המחלוקת במי שמדליק מפלג המנחה.השו"ע לא כתב להדליק בברכה. ויש מח' מה דעתו בזה.
אבל אם מדליק לאחר החצי שעה, לא זוכר שיש מחלוקת בדעת מרן. רק יש שחששו לדעת הרמב"ם שאחר חצי שעה לא מדליק, והשיבו דקי"ל דבמקום מנהג לא אומרים סב"ל.
המחלוקת במי שמדליק מפלג המנחה.השו"ע לא כתב להדליק בברכה. ויש מח' מה דעתו בזה.
כמדומה שיש, מרן לא כתב שמדליק בברכה.אבל אם מדליק לאחר החצי שעה, לא זוכר שיש מחלוקת בדעת מרן.
וגם ע"ז כבר ראיתי שהקשו כאן בפורום שהרב יצחק יוסף הביא את המנהג מהספר של הרב ידיד לפני 80 שנה בערך..רק יש שחששו לדעת הרמב"ם שאחר חצי שעה לא מדליק, והשיבו דקי"ל דבמקום מנהג לא אומרים סב"ל.
לא נראה שמרן צריך לכתוב בכל הלכה אם צריך לברך, הסעיף מדבר על זמן ההדלקה. ובסימן אחר כתב את דיני הברכות.כמדומה שיש, מרן לא כתב שמדליק בברכה.
הב"י הבין בדעת הטור שהדלקה לאחר ח"ש זה בלא ברכה. וע"ע בביאור הגר"א ואכמ"ל.לא נראה שמרן צריך לכתוב בכל הלכה אם צריך לברך, הסעיף מדבר על זמן ההדלקה. ובסימן אחר כתב את דיני הברכות.
מיישב המון ציוצים תמוהיםפרשן הבית
א). לא אחת יצא לי לשמוע את רבו בשיעורים או במכתבים שמביא את דברי בעל השערים (כמדומני) שאומר לבנו לא ללמוד בספרי מחברי הזמן, כי הראש נהיה עקום עי"כ (במכתב אחד כתב כן במפורש על ההלכה ברורה). ותוך כדי דיבור אותו ר' יצחק מוסיף "חוץ מספרי גדולי הדור", ואח"כ הוא מעורר את הקהל ללמוד יבי"א וילקו"י, ואני תמה הרי כבודו מפרסם ומחזק את הקהל לא ללמוד בספרי מחברי הזמן, וא"כ תן לתלמידך ללכת כשיטתך וללמוד רק ש"ס ופוסקים קדומים, ולא ילקו"י, אא"כ אתה אוחז שילקו"י זה בגדר ספרי גדולי הדור, וצע"ג.מטורף
העלת נקודה כואבת מאוד שלדעתי היא הגורמת לזעם הגדול שיש (גם כאן בפורום אבל לא רק) עד כדי שטורחים להוכיח את השגגות בהלכה ובמעשיות שיוצאות מאותו בימ"ד, מה שלא מצינו מעולם בציבור בני התורה הספרדים שכך יטרחו להגחיך ת"ח מובהק אבל מטבעו של תלמיד שמגן על רבו וכשרבים רבים מהת"ח נפגעים נוצרת תופעה כזאת כנ"ל.למה בסוף המכתב ל"בזות" את שאר הספרים, ובמילים ספרים שכאילו ממשיכים, ובהמשך דבריו כתב שלא חולק על אביו כלל, נראה שכוונתו לאפוקי מההלכה ברורה, אבל למה במכתב שנועד לשם לדעת כמה זמן להקדיש לילקו"י צריך לבזות את שאר הספרים, ובאיזה בית מדרש כת"ר למד את סגנון כתיבה זה. אתמהה.
מספיק מצד אחדהעלת נקודה כואבת מאוד שלדעתי היא הגורמת לזעם הגדול שיש (גם כאן בפורום אבל לא רק) עד כדי שטורחים להוכיח את השגגות בהלכה ובמעשיות שיוצאות מאותו בימ"ד, מה שלא מצינו מעולם בציבור בני התורה הספרדים שכך יטרחו להגחיך ת"ח מובהק אבל מטבעו של תלמיד שמגן על רבו וכשרבים רבים מהת"ח נפגעים נוצרת תופעה כזאת כנ"ל.
מי יתן והתופעה תיפסק משני הצדדים..
א). לא אחת יצא לי לשמוע את רבו בשיעורים או במכתבים שמביא את דברי בעל השערים (כמדומני) שאומר לבנו לא ללמוד בספרי מחברי הזמן, כי הראש נהיה עקום עי"כ (במכתם אחד כתב כן במפורש על ההלכה ברורה). ותוך כדי דיבור אותו ר' יצחק מוסיף "חוץ מספרי גדולי הדור", ואח"כ הוא מעורר את הקהל ללמוד יבי"א וילקו"י, ואני תמהה הרי כבודו מפרסם ומחזק את הקהל לא ללמוד בספרי מחברי הזמן, וא"כ תן לתלמידך ללכת כשיטתך וללמוד רק ש"ס ופוסקים קדומים, ולא ילקו"י, אא"כ אתה אוחז שילקו"י זה בגדר ספרי גדולי הדור, וצע"ג.
וראיתי באיזה ספר (על מרן האור לציון) שהביא שפעם באו בחורי ישיבה לקנות מבעל החזון יחזקאל את ספריו, והוא אמר לכו תלמדו גמרא ותוס', ואם אני הייתי לומד חזון יחזקאל לא הייתי יוצא החזון יחזקאל! רואים שגדול דור "אמיתי" שאוחז ככה אומר כך על ספריו! [אא"כ אתה אוחז שאפשר לראות את ספרי אחרוני זמנינו אחרי שלמדת את הסוגיא כמו שיש ת"ח שנוהגים, אבל לטעון על שאר הספרים שלא ללמוד, ועל ספריו שכן, זה תמוה, ומי כהחכם יודע פשר!
ב). דבר שני שלא ברור במכתב של הרב יניב הנ"ל, אם כבודו משבח את ספריו רבו אשריו ואשרי חלקו, אבל למה בסוף המכתב ל"בזות" את שאר הספרים, ובמילים ספרים שכאילו ממשיכים, ובהמשך דבריו כתב שלא חולק על אביו כלל, נראה שכוונתו לאפוקי מההלכה ברורה, אבל למה במכתב שנועד לשם לדעת כמה זמן להקדיש לילקו"י צריך לבזות את שאר הספרים, ובאיזה בית מדרש כת"ר למד את סגנון כתיבה זה. אתמהה.
ג). ולא מובן למה רבו כתב למטה, "יפה דן ויפה הורה", איזה הוראה כתובה כאן, הוא התיר עגונה? בירר הלכה בהלכות מוקצה? רק אמר כמה כל אחד חייב ללמוד ילקו"י. אבל כאמור זה סותר את שיטת הילקו"י שאסור ללמוד בספרי מחברי הזמן [כמו הלכה ברורה, והרב משה לוי], ורק בספרי גדולי הדור, ואם נאמר שילקו"י זה ספרי גדולי הדור, האם זה לא סותר את מידת הענוה לכתוב כך ע"ע.
ואשמח שתלמידיו יאירו את עיני ויענו על הנ"ל!
מטורף
אמנם זה האשכול של הר''יזו לא שיטתו של הרי"י
הוא טוען שהאשה תדליק, ובעלה יבוא בשעה 7 לאכול את הסופגניות
לכאורה כוונת המשורר "פרשן הבית" של אתר כיכר השבת.מיישב המון ציוצים תמוהים
ושניהם אמת.לכאורה כוונת המשורר "פרשן הבית" של אתר כיכר השבת.
מרן שליט"א בשבת חנוכה במסע חיזוק באילת
הצג קובץ מצורף 14608
ובלכתך בדרך: הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף אמש בטיסה לאילת לסוף שבוע של שיעורי חיזוק.מתוך כתבת כל אירועי וזמני שבת חנוכה - מקץ תשפ"ו. בחצרות האדמו"רים, הרבנים, ראשי הישיבות ואישי הציבור. באתר 'בחדרי חרדים'.
הצג קובץ מצורף 14807
www.jdn.co.il