איש על מחנהו ואיש על דגלו (תופעת הרבנים "הספרדים" שמדברים בביטוי אשכנזי ישיביש)

א. תמסרו שיעור או מוסר זועק ותראו שנכנס לכם מילים בהגיה
ב. אם מרן הגר"ש בצלאל רואה שרוב הבחורים מדברים איתו בהגיה לטאית למה שגם הוא לא ידבר כך
ג. בודדים גדו"י שראשי ישיבות[בפועל לא בעיתון ולא למהר להגיב ] של ישיבות נורמליות שמצלחים לשמור על הבהרה ע"מ
לדוג' מרן הגר"א סאלים וגם לא יוצא לפעמים מילים
תחשוב 60 שנה פלוס רוב החברא 80% לפחות מדברים אשכנזי ואתה הספרדי [תסתכלו על הפער בין תחילת ש"א לסופו בכמות ההברה ותראו את ההשפעה גם אלו שלא חשבו לשנות זה אוטומטי]

א. תמסרו שיעור או מוסר זועק ותראו שנכנס לכם מילים בהגיה
ב. אם מרן הגר"ש בצלאל רואה שרוב הבחורים מדברים איתו בהגיה לטאית למה שגם הוא לא ידבר כך
ג. בודדים גדו"י שראשי ישיבות[בפועל לא בעיתון ולא למהר להגיב ] של ישיבות נורמליות שמצלחים לשמור על הבהרה ע"מ
לדוג' מרן הגר"א סאלים וגם לא יוצא לפעמים מילים
תחשוב 60 שנה פלוס רוב החברא 80% לפחות מדברים אשכנזי ואתה הספרדי [תסתכלו על הפער בין תחילת ש"א לסופו בכמות ההברה ותראו את ההשפעה גם אלו שלא חשבו לשנות זה אוטומטי]
חבל מאוד שזה הגיע למצב כזה, שבאופן טבעי יוצאות מילים בהגיה אשכנזית ושלכן ראשי הישיבות צריכים גם הם לדבר כך. חבל מאוד מאוד.
לא רואה שום מעלה ושום עניין ושום הידור לדבר בהגיה אשכנזית. מיותר לחלוטין וניסיון חיקוי.

אכן אך כדאי לעיין בהודעות קודמות לפני שמגיבים
בעקירון הוא צודק אך זו לא הבעיה הכי בוערת..
ראיתי גם ראיתי, ועדיין אי"ז מתרץ שום דבר אלא הכל סברות כרס שבאות לתרץ בתירוצים שונים ובעיקר משונים דברים משונים עוד יותר של נטישת מסורת אבות בעבור נעליים.

ראיתי גם ראיתי, ועדיין אי"ז מתרץ שום דבר אלא הכל סברות כרס שבאות לתרץ בתירוצים שונים ובעיקר משונים דברים משונים עוד יותר של נטישת מסורת אבות בעבור נעליים.
אחר המחילה
אם היה מדובר בשינוי הברת התפילה מילא
אך מדובר כאן בשיחת מוסר
סברת כרס תגיד לאנשים אחרים עם סברות מוזרות לא לכאלה שמפעילים קצת את השכל

אחר המחילה
אם היה מדובר בשינוי הברת התפילה מילא
אך מדובר כאן בשיחת מוסר
סברת כרס תגיד לאנשים אחרים עם סברות מוזרות לא לכאלה שמפעילים קצת את השכל
אני מוחל וסולח.
גם מחוץ לתפילה מעולם לא ראיתי שכתוב באחד מספרי הפוסקים שמשבחים את ההברה המוזרה הזו... אולי תראה לי מקור? או עניין בסברא?
מחכה ומצפה.
כדאי להוסיף, שאם אחרי הפעלת השכל אתה כותב כאלו שטויות, כנראה שאתה צריך להפעיל קצת יותר את השכל.

אני מוחל וסולח.
גם מחוץ לתפילה מעולם לא שמעתי שכתוב באחד מספרי הפוסקים שמשבחים את ההברה המוזרה הזו... אולי תראה לי מקור? או עניין בסברא?
מחכה ומצפה.
תלמד עוד קצת עיון אולי ככה תבין מה אמרתי
לא שיבחתי את ההברה פשוט אמרתי שזו לא בעיה
(אגב יש לנו מסורת אבות אבל גם לאשכנזים ומטו משמיה דהגרחק והרב אלישיב בשבח ההברה )
כדאי להוסיף, שאם אחרי הפעלת השכל אתה כותב כאלו שטויות, כנראה שאתה צריך להפעיל קצת יותר את השכל.
קודם תקרא בהבנה מה שכותבים אחרי זה נדבר על הפעלת שכל

עד כאן דבריי אם תרצה להמשיך להתווכח אפשר באישי
נראלי שזה ילאה את חברי הפורום

תלמד עוד קצת עיון אולי ככה תבין מה אמרתי
לא שיבחתי את ההברה פשוט אמרתי שזו לא בעיה
(אגב יש לנו מסורת אבות אבל גם לאשכנזים ומטו משמיה דהגרחק והרב אלישיב בשבח ההברה )
למה שיעניין אותי זה שיש לאשכנזים מסורת אבות? שידברו איך שהם רוצים, איך זה אמור להשפיע על הספרדים בדיוק? אשמח להבין!!
ברור שזו לא בעיה... הרי לחקות אחרים זה כמובן לא בעייה בכלל.. תמשיכו עם התמימות... בסוף גם תעברו להתפלל בנוסח אשכנז...

אמנם שמך "אהבת שלום", אך לא תמיד כדי לעשות שלום צריך למכור את כל בית אבא עם כל הכבוד, אולי קצת דרוש "אמת וצדק"...

אמנם שמך אהבת שלום, אך לא תמיד כדי לעשות שלום צריך למכור את כל בית אבא עם כל הכבוד.
כפי שאמרתי תגיב באישי אך רק לגבי נקודה זו
אתה שוב פעם לא מעיין בדבריי
לעשות שיחת מוסר בהברה נקרא למכור את כל בית אבא??
אתמהה!

כפי שאמרתי תגיב באישי אך רק לגבי נקודה זו
אתה שוב פעם לא מעיין בדבריי
לעשות שיחת מוסר בהברה נקרא למכור את כל בית אבא??
אתמהה!
תמשיך לתמוה.
עוד עשרים שנה כשילדיך ונכדיך יתפללו בנוסח אשכנז תיזכר במה שאמרתי...

כן. תמשיך לתמוה.
עוד עשרים שנה כשילדיך יתפללו בנוסח אשכנז תיזכר במה שאמרתי...
ילדיי לא יתפללו בנוסח אשכנז כי אני לא עושה להם אנטי כנגד אשכנזים…
שוב אני ספרדי גאה אך האנטי זה רק מזיק

תמשיך לתמוה.
עוד עשרים שנה כשילדיך ונכדיך יתפללו בנוסח אשכנז תיזכר במה שאמרתי...
אמרו את זה לפני עשרים שנה גם כן.
ואמנם יש כאלה שעושים את זה עכשיו, אבל לא להם אמרו את המשפטים האלו.
ואולי אדרבה.

אמרו את זה לפני עשרים שנה גם כן.
ואמנם יש כאלה שעושים את זה עכשיו, אבל לא להם אמרו את המשפטים האלו.
ואולי אדרבה.
וכיום אנשים איבדו את זה לגמרי. מלבד התפילה אין זכר לזה שהם ספרדים.
אתם מקדשים שטות והבל שאין בה ממש.

עוד ספרדים גאים כאלו ואבדנו...
ולא ידעתי שלהמשיך במסורת הספרדים בלי לחקות אחרים זה אנטי.
עוד פעם?
האנטי זה לא הלהמשיך במסורת זה הקידוש מלחמה על מי ששינה הברה באיזה שיחת מוסר.
תקרא טוב מה שכותבים…

ראשי תחתית