזה בשעה שהם צולים ומבשלים בשר ויש שם גויים וחילונים גם יחד.
בעבר פורסם בסביבתי על מאפיה שנתפסה על ידי כמה אברכים כשעבדה בשבת (ואולי זה יצא גם בשביעי של פסח) ובתחילה הכשרות הגנה עליה עד שזה פורסם והחנות נאלצה להחליף שם למאפיה, רעיון גרוע.
ויש עוד מקרים שנחשפתי עליהם ואיני זוכרם כרגע.
אומנם אין קשר בן תחום המסעדנות לתחום השחיטות, שם יש צוותים שלמים ותלוי בכל שחיטה ושחיטה מי ראש הצוות שניהל אותה.
היום אני כבר יודע שתחום המסעדנות בעייתי מאד בנושא כשרות ורק הבד"צים התקיפים משתדלים להנהיג כשרות הגונה בתחום זה, וד"ל.