הרב עדס לגר"י יוסף: "תכריז בלווין שאסור לח"כים של ש"ס להצביע בעד חוק הגיוס"
המקובל הגאון רבי יעקב עדס תקף בחריפות את התומכים בחוק הגיוס הנוכחי. "זה יהיה צער גדול לנשמה של הרב עובדיה". עוד אמר הרב: "אם חברי הכנסת של ש"ס יצביעו בעדו – יהיה איסור דאורייתא להצביע ש"ס"
הרב משה בן לולו
ו' באדר תשפ"ה, רדיו קול חי
המקובל הגאון רבי יעקב עדס התייחס היום (חמישי) לסאגת חוק הגיוס והפילוג במפלגות החרדיות לגביו, וקרא למרן הראשון לציון הגאון הרב יצחק יוסף להודיע בלווין כבר במוצאי שבת הקרובה כי אסור לחברי הכנסת של ש"ס להצביע בעד חוק הגיוס הנוכחי.
הרב אמר לרב משה בן לולו ב'קול חי' כי "אם חברי הכנסת של ש"ס יצביעו בעד חוק הגיוס הנוכחי זה יהיה צער גדול מאוד לרב עובדיה. ולא רק זה, אם חברי הכנסת של ש"ס יצביעו בעד החוק הזה, אני מורה פסק הלכה, זה יהיה איסור דאורייתא גמור להצביע למפלגת ש"ס".
הרב הוסיף: "אני יודע שגם הרב יצחק יוסף סובר כמוני, לכן אני קורא לו שגם הוא יכריז על זה בלווין במוצאי שבת הקרובה, שאם חברי הכנסת של ש"ס יצביעו בעד החוק הנוכחי עם כל החסרונות שיש בו – שזה יהיה איסור דאורייתא על פי דעתו של מרן הרב עובדיה להצביע למפלגת ש"ס". הרב עדס אמר כי "הוא לא צריך אותם הוא יכול להקים מפלגה לבד".
לדברי הרב, "גם האדמו"ר מגור, ביררתי בעצמי, סובר כמוני, שאיסור חמור להצביע בעד החוק הנוכחי. הרב יצחק יוסף יכול להקים מפלגה יחד עם האדמו"ר מגור – יהיה להם מנדטים יותר מכל מפלגה חרדית. אני קורא לרב יצחק יוסף להכריז ככה בלווין ונגמור עם כל השטויות שעושים לנו חברי הכנסת של ש"ס".
הרב מתנגד בחריפות לגיוס לצבא גם מי שאינו לומד. "שמעתי רב אחד שאמר בשם הרב שך שמי שלא לומד חייב ללכת לצבא, לא היו דברים מעולם" ,אמר. "יש מכתב מפורש של הרב שך שאסור ללכת לצבא גם מי שלא לומד. אחד המקורבים אמר משמו שזה ייהרג ואל יעבור אפילו למי שלא לומד".