העדה החרדית הספרדית | עדכונים ועוד

• יוזם האשכול יוזם האשכול קויתי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

קויתי

חבר חדש
דרשת שבת הגדול (מוקדם) מטעם גאב"ד העדה החרדית הספרדית הגאון הישיש רבי אהרן עזריאל רחמים שליט"א ע"י חבר הבד"צ הגאון רבי ציון מועלם שליט"א בהיכל ביהכ"נ "שמש צדקה" ברחוב חגי 6 בשעה 16:30.

העדה החרדית הספרדית דרשת שבת הגדול.jpg

נערך לאחרונה:
מוקדי מכירת חמץ ע"י בד"צ העדה החרדית הספרדית בכל רחבי ארה"ק

מכירת חמץ תשפה.jpg

מי יודע, מי הרבנים שעושים את המכירה לגוי מטעם הבד"צ הנ"ל?
ואם יש להם הנחיות וחומרות מיוחדות שקיבלו מהגר"י מוצפי זצוק"ל

כמה תמיהות:

1. במודעה על דרשת שבה"ג: מה זה דרשה ע"י רב א' מטעם רב ב'?

2. במודעה על מכירת חמץ: יש שם כמה רבנים עם שמות אשכנזים,
הרב יעקב משה ראטה, הרב יהושע ראטה, הרב י"מ קוסמן, הרב ח' פריימן, הרב דוד רבינוביץ
(אולי מדובר בכאלו שאימצו שמות אשכנזיים...)

שמעתי שיש גם העדה החרדית התימנית
אינו נכון.
1. במודעה על דרשת שבה"ג: מה זה דרשה ע"י רב א' מטעם רב ב'?
את דרשת שבה"ג מוסר הרב, כאשר הוא לא יכול מחמת חולשתו הוא שולח מישהו מטעמו למסור את הדרשה, במקרה דנן חבר בבית דינו הצדק.

עדה אשכנזית יש?
בוודאי.
בריסק, סאטמר, תודלות אהרן, תולדות אברהם יצחק, ספינקא, סלונים, דושינסקי, ועוד ועוד, וגם את הפלג הירושלמי אפשר לשייך אידיאולוגית לעדה החרדית האשכנזית

לא נעים.
אבל אתה מיתמם.
חוץ מאיזה מבנה ישן ברחוב יואל וקצת מודעות. כלום וכלום.
הארוע האחרון שארגנו בלי לפחד זה היה הלווית מרן הגר"י מוצפי. תשמ"ג. רבבות אלפים באו לחלוק כבוד לקודש הקודשים.
מאז לא עשו שום ארוע, ואפי' לא הרמת כוסית לחיים, כי אין להם שלושה אנשים מלבד הצלם.

הארוע האחרון שארגנו בלי לפחד זה היה הלווית מרן הגר"י מוצפי. תשמ"ג. רבבות אלפים באו לחלוק כבוד לקודש הקודשים.
מאז לא עשו שום ארוע, ואפי' לא הרמת כוסית לחיים, כי אין להם שלושה אנשים מלבד הצלם.
גם צלם אין.

בוודאי.
בריסק, סאטמר, תודלות אהרן, תולדות אברהם יצחק, ספינקא, סלונים, דושינסקי, ועוד ועוד, וגם את הפלג הירושלמי אפשר לשייך אידיאולוגית לעדה החרדית האשכנזית
במה מתבטאת כפיפותם לעה"ח האשכנזית? יתכן שספרדית הן אבל אני לא חושב שאשכנזית כן יש. נכון להיום כל קהילה עושה את מה שנוח לה וזה לא באמת רלוונטי היום, מלבד בתוארים וכדו' שאין להם תוקף. אומנם יש חברה בע"מ של כשרות אבל היא בעיקרון פעילות חיצונית שאגב, אפי אינה רשומה ע"ש העדה החרדית אלא על שם היו"ר וכו'. וגם הרבנים של העה"ח לא באמת מחייבים.
והבקיאים גם יודעים שכל ההפגנות וה"אירועים" אינן מאורגות על ידם - הם מהוים לפעמים חותמת גומי ותו לא

במה מתבטאת כפיפותם לעה"ח האשכנזית? יתכן שספרדית הן אבל אני לא חושב שאשכנזית כן יש. נכון להיום כל קהילה עושה את מה שנוח לה וזה לא באמת רלוונטי היום, מלבד בתוארים וכדו' שאין להם תוקף. אומנם יש חברה בע"מ של כשרות אבל היא בעיקרון פעילות חיצונית שאגב, אפי אינה רשומה ע"ש העדה החרדית אלא על שם היו"ר וכו'. וגם הרבנים של העה"ח לא באמת מחייבים.
לפחות הפגנות בזופניק הם יכולים לארגן עם 30 אלף איש מהרגע ללהרגע..
זה משהו.
אבל הספרדית? לזימון אין שלושה. חמודי.

זה לא משנה כפיפות או לא, העדה החרדית האשכנזית מייצגת על כל פנים, רבבות אנשים, כמו שאני יגיד שמפלגה פלונית מיצגת כך וכך אנשים, העדה הספרדית עדיין לא זכינו לדעת מי הם ה''עדה'' שלהם. בינתים מצאנו 5 אנשים ...

אני חושב שאפשר לומר את זה כך.
כל אחד שאיו מצביע בבחירות מקוטלג אוטומטית כמשתייך לעהח האשכנזית. ובאותה מידה זה רלוונטי גם לעהח הספרדית שאני לא יודע כמה הם אבל ככל שיש ציבור שלא משתתף בבחירות הם משתייכים באותה רמה כמו לאשכנזית.

ראשי תחתית