אתמול התעורר כאן דיון שבמסגרתו העלה הרב
@מרנן ורבנן את ההודעה הבאה
על ההודעה הזו התתפתח ויכוח גדול, אם היא ראלית, הגיונית או מוקצנת, והייתי רוצה לשתף מחשבות נוספות באותו עניין.
למדינת ישראל יש נשק גרעיני, אני חושב שכולם כאן יודעים את זה, ומבינים היטב כמה מאמצים ועלויות היא השקיעה (בשנות ה70 של המאה הקודמת) כדי להפוך למדינה בעלת יכולת גרעינית, למדינת ישראל יש, ע"פ פרסומים זרים, סד"ג של 400 ראשי קרב גרעיניים בגדלים שונים ומשונים. כל זאת למרות הנחת העבודה הסבירה פלוס שכלי הנשק הללו לא יבואו לידי שימוש מעשי, כנראה לעולם.
גם איראן, כידוע לכל, משקיעה מאמצים לא נגמרים בהגעה לאותה מטרה בדיוק, זאת למרות, ואני יודע שיתווכחו איתי על זה, שכנראה גם היא לא תשתמש בו לעולם, ומדינת ישראל מבססת את כל תפיסת הביטחון שלה על מלחחמה בפרויקט האיראני הזה, ששוב, כנראה לא הולך לבוא לידי שימוש.
למה כל זה?
זה המשמעות של
מאזן אימה.
כשאתה מחזיק עימות מול מישהו, יש משמעות לא רק לכלים שאתה משתמש בהם אלא גם לאילו שאתה לא משתמש בהם וגם לאילו שאתה לא רוצה להשתמש בהם - עצם ההחזקה שלהם גורמת למדינות האחרות להבין שיש דברים שהם לא יכולים לעשות, למשל שהם לא יוכלו למחוק אותך מהמפה במלחמה קצרה ואפקטיבית.
הציבור החרדי החזיק בידיו מאזן אימה כזה, והכוונה לביטוי המפורסם של החזו"א שאמר לבן גוריון שר"י: לך יש טנקים מטוסים ורובים, שום רובה לא יפחיד אנשים שלא פוחדים למות.
החזו"א לא תיכנן להוציא אנשים להורג מול שוטרי ישראל, הוא בסך הכל הציג את האפשרות, הוא הציג
איום אפקטיבי.
עכשיו אנחנו צריכים לבדוק מה מצב מאזן האימה שלנו, וכאן אני רוצה לשאול מספר שאלות:
א. כמה האיום של 'נמות ולא נתגייס' אכן רציני. לשון אחר, כמה מהצועקים את המשפט הזה אכן היו צועדים בגאון אל מותם כדי לא לשרת במסלול מקוצר כרב צבאי. (במאמר המוסגר אני רואה תמיד בחוברות של הפלג איך הם מצהירים ש'מבחינה גשמית נטו' עדיף להשתמט ולא לשרת, כי בצבא יש התעללויות הרעבות וכו', קצת משעשע לדעתי)
ב. מה גודל הנשק שהמדינה מחזיקה מולינו, כמה סנקציות ב
מקסימום היא יכולה להפעיל עלינו לפני שכוח חיצוני יעצור אותה? האם הרעיון של שלילת ביטוחי בריאות בסיסים, מס הכנסה גבוה וחניקה כלכלית מהסוג שתואר בהודעה לעיל הוא כלי רציני או שכוחות בינלאומיים יבלמו את המהלך?
ג. מה האינטרס של המדינה בגיוס חרדים וכמה היא עצמה תפסיד מהפעלת כל סנקציה מול הציבור החרדי, כמה הוא תורם לכלכלה המקומית ככה שריסוק שלו יכול לרסק גם אותה, למשל.
ד. כמה הציבור איתנו, למשל, אם עשרה אנשים יקבלו קנס של 60,000 ש"ח על חסימת ציר מרכזי (ע"פ סעיף 254 לחוק יסוד אין מחאה אפקטיבית בלי הפרעה לסדר הציבורי, תש"צ, והלכת סולברג בג"ץ הפורעים ינואר 2030).
ה. ואחרון אחרון חביב, כמה נזק אנחנו יכולים לחולל למדינה הזו גם אם ממש נתאמץ, מה הגבולות שלנו. השבתת כל הכבישים הבנו, האם מישהו כאן מתכנן ברצינות לאחוז בנשק ולהפנות אותו פנימה, לרצוח שוטרי משטרה צבאית?
כל אילו שאלות יסוד לכל מי שמתכנן מלחמה, אין לך קרב רציני שפרץ בלי תשובות מנומקות לשאלות הללו. ולכל מי שמתכנן מלחמה כאן, ממש מחר בבוקר, ובכן, אני לא מצפה שתענו על זה כאן, שהרי השב"כ קורא הכל, ואתם לא מתכננים לחשוף סודות פנימיים לחיילי האויב... אני רק רוצה שתענו בכנות, חשבתם על זה? ברצינות?
הרב
@קויתי הרב
@הסקרן, ממתין בקוצר רוח לתגובתכם...