שבת 'חכם עזרא'

הנני מציע לכל אחד שישמע את דברי הרב סאלים שמאריך בדברים שיש לשנות את הגישה שמחדירים שהשאיפה זה להיות רב פוסק או דיין שזה חשוב מאוד אבל זה לא העיקר העיקר זה לשבת וללמוד ולעמול להבין ובהגיע העת להרביץ תורה ולהעמיד תלמידים הרבה

וכעין זה אמר הרב סאלים במעמד הההכתרה של מרן "בעל ההלכה ברורה" שהעיקר הם בני הישיבות

אשרינו שזכינו שיש "דבר" לדור המחנך ומנווט בדרך המסורה של "המורה" שהיא עומק העיון והרבצת תורה לדורות הבאים

ומשהו משלי הצלחת להעמיד דיין ברבנות בנית תלמיד חכם אחד.
הצלחת להעמיד מרביץ תורה אחד בנית אלף אלפי אלפים תלמידים פירותיהן ופירות פירותיהן [כמובן יהיו בהם גם דיינים]

הנני מציע לכל אחד שישמע את דברי הרב סאלים שמאריך בדברים שיש לשנות את הגישה שמחדירים שהשאיפה זה להיות רב פוסק או דיין שזה חשוב מאוד אבל זה לא העיקר העיקר זה לשבת וללמוד ולעמול להבין ובהגיע העת להרביץ תורה ולהעמיד תלמידים הרבה
זוהי דעתם הברורה של מרן הגרב"צ זצ"ל ואחריו מרן חכם שלום זצ"ל כמובא באורך בספריהם אור לציון חכמה ומוסר ובלב שלום ועוד.

זוהי דעתם הברורה של מרן הגרב"צ זצ"ל ואחריו מרן חכם שלום זצ"ל כמובא באורך בספריהם אור לציון חכמה ומוסר ובלב שלום ועוד.
אמת לאמיתה וזו המסורה "מהמורה" אבל לפעמים מרוב רעש ותעמולה האמת משתכחת ובחמלת השם על עמו השאיר לנו גדולים שמחדירים את האמת לצעירי הצאן

וכעין זה אמר הרב סאלים במעמד הההכתרה של מרן "בעל ההלכה ברורה" שהעיקר הם בני הישיבות

אשרינו שזכינו שיש "דבר" לדור המחנך ומנווט בדרך המסורה של "המורה" שהיא עומק העיון והרבצת תורה לדורות הבאים

הצלחת להעמיד מרביץ תורה אחד בנית אלף אלפי אלפים תלמידים פירותיהן ופירות פירותיהן [כמובן יהיו בהם גם דיינים]
מתאים מאד ליום בו נאמרו הדברים
שהיה כבוד ויקר לדיינים החדשים שמונו
ויש צעירים שזה יכול לבלבל אותם

נ.ב. מבלי לזלזל בדיינים שיחיו

מתאים מאד ליום בו נאמרו הדברים
שהיה כבוד ויקר לדיינים החדשים שמונו
ויש צעירים שזה יכול לבלבל אותם

נ.ב. מבלי לזלזל בדיינים שיחיו
ברצוני לאזן, אני חושב שבציבור הספרדי שנרמס כבוד ראשי הישיבות בשנים האחרונות אכן צריך להדגיש זאת.
אולם אליבא דאמת לכל אחד יש מעליותא
דיין צריך ידע מקיף בכל חלקי תורה
וכח פסיקה
וראש ישיבה לעומתו כח משיכה לבחורים להכניס טעם בלימוד ולהנהיג אותם בדרך הישרה
אולם בודאי שא''א להשוות ההיקף שמלמדים בישיבות לבין מה שדיין מומחה מגיע.
ויש בזה מה שאין בזה.
וראינו מעולם כיצד הגרא''מ שך היה מנהיג
ומרן הגריש''א
וכן הגרע''י
והגר''ש כהן
סוף דבר כ''א בענינו צריך להתייחד.
ויש בזה מה שאין בזה

ברצוני לאזן, אני חושב שבציבור הספרדי שנרמס כבוד ראשי הישיבות בשנים האחרונות אכן צריך להדגיש זאת.
אולם אליבא דאמת לכל אחד יש מעליותא
דיין צריך ידע מקיף בכל חלקי תורה
וכח פסיקה
וראש ישיבה לעומתו כח משיכה לבחורים להכניס טעם בלימוד ולהנהיג אותם בדרך הישרה
אולם בודאי שא''א להשוות ההיקף שמלמדים בישיבות לבין מה שדיין מומחה מגיע.
ויש בזה מה שאין בזה.
וראינו מעולם כיצד הגרא''מ שך היה מנהיג
ומרן הגריש''א
וכן הגרע''י
והגר''ש כהן
סוף דבר כ''א בענינו צריך להתייחד.
ויש בזה מה שאין בזה
שים לב שעיקר הכוונה איך מחנכים את הבחורים בתחילת דרכם.
ברור שבהמשך הדרך אחרי שנבנים טוב בהבנה, ממילא כל אחד נמשך אחר אופיו ונטיות ליבו.

בנותן טעם להוסיף מה שביאר הרב אויערבאך מטבריה שהיה פוסק חשוב

מה שמובא בגמרא ברכות "לדוד שמרה נפשי כי חסיד אני וכו כך אמר דוד לפני הקב"ה רבוש"ע לא חסיד אני שכל מלכי מזרח ומערב יושבים אגודות אגודות בכבודם ואני ידי מלוכלכות בדם ובשפיר ובשליא כדי לטהר אשה לבעלה".

ושאל הרב על איזה מלכים מדבר? וכי על מלך ירדן או סעודיה או קטאר?

אלא פשיטא דמאן מלכי רבנן, והיינו כל מלכי מזרח ומערב כל "ראשי הישיבות" יושבים בכבודו של עולם ועסוקים ליישב ולומר מהלך ברמב"ם, ואני ידי מלוכלכות בשפיר ובשליא, שאני צריך לעמול לברר הלכה להתיר אישה לבעלה. ודפח"ח.

ראשי תחתית