מהרה ייבנה המקדש ויהיה שייך פסח שני
אם כן רואים שיש מצב שאוכלים מת גם לא בפסח
אך בסוכות אין מציאות שיש צורך לשבת בסוכה אם לא לצורך מצווה
ולכא' הסיבה י"ל שכיון שהראה שאינו מקים המצוה דהא אכל חוץ וכע"ז כתב מרנא הבא"ח שבבוקר שמחת תורה אפ' לאכול בסוכה עי"שהאיסור הוא רק סמוך ונראה לסוכות,
ואז אין פסח שני.
אה"נ, מי שישב בסוכה בלי להתכוון לשם מצוות סוכה לא יעבור על בל תוסיף, ומי שיאכל מצה אחרי פסח ויתכוון לשם מצווה (לשיטתו) יעבור על בל תוסיף.למה בסוכות מי שיושב בשמחת תורה עובר על בל תוסיף ובפסח מי שאוכל מצה לא עובר (לשיטת הגר"א שכול החג יש מצווה)
לפי דבריך מי שעבר וישב בסוכה בשמחת תורה, יהיה מותר לו להמשיך ולשבת בסוכה גם באסרו חג.בשמיני עצרת הוא יו"ט ואזאי אם תאכל בסוכה יחשבו שזה המשך של יו"ט הקודם של סוכות
השאלה שלך צריכה להיות שונהלפי דבריך מי שעבר וישב בסוכה בשמחת תורה, יהיה מותר לו להמשיך ולשבת בסוכה גם באסרו חג.
אחרי שיש כבר הפסק של יום לכאו' אין שאלה.לפי דברי - מי שבשמיני עצרת ישב בבית, אזאי יוכל באסרו חג לשבת בסוכה , אך לא איפכא
אני צריך לעיין בדבר, אני לא יכול לענות בשלוף .בכוונה שאלתי בהיכי תימצי שאין הפסק של יום.
בכל הלילות אוכלים חמץ ומצה, אבל לא בכל הימים יושבים בסוכה.
לא ישנים טכנית, כי מפרקים את הסוכהבכל הלילות אוכלים חמץ ומצה, אבל לא בכל הימים יושבים בסוכה.
לי מסתבר (לא כמו שכתבת לעיל) שאדם שהמשיך לישון בסוכה כמה ימים עובר בבל תוסיף כל הימים הללו.לא ישנים טכנית, כי מפרקים את הסוכה
אך כלפי "דינא" כל העניין של בל תוסיף , הוא רק כלפי היום השמיני, אך בשאר השנה אין איסור בל תוסיף גם אם יישן בסוכה
אם זו הנחת יסוד של ילד שבכל הלילות אוכלים חמץ או מצה, וזו הנחת יסוד של הטור שאין יושבים בסוכות בימות הגשמים, אז אין צורך לחפש עוד תשובות.
ואם השאלה היא על היום שלא אוכלים מצה בשאר השנה, ברוב המקרים, וממילא שבזמן הזה יהיה הדבר היכר לאיסור, גם על זה יש לענות בפשטות שרוב האנשים כשיהיו רעבים הם יאכלו גם מצה מפני ההכרח שבדבר, וגם רוב האנשים לא יזרקו את המצות וישתמשו בהם בהנאה.
שוב , אני מדבר , לא על רצף לילות שעל זה כתבתי לעיל שאני צריך לעייןלי מסתבר (לא כמו שכתבת לעיל) שאדם שהמשיך לישון בסוכה כמה ימים עובר בבל תוסיף כל הימים הללו.
כנראה שלא הבנת מה שכתבתי תחילה. אני התכוונתי שכיון שבכל הלילות אוכלים מצה אין באכילת המצה היכר להמשך המצוה, וכשם שאוכלים מצה בכל הלילות אוכלים גם במוצאי פסח. ומאחר שהטור מניח שאין דרך לשבת בסוכה בימים אלה, נמצא שעשיית דבר זה היא כהמשך למצוה.זו לא הנחת יסוד של ילד,
אלא זה מה שהוא רואה בבית.
והטור לא דיבר על איסור,
אלא על מציאות.
השאלה, למה היום אם חם לי בשמח"ת אסור לי לשבת בסוכה, ולאידך אם אני רוצה מצה מותר לי לאכול באסרו חג של פסח.
אם רק על זה השאלה עומדת, (ואפשר לחזקה ממי שאין לו בית וצריך לפסול את הסוכה, כמו שמבואר), אז יש לומר בפשטות שכיון שהוא נגד דרך העולם הדבר אסור.השאלה, למה היום אם חם לי בשמח"ת אסור לי לשבת בסוכה,
שורה תחתונה, מה הקושיא?!שוב , אני מדבר , לא על רצף לילות שעל זה כתבתי לעיל שאני צריך לעיין
אך אם בליל שמיני ישן בבית , אין שום בעיה מכאן והילך לישון בסוכה
הפוך - יש לי ישוב לא קושייאשורה תחתונה, מה הקושיא?!