אני מבין טוב מאוד ואני גם משתדל להחמיר.
כיונת לרבך שהורה לחוש רק מעשר אחוז...
מעין אומר ח"ד פרק ב' סי' ט"ו, סוף הע' ט"ז – "שאלה: הרה"ג שניאור זלמן רווח שליט"א סיפר לרבנו שכל הפטריות המשווקות בשוק שבדק היה בהם תולעים בין חמש לעשרים אחוז, והשאלה אם מותר לשווק זאת. וסיפר תוך כדי הדברים שהוא החליט לבדוק כל מגדל פטריות לגופו. ומכל מקום שאל את רבנו על איזה גבול להקפיד,
כי הרוב זה עשרה אחוז, והגרי"ש אלישיב שליט"א סובר שמיעוט המצוי, זה חמישה אחוז. תשובה: לא נכון. ושאל על עשרה אחוז אם זה נחשב מיעוט המצוי. וענה מו"ר נר"ו: גם זה לא מיעוטו המצוי. הוסיף ושאל:
כמה חמש עשרה או עשרים אחוז. ולא ענה רבינו. ושאל: האם להקפיד על חמישה אחוז. וענה מו"ר נר"ו: כן.
כעבור זמן רב דברתי שוב עם הרה"ג שניאור זלמן רווח וסיפר לי שאמר לו מו"ר נר"ו,
שדי לנו להחמיר בעשרה אחוז.
הגרח"ק זצ"ל לבושי יוסף סי' י"ב סוף אות ב' ד"ה באשר עמ' קכ"ח, אמנם עי' בדיקת המזון כהלכה שער ב' פרק ד' סוף הע' ג'עמ' קי"ח – "והגר"ח קנייבסקי אמר לי ששמע בשם שו"ת משכנות יעקב, שמעשרה אחוזים הוי מיעוט המצוי, פחות כאן עד חמשה אחוזים הוי מיעוט שאינו מצוי, ופחות מחמשה אחוזים אף מיעוט שאינו מצוי ל"ה".
עי' הגר"א נבנצל שליט"א אסיפת יצחק ג' תשרי תש"ע – "שאלה: איך משערים מיעוט המצוי בחסה, איזה אחוז ומאיזה גודל.תשובה: יש אומרים עשרה אחוז ויש דעות אחרות".
דעת יהודה )עמ' קמ"ב אות תרנ"ג( – "מיעוט המצוי טעון בדיקה, בשו"ת משכנות יעקב סי' יז' כתב דשיעור מיעוט המצוי הואחלק אחד מעשרה, וכמדו' שיש חולקים, איך יש לנהוג בזה. תשובה: אפשר לסמוך על משכנ"י".