מחשבות טובות
חבר קבוע
יפה מאוד!
ברכות יחולו על ראשך. גליונותיך קילורין לעיניים ומזכות אותי במצוות עונג שבת, יפוצו מעיינותיך חוצה וגדיל תורה ויאדיר.
קיצרת הפעםאליהו המ'ביא, את דבר הנביא
ידובר בזאת המערכה, על אשר היה מחוץ להפיכה
את לוט מילט וצוערה שלח, ואשתו הסוררת הפכה נציב מלח
אכן, ויאמר לקוצרים ה' עמכם. אמרתי שמכאן יקישו, שזה לא בשליפה אלא צריך להשקיע על כל תג ותג, והפעם המערכה לא מכילה ד' עמודים אלא ב' עמודים. ואמנם בתחילה עלה במחשבה לכתוב מערכה אחרת, אך כיון שמערכה זו התחבבה עלי, לא יכולתי לוותר עליה.קיצרת הפעם
נ"ב. היה לי צד שבעמודים הנוספים אוסיף חידו"ת מאת גיסי נר"ו, אבל ראיתי שהדבר מתעכב ותמנ'ע הייתה מאלוקי המערכה.אכן, ויאמר לקוצרים ה' עמכם. אמרתי שמכאן יקישו, שזה לא בשליפה אלא צריך להשקיע על כל תג ותג, והפעם המערכה לא מכילה ד' עמודים אלא ב' עמודים. ואמנם בתחילה עלה במחשבה לכתוב מערכה אחרת, אך כיון שמערכה זו התחבבה עלי, לא יכולתי לוותר עליה.
יישר כח!אמור לחכמה אחותי רעייתי יונתי תמתי, ובעזר משדי אערוך מערכתי בפרשתי
והאר עינינו בתורתך, ודבק לבנו במצוותיך, ויחד לבבנו לאהבה וליראה את שמך
הנה כתר שאינו הולם הינו בבל חבוש, על כן אודה ולא אבוש, כי לגודל חבילי ט'רדין שהקיפוני בהיקף כל הראש, טעיתי כשה אובד צאן בלא רועם, וד"ת אלו שייכי לפרשת תולדות אברהם, ולא לפרשת חיי שרה שהכל סוכין ביופיה בנועם
יהי רצון מלפני ה' שישרה עליך ישוב הדעת!לגודל חבילי ט'רדין שהקיפוני בהיקף כל הראש
אין הספר (ארח משפט) תחת ידי, אבל זה ברור שה'ווארט' של הגאון הנאמ"ן זצ"ל לרמוז הדבר בפסוק, לא נמצא בשו"ת מגיד תשובה, דהתם רק דברים קשים כגידים תשובה בהלכה חמירא, ורק בקובץ הנזכר ארכו הדברי'ם למילי דאגדתא בטעמא ופלפלא.יישר כח!
הנאמ"ן בספר ארח משפט (כצ"ל, בלי וא"ו) והנאמ"ן בשו"ת מגיד תשובה, זה לכאורה אותו דבר בדיוק. לא?
תודה. אז בארח משפט הנאמ"ן כנראה הוסיף עוד מעבר להתכתבות עם רבי בוגיד סעדוןאין הספר (ארח משפט) תחת ידי, אבל זה ברור שה'ווארט' של הגאון הנאמ"ן זצ"ל לרמוז הדבר בפסוק, לא נמצא בשו"ת מגיד תשובה, דהתם רק דברים קשים כגידים תשובה בהלכה חמירא, ורק בקובץ הנזכר ארכו הדברי'ם למילי דאגדתא בטעמא ופלפלא.
אני ראיתי את הספר עצמו, מנייר בכריכה, כמו אבותינו...תודה. אז בארח משפט הנאמ"ן כנראה הוסיף עוד מעבר להתכתבות עם רבי בוגיד סעדון
(אגב, יש לי פרויקט השו"ת גירסה 29, והספר ארח משפט נמצא שם בטקסט, במפתח המאמרים מכתבי עת)
ספר ממש מעולה! על שני כרכיו.אני ראיתי את הספר עצמו, מנייר בכריכה, כמו אבותינו...
יש לי תאוה לצטט מ-ספרים שאינם במאגרים, וכמובן למביני מדע.
שבוע שעבר נשתייר מקום בדף המערכה, ביקשתי מידידי ת"ח גדול שיעבור ומסתמא לא יהיה בית מדרשו ללא חידוש, אבל לא סיפק בידו והנוגשים אצים כלים לאמר כלו מעשיכם ופנו ממערכתכם, ואז עלה במחשבה הרעיון ליתן תקציר משנה שעברה, כמדומני שיש דוגמא לזה בגליון 'באר יעקב' גרינוולד.ראה זה חדש, שבוע שעבר היה תקציר מהמערכה של שנה שעברה, והשבוע נפקד מקומו, מדוע ולמה?
הצג קובץ מצורף 13484