עובדיה יאיר כהן
חבר חדש
למה המנורת המאור נקרא אחרון, הוא היה ראשון!תעיינו במאמרי זה ותגידו מה אתם אומרים על מאמרי זה? אשמח לשמוע תודה רבה ושבת שלום
לפי הידוע מדובר בר"י אלנקאווה שהיה תלמיד הרא"שתביא מקורות שהמנורת המאור היה ראשון? אשמח לקבל תודה רבה ואם תוכיח לי שהמנורת המאור היה ראשון ולא אחרון עם מקורות מפורשים אני אחזור בי ויתקן את מאמרי זה ואכתוב שהמנורת המאור היה ראשון?
מה יש באגור שאין כבר בטור?בסדר אבל מה אתה עונה שנעלם ממרן הבית יוסף לכאורה את האגור? תודה רבה
באיזה מכלול לבדוק? תפרט יותר את דבריך תודה רבה ובוקר טוב
איפה כתוב באחרונים שהלכה כהרב מזוז נגד הכף החיים, והלכה כהרב עובדיה נגד הרב מזוז וכו' ?תעיין ותראה שזה בלי המצאות כי שום דבר לא המצאתי הבאתי הכל עם מקורות מדוייקים להפליא
פשוט לא נכוןלגבי ברכת מעין שבע בליל פסח שחל בשבת כל הרבנים שהזכרת העתיקו את זה מרבנו הרש"ש לכן כל הרבנים שאתה הזכרת הם נקראים אחד מכיון שכולם העצתיקו דבריהם מרבנו הרש"ש תודה רבה ובתקוה להבנה
אשריך!!!!!!כתבתי ספר זה עם 19 תשובות בהלכה, זה ספר שלי שיצא מתחת ידי בלי נגיעת אנשים אחרים כלל, תעיינו בספר זה ותגידו מה אתם אומרים?
לא הבנתי את ההשגה, אתה מקשה מדעת החיד"א וממה ששמע, על הרש"ש?מכיון שחפשתי ומצאתי למרן החיד"א שכתב בספרו ברכי יוסף בשיוריברכה )בסימן תרמב(,וזה לשונו ואני שמעתי שעל פי האר"י אין לומר ברכתמעין שבע בליל פסח שחל בשבת כמו שרמזתי בפנים עד כאן לשונו.וכן כתב רבי אברהם ענתבי בספרו חכמה ומוסר )אות קצט(, שעל פיהאר"י אין לומר ברכת מעין שבע בליל פסח שחל בשבת
אשריך!כתבתי ספר זה עם 19 תשובות בהלכה, זה ספר שלי שיצא מתחת ידי בלי נגיעת אנשים אחרים כלל, תעיינו בספר זה ותגידו מה אתם אומרים?
לגבי ברכת מעין שבע מה שהבאתי את מרן החיד"א ואת רבי אברהם ענתבי נגד הרש"ש כל זה כתוב בחזון עובדיה פסח עיין שם כי לא מלבי אמרתי דברים אלו אלא שמרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל בספרו חזון עובדיה פסח כתב את דברי מרן החיד"א ואת דברי רבי אברהם ענתבי נגד הרש"ש אז לכן זה לא מלבי אלא מדברי מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל עיין שם ותרווה את צמאונךיפה מאד! אשריך!
לגבי מעין שבע מה שכתב (סליחה על העיוות):
לא הבנתי את ההשגה, אתה מקשה מדעת החיד"א וממה ששמע, על הרש"ש?
ועל סמך זה אתה מכריע דלא כרש"ש?! תימה.
אוקיי אבל תכל'ס מה אתה משיב לטענה?לגבי ברכת מעין שבע מה שהבאתי את מרן החיד"א ואת רבי אברהם ענתבי נגד הרש"ש כל זה כתוב בחזון עובדיה פסח עיין שם כי לא מלבי אמרתי דברים אלו אלא שמרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל בספרו חזון עובדיה פסח כתב את דברי מרן החיד"א ואת דברי רבי אברהם ענתבי נגד הרש"ש אז לכן זה לא מלבי אלא מדברי מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל עיין שם ותרווה את צמאונך
לזה אתה קורא כמה פוסקים הבאתי את רוב הפוסקים שאומרים שלא לענות ולגבי למה לא הבאתי את הפוסקים שאומרים לענות בזה אתה צודק ואני אתקן זאת תודה רבהלגבי ב"ה וב"ש, התשובה לא כוללת אף פוסק שאומר לענות גם בברכות שיוצאים יד"ח, רק הביא מר כמה פוסקים שאומרים לא לענות ודברי מרן זצ"ל, ולכן מכריע שלא לענות.
היכן התייחסות לפוסקים שאומרים לענות? ומה עם כחו של מנהג?
לאיזה טענה לא הבנתי? תפרט יותר תודה רבה ואז אשמח לענות לך בחפץ לב תודה רבהאוקיי אבל תכל'ס מה אתה משיב לטענה?
היה ע"ז מאמר בירחון האוצר, כמדומני בחודש אב האחרון. שמנהג כמעט כל הספרדים לומר רק במנחה.גם מנהג בגדד שלא לומר נחם בערבית ושחרית וכן מנהג בית א-ל, וכן נהגו גם במרוקו וטוניס, כך שקשה לכנות זאת מנהג כל הספרדים, חוץ מג'רבא