באנר תרומה

עד מתי לעוול ולמושחתות של האפליה בסמינרים הציבוריים

ובמה שהאשכנזים מחמירים הם מקילים.
ברור שזה יהיה כך, הרי אין מה לעשות יש מחלוקות, זה גם לא מדוייק לכתוב אשכנזים ספרדים כי גם בתוך זה ובתוך זה יש מחלוקות, וברור שאם אחד מחמיר אוטומטית נחשב שהשני מקל וכן להיפך.

המעניין הוא שאלו שהם אלופים בלמצוא קולות, ואמונים על כוחא דהיתרא עדיפא, פתאום לא יודעים לעשות זאת.
ועוד שולחים את מי שלא מחמיר כמותם לגיהנם, זה מה שמעניין פה.

כלומר, אתה מסכים עם היועמשי"ת שיש לבטל מיידית את תקצוב 40 מליון ש"ח שניתנו שלשום לש"ס, עקב כך שהם עוברים על ההנחייה שאין לתת תקצוב מלא (כספי ציבור של משלם המיסים הישראלי) למוסדות שאינם לומדים ליבה.
ואין ספק שאתה מסכים עמה שאין להחזיר את התקציבים לכוללים ולישיביות עד שתעשֵׂה צבא.
והמשך כשיחילו למעשה את ההנחייה לשלול תקציבים ממוסדות שאינן מקבלים לתוכם את יוצאי חבר העמים, ומתנגדים ללימוד בנים/בנות בגיל הרך (ובהמשך בכיתות נפרדות במוסד אחד), אתה תהיה מהתומכים הנלהבים, ותקרא לחכי"ם של ש"ס (אפשר כבר מעכשיו) המושחתים מרח' הקבלן.
בבקשה אל תשים מילים בפי...

כפי שכבר כתבתי בהודעותי הקודמות במשך שנים הצלחתי בס"ד להכניס עשרות בנות ספרדיות (למוסדות חינוך מתוקצבים המכונים בשקר "אשכנזיים") אך ורק באמצעים משפטיים (בלית ברירה), הווי אומר הכלי היחיד למיגור הגזענות הליטאית הוא החוק של הפריץ הציוני ימש"ו, והלוואי ולא היינו צריכים להגיע לזה... מכאן ועד לכל דברי הלהג שכתבת בדבר "תמיכתי הנלהבת" כביכול בגזירות שהשית הפריץ הציוני על בני התורה הדרך רחוקה...

בבקשה אל תשים מילים בפי...

כפי שכבר כתבתי בהודעותי הקודמות במשך שנים הצלחתי בס"ד להכניס עשרות בנות ספרדיות (למוסדות חינוך מתוקצבים המכונים בשקר "אשכנזיים") אך ורק באמצעים משפטיים (בלית ברירה), הווי אומר הכלי היחיד למיגור הגזענות הליטאית הוא החוק של הפריץ הציוני ימש"ו, והלוואי ולא היינו צריכים להגיע לזה... מכאן ועד לכל דברי הלהג שכתבת בדבר "תמיכתי הנלהבת" כביכול בגזירות שהשית הפריץ הציוני על בני התורה הדרך רחוקה...

אתה אמרת שהחוק מחייב, אז שאלתי אם כל החוקים מחייבים ?

זכורני שבחיי מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל אמרו בשמו שמוסד שמתוקצב מהמדינה מחויב על פי הלכה לקבל ספרדיות ואם לא אז המנהל גנב...

זכורני שבחיי מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל אמרו בשמו שמוסד שמתוקצב מהמדינה מחויב על פי הלכה לקבל ספרדיות ואם לא אז המנהל גנב...

אולי אמר, השאלה האם מוסד שלוקח תקציבים נגד ההנחיות הוא ג"כ גנב או לא ?

הוא אמר למרבה המזל, לא קידש את בתי המשפט והחוק על פני דיני התורה, וכי על פי התורה מותר להפלות?? בכגון דא בין דם לדם אתמהה? רק שלמרבה המזל וב"ה שיש כלים להתמודד מולם וכי הם נמנעים מלקבל תקציבים כי "החוק" אומר והתורה לא דברה בזה? וכי הם הלכו לבתי הדין לשאול אם מותר לקחת? וכי הם שאלו אם מותר להם לקחת למרות שיש תנאים מסויימים שלא לרוחם? וכי הם שאלו אם מותר להם להפלות?? אלא הם שמחים ומודים לה' שהחוק מאפשר זאת אלא שעליה וקוץ בה מבחינתם לתקציב יש השלכות והם מקבלים את התקציב על דעת זה שלא יהיו אפליות ומחויבים לכך לפי התנאים גם מדין תורה ואם לא ישר בעיניהם שיוותרו על התקציב (לא שאז זה יהיה בסדר).
הוא כן אמר.
ראה לעיל "החוק היבש במדינת ישראל אומר כך וכך"...

שכולם שטויות כדלקמן.

נאמר רק גבי מקלחת בתשעת הימים במים צוננים להעביר הזיעה שרוב ככל הפוסקים האשכנזים מקילים!!! (וכתב ע"ז @משיב כהלכה במקו"א)

לא זכור לי "זלזול" רק שמבטא הספרדים יותר מוסמך ויש לו מקורות בראשונים. (וחרה אף וכו')

שטויות.

כמו שהתבטאו רבים מגדולי ישראל על הדברים הנ"ל.

פתחת בדברי האבא והבאת את דברי הבן...
והכל תלוי במציאות כמו שפעם לא היה אפשר לשתות את היין שלהם, ואה"נ היום יותר טוב.

???
וכל האסונות שהגיעו לעם ישראל הגיעו בגלל המתירים היתר מכירה ה' יכפר להם... (למרן הגרע"י, הגר"מ מאזוז, הגר"מ לוי ועוד רבנים ספרדים)

אם אתה חושב שהסמינרים האשכנזים מבדילים בין בת שהולכת כמו הרב עובדיה או האור לציון אתה בבעיה...
המושג "ספרדי" או "אשכנזי" זה הדבר היחידי שמשחק אצלם...

(לדידי אין נפק"מ כ"כ בכל הנ"ל, ב"ה יש כמה סמינרים ספרדים טובים בירושלים ואין צריך לרדוף אחריהם)
לא משנה מה המניע והגורם, העובדה שיש כאן מישהו שתוקף אותי גורם לי להירתע ולהימנע מלקבל אותו, גם אם הוא צודק ב1000000 אחוז!

אתה יודע היטב להיכן הדברים מגיעים ואף אחד (אחת, כצ"ל) לא מתווכח על תשובת מהרשד"ם, כאילו מישהו יודע אותה בכלל ...

זו המציאות וזהו.
ואם זה יקרה, ויקימו מוסדות כאלו, בלי לטייח. שהכל יהיה רק כמו הרבנים הנ"ל, אז כבר האשכנזים ירצו ללמוד אצלם!
מעניין לציין, שבישיבות זה כבר ככה (משפחות טובות!), מידיעה.

כל מוסד יהודי עלי אדמות מחוייב לקבל ספרדים!
לא לקבל ספרדים זוהי שנאת חינם בטהרתה.
כל הנידון כאן על חוקים ויועמשי"ת וכו' לא רלוונטים.
גם לרצוח אסור ע"פ חוק לכן לא הלך להסגיר רוצח.
הרב אלישיב אמר שגנבים כיון שעוברים על החוק איזה מן טענה אדיוטית.
מי שלא מקבל ספרדי הוא שונא חינם ורשע גמור.

כל זה רק אם הסיבה הינה שסבא רבא שלו הגיע מארץ אחרת,
אך אם ב'ספרדי' יש עוד סיבות, לדוגמא השקפות וכו', זה לא בגלל שהוא ספרדי, אלא בגלל שרוח אחרת היתה עימו.

כל מוסד יהודי עלי אדמות מחוייב לקבל ספרדים!
לא לקבל ספרדים זוהי שנאת חינם בטהרתה.
כל הנידון כאן על חוקים ויועמשי"ת וכו' לא רלוונטים.
גם לרצוח אסור ע"פ חוק לכן לא הלך להסגיר רוצח.
הרב אלישיב אמר שגנבים כיון שעוברים על החוק איזה מן טענה אדיוטית.

יכול להיות, אבל למה כ"כ רוצים ללמוד אצל שונאי חינם ורשעים גמורים, לעולם לא אוכל להבין...

ספרדי שהולך לאשכנזים, רוצה שיקבלו את כל הספרדים המעוניינים?
אם כן- אז זה לא מוסד אשכנזי, לך כבר ישר למוסד ספרדי.
אם לא- אז מה אתה מלין על האשכנזים? תלין על חברך שביקש מאיתנו לא לקבל אותך...
וכאותו מנהל ששאל אבא אחד למה אתה רוצה דוקא לישיבה שלי? וענה לו שרוצה ישיבה אשכנזית. וענה לו המנהל "גם אני".

הרדיפה האומללה אחר המוסדות האשכנזים גרמה את המצב העגום הזה, שבנות נשארות בבית. זה יוצר גלגל שלעולם לא נפסק - העידית הספרדית הולכת למוסדות האשכנזים כי יש להם קשרים או יכולת (או יכולת ליקוק לאשכנזים), ממילא למוסדות הספרדים נשארת רק זיבורית, ואז עוד ועוד ספרדים מתחלחלים מהרעיון לשלוח את הילדה לסמינר ספרדי, ומעדיפים שתשב בבית עד שילבינו שערותיה.

וזה לא רק "משתכנזים" אלא גם עסקני ורבני ש"ס ובראשם הגר"ע יוסף ששלח את בניו ובנותיו למוסדות אשכנזים.

המלחמות האלה מביישות אותי כספרדי, הרי אשכנזי לעולם לא ילחם כדי להכניס את בתו לסמינר ספרדי, רק לספרדים יש רגשי נחיתות והם מתדפקים על דלתות האשכנזים כעני בפתח, נזרקים שוב ושוב, משלמים עשרות אלפי שקלים מתחת לשולחן, מתקשרים לכל מי שהם מכירים כדי שיעזור במשהו...

במקום לשבת ולבכות שלא קיבלו את בתך לסמינר אשכנזי, צא ופתח מוסדות איכותיים לבנות ספרדיות.
הצביעות של ש"ס זועקת לשמים. כל בניהם לומדים בחברון! והם צועקים לשלוח לישיבות ספרדיות ועל אפליה בו בזמן שזה גורם לכל האפליה, כי אם הם היו שולחים למוסדות ספרדיים ומחזקים אותם בבניהם ובבנותיהם, אז המוסדות הספרדיים היו יותר טובים.

שכולם שטויות כדלקמן.

נאמר רק גבי מקלחת בתשעת הימים במים צוננים להעביר הזיעה שרוב ככל הפוסקים האשכנזים מקילים!!! (וכתב ע"ז @משיב כהלכה במקו"א)

לא זכור לי "זלזול" רק שמבטא הספרדים יותר מוסמך ויש לו מקורות בראשונים. (וחרה אף וכו')

שטויות.

כמו שהתבטאו רבים מגדולי ישראל על הדברים הנ"ל.

פתחת בדברי האבא והבאת את דברי הבן...
והכל תלוי במציאות כמו שפעם לא היה אפשר לשתות את היין שלהם, ואה"נ היום יותר טוב.

???
וכל האסונות שהגיעו לעם ישראל הגיעו בגלל המתירים היתר מכירה ה' יכפר להם... (למרן הגרע"י, הגר"מ מאזוז, הגר"מ לוי ועוד רבנים ספרדים)

אם אתה חושב שהסמינרים האשכנזים מבדילים בין בת שהולכת כמו הרב עובדיה או האור לציון אתה בבעיה...

(לדידי אין נפק"מ כ"כ בכל הנ"ל, ב"ה יש כמה סמינרים ספרדים טובים בירושלים ואין צריך לרדוף אחריהם)
יש לך (נסיון ל)תירוץ על כל דבר. ואין לי חשק להתכתש אתך עד דכא.
אבל כאן הנקודה היא, שמי שתוקף אותי כל היום על מנהגיי ואורחות חיי התורניים, אין לי רצון, ואף אני נרתע מלהכניסו למוסדות שלי. זה הכל.
תשנו את ארחות חייכם [יותר נכון תחזירו עטרה ליושנה] ותקיימו את דברי החיד"א שהמנהג שקבלנו הוראות מרן זולת במקום שהרמ"א החמיר שאז נהגו להחמיר. וכ"כ רוב ככל פוסקי ספרד. תכבדו את ארחות חייהם של אלו שאתם כה מעוניינים להתקבל למוסדותיהם, תלמדו מהם את הדברים הטובים, אז תהיו גזעניים ותתרחקו מכל דבר ש"ריח אשכנזיות נודף הימנו" [ובדורנו יש רבים רבים שסוברים שמי שהולך אחר הבא"ח והאול"צ הוא "משוכנז"], ובכלל שהמילה "משוכנז" לא תהיה אצלכם מילת גנאי. [הרי גם אתם בעצם חצי משוכנזים רח"ל בכך שבנותיכם רוצות להתקבל אצלם...]. שרבניכם לא יעיזו להגיד שאפשר לכתחילה לאכול רבנות. וכן ע"ז הדרך עשרות דוגמאות. אז תראה שהמגמה תשתנה.

ומה שכתבת:

זה מפני שאין להם כח להתחיל לבדוק אולי הבת הזו היא מהמיעוט שהולך כהאול"צ או לא. כי ברגע שמציעים לבתך שידוך מישיבה גרועה, אתה לא תתחיל לבדוק אולי החתן הזה יוצא מן הכלל.

אם הם היו שולחים למוסדות ספרדיים ומחזקים אותם בבניהם ובבנותיהם, אז המוסדות הספרדיים היו יותר טובים.
לא בטוח כלל.
ברוב המוסדות הספרדים הטובים, מעדיפים לא לקבל את בניהם ובנותיהם של החכי"ם ועוזריהם.

אולי. אך לפחות שלא יהיו צבועים...
הממממממ
מה הקשר צבועים, אתה מסכים איתו שיש מצב והם ניסו להתקבל למקומות ספרדיים ולא קיבלו אותם ובכ"ז הם צבועים בגלל ששלחו למקום אשכנזי שכן קיבל אותם. מה רצית? שישאירו בבית?
(ובאישי - נשמע לי מופרך שיש "בן של" שהוא ברמה ראויה למוסד אשכנזי, ובספרדי לא קיבלו אותו)

אמת גם אני חושב שראוי שכולם ילכו למוסדות ספרדיים וכו'.
אמנם כל זמן שמגיע בן/בת ראיים ולא מקבלים אותם כי הם ספרדים זה רשעות ושנאת חינם.
זה לא רלוונטי מה השריטות שלו שגורמות לו לרצות להתקבל.
וכאותו מנהל ששאל אבא אחד למה אתה רוצה דוקא לישיבה שלי? וענה לו שרוצה ישיבה אשכנזית. וענה לו המנהל "גם אני".
כבוד אחי המצחיק!
נראה לי שיש עוד מישהו שעדין לא שמע את הבדיחה המצחיקה הזאת, יש סיכוי שתחזור עליה שוב?

אמת גם אני חושב שראוי שכולם ילכו למוסדות ספרדיים וכו'.
אמנם כל זמן שמגיע בן/בת ראיים ולא מקבלים אותם כי הם ספרדים זה רשעות ושנאת חינם.
זה לא רלוונטי מה השריטות שלו שגורמות לו לרצות להתקבל.

כבוד אחי המצחיק!
נראה לי שיש עוד מישהו שעדין לא שמע את הבדיחה המצחיקה הזאת, יש סיכוי שתחזור עליה שוב?

אני אחזור עליה,
אם תחשוב היטב למה אתה רוצה כ"כ להתקבל לשם,
אתה תבין בדיוק למה הם לא רוצים אותך.

ראשי תחתית