עדכונים מבית הרב דוד יוסף שליט"א

מה המקור שצריך שיהיה מששת ימי בראשית?
וכי גם ברקים הם מששת ימי בראשית?

על ברקים נוהגים לברך שכוחו וגבורתו מלא עולם (למי שנוהג לברך)
אבל באמת אפשר לברך גם עושה בראשית.

קונספירציה במיטבה.

ת"ח מרבים שלום בעולם, ויש דואגים בכל כוחם לעשות להיפך. מה שרף לך?

גם המונח שנקבת בו אינו מתאים. העליתי השערה בעלמא ואתה קורא לזה קונספירציה? אתה בכלל מבין את משמעות המונח?

אלעד: רבבת בחורי ישיבות משתתפים כעת במעמד האדיר "סיום בין הזמנים" ביוזמתו של ראש העיר יהודה בוטבול ורמ"ט ראש העיר מרדכי בר מוחא, בהשתתפות הראש"ל הרב דוד יוסף והאמנים משה לוק, שמוליק סוכות, נפתלי קמפה ופיני איינהורן

photo_2025-08-21_23-29-31.jpg

במעמד ראש העיר | הראש"ל הגר"ד יוסף כעת במעמד סיום בין הזמנים באלעד: ״אף פקיד ממשרד הדתות לא יזיז את המרא דאתרא הרב גרוסמן ממקומו״

בהתייחסות לזה:​

הצג קובץ מצורף 9526
ישראל כהן: בכנס סיום בין הזמנים עם עשרות אלפי בני ישיבות באלעד, מרן הראשון לציון הרב הראשי הגאון הגדול הרב דוד יוסף התייחס לסיום תפקידו של רב העיר הגרש"ז גרוסמן, "אבא זצוק"ל אהב אותו מאד. והוא ימשיך להיות מרא דאתרא באלעד"

הצג קובץ מצורף 7R5Ajv2AunEFS9dx.mp4

נתי קאליש: המעמד הכביר באלעד: התרגשות שיא כעת עם כניסתו של מרן הראשון לציון הרב דוד יוסף שליט"א יחד עם המרא דאתרא הגאון הרב שלמה זלמן גרוסמן שליט"א וראש העיר יהודה בוטבול

1755809332374.png

איך מרגיש הראשל"צ שליט"א שאחיו מגיע למסור שיעור במקומו, וחולק עליו בכמה הלכות במפורש.

לפני שנה בערך, מרן הראש"ל הגיע לישיבת כסר"ח, ובנוכחות מרן הגר"מ זיע"א מסר שיעור שלם על הלכות מוקצה במשחקי ילדים, והוא חלק שם על הגאון הרמ"ל.
ושמעתי ממנו אומר, שלמרות שזה בית מדרשו, אבל אני לא מסכים איתו בכלל בעניין הזה, ובכ"א אני מכבדו ומעריכו בכבוד גדול, ומתייחס לכל פרט ופרט שכתב. ודון מינה ואוקי באתרין.

לפני שנה בערך, מרן הראש"ל הגיע לישיבת כסר"ח, ובנוכחות מרן הגר"מ זיע"א מסר שיעור שלם על הלכות מוקצה במשחקי ילדים, והוא חלק שם על הגאון הרמ"ל.
ושמעתי ממנו אומר, שלמרות שזה בית מדרשו, אבל אני לא מסכים איתו בכלל בעניין הזה, ובכ"א אני מכבדו ומעריכו בכבוד גדול, ומתייחס לכל פרט ופרט שכתב. ודון מינה ואוקי באתרין.
זה לא בית מדרשו בית מדרשו זה בית המדרש יוסף דעת, כסא רחמים זה בית מדרשו של מרן הרב מאזוז.

ראשי תחתית