באנר תרומה

מערכה בפרשה • ה'שיעור כללי' בפרשה

יישר כח לכבוד ידיד נפשי הגאון בעל מערכה בפרשה שליט"א, אשר בשפלנו זכר לנו בענותנותו הרבה, גם אני הקטן מתרפק ומתענג בכל שבוע מגילונו המלא כל טוב בעיון זך ובקיאות מופלאה. וביודעי ומכירי קאמינא שטובי הלמדנים דולים ומשקים מעלונו הבהיר, כה יתן ה' וכה יוסיף להגדיל תורה ולהאדירה.

כתבתי מהזכרון, וחשבתי שיש יותר נושאים שקשורים. והיה זכרוני בכזיב.
לא נורא. העיקר שההשקפה נשארה טהורה!
הלואי על כולם, בלי פשרות, בלי פרשיות, ובלי פרשנויות!
כמדומה, שידידנו הרב מחשבות טובות התכוון להוכיח ברמז בעדינות נפשו (עקיצה בלע"ז) שמי שמתיימר להיות 'איש ההשקפה' הטהורה,,, לא מזדרז להשיג ולהשמיץ קודם שיבדוק שמא הוא בגדר ק'ול האדם כוזב.

נר ה' נשמת אדם, חוה שכיבתה חלתו של עולם, ומתכפרה בנר חלה ודם
בו פורס סוכת שלום, וזרעא קדישא בא הלום, ומטרוניתא מאירה כיהלום
ויהיה האיש מטיב הנרות, אורות ציון יחנו בחצרות, קרן קיימת ואוכל פירות​

....................................
1771847600764.webp

קבצים מצורפים

נר ה' נשמת אדם, חוה שכיבתה חלתו של עולם, ומתכפרה בנר חלה ודם
בו פורס סוכת שלום, וזרעא קדישא בא הלום, ומטרוניתא מאירה כיהלום
ויהיה האיש מטיב הנרות, אורות ציון יחנו בחצרות, קרן קיימת ואוכל פירות
חבל להכביד על הלומדים שמתקשים להבין חרוזים וחידונים חידות ומליצות, ומוכרחים להוריד את הגליו' למחשב ולהכביד עליו
מוטב תכתוב בקצרה על מה אתה רוצה לדבר, ומה הנושא של המאמר שלך
ומי שרוצה יוריד ומי שלא לא יוריד.

חבל להכביד על הלומדים שמתקשים להבין חרוזים וחידונים חידות ומליצות, ומוכרחים להוריד את הגליו' למחשב ולהכביד עליו
או לחילופין לכתוב "גם" בשפה פשוטה מה הנושא.

הגיליון מעיקרא בנוי למי שמבין ענין, מי שמתקשה וצריך מורה פרטי וכדומה, מוטב כי מעיקרא לא יורידנו, בשבילו יש 'הידברות' ושאר ירקות מותאמים.

הגיליון מעיקרא בנוי למי שמבין ענין, מי שמתקשה וצריך מורה פרטי וכדומה, מוטב כי מעיקרא לא יורידנו, בשבילו יש 'הידברות' ושאר ירקות מותאמים.
דווקא הגליון מלא תוכן וענין, ומובן מאוד.
אבל הכותרות המוזרות מלאי החידות מעייפות ומיותרות.
אולי אתה פגיע?
הכוונה לתועלת.
אולי הייתי צריך לשלוח באישי, מבקש ס ל י ח ה ו מ ח י ל ה.

האמת שדוקא השבוע שמתי לב שלא כתבתי את כותרת הנושא להדיא, באתי לתקן אך כבר נעלמה אפשרות ה'ערוך'...
ונזכרתי שגם סמכתי על כך שלכבוד שבת מלכתא הצבתי גם תמונתה דבינתה משתא דעברתא.

ההתכבדות לכאו' בקלונם של אחרים לא מכבדת את כותבה.

דווקא הגליון מלא תוכן וענין, ומובן מאוד.
ישר כח גדול, שמח מאוד לשמוע.
אבל הכותרות המוזרות מלאי החידות מעייפות ומיותרות.
אפשר לדלג למי שקשה
אולי אתה פגיע?
משתדל שלא להיות פגיע (וגם עתה לא נפגעתי). עכ"פ דע כי מי שקנאי להכחיש אפשרות פגיעה - לרוב הוא הכי פגיע.
הכוונה לתועלת.
ברור! כוונותיך רצויות...
אולי הייתי צריך לשלוח באישי, מבקש ס ל י ח ה ו מ ח י ל ה.
מחול מעיקרא, אשריך, (להודות על האמת על דרך אפשר ו-) לבקש סליחה בדורנו זה לא דבר פשוט.

ולבבו יבי"ן ושב ורפא לו, ויתן לשכוי בינה, ולא יאכל עימו גבינה אלא רק עם בננה.
נו אני רואה שהתחלת להבין (זו התחלה, התקדמות תהא אם הייתה חורז בשלשות גם את סיומת 'לו')...
עכ"פ אילו היה צריך לבקש סליחה וכדומה, הפיצוי הכי גדול, שתגיב לעצם הנושאים שבתוך המערכה, כמו בזמנו בענין קטן שהגדיל בספירת העומר,,,

נו אני רואה שהתחלת להבין (זו התחלה, התקדמות תהא אם הייתה חורז בשלשות גם את סיומת 'לו')...
עכ"פ אילו היה צריך לבקש סליחה וכדומה, הפיצוי הכי גדול, שתגיב לעצם הנושאים שבתוך המערכה, כמו בזמנו בענין קטן שהגדיל בספירת העומר,,,
דווקא יש כמה תגובות על המאמר של שומרים אבל אני מתעצל לכתוב לך אולי בהמשך.
קטן שהגדיל מאן דכר שמיה???

חלילה. זה רק ענין של התאמה.
[כלומר התאמת הגיליון לקורא. והאמת שזה גם הייתה התאמת התגובה להתקפה, אבל הכל ברוח טובה, אם מישהו נפגע אני מאשר לו לפנות להנהלה ולשנות את הנוסח, ואם יש לי אפשרות אז אני אשנה].

אבל זה דורש להוריד את הגליון, וזה יותר קשה
אף א' לא רוצה לנגח אותך, חביבי.
רוצים לתועלתך.
קשה לך לוותר על החידודים שלך, הפסד שלך.
ושוב סליחה.
בעזרת השם, כנראה בקרוב אכתוב רק כותרת הענין בלא חרוזים ומליצות, לרווחת חו"ר דידן.

חלילה. זה רק ענין של התאמה.
[כלומר התאמת הגיליון לקורא. והאמת שזה גם הייתה התאמת התגובה להתקפה, אבל הכל ברוח טובה, אם מישהו נפגע אני מאשר לו לפנות להנהלה ולשנות את הנוסח, ואם יש לי אפשרות אז אני אשנה].
מצידי תשאיר, אל תטרח.
וגם אל תטריח בחידות.

דווקא יש כמה תגובות על המאמר של...
אם כבר נגעת, הסתפקתי האם לעלות כאן תגובות ששולחים לי במיילים (אחד מ500 הנמנעים) ומה שאני משיב וכדומה, או שמא תמנע הייתה שלא להטריח את החו"ר.
מה דעתכם?

אם כבר נגעת, הסתפקתי האם לעלות כאן תגובות ששולחים לי במיילים (אחד מ500 הנמנעים) ומה שאני משיב וכדומה, או שמא תמנע הייתה שלא להטריח את החו"ר.
מה דעתכם?
פשוט שכן
אבל אם זה מתארך תפתח אשכול בפנ"ע,
האמת שחשבתי לשלוח לך רק לא ידעתי אם אתה חפץ בזה או שזה הטרדה,
מעכשיו אנסה נקי נדר.

דווקא אני נהנה מאוד מהחידודי לשון, גם מהם יש ללמוד הרבה, ולעיתים מזומנות הרבה עומק יש בהם
ישר כח!
אז לכאורה אעשה מה שש"ט כתב, גם חידודי לשון וגם שם המפורש.

מחסרונות "פורום" הוא כי יש פעמים שאתה רואה ויכוח בין ניקים, וכיון שאתה לא מזהה "מי בעל דברים" אתה לא מבין באמת מה המדובר ומה המרומז
כאן זה רק דוגמא...

ההתכבדות לכאו' בקלונם של אחרים
שפיר כתבת 'לכאורה', יען (לצד דהוי 'קלונם' כדלהלן בהודעה הבאה) יש לדון בזה טובא בתרי אנפין.
חדא. האם שייך האי מילתא היכן שאין הציבור מכיר (עכ"פ כך חושב אותו אחד) את האיש המדובר, דלכאורה לא שייך כלל, או דילמא כיון שה'ניק' הוא בעל דעה מסוימת ומתמודד בפורום בין החכמים ודומיהם, שייך 'פחיתות ערך' כל שנגלה קלונו.
ושנית, האם כאשר אתה מגיב בחכמה לאיזו טענה קנטרנית (והכא התבאר שלא הייתה כוונתו אלא לטובה, אבל יש לדון על עלמא), הוי 'מתכבד בקלונם', או דילמא כל שהלה 'הרים לו להנחתה' אין לו אלא לאכול מה שבישל, ובדם עצמו ירחץ צדיק.

הגיליון מעיקרא בנוי למי שמבין ענין, מי שמתקשה וכו' בשבילו יש 'הידברות' ושאר ירקות מותאמים.
כעת בינותי שכתבתי תגובה זו מצד הרגילות, יען כך אני רגיל לענות לאחרונה לכל מיני הצעות, כגון מדוע לא תוסיף לכל קטע כותרת, ומדוע לא תעשה פינת החידה/הבדיחה/הסיפור/המעשייה/ההתנצלות/הפתגם/התגובה השבועית.
ואני הקטן מסביר ש(כמעט )עיקר המטרה היא שיהיה לציבור בני התורה הספרדים גיליון ברמה בלומדות והלכה סביב הפרשה, ותתחיל לנשב רוח כזו במרחבי בית המדרש וכותל המזרח, ואכן זכיתי ודברי עשו פירות, שנוספו בציבור שלנו עוד כמה וכמה עלונים ברמה גבוהה, חלקם זכיתי להשתדל בעבורם וחלקם בכעין צירוף מקרים באותה עת משמיא.

שפיר כתבת 'לכאורה', יען (לצד דהוי 'קלונם' כדלהלן בהודעה הבאה) יש לדון בזה טובא בתרי אנפין.
חדא. האם שייך האי מילתא היכן שאין הציבור מכיר (עכ"פ כך חושב אותו אחד) את האיש המדובר, דלכאורה לא שייך כלל, או דילמא כיון שה'ניק' הוא בעל דעה מסוימת ומתמודד בפורום בין החכמים ודומיהם, שייך 'פחיתות ערך' כל שנגלה קלונו.
ושנית, האם כאשר אתה מגיב בחכמה לאיזו טענה קנטרנית (והכא התבאר שלא הייתה כוונתו אלא לטובה, אבל יש לדון על עלמא), הוי 'מתכבד בקלונם', או דילמא כל שהלה 'הרים לו להנחתה' אין לו אלא לאכול מה שבישל, ובדם עצמו ירחץ צדיק.
קיבלנו מרבותי' דבבן אדם לחבירו יש להחמיר בתכלית החומר' ליזהר שלא לפגוע ולא לבזות בשום צד ואופן, עד הקצה היותר אחרון.
ואולי יש לייצר ע"ז מערכה על חומרת הענין של פגיעה בבאדל"ח, אשר שלא רבים יחכמו בדור הלז.
ובזה נפשט הספק לכאו'.
ובכת"י הארכתי בזה, והראיתי באצבע שרוב הצרות שסובל מהם האדם המה באחד משני פנים: א, בן אדם לחבי', ב' עניני הקדושה ושמירת הברי"ק, ויש להאריך.
[ואין הכוונה ליתן מוסר חלילה לבעל המערכה, אלא לפשוט ספיקו הנכתב כדרכו בלשון למדנית]

ראשי תחתית