כהנא דמסייע
חבר בכיר
ועיין בהקדמה לחלק יא מיביע אומראני רגיל לומר שלי יש הרב עובדיה ענק בלב ..
ומשם באר‘ה על נוכחותו תורתו המקיפה והיפה בדעת
ועיין בהקדמה לחלק יא מיביע אומראני רגיל לומר שלי יש הרב עובדיה ענק בלב ..
יפה.אני רגיל לומר שלי יש הרב עובדיה ענק בלב ..
לא מכיר אבל אין מסרבין לגדול.ועיין בהקדמה לחלק יא מיביע אומר
ומשם באר‘ה על נוכחותו תורתו המקיפה והיפה בדעת
שוה לך לעיין תהנהלא מכיר אבל אין מסרבין לגדול.
בכל אופן מה ששייך להנהגת עולם הישיבות לא היה תחת שבט חכמתו
לפני שאתה קורא תכסה את שם הכותבלא מכיר אבל אין מסרבין לגדול.
בכל אופן מה ששייך להנהגת עולם הישיבות לא היה תחת שבט חכמתו
אני חושב שתמצת בשתי שורות אלו את אחת מהבעיות אצלנו.ואנחנו שמחים בכלבע‘‘ת שחזר ונהיה בן תורה
אך יש ממב ששבים מנסים להכתיב את הקצב
ודאי שהגרע‘‘י גרם להרמת קרן התורה בציבורנו
וההורים של הרבה מאד שלחו לישיבות בזכותו
אין ספק
צ"ל: תקע וברח...פגע וברח.
בשים לב, שגם אחרים שעשו את העבודה, העידו שבלעדי מרן הרב עובדיה הם היו נפלים, כדוגמת הגאון רבי ראובן אלבז שליט"א שהרב עובדיה נשאו כיונק בחיקו בשעות הקשות. ויש גם שרוב ככל השראתם קיבלו מהרב עובדיה כדוגמת הרב יגאל כהן שליט"א, ודו"ק.את החצי הראשון אף אחד לא עשה, או כמעט אף אחד לא עשה, ואין לחכם עובדיה מתחרים בזה.
הרב עובדיה עשה את חצי העבודה, וחלק מתלמידיו לא מבינים שאת החצי השני הוא לא היה יכול לעשות, זה כמו לדרוש שהוא יהיה אחד ממלאכי השרת, את החצי השני מנסים לעשות ראשי הישיבות והרבה מאוד מפריעים להם מכל מיני כיוונים.
אבל את החצי הראשון אף אחד לא עשה, או כמעט אף אחד לא עשה, ואין לחכם עובדיה מתחרים בזה.
זה נכון שמי שעוצר אחרי החצי הראשון סובל מבלבול נורא, אז צריך לחנך לא לעצור שם...
אבל זה לא קשור לכך שיש לספרדים הרב עובדיה בלב...
החילוק אינו בין הבעלי בתים לאברכים ביחס להשקפה והערכת עצם מציאות עולם הישיבותאין ספק שאחד כזה שגדל עם ההשקפה החרדית כמובן מאליו, עם ההערכה בעצם מציאות עולם הישיבות.
רחוק הוא בשאיפותיו וחלומותיו ובדברים שאותם הוא מנסה להשיג,
מאשר חברו לספסל, שלא גדל על כל זה.
ולחבר ביניהם תחת מטריה אחת מולידה את המציאות של רבים רבים מהמוסדות הספרדיים שאנו מכירים, ושעליהם אנו תמיד שואלים למה הם לא מתקדמים.
והמציאות מדבר בעד עצמה.
החילוק אינו בין הבעלי בתים לאברכים ביחס להשקפה והערכת עצם מציאות עולם הישיבות
החלוקה בין אלו שגדלו אצל הורים שמעריכים תורה באמת (לא משנה אצל מי היא נמצאת) והם יכולים להיות "הבעלי בתים הכי פשוטים" (נדמה לי שהרב פלבני שיש עליו אשכול בפורום הוא בן להורים כאלו...) לבין אלו שמעריכים תורה רק אם היא נמצאת אצל מישהו מסוים/ רק בגלל שזה מה שהמגזר הכי מעריך/ או שהם סתם אומרים שמעריכים תורה, והילדים מרגישים היטב את ההורים....
ודרך אגב לאברכים שהתרגלו וגדלו בצורה כזאת יש הרבה יותר נטייה למלומדה, אלא"כ עשו עבודה עם עצמם ויתחברו ללימוד ולאהבת הלימוד באמת...
תעשה סיור בעולם הישיבות והכוללים לא משנה איזה ליטאי/ספרדי/חסידי, ותבדוק מי עם שאיפות אמיתיות, עם התמדה וידיעות, מי שקוע בלימוד באמת, מי מוצלח באמת בלימוד, תהיה מופתע מהתוצאות רבים לא בהכרח בנים של אברכים....
ר' אלה' לופיאן אמר שהמדד ליר"ש זה "הכרת הטוב" המשמעות הפשוטה של 'הכרת הטוב'-לדעת בידיעה והכרה ברורה מהטוב שניתן לך לייקר ולהעריך (במקרה הזה למגזר שלם...כי כולם הושפעו מהעצמה, האימון, הכבוד, והכח שניתנו לרבים במגזר ..) ולא להיות כפוי טובה לזרוק/ולהשליך...כבר אמר שלמה הע"ה
עת לאסוף ועת להשליך.
אני חושב שמי שניצל ניצול ציני את הרגש הספרדי היו אלו שהחליטו שהיות והרב עובדיה לא מקובל על העסקונה/המיינסטרים הליטאית בגלל הכרזתו עצמאות ויציאה מהתלות/שעבוד.... אז צריך להחביא אותו שיישאר עמוק עמוק בלב ולא יצוץ פתאום, ויהרוס את התדמית שאנו מנסים ליצור לעצמינו...זה כן קשור,
כי אלו שכבר חיו בחצי השני (תלמידיו בניו ועסקניו), החדירו בציבור הרחב את הרב עובדיה שיש להם בלב,
והשמיצו את כל מי שניסה להסביר להם ולחנך ש"לא לעצור שם"...
הם ניצלו ניצול ציני את הרגש הספרדי, להטביע לציבור את הרב עובדיה עמוק עמוק בתוך הלב.
ולצערי אצל הרבה אברכים, זה פשוט נשאר שם תקוע...
ומאד חבל.
כשאתה אומר שהרב עובדיה לא עשה את החצי השני אתה מתכוון לתלמידי חכמים בצורה שאתה היית רוצה לראות ואת זה הוא לא עשה ואתה צודק (ת"ח ישיבש או מתאימים או לא מפריעים לכה"פ לישיבש ....)הרב עובדיה עשה את חצי העבודה, וחלק מתלמידיו לא מבינים שאת החצי השני הוא לא היה יכול לעשות, זה כמו לדרוש שהוא יהיה אחד ממלאכי השרת, את החצי השני מנסים לעשות ראשי הישיבות והרבה מאוד מפריעים להם מכל מיני כיוונים.
אבל את החצי הראשון אף אחד לא עשה, או כמעט אף אחד לא עשה, ואין לחכם עובדיה מתחרים בזה.
זה נכון שמי שעוצר אחרי החצי הראשון סובל מבלבול נורא, אז צריך לחנך לא לעצור שם...
אבל זה לא קשור לכך שיש לספרדים הרב עובדיה בלב...
אתה יכול לשנות בהודעתי במקום 'אברכים' 'בני תורה בהוויתם ובנפשם' וגם עליהם אני אומר שהיות ואני לא יודע מה החיבור והערכה בתוך הלב את זה רק ילד של אבא מרגיש ויודע לפי זה מה להעריך.....תקרא את ההודעה שלי - לא כתבתי אברכים.
בכוונה.
כתבתי בני תורה, דהיינו בוגרי ישיבות בנפשם ובמהותם.
ואין ספק, זהו לא שחור ולבן, יש הרבה אפור. אבל כל מי שנמצא בתחום מבחין בהבדלים.
אני לא בטוח שאנחנו רוצים לראות משהו שונה, את מה ש"אתה" רוצה לראות, איפה אפשר למצוא? באיזה בתי מדרש?כשאתה אומר שהרב עובדיה לא עשה את החצי השני אתה מתכוון לתלמידי חכמים בצורה שאתה היית רוצה לראות ואת זה הוא לא עשה ואתה צודק (ת"ח ישיבש או מתאימים או לא מפריעים לכה"פ לישיבש ....)
לא דיברתי על עצמי, איני מכניס את טעמי האישי...אני לא בטוח שאנחנו רוצים לראות משהו שונה, את מה ש"אתה" רוצה לראות, איפה אפשר למצוא? באיזה בתי מדרש?
אילו ישיבות מלבד כסא רחמים וחזון עובדיה [החשובות והיקרות מאוד]?מהישיבות הספרדיות האותנטיות
הכוללים כמו יחווה דעת, ועודאילו ישיבות מלבד כסא רחמים וחזון עובדיה [החשובות והיקרות מאוד]?
ר' אלה' לופיאן אמר שהמדד ליר"ש זה "הכרת הטוב" המשמעות הפשוטה של 'הכרת הטוב'-לדעת בידיעה והכרה ברורה מהטוב שניתן לך לייקר ולהעריך (במקרה הזה למגזר שלם...כי כולם הושפעו מהעצמה, האימון, הכבוד, והכח שניתנו לרבים במגזר ..) ולא להיות כפוי טובה לזרוק/ולהשליך...
והסיבה שזה הכי קשה כי זה יוצר מחויבות....
אני חושב שמי שניצל ניצול ציני את הרגש הספרדי היו אלו שהחליטו שהיות והרב עובדיה לא מקובל על העסקונה/המיינסטרים הליטאית בגלל הכרזתו עצמאות ויציאה מהתלות/שעבוד.... אז צריך להחביא אותו שיישאר עמוק עמוק בלב ולא יצוץ פתאום, ויהרוס את התדמית שאנו מנסים ליצור לעצמינו...
הוא גם יצר אותי... ממש כך.החפץ חיים בהלכות לשוה"ר כלל ח', ד' מגדיר מהו תלמיד חכם "דכל ת"ח הוא לפי הדור ואפי' בזמנינו אם הוא רק ראוי להורות ויגע בתורה נקרא ת"ח" וכאלו הרב עובדיה יצר המון (!!!) רק יתכן שזה לא הסביבה והאווירה הישיבתית המינסטרימית
במילים אחרות פחות מרביצי תורה, רמי"ם, וראשי ישיבות מהסגנון הליטאי או הדומה לו..., בעיקר דיינים, פוסקים, רבני ערים, ראשי ישיבות ורמי"ם מהישיבות הספרדיות האותנטיות ואותם הוא יצר לרוב....
איפה?הגרא אבא שאל זצל בסוף למד אצל הרב עובדיה
כל ראשי הישיבות הם לא עסקונהוהרב עובדיה לא מקובל על העסקונה/המיינסטרים הליטאית בגלל הכרזתו עצמאות
אור לציון (הגרא אבא שאל זצל בסוף למד אצל הרב עובדיה...)
איפה?
כל ראשי הישיבות הם לא עסקונה
אתה רציני?אבל הרב שלהם שנתן להם את ההוראה (קרי: הרב שך)
זה לא עסקונה ?
אתה רציני?
בטוח שלא
כל העזות הזו באיה לביטוי גם בחילון ובהשכלה, ובמלים אחרות הליטאים תקנון את מה שאחיהם באירופה עשו להם ולנו כאן בארץלגבי אם היה אצלנו מישהו כהגרי"ס וכו', אני מסכים שיש משהו עז באופי של יהודי אירופה, ושמעתי פעם דברים חדים באוזניי מפי הרב ראובן אלבז ממש כדברים האלה, אבל כשיש מישהו אם יכולות מנהיגותיות כמו שלו, בהחלט הוא מותיר חותם על דור שלו ושאחריו שאי אפשר למחות, והראיה - רבינו הגדול חכם עובדיה, שהיה מנהיג בחסד עליון, והותיר חותם ציבורי בלתי ניתן לערעור [מלבד החותם התורני] אצל בני דורו, ודור שאחריהם, וכבר רואים את הדור השלישי.
[לעניין המשקל שבראייתי הגרי"ס מקבל כמי שעמד בראש החץ לשינוי הספינה, אפשר להתווכח אם זה היה הוא או אחרים, למיטב הבנתי את המציאות זה היה בעיקר הוא, אפשר לקבל קצת מושג בפרק יד מספר תנועת המוסר של ר' דב כץ - בחלק ראשון].
לאיפה שלח את בניו? לפו"י?אני חושב שמי שניצל ניצול ציני את הרגש הספרדי היו אלו שהחליטו שהיות והרב עובדיה לא מקובל על העסקונה/המיינסטרים הליטאית בגלל הכרזתו עצמאות ויציאה מהתלות/שעבוד.... אז צריך להחביא אותו שיישאר עמוק עמוק בלב ולא יצוץ פתאום, ויהרוס את התדמית שאנו מנסים ליצור לעצמינו...