עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

הירושה של מלכיאלי: מ"מ שר הדתות, יריב לוין מתניע את הליך בחירת רבני הערים בשורת ערים - באר שבע, ראש העין, הוד השרון, קצרין, וערד.

הנושא עלה הבוקר בפגישה עם הראש"ל הגר"ד יוסף ועם השר לשעבר מלכיאלי

אברהם פריינד

הצג קובץ מצורף 8986הצג קובץ מצורף 8987הצג קובץ מצורף 8988הצג קובץ מצורף 8989הצג קובץ מצורף 8990
שילה פריד: אחרי שנדחו עד לסיום הבירור בעניינו של אחד המועמדים; במכתב לראש"ל הגר"ד יוסף מבקש השר יריב לוין להתניע מחדש את הבחירות לרבנות העיר רמלה.​

1755607427971.png

שילה פריד: אחרי שנדחו עד לסיום הבירור בעניינו של אחד המועמדים; במכתב לראש"ל הגר"ד יוסף מבקש השר יריב לוין להתניע מחדש את הבחירות לרבנות העיר רמלה.​

הצג קובץ מצורף 9358
"הנני לפנות אל כת"ר בנושא שנדון", מכבד...

מרא דאתרא חולון הגאון רבי אברהם יוסף מוסר היום את השיעור השבועי במקומו של אחיו הראשון לציון הגאון הרב דוד יוסף
איך מרגיש הראשל"צ שליט"א שאחיו מגיע למסור שיעור במקומו, וחולק עליו בכמה הלכות במפורש.

מענין מאד הרב אברהם בשיעור במקומו של הרב דוד, אמר שאין לברך על החרמון משום שנגעה בו יד אדם, וכי מה זה משנה שקצת קדחו שם עדיין זה הר שמעורר השתהות, וכן בהרי האלפים מה איכפת לי שהציבו שם עמוד חשמל, סו"ס זה הר מופלא?

מענין מאד הרב אברהם בשיעור במקומו של הרב דוד, אמר שאין לברך על החרמון משום שנגעה בו יד אדם, וכי מה זה משנה שקצת קדחו שם עדיין זה הר שמעורר השתהות, וכן בהרי האלפים מה איכפת לי שהציבו שם עמוד חשמל, סו"ס זה הר מופלא?
אמר שאין זה "מעשה בראשית" לפי שנגעה בו יד אדם

לפני זמן קצר: הראש"ל הגאון דוד יוסף במעונו של הגאון הצדיק רבי דב קוק
תפלה לדוד

מרן הגר"ד קוק שליט"א

עם הרה"ר הראש"ל הג"ר דוד יוסף שליט"א

הראש"ל הרה"ר לישראל הג"ר דוד יוסף שליט"א
הגיע היום למעונו של מרן הגר"ד קוק שליט"א וסיפר קמיה עובדא דהוה לפני 40 שנה כאשר זוג מתחזקים מחו"ל בקשו לתרום סכום חשוב לישיבתו [יחוה דעת] ובקשו את ברכת מר אביו עטרו"ת מרן הגר"ע יוסף זיע"א, ולאחר שדיבר עמהם על שמירת שבת וכשרות, אמרה האשה שלגבי טהרת המשפחה היא לא מוכנה כלל להתחייב, ואז אמר להם שאם כך, בודאי שאביו זיע"א לא יסכים לברך... הם "נפגעו" ונותק הקשר.

לאחר כחדשיים שבו אלי ואמרו שמוכנים לקבל עליהם את כל הלכות הטהרה, ובלבד שיזכו לקבל את ברכתו של מרן הגרע"י זיע"א, ואמרו שהם באים בטיסה מיוחדת לא"י וישהו כאן בארץ לילה אחד בלבד...

כשנכנסו אצל מרן זיע"א הוא קרא לרבנית ואמר לה שתעשה תקיעת כף עם האשה על התחייבותה לשמור את דיני הטהרה, וכן עשה הרב זיע"א עם הבעל, וברכם מעומק לבו שיזכו לחבוק בן זכר בשנה הקרובה.

לפני שיצאו, שאלו אותי אם יש עוד דמות רבנית שיוכלו להתברך, כיון שיש להם כמה שעות זמן עד הטיסה, והרבנית מרגלית ז"ל אמרה, "יש את הרב כדורי"... מרן זיע"א כששמע זאת אמר להם נחרצות, "אתם לא הולכים לשום רב, ברכתי אתכם וזה מספיק"...

לאחר שיצאו שאלתי את מר אבי מה פשר הדבר... ואמר לי, תראה, הרב כדורי יברך אותם, והוא לא יודע מכל הסיפור של הטהרה וכו', ובעזרת ה' הם יזכו לבן זכר תיכף ומיד, אך יצר הרע יאמר להם שהברכה של הרב כדורי עזרה, ולא מה שהתחייבו כאן על הטהרה... וזה יכול להחליש אותם בעסק הטהרה בבית... וזו אין צריך לומר שבתוך שנה זו נפקדו בבן זכר.

ואמר רבינו שליט"א שיש לפרסם האי עובדא

סיים הראש"ל שליט"א, אני זוכר את הימים שאבא שלי היה מגיע כאן לטבריה [מצ"ב תמונה], וכבודו היה עמו, וראינו את אהבתו המיוחדת של אבי לכבודו...

ביציאתו ביקש הרה"ר שרבינו שליט"א יעתיר בעדו שלא תצא תקלה מתח"י בענינים הגדולים שעוסק, ואמר לו רבינו שליט"א "תפלה לדוד", ושוב ברכו בברכת כהנים, והוסיף שמתפעל בכל פעם מההיקף האדיר שיש בספריו הבהירים "הלכה ברורה".

ראשי תחתית