ספר "מאורי אור" [מפוצל]

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
קבל את האמת ממי שאמרה, גם אם זה פרופ' [הרב] שפיגל. הרי אינו אלא מבהיר את העובדות.

באמור לעיל רציתי רק להראות מי הם שדיברו סרה בהגאון בעל מאורי אור.

במכתב תגובה שכתב רבי דוד צבי הילמן לשפיגל, הוא מתאר את דמותו של רבי אהרן כדמות שלילית "שסבלה מתסביך נחיתות כלפי הגויים וגרמה לחילול השם", אף אם כוונתו הייתה לשם שמים. הרב הילמן מגנה את עצם העובדה שרבי אהרן הושפע מהמהפכה הצרפתית, ומפקפק אף בגדלותו התורנית.

קבל את האמת ממי שאמרה, גם אם זה פרופ' [הרב] שפיגל. הרי אינו אלא מבהיר את העובדות.
מאותה סיבה זה לא משנה אם העלי תמר שייך למזרחי
באמור לעיל רציתי רק להראות מי הם שדיברו סרה בהגאון בעל מאורי אור.
ממ"נ...
אל תעשה צחוק מעצמך.

במכתב תגובה שכתב רבי דוד צבי הילמן לשפיגל, הוא מתאר את דמותו של רבי אהרן כדמות שלילית "שסבלה מתסביך נחיתות כלפי הגויים וגרמה לחילול השם", אף אם כוונתו הייתה לשם שמים. הרב הילמן מגנה את עצם העובדה שרבי אהרן הושפע מהמהפכה הצרפתית, ומפקפק אף בגדלותו התורנית.
לדברי רד"צ הילמן יש משקל חשוב הן תורנית הן מחקרית

מאותה סיבה זה לא משנה אם העלי תמר שייך למזרחי

לא דיברתי על תיאור העובדות מצידו (וכבר השבתי והשיבו אחרים על דבריו) אלא מי הוא ומי אוצר ישראל שהם היחידים שדיברו סרה בהגאון בעל מאורי אור.

סגנון התבטאותו החצוף והמחוצף כלפי גדול מלפני 300 שנה, כבר מתאר לי היטב מיהו האיש.

אלה הם מקורותיו של הגרי"ח סופר...
העלי תמר הוא בקי עצום בכל התלמוד, וכנראה מזה התפעל הגרי''ח סופר. הבה נשמור על כבוד ת''ח מופלג, בכל התורה כולה. גם אם לפי דעתי בענין זה אינה כדעתו.
ובניגוד אליו, בתו של ה"מאורי אור" נישאה לרבי יהודה מאיר למברט, שמילא את מקומו כרב הראשי של מץ, והיה מגדולי הלוחמים ברפורמה. גם חתנו הרב מיכאל כהן - שימש כרב במרסיי.
המקור השני שמציין הרב סופר הוא ספר ארשת חלק ב',
בדקתי בפנים, לענ''ד אין כאן עדויות ברורות, כלל וכלל, ואם מצד הערכת אנשי רפורמה, כידוע הרפורמים העריכו את הגאון ר' ישראל סלנטר, והיו מצפים ממנו שינהל בימ''ד לרבנים. וכן העריכו את ר' יצחק אלחנן. כי הם העריכו חכמה.
ההשכלה העריכה בזמנו חכמה, ובזה לצדקות ובעיקר לבעלי המוסר ולאדמורי''ם עפ''ל, וכו'. ואכמ''ל. ואט אט ירדו לגמרי.
ואם מצד ביטול מנהג הכפרות וכיו''ב, זה מאד מובן בגישה הלכתית, הרי הרמב''ן כתב שזה דרכי האמורי, וכן הרשב''א, וכן הוא דעת השו''ע (אף שאני נוהג כמנהג הגאונים והאריז''ל, אבל זה דעה לגיטימית לגמרי).

ואצטט
1749215358836.png
1749215431472.png
יש שם המשך. אך כולו סיפורים. וצריך עדויות ברורות. כדי לאפוקי מחזקת ת''ח גדול.

קבצים מצורפים

• 1749215331197.png
    1749215331197.png
    30.2 קילובייט · צפיות: 0
ראשונים לחוד ואחרונים לחוד,
ובדר"כ ס' שבא פ"א בדפוס, כבר נדפס וחוזר ונדפס.
ו"החילוק" ברור ומובן מאליו לכל מבקש אמת
ממש לא.
יש ספרים רבים מאוד בארון הספרים היהודי שנדפסו פעם אחת, ועוד יותר רבים שנדפסו שוב רק בדור האחרון.

לא, יש דברים שכתב עליו איזה רפורמי ומזה הוציאו רבנים בדורנו מה שהוציאו.

תפסיק עם השטויות הוא מוערך מאוד הן אצל החוקרים והן אצל התלמידי חכמים.

היה זכור לי אותו האיש לרעה מכמה עניינים, כעת נזכרתי שפער פיו גם על הגאון הגדול מהר"י קאפח, קרא לו בלשון גנאי "הרי"ק", וכתב "הטעם שלא הזכרנו את הרי"ק ואת תרגומו כי חששנו פן נהיה לבוז".

[הערת מנהל: המשך הדיון על הרב יוסף קאפח כאן. נא לא להסיט את הדיון, תודה]

השאלה שלי מופנית כלפי המיישבים את דברי הגריח"ס שליט"א.

ואני פשוט נהנה לקראו באשכול זה הערות חריפות בלשון ראויה, ולא כאותם שכיש הערות מסוימות על רבנים מסוימים, היד רצה להם על המקלדת...

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית