מטפלת ערביה או ביטול תורה?

באנר תרומה
אתה מדבר מצד הרגש.
רגש יהודי
הרגש של ביטול תורה לא עומד לנגד עיניך?
ביטולה זה קיומה
שישב וילמד בבית ולא יטופל בהשגחת ערבייה
אני יכול לספר לך
שממש היום אחרי שכתבתי את הודעתי לעיל
עמדתי בתחנת אוטובוס ורכב עם לוחית צהובה עבר ומתוכו כמה ערביות עשו לי פרצופים ושמחו לאידי (שאני מחכה)
וממש לא מופרך לי שהן יכולות לעבוד כגננות ומטפלות….

רגש יהודי

ביטולה זה קיומה
שישב וילמד בבית ולא יטופל בהשגחת ערבייה
אני יכול לספר לך
שממש היום אחרי שכתבתי את הודעתי לעיל
עמדתי בתחנת אוטובוס ורכב עם לוחית צהובה עבר ומתוכו כמה ערביות עשו לי פרצופים ושמחו לאידי (שאני מחכה)
וממש לא מופרך לי שהן יכולות לעבוד כגננות ומטפלות….
תמוה איך לא חששו לרגש יהודי זך
רבותינו בירושלמי, התוס' והמאירי, מרן השו"ע - ורבינו בעל המאמין בניסים שליט"א

מי התיר לך לבטל תורה בגלל רגש?
אגב, גם אלו שטענו כנגד התשבה של הרב עובדיה של שטחים תמורת שלום האשימו אותם ברגשנות ואמרו שפרקטית הלכתית זה מותר ואין מקום לרגש
והתוצאה ידועה (אגב גם הרב עובדיה דיבר במקרה מאוד תיאורטי וכמו בהסרטה הידועה שזה אריה דרעי משך אותו לאוסלו )…

מי לא חשש ?
רבותינו בירושלמי, התוס' והמאירי, מרן השו"ע - ורבינו בעל המאמין בניסים שליט"א
אין סתירה בין הדברים יש את הדין "שמותר" וזה לא נקרא חלב טמא
עכשיו יש בעיה אחרת שהיא לא מגוף האיסור .

וכמו שכתב הש"ך בעניין דומה, שאע"פ שאין איסור זה רק כלפי "דינא" אך כלפי הטימטום מיהא איכא
יניקה- ש''ך.JPG

יישר כוח.
כנראה לא הובנתי כהלכה, אני לא דנתי כלל וכלל על הנקה אלא על מטפלת ועל שאלת פותח האשכול, ואם יעיין כת"ר באשכול מתחילתו יבין כוונתי, סתם הומור גרוע.

אני לא דנתי כלל וכלל על הנקה
יודע גם יודע
וגם כתבתי זאת בהודעתי לעיל

אלא שתוך כדי התגובות מישהו העלה את נושא ההנקה ואז הגבתי שיש "טימטום" ועל זה שאלת איך לא חששו הירושלמי וכו'
וע"ז עניתי מה שהשבתי כעת

שאלתי איך לא חששו על משקל דבריו של הרב מרנן ורבנן לעיל.
עכשיו קיימתי בעצמי לא מסבירים בדיחה כי גם אם היא היתה מצחיקה קצת וכו'

סליחה על התמימות אבל מה בעצם הבעיה במטפלת ערביה, הלכה, מנהג, הגות ומוסר? אתם בטוחים שאצל אבותינו ואמותינו לא היו דברים כיו"ב [לא היה מעון... אבל לא היו מסתייעים במטפלות ערביות], יש עליה פיקוח כמו בכל מעון אחר, וחסר פיקוח כמו שחסר בכל מעון אחר. אין מושג של חינוך בגיל הזה לא ככה?
רגש יהודי זך שגורם לנו לרצות להפקיד את בנינו ובנותינו בידי יהודיות רחמניות ולא בידי ..

אין ברירה אלא לפרש את העקיצה/בדיחה
אני שאלתי בתמימותי אם יש בזה מנהג או הלכה וכו' ובעצם המסר היה שאם זה לא הלכה מה רוצים, והרב מרנן ורבנן סנט בי וכתב שהחסרון הגדול בזה נובע מרגש יהודי זך שגורם לרצות שבנינו ובנותינו וכו', אח"כ המאמין בניסים הביא דברי הגמ' והפוסקים, ואני ניסיתי לסנוט בחזרה וכתבתי איך יתכן שכל הפוסקים לא חששו לרגש יהודי זך.
ובהזדמנות זו אבקש מחילה מהרב מרנן ורבנן...

אח"כ המאמין בניסים הביא דברי הגמ' והפוסקים, ואני ניסיתי לסנוט בחזרה וכתבתי איך יתכן שכל הפוסקים לא חששו לרגש יהודי זך.
יפה
ועל זה אני משיב שאיפכא - כן חששו לרגש יהודי זך
וכמו שהעלתי את הרמ"א לעיל וכן העלתי את הש"ך
שבשניהם כתבן דאע"פ שמותר מ"מ יש את הרגש היהודי הזך שלא כדאי [כדי שלא יטמטם בהנקה]

ראשי תחתית