אם אתה לא מצליח להירדם מחמת עוצמת הקושיות שאתה הופך והופך בהם - אשריך ! בקרוב אצלי בעז"ה.תאמינו לי שהיו לי נדודי שינה מהשאלות האלה
מי זה?הצג קובץ מצורף 13432
על הגר"ט דואר שליט"א
הגאון רבי טל דואר שליט"אמי זה?
חלמא טבא חזיתהנ"ל מעריך מאוד את הגרע"י זצ"ל
מעשרות שעות של שיחה שניהלתי עמוחלמא טבא חזית
עיני גדולי ישראל צופיות למרחוקקיבלתי:
לפני כשבועיים יצא לאור שו"ת תפלה למשה ח"ח ובו נדפסו תשובות ומכתבים מהגאון ר' משה לוי זצ"ל, ובסימן ע"ג ישנו מכתב מבעל הילקוט יוסף בשנת תשנ"ב [והאמת שהודפס כבר בויען שמואל חלק יא] - ובו הוא מבקש מהגר"מ שיעיר לו הערות על ספרו לפני שיצא לאור, והחזיר לו מכתב וכתב בתחילתו: והאמת אומר לכת"ר שמה שלא נעניתי עד כה להפצרותיו, מפני שכת"ר א"צ לדידי ולדכוותי, ונכון לבו בטוח בפסקי מרן אביו הגאון מופה"ד (שליט"א), וידעתי שלא ישנה מאומה מה שאכתוב לו, כי מה לתבן את הבר. ומטעם זה דנתיו לכף זכות בהערותיו על דברי שהרואה יראה שאינם מספקים לדחות את מה שכתבנו, שאינו דוחה ופורך את הבנין והיסוד עליו בניתי הלכה מסויימת, רק דוחה דחיות קלות את מסקנת ההלכה. ע"כ.
ובהמשך דבריו אחרי שהביא לו שתי דוגמאות שהילקו"י דחה דבריו בצורה לא נכונה כתב: ומ"מ דנתיו לכף זכות, כיון שכת"ר לא איכפת לו באמת בשום הוכחה וראיה, ונכון לבו בטוח בפסקי מרן אביו שליט"א, ולכן אמרתי א"צ להעיר, והאיכא ממעייני הישועה ב"ה, ואם ירצו יעיינו ויקרבו אשר ייראה הרואה. ע"כ.
תוכל לפרט לי את מי מפוסקי זמנינו הספרדים (לא הרב עובדיה) הוא מביא בספריו הפונים לציבור הספרדי?מעשרות שעות של שיחה שניהלתי עמו
אתה יכול להאמין לסיפורים
אבל בתוך א' שבקשר איתו למעלה מעשר שנים
עדיף לא להאמין לשמועות
זה טעות של אוצה"ח, שמו כתוב בשער הספר -
איזה פוסקים ספרדים אתה מכיר שכתבו ספרים ויש להם שיעורים בהלכות טהרה ברמה של הרב וואזנר ור' ניסים קרליץתוכל לפרט לי את מי מפוסקי זמנינו הספרדים (לא הרב עובדיה) הוא מביא בספריו הפונים לציבור הספרדי?
תבדוק גם את היחסיות לפוסקי האשכנזים המובאים בספריו הפונים לציבור הספרדי?
נ.ב. אינני בא מטענות הרב יצחק כלפיו אלא כלפי מה שייחסת להרב הנ"ל
עם כל הכבוד לנתיבי עם ולמצטטו, מה שהאברך הזה יודע על יהדות בבל, הם לא יודעים עשירית האחוז.זה טעות של אוצה"ח, שמו כתוב בשער הספר -
הצג קובץ מצורף 13508
וכפי הנראה מרוב אדיקותו בדברי רבינו הגרע"י זיע"א אינו יכול לקבל האמת.
זו הבעיה (שלו) שאין שום פוסק ספרדי ברמה כמובן.איזה פוסקים ספרדים אתה מכיר שכתבו ספרים ויש להם שיעורים בהלכות טהרה ברמה של הרב וואזנר ור' ניסים קרליץ
נכון ובפרט שאין לנו פוסקים ספרדיםממתי ספרדי צריך לפסוק כפוסק ספרדי? יש שו"ע ומנהגים, וכל השאר זה ענינים שבסברא, ואין שום הבדל בין ספרי לאשכנזי!
זה אתה כותב, כי אתה פגוע שלא הביאו מדברי רבותיך.נכון ובפרט שאין לנו פוסקים ספרדים
כולנו בני גרים או בני בעלי בתים שלא ידענו כלום ולא היה לנו מנהגים וכמובן אבותינו ואימותינו נכשלו באיסורי כריתות עד שבאו ולמדונו הפוסקים האשכנזים מהי הדרך אשר נלך בה
ואז הפציע עלינו אורו של הרב טל דואר שהביא לנו את דיעותיהם הרמות ללא חולק כדי שנדע באמת איך לנהוג ואיך לפסוק
שכוייח עצום
אין כזה מדרש, זה ממקור מאוחר (כנראה בכלל מדתות אחרות, ואכמ"ל. אולי הרב @מחשבות טובות ידע להחכימנו).לא אני! רבינו יונה בשער השלישי משערי תשובה בשם מדרש קהלת
כנראה לדעתך גם הבבא סאלי לא מצא פוסקים ספרדים בנתיבות, ולכן עשה הכל כרב אשכנזינכון ובפרט שאין לנו פוסקים ספרדים
כולנו בני גרים או בני בעלי בתים שלא ידענו כלום ולא היה לנו מנהגים וכמובן אבותינו ואימותינו נכשלו באיסורי כריתות עד שבאו ולמדונו הפוסקים האשכנזים מהי הדרך אשר נלך בה
ואז הפציע עלינו אורו של הרב טל דואר שהביא לנו את דיעותיהם הרמות ללא חולק כדי שנדע באמת איך לנהוג ואיך לפסוק
שכוייח עצום
מנין לך מי רבותיי?כי אתה פגוע שלא הביאו מדברי רבותיך
לא אמרתי את זהבשבילך כל מה שלא ילקוט יוסף או יבי"א, זה אומר שזה לא פסקים ספרדים.