בספר תורת הקדמונים ח"ד בירר ענין זהבאיזה עדות נהגו הנשים לברך על ד' מינים?
או - באיזה עדות נהגו הנשים שלא לברך על ד' מינים?
בספר תורת הקדמונים ח"ד בירר ענין זהבאיזה עדות נהגו הנשים לברך על ד' מינים?
או - באיזה עדות נהגו הנשים שלא לברך על ד' מינים?
יש מנהג של נשים שלובשות ציצית ומברכות?
בציצית כיון שלא נהוג כבר הרבה דורות, יש לחוש ליוהרא
שמעתי, שאין הנשים שייכות במצוות סוכה, שהרי צריכות הן להגיש ולסייע בענייני הסעודה, ואם ירצו להחמיר לא לאכול כי אם תחת הסכך יתעכבו ממלאכתן ויפחת השלום חלילה, וכל שכן שאין להם לברך, כי אם יברכו ירצו להשלים את המצווה שלשמה ברכו ולא יצאו עד שיאכלו כביצה ומשהו מהפת ובינתיים ביצתו ושאר סעודתו של אבי המשפחה תתעכב במטבח.לפי"ז גם בסוכה יש ענין
למעשה, יוצא שבכל מצוות שהזמן גרמא יש ענין שיעשו, חוץ מציצית ותפילין כידוע.
שמעתי, שאין הנשים שייכות במצוות סוכה, שהרי צריכות הן להגיש ולסייע בענייני הסעודה, ואם ירצו להחמיר לא לאכול כי אם תחת הסכך יתעכבו ממלאכתן ויפחת השלום חלילה, וכל שכן שאין להם לברך, כי אם יברכו ירצו להשלים את המצווה שלשמה ברכו ולא יצאו עד שיאכלו כביצה ומשהו מהפת ובינתיים ביצתו ושאר סעודתו של אבי המשפחה תתעכב במטבח.
הכל נכון,מוזר, וכי הבעל לא יכול להמתין כמה רגעים ?
ואה"נ אם הבעל כזה קפדן, וכזה רודן, אכן כן.
אבל אשה חכמה מביאה הכל מהתחלה, ואחר הקידוש הבעל יכול ללעוס בשלווה גם ו' ביצים עד שהיא תצטרך לצאת לרגע מהסוכה.
מחילה על הבוטותשמעתי, שאין הנשים שייכות במצוות סוכה, שהרי צריכות הן להגיש ולסייע בענייני הסעודה, ואם ירצו להחמיר לא לאכול כי אם תחת הסכך יתעכבו ממלאכתן ויפחת השלום חלילה, וכל שכן שאין להם לברך, כי אם יברכו ירצו להשלים את המצווה שלשמה ברכו ולא יצאו עד שיאכלו כביצה ומשהו מהפת ובינתיים ביצתו ושאר סעודתו של אבי המשפחה תתעכב במטבח.
הכל נכון,
אבל כתקנה לכלל העם לא רצו להנהיג ולהרגיל בכגון דא,
שאין אתה יודע להכין דברים מגיעים,
וכבר נודעו בשערי רבני השכונות העושים מלאכתם קודש סיפורים על נשים שעמדו והתפללו זמן רב לאחר שחזר בעליהן בבית הכנסת ..
ולא כל אשה חכמה היא להביא בידיה כל מה שצריך, והמוחש לא יוכחש (ואולי אשת חבר כהרב @אלישמע חשובה היא ואם רק לגבה דידה נדבר, אה"נ)
תקנה??אבל כתקנה לכלל העם לא רצו להנהיג ולהרגיל בכגון דא,
מחילה על הבוטות
אבל זה טענות מסוג של אומה הבזוייה המשולה לחמור וד"ל
עד כדי כך - האשה שפחה לשם שפחה , אין לה אפי' צל של מנוחה? לאכול כביצה של לחם ברוגע?
היא צריכה כל הזמן להיות בעבדות ולסייע כל הזמן שהבעל או ש- "אבי המשפחה" כלשונך, לא יחסר ח"ו רגע אחד מללעוס ולאבוס??
זה אולי מתאים לזמנים של פעם שהאשה הייתה "משרתת" ושפחה ותו לא מידי, אך לא להאידנא
ועיין כאן
איה"נזה עניין של מנטליות,
אצל הספרדים שהיו בארצות האיסלם היתה גישה אחרת מאשר לאשכנזים בארצות אירופה,
וגם היום יש הבדל בין בני תורה, לבין בעלי בתים.
הכל נכון,
אבל כתקנה לכלל העם לא רצו להנהיג ולהרגיל בכגון דא,
שאין אתה יודע להכין דברים מגיעים,
וכבר נודעו בשערי רבני השכונות העושים מלאכתם קודש סיפורים על נשים שעמדו והתפללו זמן רב לאחר שחזר בעליהן בבית הכנסת ..
ולא כל אשה חכמה היא להביא בידיה כל מה שצריך, והמוחש לא יוכחש (ואולי אשת חבר כהרב @אלישמע חשובה היא ואם רק לגבה דידה נדבר, אה"נ)
איה"נ
ולכן שלחתי והראתי לאשכול מסויים [עיין כאן]
הבעיה היא שאם אני אשאיר את זה על אש נמוכהעזוב, תשאיר את זה על אש נמוכה.
הבעיה היא שאם אני אשאיר את זה על אש נמוכה
אצל ה "נשים" זה יהיה וישאר על אש "גבוהה"
מה לא נראה?לא נראה לי,
מה לא נראה?
ועכ"פ מי שאצלו אשתו היא הסמרטוט שלו,
אז לא תוכל לשכנע אותו אחרת
ואפי' אם זה יעזור לשנות לאדם אחד את הקו החשיבה שלו , היה שווה המאמץ
כמה נכון ... כל מילה ...זה אני רואה כל הזמן, כשיש אורחים, הן יושבות ומדברות בלה בלה בלה, וכשהגברים מגיעים הן נזכרות להתפלל.
מה אני צריך לשאול כל אשהתשאל כל אישה, מה היא הייתה מעדיפה, התשובה ברורה, 'אל תתחיל לבקש ממני עוד,
תן לי לארגן את הסעודה, ללכת ולחזור כרצוני, לנשנש במטבח כשהגברים לא רואים ...'
ואל תאמר, לא בקשתי רק הסכמתי לה לברך, כי כשאתה מתחיל עם הברכה, בסוף ימליצו לה גם לישון בסוכה עם כל התנאים ששם ....
קראתי את כל ההודעות עד כה,
ותודה על הכנות, נחמד וראוי לשמוע באמת מה חושבים ...
(אך עדיין לא קראתי את ה[עיין כאן] ..)
תשאל כל אישה, מה היא הייתה מעדיפה, התשובה ברורה, 'אל תתחיל לבקש ממני עוד,
תן לי לארגן את הסעודה, ללכת ולחזור כרצוני, לנשנש במטבח כשהגברים לא רואים ...'
ואל תאמר, לא בקשתי רק הסכמתי לה לברך, כי כשאתה מתחיל עם הברכה, בסוף ימליצו לה גם לישון בסוכה עם כל התנאים ששם ....
ושאני לולב שכל קיום המצווה הוא רגע אחד,
ולפי הידוע לי בשום מקום לא נהגו לברך על הסוכה בעצמן, מקסימום לשמוע בקידוש, ואם הן מכוונות ממש לצאת יד"ח הברכה, יואיל נא אבי המשפחה לוודא שאכן אכלה רעייתו שיעור כדין, כי בקושי בשבת עושות כן אם לא בשימת לב מיוחדת.
כמה נכון ... כל מילה ...
עבור אותן נשים מה שלא תסכים ותתקן, כל עוד לא חייב, יש להן להיכן לברוח.
תקנה היא לכלל העם, ואני על משמרתי אעמוד שאם תסכים לה לברך וממילא תצריכה לאכול שיעור כדין בזמן ובכמות, לה עצמה יהיה פחות נח ואחרי פעם אחת או שתיים תוותר על הברכה הזו עם כל תנאיה ומעלותיה.
וציצית יש חשש לא ילבשמה שידוע לי
שתפילין שאני - כיון דבעי גוף נקי , לכן החמירו הפוסקים על תפילין דווקא שאם אשה מניחה גוערין בה
אך בשאר מצוות מצינו איפכא, שנשים קיימו תמיד כסוכה ולולב ושופר וכו'
וציצית יש חשש לא ילבש
הציצית גופא [החוטים] זה דרך שמיוחדת לגבריםהציצית אינו בגד,
שהרי גוי שיוצא בו לרה"ר בשבת, חילל שבת.
ואם תלבש בגד נשי שיש בו ד' כנפות תוכל להטיל בו ציצית.
הציצית גופא [החוטים] זה דרך שמיוחדת לגברים
המצאה חדשה??וציצית יש חשש לא ילבש
השאלה למה לא ברכו חלק מהנשים,ודינו שאינינו מברכים כמו שנהגו רוב אמותינו אך למנוע אין נראה