בן י"ח לחופה - גם בדורנו?

• יוזם האשכול יוזם האשכול אור יעקב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
היום שמוצאים בחור בישיבה אפי' עם פלאפון "מוגן" וכדו' לרוב לא מעיפים אותו אלא מקבל "אזהרה".
- ובחור שמתחתן מוקדם... כאילו עבר על ג' עבירות החמורות...
אבל בחור שבאמצע סדר א כותב בפורום....

את הטענה הזאת אולי תטען לגדולי ישראל למה הם אמרו שזה "פשע" ועוד מילים חריפות כמו שתראה לעיל.
שהם יפתחו ישיבה! למה "גדולי ישראל" בוכים על הישיבות...
אני לא מהסוג שמזכיר שמות,
אבל, יש ישיבות שעומדות בנשיאות ובהכוונה צמודה של רבנים חשובים שהזכרת,
אני לא יודע מה קורה שם, שווה בדיקה.
ואם המצב עונה לדרישות שלך משמם, לך ללמוד שם.
בהצלחה

האמת שהפסקתי להגיב בנושא הזה, מכיון שאני הורגלתי להאמין בראשי הישיבות שלמדתי בהם שהם יודעים מה הם עושים, ובודאי יש להם הרבה יותר חכמה ופקחות ממני, והם יודעים היטב את כל הציטוטים שהובאו לעיל, ולמרות זאת יש להם שיקולים מכריעים אחרים כנגד.

אבל בדיוק ראיתי איזה אמרה יפה מהגר"ד אברהם שליט"א, ואמרתי להביאה לכאן באשר יש בה תמרור אזהרה לכל מי שמנסה לחנך את הראש ישיבה שלו.
במהלך השיחה שהתמקדה בהכנות לקראת חג השבועות חג מתן תורה, התמקד ראש הישיבה על חשיבות שמירת סדרי הישיבה "נער הייתי ועוד מעט זקנתי ולא ראיתי בחור שהלך נגד סדרי הישיבה והצליח". "גם בסדר ליל שבועות" ציין ראש הישיבה "צריך לקיים את סדרי הלימוד בישיבה", והוסיף "הבחורים שמתחת לגמרא מציץ להם ספר התיקון לליל שבועות, הם אותם בחורים שאם היו לומדים בישיבה תיקון אז הם היו מחביאים גמרא".
https://mizrach.co.il/21383/

וברור לי שגם בזה [כמו לענין גיל השידוכים, ועדים בנושא שמירת העיניים וכד'] יהיו כאלו שיזעקו "כיצד לא נותנים בישיבות ללמוד את התיקון? הרי זה עיקר התיקון בלילה. והרי כל גדולי ישראל כתבו שצריך ללמוד את התיקון גם בישיבות". ואולי גם יעשו סקר מה רוב הבחורים רוצים ללמוד בלילה הזה וכו' וכו'.

ואגב, שאלה לי אליך כבוד הרב @אור יעקב. [התלבטתי הרבה אם לשאול אותה, ואם שגיתי איתי תלין משוגתי, ובבקשה ממנהלי הפורום הנכבד למחוק אותה].
באותה מידה שהבאת את כל מכתבי גדולי ישראל על כל מיני נושאים, הייתי חושב שעליך לקיים את דבריהם גם ביחס לשימוש באינטרנט, שאף באינטרנט מסונן התירו אך ורק לצורכי פרנסה.
כנ"ל אותה שאלה לבעלי הקמפיין נגד מנהלי הסמינרים על חצאיות ארוכות וגרבים שחורות.
יעויין כאן

ונקודה אחרונה: אינני יודע באיזה ישיבות למדו המעוררים על הנהגת הישיבות בכל מיני נושאים, אבל אני למדתי בישיבות שראשיהם היו חברי מועצת גדולי התורה, ובודאי נחשבים כגדולי ישראל ולא כ'ראשי ישיבות בני 40' כלשון אחד הכותבים לעיל.

ואגב, שאלה לי אליך כבוד הרב @אור יעקב. [התלבטתי הרבה אם לשאול אותה, ואם שגיתי איתי תלין משוגתי, ובבקשה ממנהלי הפורום הנכבד למחוק אותה].
באותה מידה שהבאת את כל מכתבי גדולי ישראל על כל מיני נושאים, הייתי חושב שעליך לקיים את דבריהם גם ביחס לשימוש באינטרנט, שאף באינטרנט מסונן התירו אך ורק לצורכי פרנסה.
יש הבדל בין "אינטרנט מסונן" שאתה יכול לבלות שעות בחדשות וכדו'
לבין נטפרי (שדרך אגב הוא בכולל, וזה לא שלי) שפתוח בו רק דברי תורה.
ודרך אגב שאלתי שני גדולי ישראל בדורינו והורו לי שאין בעיה כלל איך שאני משתמש.

ונקודה אחרונה: אינני יודע באיזה ישיבות למדו המעוררים על הנהגת הישיבות בכל מיני נושאים, אבל אני למדתי בישיבות שראשיהם היו חברי מועצת גדולי התורה, ובודאי נחשבים כגדולי ישראל ולא כ'ראשי ישיבות בני 40' כלשון אחד הכותבים לעיל.
נו נו...
אדרבה אתה מזומן לכתוב פה באיזה ישיבה "גדולי ישראל" היו מסלקים בחורים...

האמת שהפסקתי להגיב בנושא הזה, מכיון שאני הורגלתי להאמין בראשי הישיבות שלמדתי בהם שהם יודעים מה הם עושים, ובודאי יש להם הרבה יותר חכמה ופקחות ממני, והם יודעים היטב את כל הציטוטים שהובאו לעיל, ולמרות זאת יש להם שיקולים מכריעים אחרים כנגד.
ואני גם למדתי שגדולי ישראל יודעים שראשי ישיבות הם ת"ח עצומים,
ואם בכל מקרה הם התבטאו בצורה קיצונית, שראש ישיבה שמסלק בחור זה "פשע" ו"עתיד ליתן את הדין" ו"אין לו יראת שמים" ועוד,
הם לא סתם התבטאו כך...
(ובפרט שלכל הראשי ישיבה אין תשובה בנושא, וכנראה זה כמו שהרב שטיינמן זצוק"ל אמר שרובם עושים זאת שיהיה להם ישיבה עם הרבה בחורים...)

וברור לי שגם בזה [כמו לענין גיל השידוכים, ועדים בנושא שמירת העיניים וכד'] יהיו כאלו שיזעקו "כיצד לא נותנים בישיבות ללמוד את התיקון? הרי זה עיקר התיקון בלילה. והרי כל גדולי ישראל כתבו שצריך ללמוד את התיקון גם בישיבות". ואולי גם יעשו סקר מה רוב הבחורים רוצים ללמוד בלילה הזה וכו' וכו'.
אתה בכלל משווה להקדים גיל הנישואין ושמירת העיניים שזה גובל "באיסורי דאורייתא"
לתיקון שלכו"ע אין "איסור" אם אתה לא אומר אותו!?

אם יש לי משהו להעיר אני יעיר בין אם זה על "הלכה" שגדול ישראל פסק, ובין אם זה "הנהגה" של עולם הישיבות...
- רק כתבתי לך שאין בכלל השוואה בין איסורי דאורייתא ל"קריאת התיקון".
ולא באותה מידה שנעיר על הנ"ל ונעורר בחורים וכדו' נעיר על "קריאת התיקון".

יש הבדל בין "אינטרנט מסונן" שאתה יכול לבלות שעות בחדשות וכדו'
לבין נטפרי (שדרך אגב הוא בכולל, וזה לא שלי) שפתוח בו רק דברי תורה.
ודרך אגב שאלתי שני גדולי ישראל בדורינו והורו לי שאין בעיה כלל איך שאני משתמש.
נטפרי זה אינטרנט מסונן.
(גם באשכול עם הרב מוצפי היה מי שניסה לסובב ולסובב ולספר סיפורים זה לא בדיוק זה כן בדיוק, בשעה שהמציאות היא מאוד ברורה.)

בת יענה יקרה: לטמון את הראש עמוק עמוק בחול לא אומר שמתו הטורפים שרדפו אחריך.
מומר יקר: להזות על הדג שלוש פעמים ולומר "זה לא דג זה עוף" לא הופך את זה לעוף.
ניק יקר: לכתוב 10 פעמים זה לא אינטרנט לא אומר שזה לא אינטרנט. אולי מסונן אולי בהיתר, אבל זה אינטרנט.

נטפרי זה אינטרנט מסונן.
ניק יקר: לכתוב 10 פעמים זה לא אינטרנט לא אומר שזה לא אינטרנט. אולי מסונן אולי בהיתר, אבל זה אינטרנט.
ואיפה בדיוק כתבתי ש"זה לא אינטרנט"??
כתבתי שזה לא דומה ל"אינטרנט מסונן" (ברמה פתוחה) ששם אתה יכול לגלוש שעות בחדשות וכדו'
הנטפרי שיש לנו הוא רק לדברי תורה ולא לדברים אחרים. (וודאי שכל אחד צריך לעשות "שאלת רב" אפי' לעניין זה, ואכ"מ)

ואיפה בדיוק כתבתי ש"זה לא אינטרנט"??
כתבתי שזה לא דומה ל"אינטרנט מסונן" (ברמה פתוחה) ששם אתה יכול לגלוש שעות בחדשות וכדו'
הנטפרי שיש לנו הוא רק לדברי תורה ולא לדברים אחרים. (וודאי שכל אחד צריך לעשות "שאלת רב" אפי' לעניין זה, ואכ"מ)
איפה אמרתי שאמרת שזה לא אינטרנט?
אמרת שזה לא דומה לאינטרנט מסונן, ועל זה אמרתי שזה אינטרנט מסונן. ברמה כזו או אחרת אבל אינטרנט מסונן.

איפה אמרתי שאמרת שזה לא אינטרנט?
ניק יקר: לכתוב 10 פעמים זה לא אינטרנט לא אומר שזה לא אינטרנט.
אמרת שזה לא דומה לאינטרנט מסונן, ועל זה אמרתי שזה אינטרנט מסונן. ברמה כזו או אחרת אבל אינטרנט מסונן.
הסברתי את כוונתי שזה לא דומה ל"אינטרנט מסונן" ברמה רגילה.

@אור יעקב לא רואה טעם להתווכח. אבל כנראה אתה מתכוון שאתה משתמש באינטרנט מסונן מאוד, שויין, זה אינטרנט מסונן.
אני גם לא רואה טעם להתווכח.
וודאי ששניהם נחשבים "אינטרנט"...
אבל יש "אינטרנט" שאתה יכול להגיע איתו לדברים של חולין אפי' שהוא מסונן.
ויש "אינטרנט" שאתה יכול להגיע איתו רק לד"ת.

ראשי תחתית