העדה החרדית הספרדית | עדכונים ועוד

• יוזם האשכול יוזם האשכול קויתי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני חושב שאפשר לומר את זה כך.
כל אחד שאיו מצביע בבחירות מקוטלג אוטומטית כמשתייך לעהח האשכנזית. ובאותה מידה זה רלוונטי גם לעהח הספרדית שאני לא יודע כמה הם אבל ככל שיש ציבור שלא משתתף בבחירות הם משתייכים באותה רמה כמו לאשכנזית.
צודק ברמה העקרונית.
ברמה המעשית יש כאלה שלא מצביעים בכלל לא בגללם.

את שלי כבר כתבתי (ונמחק) באשר לאלו שמוכרחים לזלזל בכל דבר.
אני רק מגחך על ההערצה המופלגת שרוחשים פה לעדה החרדית "לכל מקהלות האשכנזים" וד"ל.

את שלי כבר כתבתי (ונמחק) באשר לאלו שמוכרחים לזלזל בכל דבר.
אני רק מגחך על ההערצה המופלגת שרוחשים פה לעדה החרדית "לכל מקהלות האשכנזים" וד"ל.
אתה מכחיש שיש שמה גדולי תורה בולטים
דגומת הרב שטרנבוך וכו'

סיפר לי הגר''י מועלם זצ''ל לפני הרבה שנים שלאחר פטירת רבי יעקב מוצפי, פנו אליו עסקני העדה הספרדית כדי למנות אותו כרבם, אבל הוא סירב בכל מיני טענות, ולא הבנתי בדיוק מה הוא דיבר ...

סיפר לי הגר''י מועלם זצ''ל לפני הרבה שנים שלאחר פטירת רבי יעקב מוצפי, פנו אליו עסקני העדה הספרדית כדי למנות אותו כרבם, אבל הוא סירב בכל מיני טענות, ולא הבנתי בדיוק על מה הוא דיבר ...
גם הרב עובדיה הציעו לו שיהיה ראב"ד והוא סירב מפאת הבחירות שהוא תמך באגו"י.

גם הרב עובדיה הציעו לו שיהיה ראב"ד והוא סירב מפאת הבחירות שהוא תמך באגו"י.
כפי שהיה הגרע"י מספר הוא אמר להם "אבל אני סובר שמצוה להצביע", והם השיבו "זה בסדר, אתה רק צריך לחתום שאסור"...
ויצויין שקודם שהגר"י מוצפי לקח את התפקיד, בירר אצל הגרע"י למה סירב והאם זה יהיה פגיעה בכבודו

סיפר לי הגר''י מועלם זצ''ל לפני הרבה שנים שלאחר פטירת רבי יעקב מוצפי, פנו אליו עסקני העדה הספרדית כדי למנות אותו כרבם, אבל הוא סירב בכל מיני טענות, ולא הבנתי בדיוק מה הוא דיבר ...
וכהיום בנו מכהן כחבר הבד"צ.

ראשי תחתית