עכשיו אתה טוען טענות חדשות.
אי אפשר לסבול את טיעוני המנהלים שאין שום אפליה כלפי בנות ספרדיות בשעה שכל דרדק בן יומו יודע את המציאות המרה.
מסכים איתך, אבל מאחר שאני מבין היטב את המנהלים שלא מקבלים, לא הייתי מצפה שהם יצהירו "יש אפלייה", ברור שהם יגידו שאין.
אי אפשר לסבול את טיעוני ה'תפתחו מוסדות טובים' בשעה שהמנהלים מקבלים את השכבה העליונה של הספרדים, ואין שום סיבה שבת ספרדית תעדיף ללכת למקום שהוא בבחינת חתול בשק כשמקבלים אותה למקום עם שם טוב.
נו, אז מה אתה מצפה מהמנהל ?
הוא יש לו אינטרס לקבל בנות טובות (ולפעמים מפעילים עליו לחצים ופרוטקציות שפשוט כדאי לו).
השאלה למה בישיבות וחיידרים המצב זהה, והמציאות שונה לחלוטין.
גם כאן הטובים רוצים אשכנזים, ויש שמתקבלים. ואלו שלא, מסתדרים היכן שהוא, ויש היכן להסתדר.
למה בסמינרים זה עדיין לא ככה ?
תשובות יש למכביר, אבל אתה לא יכול להפנות את האצבע למנהלים, כיון שהם תמיד קבלו אות הטובים.
צריך לבדוק מה לא טוב אצלינו שהצלחנו עם ישיבות וחיידרים ולא הצלחנו עם סמינרים, איפה נפלנו - אבל לא להפנות את האצבע למנהלים, זה לא ענין שלהם.
ואי אפשר לסבול את זה שאנחנו חיים בשנת 2025 והציבור היחיד ששופט לפי מוצא של סבא רבא זה הציבור שלנו.
זה אני לא מסכים איתך.
יש הרבה דברים שהסבא רבא שלנו שונה בתכלית מהסבא רבא שלהם,
ולכן זה אמור לא להתאים בכמה וכמה עניינים.
אז את הטובים עוד אפשר לסבול, אסל גם בינוניים וגם סבא רבא עם גנטיקה אחרת, זה מפריע להם, מה אתה רוצה ?
אלא מה, שלא יקבלו כלום, זה כבר דברנו להם יש אינטרס. ואתה צריך שגם לך יהיה אינטרס.
עכשיו צריך לבדוק מה שונה הישיבות והחיידרים מהסמינרים, קרי: איפה נכשלו (אנחנו, - ולא איפה הם אשמים).
אי אפשר להכיל.
אי אפשר לשתוק.
נכון, אבל גם אי אפשר להאשים.
יש דברים שאנחנו אשמים.
קל לזרוק את האשמה על האחר, אבל לא שם מונח הפתרון.