כוכב מיעקב
חבר קבוע
בשמחה! אני באמת מאחל לך, מכל הלב, בריאות עמו"ש. (סתם הצחיק אותי הקטע עם כל האוכל, קבל את זה בטוב)..ידידי וחביבי אחרי כל הפואטיקה והחרוזים, ואיזכור כל מיני מאכלים שונים ומשונים, מחסא ודגים חריפים דרך קוגל והרינג ועד קיווי ועוד ועוד (לבריאות אח שלי...)
תודה רבה על הקומפלימנטים הרבים והאיחולים הלבביים חן חן.
אחרי שאנחנו מסכימים יחד על מסירות נפשם של רבותינו ועל ההכרח שהיה להם לקום ולעזוב הכל ממילא עולה המסקנה הבאה:
שאי אפשר לדרוש מאדם שעזב הכל לפני 70 שנה לבוא ולהחזיר הכל אחרי 70 שנה
מה לעשות הרגל הוא הרגל.
אתה מעשן במקרה?!? אם אכן יש סיכוי שתתחבר להמשך - ואם לא אז קודם כל ב"ה וחוץ מזה תאמין לי שכך זה עובד... אני מעשן בהשכלה שלי בא נאמר יש לי תואר בכיר בעישון...
כשנגמלתי מסגריה הכי קשה היה לי לא הניקוטין ושאר מרעין בישין שממכרים את האדם לעישון אלא... - ההרגל! כן ההרגל הפשוט הזה אחרי ארוחת צהרים לרדת ולעשות סגריה וכעת אי אפשר... ההרגל אחרי סדר שלישי לעשן מתחת לבית... וכן על זה הדרך.
והנקודה כאן שזה לא נושא של התמכרות, דהיינו ישנה המכרות לחומרים כאלה ואחרים ועליה אני לא מדבר כלל, אני מדבר על ההרגל הבסיסי.
הרגלי החיים שלנו צורבים בתודעה שאי אפשר לשניות אותם כל כך מהר
ככל שאנו מורגלים בדבר זמן רב יותר - הסיכוי לשנות אותו - קטן יותר.
עיין ותרווה נחת.
וסתם להרחבת הידע מה פירוש המילה 'פואטיקה'...
עכשיו לענינינו, כבר נטען זה פה באשכול שזה בא מהרגל.
אני הקטן קשה לי להאמין שאצל כולם זה בא מהרגל, אני די חושש שזה בכוונה ובמחשבה תחילה. והלוואי ואני טועה.
אגב, כבר כתבתי שאני הקטן, גם גדלתי כל חיי בין האשכנזים, לא רק מגיל חמש עשרה ומעלה ורק בישיבה. אלא מגיל שלש, וקצת לפני כבר, ועד שהתחתנתי, עשיתי הכל, כולל הכל, תלמוד תורה, ישיבה קטנה וגדולה, ימי חול שבתות וחגים בבית הכנסת, וכו' וכו', הכל היה אך ורק אצל אשכנזים (ובישיבה אף התמניתי על ידי ראש הישיבה להיות "הבעל קורא"...). והיום, לא יעלה על דעתי שכשאני דורש בבית הכנסת הספרדי לדבר בהגייה אשכנזית, לא היה ולא יהיה. אז תאמין לי ש"הרגל" זה לא תשובה.
והחשבון שלך של 70 שנה בכלל לא במקום ולא מדוייקת, כי הוא, או כל רב אחר, אף אם למד אצל אשכנזים בבחרותו, הרי לא נשאר שם כל ימי חייו עד גיל שיבה. הוא בטח התחתן ועזב למקום אחר (אולי ספרדי), ובטח (אני מקווה) שגם התפלל אצל הספרדים אחרי שיצא מהישיבה. והיה די הרבה שנים בשביל לצאת מ"ההרגל".
אם לא שלא רצה\ו לצאת ממנה...