לא מוציאים לקריאת וזאת הברכה כמוסיף, אלא כחובת היום, כיון שהמנין שיצא לשמוע מהספר השני לא שמע כלל את הקריאה.למה ?
אם אפשר להוציא ספר במיוחד ל'מוסיף', מה זה משנה אם המוסיף יקרא 'לאשר אמר' או 'וזאת הברכה'. סו''ס מוציאים ס''ת לעליות שאינם מחובת היום.
לא מוציאים לקריאת וזאת הברכה כמוסיף, אלא כחובת היום, כיון שהמנין שיצא לשמוע מהספר השני לא שמע כלל את הקריאה.למה ?
אם אפשר להוציא ספר במיוחד ל'מוסיף', מה זה משנה אם המוסיף יקרא 'לאשר אמר' או 'וזאת הברכה'. סו''ס מוציאים ס''ת לעליות שאינם מחובת היום.
באמת אם מוציאים ל"וזאת הברכה" צריך להמשיך עד הסוף.ולכן נוספת עוד בעיה, שאם מוציאים ס''ת נוספים וקוראים רק מ''וזאת הברכה'' עד ''לאשר אמר'' ולא עד סוף הפרשה, לא השלימו את חובת היום. ואם כן יוצא שאפשר להוציא ס''ת בלי להשלים את חובת היום, וא''כ אי''צ להתחיל מ''וזאת הברכה'', ואפשר להוציא ס''ת רק ל''ולאשר אמר''
איני יודע למה התכוון ומנין חידש זאת.אח"כ חוזרים כולם למנין הראשי, ואז מעלים חתן מעונה, ואידך זיל גמור.
לא מוציאים לקריאת וזאת הברכה כמוסיף, אלא כחובת היום, כיון שהמנין שיצא לשמוע מהספר השני לא שמע כלל את הקריאה.
איני יודע למה התכוון ומנין חידש זאת.
ואולי לא הסביר נכון או התבלבל.
(אם כי אני מכיר ביכ"נ שעושה ממש את כל הקריאות כולם - כולל חתן תורה ובראשית בנפרד).
האם מותר להוציא ס"ת במיוחד לקריאת ולאשר אמר, כאשר הוציאו כבר 3 ס"ת לג' הקריאות, ורוצים לעשות מנין לקריאת ולאשר אמר בכדי לחסוך בזמן?
ידוע לי שלא מוציאים ס"ת לכבוד אדם,
ולכן לענ"ד לא טוב לעשות כן, אלא רק לצורך קריאה שלימה
מה ההיתר ההלכתי להוציא ספר תורה לקריאה קצרה בציבור ובברכות שאינה חובת היום?מותר
זה לא "לכבוד אדם" אחד, אלא בדרך כלל 20-30 איש (לפחות).
ואין צורך בקריאה שלימה, כי כבר שמעו כולם את הקריאה עד שם, ואז התפצלו והמשיכו.
אתה רוצה להגיד שבהנחה שאסור להוציא ס"ת לאדם יחיד, אם אנחנו קבוצה של 20 אברכים כן יהיה מותר לנו להוציא לצורך יחיד (כלומר, לא לצורך קריאה בציבור)?!אין לי מושג מהיכן אתה מביא את החילוקים המוזרים הללו, שו"ע פסק בפשטות שלא להוציא ס"ת לצורך אדם יחיד, וכל בר בי רב דחד יומא מבין את ההבדל בין יחיד לציבור.
הרבה יותר בלאגן שיחזרו כשעה שלימה על ולאשר אמר, ולכולם כבר לא יהיה סבלנות.מותר, אבל הרבה פעמים מיותר וגורם בלגן לחינם (אנשים יוצאים ונכנסים, מדברים, המיעוט שנשאר לא עונה ב"ה וב"ש ואמן). כאשר מתארגנים כולם בסדר מופתי, לפי סדר הישיבה, והעולה הבא ממתין בצד ומברך מיד כאשר העולה הקודם גומר, זה יכול להיגמר יותר מהר.
וגם ראיתי שבמשך כל הזמן שעלו כל העולים ולם דיברו ביניהם, והסתפקתי למה אין לזה דין [או חושבים שאין לזה דין] של "אפי' בין גברא לגברא" שאסור לדבר (ש"ע סי' קמו ס"ב).הרבה יותר בלאגן שיחזרו כשעה שלימה על ולאשר אמר, ולכולם כבר לא יהיה סבלנות.
אתה רוצה להגיד שבהנחה שאסור להוציא ס"ת לאדם יחיד, אם אנחנו קבוצה של 20 אברכים כן יהיה מותר לנו להוציא לצורך יחיד (כלומר, לא לצורך קריאה בציבור)?!
אם אני מבין נכון אז החילוק המוזר הוא שלך...
הרבה יותר בלאגן שיחזרו כשעה שלימה על ולאשר אמר, ולכולם כבר לא יהיה סבלנות.
היכן ראית זאת?וגם ראיתי שבמשך כל הזמן שעלו כל העולים ולם דיברו ביניהם, והסתפקתי למה אין לזה דין [או חושבים שאין לזה דין] של "אפי' בין גברא לגברא" שאסור לדבר (ש"ע סי' קמו ס"ב).
אין לי מושג מהיכן אתה מביא את החילוקים המוזרים הללו, שו"ע פסק בפשטות שלא להוציא ס"ת לצורך אדם יחיד, וכל בר בי רב דחד יומא מבין את ההבדל בין יחיד לציבור.
על אחת כמה וכמה להרמ"א שכתב שאדם חשוב שאני, וכי עשרים איש גרעו מאדם חשוב?
שאלתה אם קוראים רק 7 עולים בגלל שמתחלקים ל5 ועניתי שיש כמויות בחורים אז זה יוצא כ50 בחורים בכול מקוםלא הבנתי
השאלה היתה האם חוזרים ל הקטעים .שאלתה אם קוראים רק 7 עולים בגלל שמתחלקים ל5 ועניתי שיש כמויות בחורים אז זה יוצא כ50 בחורים בכול מקום
לא שמעו בבית המדרש עושים הוצאת ס"ת י"ג מידות ולוקחים את הס"ת לחדר ושם שומעיםהשאלה היתה האם חוזרים ל הקטעים .
ולפי מה שאתה אומר שקוראים 50 גברי בכל קריאה, אז בודאי חוזרים עשרות פעמים על ''ולאשר אמר''
ואם כבר שמעו 'וזאת הברכה' בקריאה הרגילה של בית הכנסת/הישיבה, ולא בחדר צדדי, אין ענין לקרוא שוב 'וזאת הברכה'.
אז איה''נלא שמעו בבית המדרש עושים הוצאת ס"ת י"ג מידות ולוקחים את הס"ת לחדר ושם שומעים
שכחת להוסיף ו'רבונו של עולם'לא שמעו בבית המדרש עושים הוצאת ס"ת י"ג מידות