זה בדיוק מה שאני אומר, לא רק ששום גדול ישראל לא הורה לסלק, אלא רוב רובם של גדולי ישראל הורו להתחתן מוקדם!נראה לי שכוונתו לגדולי ישראל שאמרו לא להתחתן מוקדם, ולא שאמרו לסלק. (איני יודע אם יש כאלה...)
מה היה תוכן הדברים ?בשו"ת דברי שלמה (כמדומני בחלק א) להגר"ש טולידאנו כתב תשובה ארוכה בעניין גיל השידוכים והביא מדברי כל גדולי הדורות ספרדים ואשכנזים
אני אישית הופתעתי מאד מתוכן הדברים, זה שבר לי הרבה 'מוסכמויות'... כדאי לעיין שם (ישנו באוצה"ח).
שכל גדולי ישראל (כמעט) דעתם שצריך להינשא מוקדם (מלבד יוצאי דופן שבדבריהם מוכח שבהרבה ישיבות כיום אינו בנמצא כאלו...) ועיין שם באורך.מה היה תוכן הדברים ?
מי זה? מרכסים?בשו"ת דברי שלמה (כמדומני בחלק א) להגר"ש טולידאנו
כןמי זה? מרכסים?
שם הביא מגדו"י שאמרו אחרתפשוט שהיום ילד בגיל 18-19 ע''פ רוב אינו ראוי כלל להתחתן
עיקר הענין הוא המבואר ברמב''ם ושו''ע:פשוט שהיום ילד בגיל 18-19 ע''פ רוב אינו ראוי כלל להתחתן
הרב וולבה טען שמי שמרגיש רצון\צורך להתחתן מוקדם אין בעולם מי שיכול לומר לו אל תתחתן...והמשגיח הרב וולבה
אם הדברים נכונים כוונתו רק לאפוקי מי שאינו מכירו, אבל וודאי שהבחור עצמו היחיד שיכול להעיד על עצמו ולב יודע מרת נפשו והדברים פשוטים וברורים כמו שהורו מרנן ורבנןוהגר''ש זעפרני אמר שרק ר''י או ר''מ המכירו יכול להורות בזה לבחור.
מזכיר לי כאלו שמצטטים רמב"ם בנושאם שונים ומתעלמים מעשרות מפרשים שהסבירו דבריו, והם מדברים המסורים ללב כל אחד, ובפרט בדורנו אשר אין צורך להאריך במה שקורה בישיבות ובסמינרים הכי נחשבים וברור לכל בר דעת שרוב אלו שנשארים אינם עושים כן כי חשקה נפשם בתורה וכי הם ספונים בד' אמות של הלכה ויראת שמיים צרופה, אלא מסיבות אחרות ובעיקר לצערנו בגלל מוסכמות חברתית שהיא בניגוד לרוב ככל גדולי ישראל שבכל דבר הולכים לאורם...עיקר הענין הוא המבואר ברמב''ם ושו''ע:
[][/]
אני לא יודע מה שמעת בשמו, ואם דבריו שייכים בימינו (אל תשווה בחורים של ימינו לבחורי פוניבז' לפני 30\40 שנה!!!!!)וידועה דעת מרן הגרא''מ שך.
הוא אמר את זה בדיוק להיפך לבחור בן 24 שזיזרוהו להתחתן.הרב וולבה טען שמי שמרגיש רצון\צורך להתחתן מוקדם אין בעולם מי שיכול לומר לו אל תתחתן...
ומאידך טען שרק הבחור בעצמו יכול לדעת אם אין יצרו תקפו בכלל ובאמת רצונו רק לשקוד ולהתמיד בירא"ש שאז יכול להתעכב עד 24
צריך להתייעץ הלכתית עם ת''ח שמכירו!!!!אם הדברים נכונים כוונתו רק לאפוקי מי שאינו מכירו, אבל וודאי שהבחור עצמו היחיד שיכול להעיד על עצמו ולב יודע מרת נפשו והדברים פשוטים וברורים כמו שהורו מרנן ורבנן
לא לרמה להתייחס לדברי הבל ורעות רוח ברמה של ישב''ק ומטה.מזכיר לי כאלו שמצטטים רמב"ם בנושאם שונים ומתעלמים מעשרות מפרשים שהסבירו דבריו, והם מדברים המסורים ללב כל אחד, ובפרט בדורנו אשר אין צורך להאריך במה שקורה בישיבות ובסמינרים הכי נחשבים וברור לכל בר דעת שרוב אלו שנשארים אינם עושים כן כי חשקה נפשם בתורה וכי הם ספונים בד' אמות של הלכה ויראת שמיים צרופה, אלא מסיבות אחרות ובעיקר לצערנו בגלל מוסכמות חברתית שהיא בניגוד לרוב ככל גדולי ישראל שבכל דבר הולכים לאורם...
ר''י מאור התלמוד מביא בשמו שצריך בשלות.אני לא יודע מה שמעת בשמו, ואם דבריו שייכים בימינו (אל תשווה בחורים של ימינו לבחורי פוניבז' לפני 30\40 שנה!!!!!)
מ"מ כבר בדורות הקודמים יש הוראות ברורות ממרנן החפץ חיים, החזו"א, הסטייפלער, הגרשז"א, הגריש"א, הגראי"ל, הגרח"ק, הגרע"י ועוד רבים!!!
שלא לדבר על הקדמונים, פשוט רק לפתוח את הראש והעיניים ולראות בלי לטמון את הראש בחול וללכת אחרי כולם בעיניים עצומות
ויש עוד להאריך אך מפאת כבוד המקום לא נפרט ואידך זיל גמור (והאמת שא"צ לפרט אחרי שהורו זקני הדורות)
הרב שטיינמן על זה בדיוק אמר דברים חריפים שלולי אמרם לא הייתי מעיז להעלותם על דל שפתי (שהם דואגים לשלמות הישיבות שלהם ולא לרוחניות הבחורים...)צריך לזכור, שמרנן ראשי הישיבות בד"כ הם הכי מבינים בעניני הישיבות, ואידך זיל גמור.
מי "מרגיש הכרח" בגיל 19? זה מקרה חריג.ב"ה שהשאיר כתבים שיכחישו מה שאומרים בשמו להיפך
הצג קובץ מצורף 5147
כל ראש ישיבה מנהיג כפי דעתו בישיבתו.ואגב מרנן החפץ חיים, הגראי"ל, הגרשז"א לא היו ראשי ישיבות???!!!
אני לא יודע לאיזה קמפיין אתה מתכוון אבל אני לא עושה שום קמפיין אני טוען טענה פשוטה ואמיתית לכל מי שיודע מה קורהוכל הקמפיין, של גיל י''ח לחופה, בלי ההסתייגות המפורשת בשו''ע ובלי כל הנו''כ בענין היא היפך דעתו