אפשר לשאול בתמימות?
מה יש לנו מחכם עזרא יותר מר' יעקב עדס [לדוגמא]
זה ברור שהיה חכם עצום ולימד תלמידים
אבל היו הרבה חכמים עצומים שגידלו תלמידים
אף אחד לא חשב לעשות שבת הסבא מסלבודקא, אפילו שאני מאמין שכמעט 100 אחוז מהנמצאים בפורום זה הושפעו הרבה יותר ממנו מאשר מחכם עזרא
חכם עזרא לא הנהיג את הישיבות [חוץ מישיבתו]
לא הנהיג את הדור [אני לא יודע אם יש הוראה פוליטית אחת ממנו]
אבל לדעתי החיקוי האומלל הזה של שבת אבי עזרי וכו', לא נראה משהו
מה יעשו? הספד על חכם עזרא? זה העניין?
הרעיון של השבתות האלו זה ללכת בדרכי החכמים שהנהיגו ולימדו את הדור דעה
מחכם עזרא לא זכינו [אני מעולם לא זכיתי לשמוע חידוש אחד בשמו]
ככה שלהעלות אותו מהאוב נראה חיקוי אומלל של האשכנזים, הנה גם לנו יש
בעיקרון, אם לא היו מייסדים את שבת אבי עזרי מיד לאחר פטירתו,
כנראה שגם כשהיו מעוררים את העניין הזה היית שואל מה העניין?!
אממה, שרוב ככל בני הגילים של ה40+ עדיין זוכרים את השפעתו המאגית של האבי עזרי על היהדות החרדית.
מאידך הצעירים יותר לא יבינו מה רוצים מהם.
הוא הדין אצל חכם עזרא, השפעתו על היהדות החרדית - ספרדית, חרגה בהרבה מגבולות פורת יוסף,
רואים את זה כסדר (כמדומה שמרן הגרע"י כותב בתשובה ביבי"א שקיבלנו את ההלכות והמנהגים כפי שחכם עזרא הנחיל בישיבתו, משהו בסגנון. ויבואו
היודעים ויעידו). ככל הנראה רוב ככל חכמי ירושלים הם תלמידיו ותלמידי תלמידיו. וממנה נפוצה התורה לרחבי תבל.
נכון הוא לא הנהיג ישיבות חוץ מישיבתו, אבל הסיבה לכך היתה: פשוט לא היו ישיבות! תבדוק את זה.
ולסיום, וזו גם הסיבה שאני כותב את הודעתי למרות שלא גדלתי על ברכיו (מטאפורית כמובן) של חכם עזרא :
כשמסתכלים על הסיפורים הנעלים על חכם עזרא, מבינים שאך חובה היא לפרסמם ולייקרם כי גדולים ועצומים הם, אבל באמת הדיבור על חכם עזרא
אינו על החכם בעצמו, אלא על כלל עולם התורה הספרדי, שיבואו ויבינו כולם, שגם לאחר קום המדינה, כשהציבור הספרדי היה נתון למשיסה - היו לנו
חכמים וקדושי עליון. שרפי מעלה של ממש זיע"א, לפעמים בציבור הספרדי צריך לצעוק\לצרוח את זה בקול רם: אנחנו לא נולדנו ביערות, רוב הספרדים
אינם בעלי תשובה, יש להם סבא ואבא ולמעלה בקודש שקדושתן ופרישותם היא לשם דבר.
יש לנו מסורת, יש לנו גדולי תורה, יש לנו מנהיגים.
כנ"ל הדברים אמורים גם לגבי גדולי ישראל שלנו, שחובה קדושה היא לייקרם ולפרסמם, ולו בכדי שהדור הבא אחרינו ישכיל לשמוע להם.