כדאמרי אינשי
חבר חדש
ד' ירחם.
לא יאומן. עולם הפוך ראיתי.
ד' ירחם.
לפי זכרוני הזה התחיל מזה, אם קצת היה מסכים וזורם, הוא הולך לישיבה שיותר מתאימה לו, הוא היה משתלב בנוף האיכותי.אז זה לא רק ההיגוי.
ד' ירחם שכתבתי קאי על הציבור שעשו צחוק.לא יאומן. עולם הפוך ראיתי.
רגשי נחיתות זה לדבר בהברה אשכנזית כאילו שזו הלכה למשה מסיני.אני מתלבט אם זה נוגע מרגשי נחיתות של הרב @המשיב
חבל מאוד שזה הגיע למצב כזה, שבאופן טבעי יוצאות מילים בהגיה אשכנזית ושלכן ראשי הישיבות צריכים גם הם לדבר כך. חבל מאוד מאוד.א. תמסרו שיעור או מוסר זועק ותראו שנכנס לכם מילים בהגיה
ב. אם מרן הגר"ש בצלאל רואה שרוב הבחורים מדברים איתו בהגיה לטאית למה שגם הוא לא ידבר כך
ג. בודדים גדו"י שראשי ישיבות[בפועל לא בעיתון ולא למהר להגיב ] של ישיבות נורמליות שמצלחים לשמור על הבהרה ע"מ
לדוג' מרן הגר"א סאלים וגם לא יוצא לפעמים מילים
תחשוב 60 שנה פלוס רוב החברא 80% לפחות מדברים אשכנזי ואתה הספרדי [תסתכלו על הפער בין תחילת ש"א לסופו בכמות ההברה ותראו את ההשפעה גם אלו שלא חשבו לשנות זה אוטומטי]
אכן אך כדאי לעיין בהודעות קודמות לפני שמגיביםרגשי נחיתות זה לדבר בהברה אשכנזית כאילו שזו הלכה למשה מסיני.
וזה הדבר האחרון שצריך להתעסק בו כרגעאכן אך כדאי לעיין בהודעות קודמות לפני שמגיבים
בעקירון הוא צודק אך זו לא הבעיה הכי בוערת..
ראיתי גם ראיתי, ועדיין אי"ז מתרץ שום דבר אלא הכל סברות כרס שבאות לתרץ בתירוצים שונים ובעיקר משונים דברים משונים עוד יותר של נטישת מסורת אבות בעבור נעליים.אכן אך כדאי לעיין בהודעות קודמות לפני שמגיבים
בעקירון הוא צודק אך זו לא הבעיה הכי בוערת..
אחר המחילהראיתי גם ראיתי, ועדיין אי"ז מתרץ שום דבר אלא הכל סברות כרס שבאות לתרץ בתירוצים שונים ובעיקר משונים דברים משונים עוד יותר של נטישת מסורת אבות בעבור נעליים.
אני מוחל וסולח.אחר המחילה
אם היה מדובר בשינוי הברת התפילה מילא
אך מדובר כאן בשיחת מוסר
סברת כרס תגיד לאנשים אחרים עם סברות מוזרות לא לכאלה שמפעילים קצת את השכל
תלמד עוד קצת עיון אולי ככה תבין מה אמרתיאני מוחל וסולח.
גם מחוץ לתפילה מעולם לא שמעתי שכתוב באחד מספרי הפוסקים שמשבחים את ההברה המוזרה הזו... אולי תראה לי מקור? או עניין בסברא?
מחכה ומצפה.
קודם תקרא בהבנה מה שכותבים אחרי זה נדבר על הפעלת שכלכדאי להוסיף, שאם אחרי הפעלת השכל אתה כותב כאלו שטויות, כנראה שאתה צריך להפעיל קצת יותר את השכל.
למה שיעניין אותי זה שיש לאשכנזים מסורת אבות? שידברו איך שהם רוצים, איך זה אמור להשפיע על הספרדים בדיוק? אשמח להבין!!תלמד עוד קצת עיון אולי ככה תבין מה אמרתי
לא שיבחתי את ההברה פשוט אמרתי שזו לא בעיה
(אגב יש לנו מסורת אבות אבל גם לאשכנזים ומטו משמיה דהגרחק והרב אלישיב בשבח ההברה )
כפי שאמרתי תגיב באישי אך רק לגבי נקודה זואמנם שמך אהבת שלום, אך לא תמיד כדי לעשות שלום צריך למכור את כל בית אבא עם כל הכבוד.
תמשיך לתמוה.כפי שאמרתי תגיב באישי אך רק לגבי נקודה זו
אתה שוב פעם לא מעיין בדבריי
לעשות שיחת מוסר בהברה נקרא למכור את כל בית אבא??
אתמהה!
ילדיי לא יתפללו בנוסח אשכנז כי אני לא עושה להם אנטי כנגד אשכנזים…כן. תמשיך לתמוה.
עוד עשרים שנה כשילדיך יתפללו בנוסח אשכנז תיזכר במה שאמרתי...
עוד ספרדים גאים כאלו ואבדנו...ילדיי לא יתפללו בנוסח אשכנז כי אני לא עושה להם אנטי כנגד אשכנזים…
שוב אני ספרדי גאה אך האנטי זה רק מזיק
אמרו את זה לפני עשרים שנה גם כן.תמשיך לתמוה.
עוד עשרים שנה כשילדיך ונכדיך יתפללו בנוסח אשכנז תיזכר במה שאמרתי...
וכיום אנשים איבדו את זה לגמרי. מלבד התפילה אין זכר לזה שהם ספרדים.אמרו את זה לפני עשרים שנה גם כן.
ואמנם יש כאלה שעושים את זה עכשיו, אבל לא להם אמרו את המשפטים האלו.
ואולי אדרבה.
עוד פעם?עוד ספרדים גאים כאלו ואבדנו...
ולא ידעתי שלהמשיך במסורת הספרדים בלי לחקות אחרים זה אנטי.