לא בא"יבאופן כללי מצוי לאורך כל חופי הים הגדול
מקורהתחילו ע"י יוליוס קיסר
לא בא"יבאופן כללי מצוי לאורך כל חופי הים הגדול
מקורהתחילו ע"י יוליוס קיסר
הגזירות התחילו בזמן רבא והתעצמו אח"כ בזמם תאודויוס עד שנשכח בסוף זמן האמוראים. נורא פשוטגזירות הרומיים על הפורפורא התחילו ע"י יוליוס קיסר (בערך ג"א תש"י) ונשמכו עד שכבשו הערבים את האיזור (בערך ד"א ש"צ)
תסלחו לי אם אני לא רואה פה התאמה מדוייקת
במקרה מה שידוע לנו זה רק פורפורא ורק קלא אילן ובמקרה גם להם היה ידוע רק חילזון ורק קלא אילן. אבל מה שידוע להם זה לא מה שיש לנו. מדהיםתיקון: החיה היחידה הידועה לנו כיום, השערת המדענים ש-91% מהמינים שבים עדיין לא ידועים
להם היה גם פורפורא, גם קלא אילן, וגם חלזון. לנו החלזון נגנז.במקרה מה שידוע לנו זה רק פורפורא ורק קלא אילן ובמקרה גם להם היה ידוע רק חילזון ורק קלא אילן. אבל מה שידוע להם זה לא מה שיש לנו. מדהים
אבל:להם היה גם פורפורא, גם קלא אילן, וגם חלזון. לנו החלזון נגנז.
ה' גנז גם את כל הקונכיות והשאריות שכבר השתמשו, הכל נגנז למפרע? אתמהה?!במקרה מה שידוע לנו זה רק פורפורא ורק קלא אילן ובמקרה גם להם היה ידוע רק חילזון ורק קלא אילן. אבל מה שידוע להם זה לא מה שיש לנו. מדהים
זה הטענה היחידה שלך שכך קבע הגרח"ק. זה טענה מצוינת למה אתה מביא דחקים מוזרים כדי להצדיק שיטתך כך אמר הגרח"ק וזהו. כל שאר טענותיך לדעתי מבישותכפי שקבע מרן הגרח"ק ז"ל
צידון הוא לצפונו של צור, ותל דור הוא דרומה לחיפהלא בא"י
מקור
תיאוריה יפה, אין כל הוכחה לזההגזירות התחילו בזמן רבא והתעצמו אח"כ בזמם תאודויוס עד שנשכח בסוף זמן האמוראים. נורא פשוט
לא. היה ידוע להם עוד צבעונין לבד קלא אילן, כמפורש בספרי [ולא מסתבר שהכוונה להמיורקס, כי מי פתי יזייף תכלת עם דם המיורקס היקר כזהב]במקרה מה שידוע לנו זה רק פורפורא ורק קלא אילן ובמקרה גם להם היה ידוע רק חילזון ורק קלא אילן. אבל מה שידוע להם זה לא מה שיש לנו. מדהים
זו הערה רק אם מניחים שלחלזון היה קונכיה... ובאמת, גם אם היה לו קונכיה דק [כמו של הינטינה] מסתמא זה לא היה מתקיים עד היום, רק המיורקס יש לו קונכיה עבה וחזקהה' גנז גם את כל הקונכיות והשאריות שכבר השתמשו, הכל נגנז למפרע? אתמהה?!
אם יש מהפוסקים שהביאום להלכה, אני לוקח אותם הלכה למעשה, אם זה לא הובא אלא בספרי עין יעקב ומהר"ל וכדו', אני לא לוקח את זה הלכה למעשה.@מאמין בניסים ושות': סתם מסקרן אותי, כמה מהמדרשים ומדברי רבנו האר"י אתם לוקחים כפשוטן להלכה למעשה?
כמו בכל ויכוח שכל אחד מתבייש בטענות השני. וכן למר כמובן.זה הטענה היחידה שלך שכך קבע הגרח"ק. זה טענה מצוינת למה אתה מביא דחקים מוזרים כדי להצדיק שיטתך כך אמר הגרח"ק וזהו. כל שאר טענותיך לדעתי מבישות
א. אני מקבל כל מה שכתוב במדרשים והאר"י, ואם אין שום סיבה להוציאו מפשוטו, אז אני לוקחו כפשוטו@מאמין בניסים ושות': סתם מסקרן אותי, כמה מהמדרשים ומדברי רבנו האר"י אתם לוקחים כפשוטן להלכה למעשה?
א. לדעתי פה יש סיבה די גדולה, תחשוב על זה שוב.א. אני מקבל כל מה שכתוב במדרשים והאר"י, ואם אין שום סיבה להוציאו מפשוטו, אז אני לוקחו כפשוטו
ב. והאמת, שלמזלינו היהדות זה לא איזה דת שנשכח ואנחנו צריכים לבנותו מחדש ע"פ המדרשים ודברי האר"י, כמעט בכל ענין כבר דנו רבותינו ז"ל
ג. עכ"פ אני שמח לשמוע "הודאת בעל דין" שלפי פשטות המדרשים והאר"י אין מקום לצבוע את הציציות עם צבע המיורקס
לא הבנתיא. לדעתי פה יש סיבה די גדולה, תחשוב על זה שוב.
אכן, אבל במאה שנים האחרונות דנו בזה רבותינו להלכה ולמעשהב. בגדול אתה צודק, מה שכן יש מצוות שטכנית לא היה אפשרות לקיים אותם המון שנים.
הלואי, איני אלא אסקופה הנדרסת לרגלי מקובלים קדושים ונשגבים, ואיני אלא מביא דבריהם לפני שאר חברי הפורוםג. לא הודאתי ולא הבעתי דעה לשום כיוון, רק אני רואה פה איזו מגמה אצלך לקחת קטע קבלי ולנופף בו כאילו כל ההלכות שלנו הם ע"פ הקבלה נטו וזה עניין אותי אולי באמת שוכן לנו בפורום מקובל קדוש ונשגב.
אם הרבנים הפוסקים יגידו שיש תכלת ויבוא א ויטען שע"פ קבלה אין היום. יכפו אותו עד שיאמר רוצה אני {בזמן שאפשר לכפות}הלואי, איני אלא אסקופה הנדרסת לרגלי מקובלים קדושים ונשגבים, ואיני אלא מביא דבריהם לפני שאר חברי הפורום
א. כיום הם עדיין לא אמרו.אם הרבנים הפוסקים יגידו שיש תכלת ויבוא א ויטען שע"פ קבלה אין היום. יכפו אותו עד שיאמר רוצה אני {בזמן שאפשר לכפות}
בדברי הקבלה, לכאו' יורו לנו רבותינו המקובלים מה הביאור.@מאמין בניסים זה דבר ברור ופשוט וידוע שיש דברים שרבותינו פוסקים ע"פ הקבלה. אבל לבוא מזה ולקחת את כל דברי הקבלה הלכה למעשה גם בדברים שע"פ המציאות צריכים ביאור וככל הנראה שאינם כפשוטן - וכן לא יעשה.
בגדול כן, אבל אם יש מקובלים שמתעקשים שהדברים כפשוטן בעוד שלכל בר בי רב אלו דברים שא"א לקחת אותם כפשוטן. אני פחות אסמוך על אותם מקובלים בזה.בדברי הקבלה, לכאו' יורו לנו רבותינו המקובלים מה הביאור.