רבי מאיר מאזוז זצ"ל

מעניין איך עשו הספדים, הרי סמוך לחג בתוך 30 יום לא מספידים?

מעניין איך עשו הספדים, הרי סמוך לחג בתוך 30 יום לא מספידים?
מסתמא לא עשו
כי הרב כתב בצוואה שלא להספיד רק לאחר הי''ב חודש
וטוב שכבודו מעורר על ענין הנ''ל
כי הלכה מפורשת בשו''ע ש''נשכחה'' אפילו אצל רבים וטובים, וחבל ...

ימחל לי כת"ר אך אתה טועה!
כתר מלוכה עדיין יוצא פעמיים בשנה.
בתחילתו היה יוצא מידי חודש ולאט לאט תדירותו צומצמה.
כרצונך, אבל מהבירור שלי זה לא נכון.
עובדתית, תכנס למאגר העלונים באתר של כסא רחמים ותראה שמאז שהתחיל לצאת כתר מלכות - הפסיקו להוציא את כתר מלוכה, ניסן האחרון לא היה כתר מלוכה.
מעבר לזה שהוא אף פעם לא היה יוצא כל חודש, לפי מה שכתוב במאגר שם הוא היה יוצא כל ארבעה חודשים ואח"כ עבר לחגי תשרי וניסן, ולפני כמה חודשים עברו לכתר מלכות שאומנם פחות תוכן אבל בתדירות של פעם בחודש.

כרצונך, אבל מהבירור שלי זה לא נכון.
עובדתית, תכנס למאגר העלונים באתר של כסא רחמים ותראה שמאז שהתחיל לצאת כתר מלכות - הפסיקו להוציא את כתר מלוכה, ניסן האחרון לא היה כתר מלוכה.
מעבר לזה שהוא אף פעם לא היה יוצא כל חודש, לפי מה שכתוב במאגר שם הוא היה יוצא כל ארבעה חודשים ואח"כ עבר לחגי תשרי וניסן, ולפני כמה חודשים עברו לכתר מלכות שאומנם פחות תוכן אבל בתדירות של פעם בחודש.

הארכיון אינו מעודכן

דיברו בפורום כאן בעבר על היחס של הרב מצליח ובנו הנאמ"ן לעליה לארץ. כעת ראיתי ציטוט של הרב מאיר מאזוז מתוך הספד (בשו"ת מחקרי ארץ ח"ג עמ' תמב) שאמר: "יש שחושבים שהרבנים שלנו בג'רבא לא היו יודעים מה הולך כאן בארץ, ואם היו יודעים היו אומרים לא לעלות. אבל זה לא נכון, למרות הכל צריך לעלות, צריכים לעלות, צריכים להתמודד, צריכים להלחם, צריכים לעשות. אי אפשר לשבת ככה בחו"ל ולומר שלום עליך נפשי, שארץ ישראל יהיה לה מה שיהיה לה. אסור לעשות את זה. מי יודע מה היה עולה בגורלם של אלה שנשרפו בשואה, אילו עלו. לפחות חצי מליון יהודים חרדים שומרי תורה ומצוות בגלל עקשנות לא רצו לעלות."

יש לציין שיצא קונטרס דומה, רועה נאמ"ן (בלא ה"א), ומדובר בקונטרס נפלא נוסף, ולא בספר הנ"ל.

הצג קובץ מצורף 5313
השם בהחלט דומה.
לא קראתי את הקונטרס הזה, אבל הספר ממש איכות צרופה, (התחלתי לקרא ועדיין לא סיימתי) והוא ממש מרתק ומיוחד במינו, מעבר לכך שהכל עם מקורות ושמות וממש הוקפד על דיוק.

ראשי תחתית