איש ההשקפה
חבר קבוע
הלואי על כולם, בלי פשרות, בלי פרשיות, ובלי פרשנויות!לא נורא. העיקר שההשקפה נשארה טהורה!
הלואי על כולם, בלי פשרות, בלי פרשיות, ובלי פרשנויות!לא נורא. העיקר שההשקפה נשארה טהורה!
כתבתי מהזכרון, וחשבתי שיש יותר נושאים שקשורים. והיה זכרוני בכזיב.
לא נורא. העיקר שההשקפה נשארה טהורה!
כמדומה, שידידנו הרב מחשבות טובות התכוון להוכיח ברמז בעדינות נפשו (עקיצה בלע"ז) שמי שמתיימר להיות 'איש ההשקפה' הטהורה,,, לא מזדרז להשיג ולהשמיץ קודם שיבדוק שמא הוא בגדר ק'ול האדם כוזב.הלואי על כולם, בלי פשרות, בלי פרשיות, ובלי פרשנויות!
חבל להכביד על הלומדים שמתקשים להבין חרוזים וחידונים חידות ומליצות, ומוכרחים להוריד את הגליו' למחשב ולהכביד עליונר ה' נשמת אדם, חוה שכיבתה חלתו של עולם, ומתכפרה בנר חלה ודם
בו פורס סוכת שלום, וזרעא קדישא בא הלום, ומטרוניתא מאירה כיהלום
ויהיה האיש מטיב הנרות, אורות ציון יחנו בחצרות, קרן קיימת ואוכל פירות
או לחילופין לכתוב "גם" בשפה פשוטה מה הנושא.חבל להכביד על הלומדים שמתקשים להבין חרוזים וחידונים חידות ומליצות, ומוכרחים להוריד את הגליו' למחשב ולהכביד עליו
מוטב תכתוב בקצרה על מה אתה רוצה לדבר, ומה הנושא של המאמר שלך
ומי שרוצה יוריד ומי שלא לא יוריד.
הגיליון מעיקרא בנוי למי שמבין ענין, מי שמתקשה וצריך מורה פרטי וכדומה, מוטב כי מעיקרא לא יורידנו, בשבילו יש 'הידברות' ושאר ירקות מותאמים.חבל להכביד על הלומדים שמתקשים להבין חרוזים וחידונים חידות ומליצות, ומוכרחים להוריד את הגליו' למחשב ולהכביד עליו
מוטב תכתוב בקצרה על מה אתה רוצה לדבר, ומה הנושא של המאמר שלך
ומי שרוצה יוריד ומי שלא לא יוריד.
האמת שדוקא השבוע שמתי לב שלא כתבתי את כותרת הנושא להדיא, באתי לתקן אך כבר נעלמה אפשרות ה'ערוך'...או לחילופין לכתוב "גם" בשפה פשוטה מה הנושא.
דווקא הגליון מלא תוכן וענין, ומובן מאוד.הגיליון מעיקרא בנוי למי שמבין ענין, מי שמתקשה וצריך מורה פרטי וכדומה, מוטב כי מעיקרא לא יורידנו, בשבילו יש 'הידברות' ושאר ירקות מותאמים.
ונזכרתי שגם סמכתי על כך שלכבוד שבת מלכתא הצבתי גם תמונתה דבינתה משתא דעברתא.האמת שדוקא השבוע שמתי לב שלא כתבתי את כותרת הנושא להדיא, באתי לתקן אך כבר נעלמה אפשרות ה'ערוך'...
ההתכבדות לכאו' בקלונם של אחרים לא מכבדת את כותבה.הגיליון מעיקרא בנוי למי שמבין ענין, מי שמתקשה וצריך מורה פרטי וכדומה, מוטב כי מעיקרא לא יורידנו, בשבילו יש 'הידברות' ושאר ירקות מותאמים.
ולבבו יבי"ן ושב ורפא לו, ויתן לשכוי בינה, ולא יאכל עימו גבינה אלא רק עם בננה.ונזכרתי שגם סמכתי על כך שלכבוד שבת מלכתא הצבתי גם תמונתה דבינתה משתא דעברתא.
ישר כח גדול, שמח מאוד לשמוע.דווקא הגליון מלא תוכן וענין, ומובן מאוד.
אפשר לדלג למי שקשהאבל הכותרות המוזרות מלאי החידות מעייפות ומיותרות.
משתדל שלא להיות פגיע (וגם עתה לא נפגעתי). עכ"פ דע כי מי שקנאי להכחיש אפשרות פגיעה - לרוב הוא הכי פגיע.אולי אתה פגיע?
ברור! כוונותיך רצויות...הכוונה לתועלת.
מחול מעיקרא, אשריך, (להודות על האמת על דרך אפשר ו-) לבקש סליחה בדורנו זה לא דבר פשוט.אולי הייתי צריך לשלוח באישי, מבקש ס ל י ח ה ו מ ח י ל ה.
נו אני רואה שהתחלת להבין (זו התחלה, התקדמות תהא אם הייתה חורז בשלשות גם את סיומת 'לו')...ולבבו יבי"ן ושב ורפא לו, ויתן לשכוי בינה, ולא יאכל עימו גבינה אלא רק עם בננה.
אבל זה דורש להוריד את הגליון, וזה יותר קשהאפשר לדלג למי שקשה
דווקא יש כמה תגובות על המאמר של שומרים אבל אני מתעצל לכתוב לך אולי בהמשך.נו אני רואה שהתחלת להבין (זו התחלה, התקדמות תהא אם הייתה חורז בשלשות גם את סיומת 'לו')...
עכ"פ אילו היה צריך לבקש סליחה וכדומה, הפיצוי הכי גדול, שתגיב לעצם הנושאים שבתוך המערכה, כמו בזמנו בענין קטן שהגדיל בספירת העומר,,,
חלילה. זה רק ענין של התאמה.ההתכבדות לכאו' בקלונם של אחרים לא מכבדת את כותבה.
בעזרת השם, כנראה בקרוב אכתוב רק כותרת הענין בלא חרוזים ומליצות, לרווחת חו"ר דידן.אבל זה דורש להוריד את הגליון, וזה יותר קשה
אף א' לא רוצה לנגח אותך, חביבי.
רוצים לתועלתך.
קשה לך לוותר על החידודים שלך, הפסד שלך.
ושוב סליחה.
מצידי תשאיר, אל תטרח.חלילה. זה רק ענין של התאמה.
[כלומר התאמת הגיליון לקורא. והאמת שזה גם הייתה התאמת התגובה להתקפה, אבל הכל ברוח טובה, אם מישהו נפגע אני מאשר לו לפנות להנהלה ולשנות את הנוסח, ואם יש לי אפשרות אז אני אשנה].
ממתינים בצפייה, ברוך שמסר עולמו לשומרים.דווקא יש כמה תגובות על המאמר של שומרים אבל אני מתעצל לכתוב לך אולי בהמשך.
דו"ק במה שהצבתי אחרי מילותי, והבן!!!קטן שהגדיל מאן דכר שמיה???
אם כבר נגעת, הסתפקתי האם לעלות כאן תגובות ששולחים לי במיילים (אחד מ500 הנמנעים) ומה שאני משיב וכדומה, או שמא תמנע הייתה שלא להטריח את החו"ר.דווקא יש כמה תגובות על המאמר של...
פשוט שכןאם כבר נגעת, הסתפקתי האם לעלות כאן תגובות ששולחים לי במיילים (אחד מ500 הנמנעים) ומה שאני משיב וכדומה, או שמא תמנע הייתה שלא להטריח את החו"ר.
מה דעתכם?
ישר כח!דווקא אני נהנה מאוד מהחידודי לשון, גם מהם יש ללמוד הרבה, ולעיתים מזומנות הרבה עומק יש בהם
מחסרונות "פורום" הוא כי יש פעמים שאתה רואה ויכוח בין ניקים, וכיון שאתה לא מזהה "מי בעל דברים" אתה לא מבין באמת מה המדובר ומה המרומזההתכבדות לכאו' בקלונם של אחרים לא מכבדת את כותבה.
שפיר כתבת 'לכאורה', יען (לצד דהוי 'קלונם' כדלהלן בהודעה הבאה) יש לדון בזה טובא בתרי אנפין.ההתכבדות לכאו' בקלונם של אחרים
כעת בינותי שכתבתי תגובה זו מצד הרגילות, יען כך אני רגיל לענות לאחרונה לכל מיני הצעות, כגון מדוע לא תוסיף לכל קטע כותרת, ומדוע לא תעשה פינת החידה/הבדיחה/הסיפור/המעשייה/ההתנצלות/הפתגם/התגובה השבועית.הגיליון מעיקרא בנוי למי שמבין ענין, מי שמתקשה וכו' בשבילו יש 'הידברות' ושאר ירקות מותאמים.
קיבלנו מרבותי' דבבן אדם לחבירו יש להחמיר בתכלית החומר' ליזהר שלא לפגוע ולא לבזות בשום צד ואופן, עד הקצה היותר אחרון.שפיר כתבת 'לכאורה', יען (לצד דהוי 'קלונם' כדלהלן בהודעה הבאה) יש לדון בזה טובא בתרי אנפין.
חדא. האם שייך האי מילתא היכן שאין הציבור מכיר (עכ"פ כך חושב אותו אחד) את האיש המדובר, דלכאורה לא שייך כלל, או דילמא כיון שה'ניק' הוא בעל דעה מסוימת ומתמודד בפורום בין החכמים ודומיהם, שייך 'פחיתות ערך' כל שנגלה קלונו.
ושנית, האם כאשר אתה מגיב בחכמה לאיזו טענה קנטרנית (והכא התבאר שלא הייתה כוונתו אלא לטובה, אבל יש לדון על עלמא), הוי 'מתכבד בקלונם', או דילמא כל שהלה 'הרים לו להנחתה' אין לו אלא לאכול מה שבישל, ובדם עצמו ירחץ צדיק.