אני לא מייחס לך, כתבתי בפירוש שאני מתייחס לתגובה ושאני מקווה שהיא נכתבה שלא במתכוון.
ולא חוזר בי הודעתך כתובה בזלזול תרצה תקבל לא תרצה לא תקבל.
לא ראיתי בהודעתך שום שבח להיפך בקיאות אין(מועתק מספרי אחרים), עיון אין, הברקה אין חידוש אין. מסקנה = התגובה נכתבה בניסוח מכבד ומהעולה בה ניכר שהרב זצ"ל הינו ת"ח גדול בקיא סיני שבפוסקים....
אני כשלעצמי זכורני בלומדי ביביע אומר עיון עמוק (לא שהרב זצ"ל זקוק לאישור ממני), רק לא כתבתי לעצמי למזכרת ואינני רואה עניין ללכת כעת לחפש במיוחד.
ההנחה שמרן הוא מהסיני הגדולים שבדור היא ברורה מאליה והתגובה שלי לא עסקה בגדלות של מרן זצ"ל. היא עסקה באנשים שלא רגילים לכזה שפע של מקורות ומתוך עצלות לא לומדים את תשובותיו של מרן ומתבלבלים לגמרי... ובטוחים שלא היה כמותו בכל הדורות וגם לא יהיה. אני לומד בכולל ספרדי ולדעה הזו שותפים 70 אחוז מהאברכים.
נניח את הדברים על השולחן... הם סוברים שמרן הגר"ע בוודאי עדיף מהחיד"א, משנ"ב, ומשאר הפוסקים. ובוודאי מהבן איש חי שהיה מקובל ומחמיר ולא זכה לכוחא דהיתרא... וכן עדיף מחכמי דורו וגם מהחזון איש, כי חכמת האדם מגיעה על להיכן שמגיעים ספריו... מהגרב"צ שהיה טרוד בישיבה, ומהגר"ש משאש שנמשך אחרי מנהגים וכו'... וכדברי אחד מגדולי הספרדים "לאשכנזים יש את הגר"א אבל לנו יש את הגר"ע"... בעוד שמי שמעיין היטב בסוגיה מוצא שפעמים רבות דווקא דברי החולקים הם המסתברים המנומקים ודברי הגר"ע צריכים עיון וביאור ופרשון.
אז כן חשוב להדגיש ש"בהרבה מקומות" מחרוזת המקורות מופיעה בספרים אחרים על אף שבהרבה מקומות לא. כלומר, מי שמעיין בשדי חמד, למשל, יכול למצוא אותה התפעלות מאותו נושא בעצמו ומאותם מקורות... פשוט דרכו של הרב להביא הכל - בדומה לרב שד"ח, עיקרי הד"ט, כנה"ג, חיד"א, רח"ף, כף החיים - ואת כל מה שהביאו הם בעמלם. מה שמחבר אחר היה מסתפק בציון כמו עיין שד"ח שהביא י"א דס"ל והוכיחו... אם בכלל הנושא היה נחוץ לו. לא צריך להתרגש מזה...
בהרבה מקומות הרב בונה את תשובתו על כמה טיעונים או מקורות ולכל טיעון מביא מחרוזת מקורות כאשר בספרים אחרים זה כתוב ביתר תמצות. עיין ש"כ סי', יכול להיות ביבי"א בגמרא... וכ"כ הרי"ף והרמב"ם והרא"ש וההשלמה וספר העתים ורבינו מאיר המעילי וכלבו וארחות חיים והרמב"ן וכו'... מילים כמו "ול"ד לסימן שיח סע'... דהתם... או "עיין משנ"ב שיח ס"ק.." יכולים להתפרש ביביע אומר על עמוד שלם עם המקורות בסימן שיח... + 10 מחברים שהקשו את הקושיה, ו-5 תירוצים דחוקים ובחירה בתירוץ מסתבר ש-6 מחברים הסכימו לו + פירוט כל השמות.
בהרבה מקומות הוא מביא חידושים דחוקים ומגבה אותם בהרבה מקורות, כשמי שמתעצל בטוח שהוא מצא הסכמה נרחבת של האחרונים לחידושיו של מרן באופן שאי אפשר לחלוק עליו, כשספרים אחרים בכלל יביאו אותו או יגיבו כנגדו בביטול במספר קטן ל מילים (כמו ההיתר לבשל מיעוט רוטב... או עירוי לקפה שחור מכ"ר).
כן בהרבה מקומות הוא מביא ראיות וחידושים מגדולי האחרונים כשאין בכל דבריו חידוש מעבר לסדרנות מופלאה ומונחות בנושא בהיקף מעורר התפעלות.
ועדיין בשבילי הוא אחד מגדולי הדורות.