גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
1765108827913.png

זכה מלאכתו נעשית ע"י אחרים...

סתירה...
א.

שיש סתירות בדבריהם הלוך ושוב, ואי בהירות בקשר לדעתם
שכל שבוע אומר משהו אחר
ב.
יש תשובות ברורות לכל השאלות

הרב @תחשוב טוב יהיה טוב
מה אתה רוצה????
תגיד
נמות ולא נתגייס?
לקלל את דרעי כל היום ??
להפגין ???
לא מצליח להבין את האירוע
בכנות
אתה משעמם אותנו
ונראה ששם הניק שלך הוא בגדר ''סגי נהור''
כי לבינתיים אתה חושב תמיד רק רע כל היום

הרב @תחשוב טוב יהיה טוב
מה אתה רוצה ?
להביא את דעת גדולי ישראל.
וכדברי הגר"י עדס, הרי שזו גם דעת הרוב המוחלט של הרבנים הספרדים.

וכן,
מותר בהחלט לבקר את הפוליטיקאים המלחיצים ומשקרים את הרבנים ומנסים לעשותם ללעג ולקלס רח"ל.

וכדברי הגר"י עדס, הרי שזו גם דעת הרוב המוחלט מבין הרבנים הספרדים.

וכן,
מותר בהחלט לבקר את הפוליטיקאים המלחיצים ומשקרים את הרבנים ומנסים לעשותם ללעג ולקלס רח"ל.
זה לא משנה רבנים ספרדים/תימנים/מרוקאים/עיראקים/בבלים/בוכרים/אשכנזים/חסידים/ליטאים/פולנים/חלבים/תוניסאים (ומחילה מכל אלו שלא הוזכרו)

כבר הסבירו פה כמה פעמים,
שהנציגים מחויבים לשמוע אך ורק לאלו ששלחו אותם לכנסת
ולא לאף רב אחר, חשוב ככל שיהיה,
ואם הרב צדקה או הרב יעקב עדס רוצים לומר משהו לשלוחי דרבנן
שיתכבדו לפתוח מפלגה ולהריץ מועמדים, ויורו להם בדיוק מה לעשות
ואוי ואבוי להם אם הם לא ישמעו להם (אלא למועצת החכמים)
אני בעצמי (ומסתמא גם כל חו"ר הפורום) ירימו עליהם קול זעקה!!!

אבל כל עוד שזה לא המצב, והנציגים נשלחו לכנסת ע"י רבותיהם - מועצת חכמי התורה
והם מינו ועדה מסודרת בראשות כמה ראשי ישיבות שנמצאת עמוק עמוק בתוך הענינים
כל הטענות לא רלוונטיות!!!!

ונראה לי שהדיון בנקודה זו מוצה, וכל חזרה על טענות ממוחזרות מורידה את רמת הדיון לאווילי

גדולי ישראל ב"ה מסתדרים. הם לא צריכים עסקנים ועיתונים המתיימרים להיות שופרה של היהדות הנאמנה והאמיתית והיחידה, כשהם בגדר 'שופר שציפהו כסף נשתנה קולו ונפסל'.
וכדברי הגר"י עדס, הרי שזו גם דעת הרוב המוחלט של הרבנים.
אחר המחילה מכבוד תורה, כבר ענו על כך באשכול בצורה מאוד מסודרת
וכן,
מותר בהחלט לבקר את הפוליטיקאים
מותר לבקר כל אחד, ובהחלט גם את הנציגים שלנו, אבל.
בשעה שמדובר על נושאים ציבוריים, שהם פועלים בהם ע"פ דעת הרבנים, הרי שהביקורת היא לא עליהם אלא על גדולי ישראל.
המלחיצים ומשקרים את הרבנים ומנסים לעשותם ללעג ולקלס רח"ל.
היחידים ששמים ללעג וקלס את גדולי ישראל, אלו אותם המנסים לגרום לציבור החרדי לחשוב שמדובר ח"ו בקבוצת זקנים שאינם יודעים בין ימינם לשמאלם. או אלו המנסים לשכנע שהם כן יודעים בין ימינם לשמאלם והם שולחים את התלמידים אחד ימינה אחד שמאלה כמעשה ___ בשואה רח"ל (כמו שהפיצו מדבקות עם קריקטורה כזו בזמן האחרון).

וכבר העליתי כאן פעם אחת את דברי מרן הגרח"ק זצוק"ל

בלי לתת לגיטימציה לקריקטורה הבזויה

אבל בחילוק בין שני הצדדים ברור
אלו תורתם אומנותם
ואלו אין תורתם אומנותם

ואין הציבור החרדי נלחם עבור כל אלו שרוצים שלא להתגייס בטענות של מצפון וכדו' (למרות שהם טענות צודקות)
וכמו שהובא כבר מכתבם של גדולי ישראל על ההסדר שכולל אך ורק כאלו שיושבים ולומדים
אם הם רוצים להיכלל בהסדר שיתכבדו לבוא לבית המדרש ויילחמו גם בשבילם
אם הם מחליטים להישאר ברחוב, שיעשו מה שעושה כל צעיר ברחוב שמנסה להפטר מגיוס

בלי לתת לגיטימציה לקריקטורה הבזויה

אבל בחילוק בין שני הצדדים ברור
אלו תורתם אומנותם
ואלו אין תורתם אומנותם

ואין הציבור החרדי נלחם עבור כל אלו שרוצים שלא להתגייס בטענות של מצפון וכדו' (למרות שהם טענות צודקות)
וכמושהובא כבר מכתבםם של גדולי ישראל על ההסדר שכולל אך ורק כאלו שיושבים ולומדים
אם הם רוצים להכלל בהסדר שיתכבדו לבוא לבית המדרש ויילחמו גם בשבילם
אם הם מחליטים להשאר ברחוב, שיעשו מה שעושה כל צעיר ברחוב שמנסה להפטר מגיוס
אל תבלבל אותם עם מציאות ועובדות. תן להם להמשיך למכור לציבור מאמיניהם שהולכים לגייס בכח 50% מבני הישיבות הקדושות שהוגים על תלמודם / שהולכים לבדוק מי פחות זוכר את התוס' על הסוגייה מלפני חודשיים ויקחו אותו לסיביר.

1000075882(1)(1).png

איך בדיוק מי שהיה המזכיר של המועצת נהיה רב המפלגה? המציאו בשבילו תואר חדש, זקן המועצת
אתה מכיר אותו ? האמת רואים שלא.
כי אני מכיר היטב, ואני חש צורך להגיב אע"פ שבאמת אין לי חשק להתנצחות בסגנון אוהדי כדורגל שנהוגה בימינו בכגון דא...
רק אומר שלא הייתי מעלה בדעתי לכתוב על אדם שיש אפילו קהילה קטנה שחושבת אותו לתלמיד חכם, בשפה כזאת, כל עוד לא הייתי מכיר אותו ומוודא שהביקורת במקום, [וגם אז הייתי מתבטא ביותר קלאסה אבל זה כבר עניין של סגנון].

יש לי שני קושיות כדרכה של תורה.
1. איפוא כתוב בטיוטת החוק הסעיף שפוטר מגיוס כל לומד תורה באשר הוא? (מה יקרה אם מספר לומדי התורה יהיה גדול מ-50% בעזה"ש?)

2. האם אתה בשיטת הרב לייבל, שסובר שמי שלא לומד שיתגייס? אינני מכיר אף גדול בישראל שמורה ובא כך, בטח לא הרב סלים ולא הרב לנדו.
1. לא כתוב אבל מנסים להציל את המקסימום האפשרי דרך החוק, ואת השאר בדרכים אחרות.
שזה עדיף הרבה יותר מאשר מצב שאין חוק, שמגייסים 100 אחוז מעולם התורה...
2. אין שום ספק שעיקר המאבק הוא להציל את עולם התורה, ההוראה למי שלא לומד לא להתגייס היא הוראה, אבל לא עליה המאבק, וזה עיקר מה שטען הגרד"ל תנו לי יבנה וחכמיה.

מרוב מלל איבדתי את היכולת לחפש תשובה לשאלה פשוטה, אני שומע הרבה את הטענה שאם יהיה חוק - הספרדים יהיו הראשונים שיקחו מהם את המכסות, ולכן מי שאכפת לו מעולם התורה הספרדי עליו להתנגד לחוק.
מאידך כל פעם שנעצר בחור ישיבה ספרדי נטענת הטענה שכשאין חוק הראשונים שנעצרים הם הספרדים.
אז באמת ובתמים מה עדיף לעולם התורה הספרדי עם חוק או בלי חוק?
[אגב אני לא מיקל ראש כלל בטיעון הזה, באמת יש הורים ספרדים פשוטים או מסורתיים שמבחינתם לשלוח למוסדות של הציונות הדתית זה לא כ"כ גרוע, וסכנה להיעצר לא באה בחשבון מבחינתם, באיזה אופן אנחנו מאבדים אותם פחות עם חוק או בלי חוק].
מובן שיתכן כך או כך שדעת גדולי ישראל לתמוך וגדולים אחרים להתנגד משיקולים אחרים, אני מנסה לברר את הזוית הזאת כי היא נשמעת הרבה בטיעונים.

יואלי ברים: מועצת גדוה"ת של אגודת ישראל צפויה להתכנס בקרוב ולהכריז על התנגדות למתווה הגיוס של ביסמוט.

לדעתי נשאר בישיבות איזה 10% (בציניות כמובן)
נכון שכרגע לא מרגישים כמעט בישיבות את ההשלכות לכך שאין חוק, אבל אם כך גם כשיהיה חוק לא ירגישו, אתה מעלה בדעתך שאחרי שיהיה חוק יבטלו חס ושלום (בציניות כמובן) את ה"קו השחור"?!
שלא יבואו להכות ולהפוך ניידות?
כל הטענה היא שבהגדרה החוקית רוצים לגייס כך וכך אחוזים ממי שמוגדר חרדי בחוק, ועל זה טענתי שכרגע רוצים לגייס את כל מי שמוגדר חרדי...

דניאל גרובייס: בכיר ב'דגל התורה' מודה שיש הסכם עם המשטרה הצבאית לא לעצור עריקים בערים החרדיות. מנחם שפירא, יו"ר הארגון המפלגתי של דגל התורה לעזרה לעריקים, בשיחה להורים חרדים החוששים ממעצר בניהם - "יש לנו הסכם איתם שהם בכלל לא נכנסים". (הגיזרה)

דניאל גרובייס: בכיר ב'דגל התורה' מודה שיש הסכם עם המשטרה הצבאית לא לעצור עריקים בערים החרדיות. מנחם שפירא, יו"ר הארגון המפלגתי של דגל התורה לעזרה לעריקים, בשיחה להורים חרדים החוששים ממעצר בניהם - "יש לנו הסכם איתם שהם בכלל לא נכנסים". (הגיזרה)
מה הוא בא לומר,
שלא היה צריך לעשות כזה הסכם,
שיעצרו גם בערים חרדיות?!

למה בכלל לפרסם כזה דבר? למה זה טוב??

כבר הסבירו פה כמה פעמים,

מתוך דברי גדולי ישראל עצמם, נמצינו למדים,
שהם - ועמם רוב הרבנים - אינם רואים עצמם מחוייבים לכל ההסברים המדופלמים שממוחזרים פה כמה וכמה פעמים.

זאת ועוד,
כולנו נחשפנו בדיעבד לדברים שהשיחו חברי המועצת לפי תומם מאחורי הקלעים - אודות "הצייתנות המוחלטת" של "שלוחי דרבנן" אל "משלחיהם",
אם בעבר כגון הגר"ע יוסף, ואם בהווה כגון בנו הגר"י או הגר"מ מאיה.
וממילא, שמגוחכת עצימת העיניים אל מול האמת העצובה*.

כמו כן,
לגופו של ענין,
עומדים ומעידים תלמידי הגר"י יוסף, שדעת רבם - לדוג' - אינה נוחה מן החוק הנוכחי, ושדעתו אינה נשקלת אצל העוסקים בדבר [=הדוחפים לחוק] מטעם המפלגה.

*
  1. זכורים לכל איומי הפוליטיקאי כלפי הגרע"י, כי אם לא יוחזר להנהגת שס, יפתח מפלגה מתחרה.
  2. וידוע גם, כי איומים אלו היו בסופו של דבר הסיבה האמיתית והבסיס להחזרתו הכפויה.
  3. ידועים גם, ואפילו מפורסמים, דברי הגרע"י עליו "ר'" ו"עצמאי מדי".
  4. כמו"כ פורסמו בשעתו איומי הפוליטיקאי כלפי בנו של חכם שלום, כי אם רק יעז ליטול ממנו את השליטה הבלעדית -
    "אני פותח שס חדשה". [אגב, באותה שיחה מזויעה התבטא באופן מזעזע כלפי הגרש"מ עמאר.]
  5. כמו"כ ידועה לכל המציאות ההזויה, שהפוליטיקאי הוא המחליט והממנה והמדרג את חברי המועצת...
  6. גם זכור היטב אותו סיפור מוזר,
    כשחכם שלום השתפך בפני הח"כים אודות צדיקותו של הפוליטיקאי,
    וכהוכחה לצידקותו הרבה, עשה לו "מבחן פתע" כשדרש ממנו להוציא מיד את הטלפון מהכיס...
    וכמובן שהוציא לו טלפון כשר למהדרין...[לא זהו שמצייץ בו...] ונהרו פני הגר"ש...

ונראה לי שהדיון בנקודה זו מוצה, וכל חזרה על טענות ממוחזרות מורידה את רמת הדיון לאווילי

@תחשוב טוב יהיה טוב אחר המחילה מכבוד תורתך, אולם:
מסעיף 4 ניכר שאינך בקיא בפרטי ההיסטוריה ורק מגבב חצאי זכרונות ורבעי כותרות, ומסעיפים 2 5 מבינים כולם מה אתה חושב על מידת פקחותם של גדולי ישראל, ומסעיף 6 אתה מסביר לכולנו עד כמה אינך מבין איך בנויה מפלגה ודוברות.

למעשה, אתה דש פה באותן טענות ממוחזרות על עצמם מידי מערכת בחירות ועוד קודם לכן. ברוך ה' רוב רובו של הציבור פיקח ומבין האם גדולי ישראל נמצאים בצד של מי שעשרות שנים מקים עולה של תורה ופועל בכל מקום ובכל דרך להרבות תורה וחינוך וקדושה ולהיטיב עם הציבור שלו וגם עם הציבור הכללי שחי פה, ומי אלו שגם אם יוכתרו למלכים יוציאו פשקוילים ויתלוננו שהכתר כבד מידי.

@תחשוב טוב יהיה טוב אחר המחילה מכבוד תורתך, אולם:
מסעיף 4 ניכר שאינך בקיא בפרטי ההיסטוריה ורק מגבב חצאי זכרונות ורבעי כותרות, ומסעיפים 2 5 מבינים כולם מה אתה חושב על מידת פקחותם של גדולי ישראל, ומסעיף 6 אתה מסביר לכולנו עד כמה אינך מבין איך בנויה מפלגה ודוברות.

למעשה, אתה דש פה באותן טענות ממוחזרות על עצמם מידי מערכת בחירות ועוד קודם לכן. ברוך ה' רוב רובו של הציבור פיקח ומבין האם גדולי ישראל נמצאים בצד של מי שעשרות שנים מקים עולה של תורה ופועל בכל מקום ובכל דרך להרבות תורה וחינוך וקדושה ולהיטיב עם הציבור שלו וגם עם הציבור הכללי שחי פה, ומי אלו שגם אם יוכתרו למלכים יוציאו פשקוילים ויתלוננו שהכתר כבד מידי.
וזה תיעוד קטן שיצא לאחרונה, על סעיף קטן מתוך מה שקרוי בתקשורת "כספים קואליציונים" וקרוי בפשקוילים "העסקנים רוצים רק כסף ושליטה".

קבצים מצורפים

איך קוראים לבן אדם אתה לא יודע, ואת יראת השמים שלו אתה כבר מכיר?
הוצאת שם רק על בן אדם מחקת מהתורה?! בושה!
ג"א מצטרף.
כאן זה לא מקום להשמיץ שום אדם לא עסקן וק"ו לא ת"ח גדול שאלפים ורבבות הולכים לאור תורתו, ויש כאן מי שבכל הזדמנות מוצא מקום לקנטר לבזות ולזלזל בו כאילו היה איזה עסקן. ועכשיו אתה מוחה על כבודו של עסקן. בושה!

נערך לאחרונה:
ולכן אתה כל הזמן כותב על רבני המרביצי כינויי גנאי וזלזול - 'מרביצים'.
טול קורה מבין עיניך.
אכן, לא חשבתי שזה לשון גנאי, חשבתי שזה בלשון מרביצים תורה, ושהעירו לי, שניתי.
אני לא מחפש להסתבך עם ביזוי ת"ח.
לא תמצא בפורום שכתבתי איזה מילה של גנאי נגד חכמי ישראל מכל המגזרים והעדות והדעות. וא"כ זה היה בטעות ולא בכוונה ח"ו.

ג"א מצטרף.
כאן זה לא מקום להשמיץ שום אדם לא עסקן וק"ו לא ת"ח גדול שאלפים ורבבות הולכים לאור תורתו, ויש כאן מי שבכל הזדמנות מוצא מקום לקנטר לבזות ולזלזל בו כאילו היה איזה עסקן. ועכשיו הוא מוחה על כבודו של עסקן. בושה!
לא זכור לי שזילזלתי פה בכבודו של אדם כל שהוא, בטח ובטח לא ת"ח.
במקסימום שאלתי שאלות הלכתיות שגרמו לאי מי לנוע באי נוחות ולפרוש כפים באין תשובה. לא מעבר לכך.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית