במחשבה שניה
חבר חדש
מעלה גרה?דעת מרן ראש הישיבה רבינו חכם משה צדקה שליט"א
הבוקר בראיון לקול חי אמר הרב זעפראני בענין: "מי אני שאכריע? גדולי ישראל יכריעו”.ובראשם הגאב"ד שליט"א
האם הוא הורה לצאת להפגנה? האם הוא ישתתף בהפגנה?הבוקר בראיון לקול חי אמר הרב זעפראני בענין: "מי אני שאכריע? גדולי ישראל יכריעו”.
'לומדי תורה לא רק שותפים בנטל; הם מחזיקים את כל הנטל' - אמס
“התורה היא לא רק לחם – היא החיים עצמם”: דברי חיזוק נוקבים של הרב זעפרני | "מבקשים לחלן אותנו. פרעה גזר גזירות בגלוי אבל לבן הארמי דיבר יפה, בחיוך, וביקש ‘לעקור את הכל’. זה הרבה יותר מסוכן"www.emess.co.il
לא הורה כלום, למיטב ידיעתי.האם הוא הורה לצאת להפגנה? האם הוא ישתתף בהפגנה?
אני מאמין שאם היתה הוראה כזו שלו, היינו יודעים...
האם הוא ישתתף בהפגנה?
בכבוד.כבר אמרו שכדאי במק'ום כל זה לפרסם את מה שכתב הרב לנדו על הרב עובדיה...
דוקא הרב זעפרני דיבר היום בקול חי בבוקר בטון אחר לגמרי, לא אמר שאינה על דעת חכמים, אלא שיש כאלו שנגד החוק ויש שמצדדים שכן צריך את החוק.מה כל כך מעניין בזה?
רוב רבני איגוד עמלי תורה אוחזים בדרך זו ולא הולכים להפגנה הזו.
ובראשם הגאב"ד שליט"א
אין בעיה לומר לא לצאת. השאלה האם אפשר לומר שזה לא על דעת חכמים כשיש חכמים מזקני הדור שתומכים בזה?האם הוא הורה לצאת להפגנה? האם הוא ישתתף בהפגנה?
אני מאמין שאם היתה הוראה כזו שלו, היינו יודעים...
אם כבר זקן ראשי הישיבות הספרדים הוא הגר"מ צדקה שליט"א שמבוגר מהרב סאלים בג' שנים ומחצה.בשונה מהרב סאלים (זקן ראשי הישיבות).
רחוב ירמיהו בירושלים עדיין פתוח לתנועה למרות העצרת שהיתה אמורה להתחיל כעת (הגזרה)
יש עידכון מה היה בסוף?עקב חוסר הציבור כעת בהפגנה, המארגנים התחילו את ההפגנה עם שירים (הפרגוד)
אני גם לא הייתי רוצה להאמין,לא מאמין שהוא אמר את זה.
הרב יצחק כהן חתום על המכתבהאם יש רב אחד שמורה להצביע בבחירות לכנסת והורה להגיע לעצרת היום
אולי תפעיל את מוחך קצת ותחשוב, למה בחורים ממפלגת עץ או מקהילות הישוב הישן יכלו לשבת חודשים בכלא צבאי בלי שיקרה איתם כל האירועים האלו?
אני למדתי בישיבה של הפלג בזמנו, וידוע לי לפחות על שנים שהכרתי מקרוב שהמצב שלהם הדרדראם נניח שהעצים עברו את אותם נסיונות בכלא - שנרמזו כאן ע"י כמה מחו"ר הפורום
האם היה להם את האומץ לצ
הם עוסקים בעניין, זאת טעות עובדתית כזאת האשמה, אתה יכול להאשים אותם שהם לא בסדר בעצם העיסוק בנושא וכדעת גדולי הקנאיםהקולר תלוי בצווארם של אלו שהפקירו את עולם התורה לגורלו ועסוקים כרגע בשאלה הגורלית של זהות סגן יו"ר המועצה דתית בירושלים.
האם הראשל''צ הגר''י שליט''א דעתו חיובית ברמה מסוימת על העצרת?אותה שאלה קשה על שניהם, לא אומר שהם שוים.
האם לא שמע מר מה שנטען כאן שאין מחלוקת על כך שאף אחד מהעצים לא התקלקל?!אני למדתי בישיבה של הפלג בזמנו, וידוע לי לפחות על שנים שהכרתי מקרוב שהמצב שלהם הדרדר
אחד מהם הדרדר משמעותית ולא חזר לעצמו מאז
אחד נוסף התקלקל לחלוטין לאחר תקופה מאז שיצא מהכלא וכיום הוא חילוני לגמרי
אני מספר מה שראיתי בעיני ושמעתי באוזנייהאם לא שמע מר מה שנטען כאן שאין מחלוקת על כך שאף אחד מהעצים לא התקלקל?!
ברור.אני מספר מה שראיתי בעיני ושמעתי באוזניי
שמות לא אוכל למסור
הגאון רבי בניהו שמואלי שליט"אהאם יש רב אחד שמורה להצביע בבחירות לכנסת והורה להגיע לעצרת היום
ישיבה עם בחורים?נראה לי שיש ראש ישיבה אחד שהוא קצת מאוד מוכר ומגיע, קוראים לו הרב משה צדקה שליט"א הוא ראש ישיבה ג"כ קצת מאוד מוכרת רק לרשמים הבקיאים ברזי הישיבות, ושמה "פורת יוסף"...
אולי תנסה לבדוק בקירוב ע"י סוג הכובעים וכדו'...מעניין אם יש מישהו שיוכל לכמת את כמות הספרדים שהגיעו להפגנה.