לחצו כאן – תרומה לשמואל

רבי מאיר מאזוז זצ"ל

כמו ששם כתבו בשם מרן רי"ח סופר שליט"א שאמר שאסור לקרוא 'בית נאמן', כאשר שמעתי מאחד מבניו נר"ו שבאותה תקופה ממש היה בהתכתבתות עניפה וידידות גדולה עם מרן הגאון הנאמן!
[אגב, אמר לי אותו בן, על אותם מפיצי פלסתר: גיהנום כלה והם אינם כלים].
לא יאומן כי יסופר.

ובזמנו סיפר כן הרב יניב נסיר, ראש בית הוראה בירושלים המקורב לרב שרגא ולרב שכנזי, על שניהם שהוציאו כאילו הודעות בשמם לא לקרוא בעלון בית נאמן, וכשבירר עימם מאוד כעסו ואמרו שלהד"ם ושהם בעצמם קוראים ונהנים (וכן סיפר הוא או אחר על כך שהגר"י שכנזי רכש ותרם את ספריו של מרן הגרמ"מ לבתי מדרש בכמה מקומות)

ג"א אשמח מאוד. ואגב הרב @מחשבות טובות אשמח אם יאמר להרב תומר זינר שליט"א ושאר חבריו שנשמח מאוד אם יכתבו על רבם ומאורם ויעלו את זה לפורום כאן או בשאר מקומות. כמעט לא מצאתי שום דבר כתוב מתלמידיו הגדולים. יישר כח.
גא"מ.

דרך אגב, היום ראיתי במקרה את הספר לב נאמן, שזה יומנים של מרן, וממש זה משהו לא רגיל.
דבר מעניין שראיתי בפתיחה אקראית, שהוא כותב שם: "היום נודע לי שמלך טוניס הלך לעולמו לפני ארבעה חודשים"...
מרן היה אז בן 20 בערך...

אני לא יודע מה ההבדל בין תפילה\הבטחה\משאלה\בקשה\

ביקשתי ממרן הגר"מ כמה וכמה פעמים על כמה וכמה עניינים,
אף פעם הוא לא הבטיח,
אבל כך הווה.
זו מציאות.

למשל, באתי אליו בליל הושע"ר, ואמרתי לו שאני בשידוכים בן כו"כ ואין שום דבר באופק, ואמר: 'השנה תתחתן',
סתם כך בלי להוסיף איזו מילה או ברכה, הודעה בלי הסבר כלשהוא, כלום. ואכן התחתנתי בשלהי אותה שנה ממש.
אז מה זו ברכה או הבטחה?!
לא יודע,
בשבילי זו מציאות קיימת...

מצורף כאן הספד על אור העולם מרן הגאון הנאמן זצ"ל, מאת ידידנו הגאון המובהק, זך השכל והרעיון, בעיון ישר וחודר, מרא דכולי תלמודא, אור מבהיק, חכם תומר זינר שליט"א
נאמר בבית מדרש 'ברכת אברהם' בראשות הגאון בעל ללקוט שושנת העמקים שליט"א, ובנשיאות מועצת חכמי התורה מרן בעל ה'ילקוט יוסף' שליט"א
מאמר חובה לכל יהודי מבין, ובפרט לכל אברך ספרדי.
המספיד מתוודה בתחילה שלא זכה להיות קרוב ממש לראש הישיבה, יען היה מהתלמידים היותר מאוחרים. וגם מקדים שכל דבריו הם ראשי פרקים (ויודעני שאילו היה מקבל רשות היה יכול להאריך עשר ידות), וכמדומה שהקדמה זו לא נמצאת בסרטון, על כן כתבתי כאן.
שמעו ותחו נפשכם!

עכשיו שמעתי.
דברים יפים ויקרים. תודה!
(ואחר כל השבחים שענדת לרב תומר זינר, אשמח לשמוע מיהו)

עכשיו שמעתי.
דברים יפים ויקרים. תודה!
(ואחר כל השבחים שענדת לרב תומר זינר, אשמח לשמוע מיהו)
אם הגאון הנזכר יראה מה כתבתי עליו כאן, יכעס עלי מאוד. וכמו מורו ורבו כידוע, וכמו רוב תלמידיו, בורח מהכבוד והפרסום כמו מאש.
האם כדאי בכל זאת לכתוב עליו? אולי באישי...

ג"א אשמח מאוד. ואגב הרב @מחשבות טובות אשמח אם יאמר להרב תומר זינר שליט"א ושאר חבריו שנשמח מאוד אם יכתבו על רבם ומאורם ויעלו את זה לפורום כאן או בשאר מקומות. כמעט לא מצאתי שום דבר כתוב מתלמידיו הגדולים. יישר כח.
מקוה שבקרוב הגאון זי"ת רענן שליט"א ישלח לי דברים שבכתב.

מה שהוזכר כאן מהבאתו מדברי ביאליק, יעויין במצו"ב, וכו' וכו', אולי זה יכנס לו לראש.
יש על כל הנושא תגובה בהרחבה כאן
שכידוע כל אשכול שמברר את האמת בסופו של דבר נחסם לתגובות

יש על כל הנושא תגובה בהרחבה כאן
אח"כ ראיתי בקונטרס בגדי ישע ח"א להרה"ג הלל פלוטקין מעורכי כתבי הגאון הנאמ"ן, ובהסכמה לקונטרס כותב ע"ז הגאון ז"ל. (וגם בקונטרס יש ע"ז ולא ראיתי זאת).

אח"כ ראיתי בקונטרס בגדי ישע ח"א להרה"ג הלל פלוטקין מעורכי כתבי הגאון הנאמ"ן, ובהסכמה לקונטרס כותב ע"ז הגאון ז"ל. (וגם בקונטרס יש ע"ז ולא ראיתי זאת).
תוכל להעלות את ההסכמה?

במלאת שישים יום להסתלקותו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצ"ל, נשא חתנו נאמן ביתו הגאון הגדול הרב ליאור כהן שליט"א, ראש ישיבת 'מאור יוסף', תפילה מיוחדת אותה היה נוהג לקרוא ראש הישיבה בזמנים קשים, על יד שולחנו ומקום לימודו הקדוש בביתו, בעקבות המצב השורר בארץ.

לאחמ"כ נערך שיעור בהשתתפות כל בני המשפחה.

InShot_20250617_222704015.jpg

ראשי תחתית