עורר את מחאתם של גדולי ישראל ובראשם מרן ה"חפץ חיים"
כבודו עירבב בין ביאליק שאמר שם ביהמ''ק השלישי ועל כך מוסבים דברי הח''ח לבין דברי הרב קוק במעמד וסילופם ע''י כמה עלובים, אתה מסתמא מכיר את מכתבו של הרב קוק לרב יוסף משאש
עורר את מחאתם של גדולי ישראל ובראשם מרן ה"חפץ חיים"
האדם הלז הוא מגמתי (תברר באלעד)העתקתי מכאן
האדם הלז הוא מגמתי (תברר באלעד)
אחר המחילה, אף שודאי הגזים, אבל לענ''ד פועל ממניעים טובים, הוא עצמו למד בבתי''ס מזרחי, והדרדר מאד, כי עירבו להם בין קדש לחול.איש שמחלל שם שמים ומבזה ת"ח על ימין ועל שמאל.
אחר המחילה, הסיפור שציטטת הוא לא מהחזו''א אלא מרב אחראחר המחילה, אף שודאי הגזים, אבל לענ''ד פועל ממניעים טובים, הוא עצמו למד בבתי''ס מזרחי, והדרדר מאד, כי עירבו להם בין קדש לחול.
ואכן אף כוונת הראי''ה הייתה רצויה, מ''מ הדרך למעשה הוכיחה ואכמ''ל. וכידוע מהחזו''א דלמעלה אומרים לו "קוק" (תראה) וזה בעצמו הצער למעלה. וד''ב.
כל דברי כבודו לא מתירים לשקר שקרים נבזים כגון שהעיפו את הראי"ה קוק מוולוז'ין ועוד שטויות ודברי רשעות, גם על רבנים שאינם ציונים רק בגלל שהוא מצא מתחת לקש התייחסות טובה שלהם למשהו מהציונות...אחר המחילה, אף שודאי הגזים, אבל לענ''ד פועל ממניעים טובים, הוא עצמו למד בבתי''ס מזרחי, והדרדר מאד, כי עירבו להם בין קדש לחול.
ואכן אף כוונת הראי''ה הייתה רצויה, מ''מ הדרך למעשה הוכיחה ואכמ''ל. וכידוע מהחזו''א דלמעלה אומרים לו "קוק" (תראה) וזה בעצמו הצער למעלה. וד''ב.
דרך אגב גם בנו הרה"ג צבי יהודה קוק התנער מהמזרחי.אחר המחילה, הסיפור שציטטת הוא לא מהחזו''א אלא מרב אחר
אלא שטעות היסטורית בידכם: למזרחי חלש כמו בנט ודומיו אין שום קשר היסטורי ותיאולוגי לראי''ה ולמשנתו
החיבור ביניהם קרה בשנות הל' שתלמידי בנו רצ''י הקימו את גוש אמונים ואז הם חיזקו את המזרחי והחלישו את עצמם
ההמשך של הראי''ה זה משפחות מפוארות מתלמידיו, כמו משפחת אויערבך ואלישיב ופרוש (נכדי מקורבו רמ'מ' פרוש כמו הרב קרלנשטיין)
וכן משפחת אריאלי ר' אשר אריאלי ודומיו ומשפחת ר' אריה לוין וכדומה
זה אני מסכים.כל דברי כבודו לא מתירים לשקר שקרים נבזים כגון שהעיפו את הראי"ה קוק מוולוז'ין ועוד שטויות ודברי רשעות, גם על רבנים שאינם ציונים רק בגלל שהוא מצא מתחת לקש התייחסות טובה שלהם למשהו מהציונות...
וכבר הוא אמר לת"ח אחד שיש "רבנים שמתירים לו לשקר". וד"ב.
ומנגד יש גדו"י שדיברו עליו בהערכה ואף בהערצה גדולה.זה אני מסכים.
אך חשוב לציין שהיו גם גדולי גדולי שדברו עליו בחריפות, בלי קשר לזיופי אזמרך בלאומים.
הצג קובץ מצורף 15294
מרן הגרע"י זיע"א לא התייחס למה שכתב, כי לא ראה מה כתב. רק אמרו לו, ושאלו אותו האם הרב קוק היה אדם גדול, והתייחס רק לגדלות הרב קוק.וכבר ידועים דברי הגרע"י על מה שכתב על הגרא"י קוק.
אין הכי נמי. הוא כתב דברים גרועים ביותר עליו וממילא אכן דברי הגרע"י הם על דבריו.מרן הגרע"י זיע"א לא התייחס למה שכתב, כי לא ראה מה כתב. רק אמרו לו, ושאלו אותו האם הרב קוק היה אדם גדול, והתייחס רק לגדלות הרב קוק.
לא יודע מה איתך, אני סולד משקרים נבזים וביזוי ת"ח גם שלא חושבים כמוני. בפרט אם הם על ימין ועל שמאל. לכן אני חושב שנזקו רב ביותר על התועלת.אכן בספר דת הציונות יש דברים בעייתיים, אבל יותר מהם יש שם דברים חשובים!!! ורב תועלתו על נזקו.
רק אומר בעדינות מירבית, א''א לכחש שהיה בקיא בכל התורה בישרות, ובכל כתבי המחשבה והקבלה, וכרכא דכוליה ביה.ומנגד יש גדו"י שדיברו עליו בהערכה ואף בהערצה גדולה.
כהאמרי אמת מגור, הגרא"ז מלצר, הגרצ"פ פראנק ועוד אעפ"י שלא הסכימו איתו.
אז יש לכאן ויש לכאן. ואף על מרן החזו"א יש עדויות שעמד במשך כל זמן שדיבר.
וידועים דברי חכם בן ציון שאעפ"י שיש מח' היא עניינית ויש להיזהר בכבודו. וחכם יהודה צדקה אמר שהיה מלאך ה'. ועוד ועוד ועוד.
אז בחירה של כבודו איך להתייחס לזה. אני מעדיף להיזהר בכבודו ובתורתו וגדלותו.
יעיין כב' כאן בדברי הגרא"י קוק זצ"ל על דברים אלו.בס' אורות לגבי בשר הקדש - במשחקי הכדור.
חסום.יעיין כב' כאן בדברי הגרא"י קוק זצ"ל על דברים אלו.
אבל יש שם גם הרבה דברי אמת נחוצים. ומהם אתה לא צריך לסלוד אם שוחר אמת אתה.לא יודע מה איתך, אני סולד משקרים נבזים וביזוי ת"ח גם שלא חושבים כמוני. בפרט אם הם על ימין ועל שמאל. לכן אני חושב שנזקו רב ביותר על התועלת.
לא חלקתי, אלא רק אמרתי:אבל יש שם גם הרבה דברי אמת נחוצים. ומהם אתה לא צריך לסלוד אם שוחר אמת אתה.
לי היה יותר תועלת מספר זה מאשר נזק.לא חלקתי, אלא רק אמרתי:
אני סולד משקרים נבזים וביזוי ת"ח גם שלא חושבים כמוני. בפרט אם הם על ימין ועל שמאל. לכן אני חושב שנזקו רב ביותר על התועלת.
אנא תדייק.
מאמרו של הג"ר משה צוריאל זצ"ל (שהיה גאון מופלג ועצום) על הפרשיה, עם ציטוטים מדויקים מכתבי הגרא"י קוק זצוק"ל:חסום.
מה היה לך זה לא משנה, דיברתי על עצם הוצאת ספר כזה.לי היה יותר תועלת מספר זה מאשר נזק.
כי אני מעריך מאוד את הראי"ה קוק זצ"ל, ומאידך ספר זה חידד אצלי מאוד את הבעתיות במזרחי.
מה לעשות שגם לאחר פטירת הראי''ה בתרצ''ה ועד לפטירת החזו''א בתשי''ד הוא עלה לירושלים רק פעמייםמעתיק ממש''כ ידיד עם ציון מקור מדוייק לכל סיפור:
לצערינו זה רחוק מלהיות מדויק מה שכתב החכם הנ''ל וכבר הגרע''י בסירטון הידוע רמז לזהוע' בדברי הגאון ר' יוסף ידיד בסוף ספרו חלק ד'. שכתב דברים חריפים ע''מ שכתב שצריכים את הרשעים לקיום האומה כמו שמרים, וחסרים לנו עוד רשעים לקיום האומה וכו'. ע''ש.
עיין בדברי הרב @בקשו פני לעיל:ומאידך ספר זה חידד אצלי מאוד את הבעתיות במזרחי.
וכן הוא בציבור החרדל"י כיום.אלא שטעות היסטורית בידכם: למזרחי חלש כמו בנט ודומיו אין שום קשר היסטורי ותיאולוגי לראי''ה ולמשנתו
יש לנו מה ללמוד מהם בענייני צניעות הנשיםוכן הוא בציבור החרדל"י כיום.
ומנגד:מעתיק ממש''כ ידיד עם ציון מקור מדוייק לכל סיפור:
אם היית מציץ בקישור, היית רואה שזה ציטוט ממאמר של איזה חוקר.האדם הלז הוא מגמתי (תברר באלעד)
אבל בעיקר יש לו חוסר הבנה בסיסי, מי שקרא את הנאום בשלמותו מתחילה ועד סוף מבין שזה פשוט חוסר הבנה ילדותי
משום שכל עיקרו של הנאום הוא הטפה כנגד השפעות זרות
דברי נכדו אתה מתכוון...וכבר ידועים דברי הגרע"י על מה שכתב על הגרא"י קוק.
כך קראתי בעבר בספר "מעשה איש".אחר המחילה, הסיפור שציטטת הוא לא מהחזו''א אלא מרב אחר
וגם עוד כמה דברים...הג"ר משה צוריאל זצ"ל (שהיה גאון מופלג ועצום)
קישור יש?וגם לגבי הסיפור עם ר' פייבל שטיינברג, כבר בפורום לתורה טחנו את זה והוברר כלא נכון בעליל