לחצו כאן – תרומה לשמואל

מדוע גדו"י לא מורים לרה"י לצמצם את גודלם של הוועדים?

ובאמת אולי מישהו יתן את מפת הרישום לישיבות הספרדיות השנה.

סקירה קצרה על כל ישיבה, סגנון ייחודי, חינוכי, ולימודי.
פורסם מודעות רחוב ענקיות בכל ירושלים, עם הגדרות למדניות לכל ישיבה...
מדהים לראות את היקף ההגדרות שכמעט ולא חוזרות על עצמם...
כעין מה שהביא הרב @יעקבי
אך ניכר היח"צנות שם לישיבות מסוימות [או יותר נכון של מספר רשמים שעוסקים במספר ישיבות בו זמנית].

@חכם בן שושן איך אתה מסביר שאפשר לראות מקילומטר האם הבחור מתפרח פוניבז' או חברון?
זה כ''כ ברור, ואני בהלם שבשונה ממקומות אחרים, שבהם אכן ייכנסו ויגדירו החילוקים, הניכרים לעין כל. ובולטים. בנקב המחט. משנת כ''א ברורה לו.
יש שאומרים כאן אין בכלל קוים, הכל אותו דבר, קו זה דבר נדיר וקיצון. אני באמת לא מבין את התשובות האלה, זה נשמע לי, בריחה מהמציאות.

וחשוב לציין שמהיכרות של למעלה מ- 10 בחורים שהולכים ללמוד שם, מדובר על בחורים בני עליה וירא"ש [אמנם לא השפיצים של עולם הישיבות, אבל בהחלט יש במה להתפאר בהם].
היום יש להתפאר בכל בחור שעושה שטייגען. ובז להבלי העוה"ז ונסיונותיו.

ראיתי שהרב שמעון מועלם כתב במעלת כתיבת חידו"ת וסיכומי סוגיות, ודכירנא שבזמנו למד בכולל דיינות של רבי דוד עטיה וכתב חיבור על כל אה"ע, וכן חיבור מקיף על כללי הפסיקה, והיה מגיע רבות לרב יצחק יוסף שליט"א, והיו מתפלפלים ודנים בריתחא דאורייתא ממש, (עד שלפעמים הרבנית היתה מגיעה לבדוק אם לא קרה משהו...), ופתאום נקרא ע"י רבו הגר"ר עיני שליט"א לסייע בפתיחת ישיבתו, ואחר כמה שנים פרח לעצמו.
ורואה הצלחה גדולה, ואהבה מתלמידיו.

אגב, כאחד שגדל בישיבה גדולה יחסית - זו חוויה בלתי נשכחת, מאוד מאוד התגעגעתי לזה אחרי החתונה, והיה לי (ולהרבה מחברי) קושי התאקלמות גדול ומשמעותי בכוללים קטנים וקומפקטייים
השאלה אם יש הבדל בין 80/100 בחור בשיעור לבין 300 בחור בשיעור.
אין ספק שיש מעלה לגודל אך הכל בפורפורציה

ברגע שיהיה החלטה שהישיבות הטובות לא מקבלות מס' כה רב של בחורים ממילא יהיו הרבה בחורים טובים שימלאו את שאר הישיבות החדשות
אני רוצה להבין, כבודו רוצה שהם יקטינו את ה"שם" שלהם, בשביל שיהיו עוד ישיבות מוצלחות?
... תשכח מזה!

ובאמת אולי מישהו יתן את מפת הרישום לישיבות הספרדיות השנה.

סקירה קצרה על כל ישיבה, סגנון ייחודי, חינוכי, ולימודי.
הקובץ שצירף חכם יעקבי, זה קובץ שיווקי, כידוע לכל וכמבואר לכל מתבונן, הוספת תארים וסיפורים לפי התשלום הממוני.
דווקא לאחרונה ראיתי ליד בית מדרשנו על הקיר מודעה ענקית יותר אובייקטיבית ויותר ברמה, הסוקרת את כל כותל המזרח של עולם הישיבות.
מי שבידו, יעלה. מניסיון, בסוף חכם יעקבי הוא זה שיעלה...

הקובץ שצירף חכם יעקבי, זה קובץ שיווקי, כידוע לכל וכמבואר לכל מתבונן, הוספת תארים וסיפורים לפי התשלום הממוני.
דווקא לאחרונה ראיתי ליד בית מדרשנו על הקיר מודעה ענקית יותר אובייקטיבית ויותר ברמה, הסוקרת את כל כותל המזרח של עולם הישיבות.
מי שבידו, יעלה. מניסיון, בסוף חכם יעקבי הוא זה שיעלה...
כתבתי זאת לעיל על החוברת שהעלה הרב @יעקבי,
אך ניכר היח"צנות שם לישיבות מסוימות [או יותר נכון של מספר רשמים שעוסקים במספר ישיבות בו זמנית].
ולדעתי הדברים אמורים ביתר שאת לגבי המודעות ענק שהתפרסמו בלוחות המודעות.

בסופו של דבר - מי שמוציא את החבורות או המודעות יש לו אינטרס, והוא לשווק ישיבות מסוימות על פני רעותיהן, ובוודאי שאי אפשר לסמוך על הכתוב בהם באופן מוחלט.

מעניין לעניין -

ישנה תופעה בכמה ישיבות [אם כי בודדות יש לומר] חשובות בעולם הישיבות הספרדי שבוחנות מאות בחורים אך מקבלים בסופו של דבר בערך 20% מאלו שבחנו.
הדבר גורם לנזק בל ישוער לעשרות בחורים מעולים ביותר, שמחכים לתשובות מהישיבות הנ"ל, וכאשר התשובה היא שלילית, הם נאלצים ללכת לישיבות ברמה הרבה יותר פחותה ממה שמתאים להם, מכיון ששאר הישיבות הטובות כבר סגרו את הרישום שלהם. [אני מכיר מהשנה הזו אישית 4 בחורים כאלו, שיכלו ללכת לישיבות אחרות מעולות, ונאלצו בסופו של דבר לרדת לדרג ג' וד' למגינת ליבם].
מי שיכול לעורר ע"ז את האנשים הנכונים - תע"ב.

יש לציין כי ברוב הישיבות הטובות, יש מידע די ברור עוד לפני המבחנים מי הולך להתקבל, וממילא האחראים על הרישום בישיבה קטנה יודעים להתכונן, אך כאמור בגלל ישיבות בודדות אלו 'נשרפים' הרבה בחורים מעולים ביותר.

מעניין לעניין -

ישנה תופעה בכמה ישיבות [אם כי בודדות יש לומר] חשובות בעולם הישיבות הספרדי שבוחנות מאות בחורים אך מקבלים בסופו של דבר בערך 20% מאלו שבחנו.
הדבר גורם לנזק בל ישוער לעשרות בחורים מעולים ביותר, שמחכים לתשובות מהישיבות הנ"ל, וכאשר התשובה היא שלילית, הם נאלצים ללכת לישיבות ברמה הרבה יותר פחותה ממה שמתאים להם, מכיון ששאר הישיבות הטובות כבר סגרו את הרישום שלהם. [אני מכיר מהשנה הזו אישית 4 בחורים כאלו, שיכלו ללכת לישיבות אחרות מעולות, ונאלצו בסופו של דבר לרדת לדרג ג' וד' למגינת ליבם].
מי שיכול לעורר ע"ז את האנשים הנכונים - תע"ב.

יש לציין כי ברוב הישיבות הטובות, יש מידע די ברור עוד לפני המבחנים מי הולך להתקבל, וממילא האחראים על הרישום בישיבה קטנה יודעים להתכונן, אך כאמור בגלל ישיבות בודדות אלו 'נשרפים' הרבה בחורים מעולים ביותר.
אכן זה קטסטרופה, כאילו לא מספיק הסבל של אותם בחורים שנבחנים לישיבות אשכנזים ונשלחים ונשלכים כדומן על פני האדמה כאשר זה לא מסתדר עם משבצת השחמט או עם תמהיל 2 סוכר 1 קפה...

אני רוצה להבין, כבודו רוצה שהם יקטינו את ה"שם" שלהם, בשביל שיהיו עוד ישיבות מוצלחות?
... תשכח מזה!
למה להקטין את השם???? ברגע שכך כל הישיבות נוהגות אין שום הקטנת שם.
חוץ מזה שחברון ופוניבז' וכד' לא ירד שמם לעולם

בסופו של דבר - מי שמוציא את החבורות או המודעות יש לו אינטרס, והוא לשווק ישיבות מסוימות על פני רעותיהן, ובוודאי שאי אפשר לסמוך על הכתוב בהם באופן מוחלט.
כמו שבכותל המזרח עשו סיקור ל'ישיבת הדגל' לבני האברכים,
מעניין מה האינטרס לשווק אותם...

לאלו ישיבות גדולות הם שלחו? מה טיב ואיכות הפירות שהם הוציאו?
מי שיודע מוזמן לעדכן.

למה להקטין את השם???? ברגע שכך כל הישיבות נוהגות אין שום הקטנת שם.
אם היו סומכים על כולם שיעשו כאחד, כבר לא היית מוצא בחורים ספרדים אף בישיבות שהזכרת בשורה הבאה.
חוץ מזה שחברון ופוניבז' וכד' לא ירד שמם לעולם
לא לעולם חוסן, עכ"פ מי שלא נמצא בפלנטה הזו הרי איהו בפחדא יתיב ומפנה ראשו ימין ושמאל מאין תבוא אליו הרעה.

כותל המזרח עשו סיקור ל'ישיבת הדגל' לבני האברכים...
לא מצאתי היכן.
אני רק יודע על ישיבה ספרדית במרכז הארץ, שיותר קשה להתקבל אליה מאשר לחברון ופונוביז', לך תבדוק ותראה בעיניך!

לא מצאתי היכן.
משכן ידידיה - יסודות

ראיתי מודעה זו ולא חשבתי שהתכוונתם ל"ישיבה קטנה" זו, שאמנם חשובה היא עד למאוד, אבל ישיבה לצעירים לעולם לא תהא "ספינת הדגל" מקסימום קיאק...
משכן ידידיה - יסודות
אכן אליה התכוונתי. אני רואה שבמחשבה שניה זה ממש מחכך בדעתו...

ראשי תחתית