נאמ"ן לדרך
חבר קבוע
האם מותר להקליט שיחה בלא ידיעתו של השני?
והאם מותר להפיץ?
אשמח למקורות תורנים בלבד ולא השקפתיים.
והאם מותר להפיץ?
אשמח למקורות תורנים בלבד ולא השקפתיים.
כן,אתה מתכוון הלכתיים בלבד לא?
olamot.net
יש הבדל, כאן מדובר בהאזנה, פה בשיחה.האזנת סתר – עולמות
olamot.net
מקורישנם מקרים שהמדבר יודע שיש סיכוי לא קטן שהדברים מוקלטים ולוקח בחשבון שיתכן וגם יפורסמו,
במצב שיש את ההסתברות הזו, לא נראה לי שקיימת בעיה.
סבראמקור
ועדיין, חלק ממה שמובא שם רלוונטי לענ"ד גם לנושא שלך.יש הבדל כאן מדובר בהאזנה, פה בשיחה.
והאם מותר להפיץ?
אשמח למקורות תורנים בלבד ולא השקפתים.
סברא
.כן,
אבל לא רק, כתבי רבותינו גם טובים,
הכוונה לא מהרוהרי הלב או טיענים לוגים וכד'.
בכל אופן זה אשכול שמיועד למקורות, רוצה תפתח אשכול חדש.יש מקרים שלא צריך להם מקור
כגון - אם אני יודע שבן שיחי ישתמש בשיחה עמי על ידי שהוא ידבר עלי ברבים בשיעוריו שדיברתי עם פלוני וכו' ומציג את העמדה שלו באופן שאינו משקף את המציאות .
או שאני יודע שהוא יכתוב באיזה ספר או עלון וכד' - שדיברתי עם פלוני ואז יציג את העמדה של אותו פלוני באופן מוטה ומגמתי
בכה"ג - ודאי שאני יכול להפיץ ההקלטה כדי שיהיה לכולם את הצד השני "ניטרלי" ולא מגמתי.
ולא רק שאני יכול - אלא אני "חייב" כדי שלא יחשדוהו אחרים על טענות סרק.
ומצד "והייתם נקיים" שאסור לאדם להביא עצמו לידי חשד , יהיה חייב "לנקות" שמו על ידי ההקלטה
צריך לפתוח אשכול חדש, האם לכל דבר צריך מקור.בכל אופן זה אשכול שמיועד למקורות, רוצה תפתח אשכול חדש.
בכל אופן זה אשכול שמיועד למקורות, רוצה תפתח אשכול חדש.
צריך לפתוח אשכול חדש, האם לכל דבר צריך מקור.
והאם מותר להפיץ?
נשמח שתעלהיש על זה תשובה של הרב מאיר אליהו בשו"ת מרכבות ארגמן, כמדומה בחלק ו אם אני לא טועה.
אין שום הוו"א להקל בדבר וזהו איסור גמור כמו שהתבטא הרב דוד יוסף שליט"אהאם מותר להקליט שיחה בלא ידיעתו של השני?
והאם מותר להפיץ?
נכון על זה לא היה שאלה בודאי שלרב מותר לעשות השאלה האם זה גם לנו כציבור מותר להשמיע הקלטות שהקלטנו אחרים בלי ידעתם ולפרסם בציבור ללא הסכמתםאם רב מקליט ומפרסם, אז זה המקור שמותר לעשות זאת, בסיטואציה הנוכחית.
מה לא ברור ?
אסור לשאול מה המקור של הרב?
נכון על זה לא היה שאלה בודאי שלרב מותר לעשות השאלה האם זה גם לנו כציבור מותר להשמיע הקלטות שהקלטנו אחרים בלי ידעתם ולפרסם בציבור ללא הסכמתם
או שיש חילוקים
ולכן לפי המקורות אפשר ללמוד האם זה כהוראה כללית או שלצורך השעה וכד'
אסור לשאול מה המקור של הרב?
מקור כתוב, אין הכוונה לרב פלוני או אלמוני, אלא על עצם הדיוןאז זה כבר לדון בנושא (מה שבקשת לא לעשות).
אתה רוצה רב אחר שהוא יהיה מקור של הרב הזה ? - לא לעניין.
אתה רוצה מקורות אחרים, אז תדגיש (בלי רב פלוני/אלמוני).
אבל אם לא הדגשת, הריח לך מקור. (בבחי' "מעשה רב").
ידוע שהרב יהודה עדס אמר שהמקור האחרון זה החפץ חיים והבן איש חי שהם בעצמם המקור אך שאר הרבנים מאז והילך צריך מקוראיני יודע, אצלי אין תורה לרבנים ותורה לשאר ישראל. יש תורה אחת לכולם.
אלא מה, אתה רוצה לומר שאין זה "מקור" כי זה "מעשה רב" ? - או קיי.
לפי החוק אסור לפרסם לציבוריש לציין שלפי החוק - מותר לאחד הצדדים המשתתפים בשיחה להקליט [כמדומני אפילו מי שנוכח שם ויודעים מנוכחותו, ולא מאזין בסתר], גם בלי ידיעת שאר המשתתפים.