ידוע???? למי ידוע???ידוע שהוא מרא דשמעתתא בקבלה ובהנהגות נכונות. וכן בענייני קברים וכו' יש לו מחקרים מעמיקים וכל דבריו אמת וצדק מבוארים בספריו כמו שצריך - בתוספת הנהגות מאביו הגאון המקובל חכם סלמאן - בכל עניין ועניין
מחקריו ועדויותיו צריכות בדיקה.
ידוע???? למי ידוע???ידוע שהוא מרא דשמעתתא בקבלה ובהנהגות נכונות. וכן בענייני קברים וכו' יש לו מחקרים מעמיקים וכל דבריו אמת וצדק מבוארים בספריו כמו שצריך - בתוספת הנהגות מאביו הגאון המקובל חכם סלמאן - בכל עניין ועניין
מה אתה בא לרמז?עד שאתה דן על ספרי הגרב"צ א"ש תדון על ספרי רב"צ מוצפי מי כתבם ומה אמינות עדויותיו וזכרונותיו
עובדה היא שחברי המכון מכינים את החומר ואת העיבוד,מה אתה בא לרמז?
(צורת כתיבתך בעייתית. יש לך מה לטעון - תכתוב. אין לך מה לטעון - כיצד אפשר לכתוב מה שכתבת?).
אינך חושב שיש הבדל בין ספר שנכתב מכתבי תלמידים אחר מותו לבין ספר שנכתב מחיים שגם אם נכנסו טעויות - אפשר לתקן?
ולמה שלא נאמינהו בעדויותיו וזכרונותיו מאביו חכם סלמן מוצפי זצ"ל?
ולכן?עובדה היא שחברי המכון מכינים את החומר ואת העיבוד,
והוא עושה את הגימור הסופי.
יש למלעלה משלושים אברכים במכון.
ודו"ק.
יש כאן זלזול.עד שאתה דן על ספרי הגרב"צ א"ש תדון על ספרי רב"צ מוצפי מי כתבם ומה אמינות עדויותיו וזכרונותיו
וטענות ענייניות יש לך ??יש כאן זלזול
דברים שנכתבו ונאמרו ע"י רבים מתלמידיו.וטענות ענייניות יש לך ??
יש כאן דברים מאוד מאוד תמוהים בלשון המעטה ...
אני בעצמי שמעתי מהגרב''צ בשנת תשנ''ה שהתיר גם לנשואה, הוא בעצמו אמר לי, למרות שהיה בשנותיו האחרונות והיה מאוד חלש וכו'דברים שנכתבו ונאמרו ע"י רבים מתלמידיו.
(רק לענין פא"נ יש מכתב של כמנין מתלמידיו החתומים על הסכמתו של הרב ברוך שרגא לספר דבר ה' נסיר בבירור דעת האול"צ דלא כמו שכתבו בשמו באול"צ. וכפי שאומר הרב שרגא פעמים רבות, שבאול"צ ח"א כתוב בכותרת דין אלמנה וגרושה בכיסוי ראש, ובח"ב העורכים הרחיבו היתר זה לכל אש
הוראה לרבים או הוראה ליחיד?!אני בעצמי שמעתי מהגרב''צ בשנת תשנ''ה שהתיר גם לנשואה, הוא בעצמו אמר לי, למרות שהיה בשנותיו האחרונות והיה מאוד חלש וכו'
הוראה להרבה יחידים, היות ואני לא היחיד שהוא אמר לו כךהוראה לרבים או הוראה ליחיד?!
מצויין, אז לא רצה לחלוק בגלוי על הגרע"י, ובספרו כתבו דברים שלא רצה שיתגלו. הוא אשר אמרתי שלא הוא כתב זאת.הוראה להרבה יחידים, היות ואני לא היחיד שהוא אמר לו כך
הסיבה שהוא לא הורה כן לרבים היתה רק בגלל שלא רצה לחלוק בגלוי על הגרע''י זצ''ל...
ודאי שהלכה כמרן הגרב"צ!הוראה לרבים או הוראה ליחיד?!
אני סומך יותר על הרב זעפראני, מאשר עליך, במחילה מכבוד תורתך ...מצויין, אז לא רצה לחלוק בגלוי על הגרע"י, ובספרו כתבו דברים שלא רצה שיתגלו. הוא אשר אמרתי שלא הוא כתב זאת.
רק כתבתי שדבריך סותרים את דבריך.אני סומך יותר על הרב זעפראני, מאשר עליך, במחילה מכבוד תורתך ...
הרב זעפראני העיד שהרב זצ''ל ראה את כל חלק ב' כולל ההערות, אותי זה מספק
היכן הסתירה ?רק כתבתי שדבריך סותרים את דבריך.
אתה מוזמן ליישב את עצמך.
שלא רצה לפרסם ופירסם.היכן הסתירה ?
הוא לא 'פירסם' בקול רעש גדול, בסה''כ כתב תשובה קצרה ובתוכה גם ענין דת יהודית בגרושה ואלמנה שאינו קשור בגרוש לפאה, ומ''מ עירבב כאן 2 נושאים מלכתחילה שלא יהיה 'בולט' מדי, ונתן מקום לטועים לטעות ...שלא רצה לפרסם ופירסם.
לא הורה לרבים, אבל כתב בספרו?!הוא לא 'פירסם' בקול רעש גדול, בסה''כ כתב תשובה קצרה ובתוכה גם ענין דת יהודית בגרושה ואלמנה שאינו קשור בגרוש לפאה, ומ''מ עירבב כאן 2 נושאים מלכתחילה שלא יהיה 'בולט' מדי, ונתן מקום לטועים לטעות ...
אולי הוא כן הורה לרבים ...לא הורה לרבים, אבל כתב בספרו?!
אולי הוא כן הורה לרבים ...
אם מענין אותך ליישב את הסתירה בדבריך...הוראה להרבה יחידים, היות ואני לא היחיד שהוא אמר לו כך
הסיבה שהוא לא הורה כן לרבים היתה רק בגלל שלא רצה לחלוק בגלוי על הגרע''י זצ''ל...
אני לא יודע מה הוא הורה לאחריםאם מענין אותך ליישב את הסתירה בדבריך...
עכ"פ אני בסה"כ באתי לומר שאין ראיה ממה שהורה בהוראות פרטיות כך, כי היו לו גם הרבה הוראות פרטיות לא כך, וכפי שביאר תלמידו הרב ברוך שרגא, והצטרפו לדבריו תלמידים רבים.
וכמובן, אתה מעתיק חצאי דברים, ומקשה קושיא, כדרך ...בקיצור: לא עשה רעש מהנושא לכאן ולכאן, כמו שהגרע''י עשה כאן, בנושא זה או לחילופין בעוד נושאים ודי בזה.
כתבת שהיתה לו סיבה למה לא לפרסם.אני לא יודע מה הוא הורה לאחרים
אבל אחרים טוענים שהוא אמר להם הפוך ממה שאמר לי ולעוד רבים
א''כ יש סתירה בדעתו
ברור שכוונתי ש''לא הורה כן לרבים'' היתה:
וכמובן, אתה מעתיק חצאי דברים, ומקשה קושיא, כדרך ...
בהחלט הוא לא דיבר ע''ז בקול רעש גדולכתבת שהיתה לו סיבה למה לא לפרסם.
לא נעלמה, ויבוא הרה''ג @משיב כהלכה שליט''א, ויבאר הדברים.ופתאום הסיבה נעלמה.
ותלמידים רבים שלו סוברים אחרת.בהחלט הוא לא דיבר ע''ז בקול רעש גדול
הוא ענה כששאלוהו ותו לא.
לא נעלמה, ויבוא הרה''ג @משיב כהלכה שליט''א, ויבאר הדברים, יש לו ספריות שלמות בנושא
אין הכי נמי, ולכן ההסבר היחיד הוא כמו שכתבתי ולא שהוא אסר הוא התיר לאלמנות, דברים שאין להם שחר ...ותלמידים רבים שלו סוברים אחרת.
וטענות ענייניות יש לך ??
יש כאן דברים מאוד מאוד תמוהים בלשון המעטה ...
שתיקותיך עדיפא מדיבוריך.אין פה זלזול אלא אבחנה ותיאור המצב.יש כאן זלזול
דברים שנכתבו ונאמרו ע"י רבים מתלמידיו.
(רק לענין פא"נ יש מכתב של כמנין מתלמידיו החתומים על הסכמתו של הרב ברוך שרגא לספר דבר ה' נסיר בבירור דעת האול"צ דלא כמו שכתבו בשמו באול"צ. וכפי שאומר הרב שרגא פעמים רבות, שבאול"צ ח"א כתוב בכותרת דין אלמנה וגרושה בכיסוי ראש, ובח"ב העורכים הרחיבו היתר זה לכל אשה).
שלא רצה לפרסם ופירסם.
ובספרו כתבו דברים שלא רצה שיתגלו. הוא אשר אמרתי שלא הוא כתב זאת.
ותלמידים רבים שלו סוברים אחרת.