לחצו כאן – תרומה לשמואל

מדוע גדו"י לא מורים לרה"י לצמצם את גודלם של הוועדים?

ביחס לטענה זו כמדומני יש לחלק בין השנים הקדומות יותר לשנים האחרונות שבשנים האחרונות נהיה שם מקום לא רק למבקשי תורה ממש (אם כי לא באחוזים גדולים) אמנם לבר מזה רובא דרובא הינם אנשים של צורה מעמידי שמעתתא וכו' וכך הדעת נותנת שכידוע אין לישיבה זו משיכה כלל בלא החלק של שיטת הלימוד הייחודית, והמבקשים כזאת אנשי מעלה הם.
גיסי למד שם לפני למעלה מ20 שנה, והמצב שם היה בערך אותו דבר...
הר"י קטנה שלי אמר שהדרך שם לא מתאימה כמעט לאף בחור, ולכן לא מצליחים שם הרבה.

סתם תחכים אותי, מה שיטת הלימוד שלהם ?
זה כלל לא על רגל אחת, אבל בגדול זה ניתוח והגדרה מעמיקים מאוד בכללים והפרטים של הסוגיא העולים מהגמ' ומהפרשנים הקדמונים יותר (בערבון מוגבל קשה לנסח להבנת הקורא).

ישנו פתגם "אריה גודל בג'ונגל", לדעתי הוא נכון גם כאן, אך אל לנו לשכוח שלא כולם מתאימים לתואר אריה!

נראה לי שבדור הקודם (לפני 10-20 שנה ומעלה) לא היה בישיבות כזה ג'ונגל, וצמחו אריות של ממש. הלוואי על ימינו...

נראה לי שבדור הקודם (לפני 10-20 שנה ומעלה) לא היה בישיבות כזה ג'ונגל, וצמחו אריות של ממש. הלוואי על ימינו...
כל דור והג'ונגל שלו כל דור והאריות שלו, וכמו שלפני ב' דורות ומעלה היה ג'ונגל אחר ואפ"ה נראה שאתה כן מרוצה בג'ונגל שהיה בדור הקודם, על אף שקודם לכן היו יותר אריות אך זה מה שהדור צורך, ופשוט הוא.

ובטענת כולם קפלן אצטט שוב "אריה גודל בג'ונגל" ולכאו' לכן המצרך שהכי חסר שם הוא אריות עיין ב....
כמה אחוז מהטובים אריות??

וגם לגבי טענת הג'ונגל כולי עלמא מודו שכל הישיבות שיש בהם 200 ו-250 בחורים אינם הג'ונגל הרצוי לגידול אריות, ורק בפוניבז' נכון הדבר. (וטעם הדבר כנראה שבשביל שיהיה ג'ונגל צריך אריות).

כל דור והג'ונגל שלו כל דור והאריות שלו, וכמו שלפני ב' דורות ומעלה היה ג'ונגל אחר ואפ"ה נראה שאתה כן מרוצה בג'ונגל שהיה בדור הקודם, על אף שקודם לכן היו יותר אריות אך זה מה שהדור צורך, ופשוט הוא.

מה שפשוט לך לא בהכרח פשוט לכולם.

או לפחות לי.

לי ידוע שרבינו רה"י הגרב"ד ומורינו הגרח"פ אומרים שהמחזורים רק נעשים טובים משנה לשנה

תרשה לי להניח שאם המחזור גודל אז ישנם כמות נכבדה יותר של בחורים טובים.

כלומר הם לא מדברים בצורה אינבדואלית, אלא במבט כללי.

כתבת כאלו שלימדו שם, אני מחפש כאלו שלמדו שם.
ואדרבה תכיר לנו ת"ח שאיננו מכירים.
הגר"ש שרייבר הגר"ד שרייבר הר' קהתי הגר"א לוי (ואחיו איני יודע את שמו) הגר"י זופניק הגרא"י רובינשטיין הגר"י שיקוביצקי הג"ר פלבני ועוד ועוד

ראשי תחתית